6. helmikuuta 2009

Hu-huu!


Tänään päivällä valmistui seuraava hamsterineule, johon tulosin jälleen jääneitä jämiä.

Nämä lapaset menivät tyttärelle, pöllö on täältä.

Näihin kului 34 g, eli kokonaiskulutukseni on nyt 166 g.

Makkarasukat


Tälläiset söpöt makkarasukat on tilattu ja nyt myös neulottu veljenpojalle jolla on ikää reilut 8kk.
Lankana on seiskaveikkaa, jota kului 76 grammaa ja värejä jäi jäljelle vain pienet onnettomat nöttöset. Sukkien varret on todellakin hurjan pitkät, tarkoituksena on että ne yltävät ihan vaipan reunaan asti ja lämmittävät pikkuisia jalkoja kun poika on rintarepussa tai kantoliinassa. Kaverina kuvassa on kaksi pientä hiirtä, tein juuri taas neljä leikkihiirtä tekoturkiksesta kissallemme.
Lisäksi on valmistunut pari vaakatilkkua jotka odottavat päättelyä ja kavereita. Kerron grammat sitten kerralla kaikista tilkuista.
Posted by Picasa

Valmista vol.2

Tämä on varmaankin oma ennätys neulomisessa.

Ohjeen tulostin aikoinaan Tikrun blogista, kun hän oli juuri julkaissut sen, ja nyt vasta sain tehtyä. Langat hamstrasin tammikuun loppupuolella. Maanantai iltana loin silmukat ensimmäiseen hihaan ja eilen neuletapaamisessa päättelin langat ja kiinnitin napit. Kamelivaara...

7mm pyöröillä tikuttelin ja lankana Mambo, jota meni 980g

Tilin avaus


Minäkin avasin vihdoin tilini ja valmiina on kaksi paria sukkia.


Näihin meni 67 g.


Näihin taas kului 65 g.


Yhteensä olen nyt kuluttanut 132 g.


Blogistani voi katsoa tarkemmat speksit. Onko muuten viikkoraportti sitten tästä eteenpäinkin keskiviikkoisin?

5. helmikuuta 2009

Alkuun on päästy täälläkin

Hamsterikuun innoittamana olen heilutellut puikkoja niin tiiviiseen tahtiin etten ole muistanut edes esittäytyä. Olen päälle kolmikymppinen kotiäiti Kainuusta, kutomista olen harrastanut vuosikymmeniä (voi kääks, kuulostaapa pahalta) ja nyt olen innostumassa myös kehräyksestä. "Mitä mä nyt tekisin" -ongelmia ei pitäisi kovin helposti tulla, siitä pitävät huolta mies ja 4 lasta, sekä kiinnostukseni korttiaskarteluun, ompeluun ja lukemiseen - noin aluksi. Startitis on yleinen vaiva, töiden valmiiksi saaminen saattaa toisinaan venähtää :D.

Tässä kuussa puikoilta on päässyt kaksi tiskirättiä (yht. 50 gr) ja nukenvaatesettiin hame ( 40 gr, takin tein jo aiemmin). Kuvia löytyy blogistani.

Jotain valmista...

Nämä valmistui jo maanantaina, mutten ole päässyt koneelle (mies vallannut)

Raitageneraattorisukat 7 veikkaa 92g ja ensimmäinen tiskirättini coloradosta (lidl) 30g

Yhteensä siis 122g

4. helmikuuta 2009

Viikkoraportti 1

Täällä blogissa on ilmeisesti suuria töitä aloitettu heti ja vain me muutamat olemme ehtinee jo jotain ihan päätelläkin. Kolmosblogin hamstereiden tuotokset ensimmäiseen viikkoraporttiin mennessä:

Muriska:
Huivi 152g

Mystery Knitter:
3x patalappu yht. 74 g

Punanen:
2x tiskirätti yht. 47 g

Eli blogin tuotokset yhteensä 273 g joka tekee 50 gramman lankakerissä noin viisi ja puoli kerää. Tästä on hyvä jatkaa. Odotan niitä teidän suuria projektejanne ;)

Hyvää neulekuntoa, hyvää yötä ja kauniita lankaunia teille toivotellen

- apuemo punanen


Viikkoraporttivaroitus

Aikaa annan noin jonnekkin kello kymmeneen ennen kuin pistän meidän viikkoraportin. Jos jotain on valmiina niin pistäkääs reippaasti blogaten niin löytyvät jo ensimmäisestä viikkoraportista.

Iloista hamsteroinnin jatkoa! Eihän kukaan ole vielä törmänny vastustamattomiin lankahoukutuksiin?

Grammoja vähän taas

Olen neulonut jälleen. 27 g painava patalappu valmistui eilen.

Toinen rätti


Toinen "keittiöpyyhe" ja innokas (uninen) kuvausavustajani.
Lanka yhä Novita Bambu
Puikot yhä 3mm
Malli tällä kertaa Waffle knit dishcloth, jonka löysin Ravelrystä
Koko vähän reilut 22cm molempiin suuntiin
ja grammoja 25.
Lankaa jäi ihanasti 3g kun oli pakko päätellä tuo ettei alkaisi huivia muistuttaa. Laitan sitten joskus raidoiksi johkin toiseen rättiin.

Yksi aloitettu työ on sitten tauolla kun meni puikot rikki. Ei tietty oo toisia korvaamaan. Nih! Mie sit aloitan uutta ja koitan saada jostain uudet puikot tai nuo korjattua. Sukkaa pukkaa ja muutakin kait.
Posted by Picasa

3. helmikuuta 2009

Lähtötilanne, hiukan myöhässä

Mulla on sellainen olo, ettei tästä hamsterikuusta tule omalta osaltani kovinkaan tuloksekas, mutta mistä sitä tietää. Vielä ei ole mitään valmista, mutta eka hamsterityö on aloitettu.

Lähtötilanne lankavaraston suhteen on 16 kg 338 g.

Tilannetiedotus

Alotin Seiska Veikoista neuletakkia ja kainaloissa mennään. Kiva projekti kun en ole kauheasti kirjoneuleita tehnyt ja tätä pitäisi vielä leikatakin takin muotoon, teen siis pyörönä. Tänään laitan puikoille hihat jotka myös teen pyörönä kerralla ja leikkaan sitten valmiina erilleen. Punnitsen ja kuvailen loppuviikosta.

Bloginappula on järisyttävän ihku :)

2. helmikuuta 2009

Herttinen!

Täällä jo kovaa vauhtia tuhotaan varastoja, ja toiset ei oo vielä ees ehtineet esitellä itseään.

Tampereelta hei, strilla ja 15-kiloinen lankavarastonsa täällä. Viime vuonna skippasin hamsterit, mutta koska lankaa tuli kyseisen vuoden aikana tuplasti se, mitä ehdin neuloa, vaikutti asiaankuuluvalta jälleen osallistua. Koska työ haittaa harrastuksia ja kutoakin kai pitäisi ehtiä, niin olenkin leikissä mukana lähinnä sillä mielellä, ettei enempää lankaa siunaannu tähän huusholliin. Projekti ja yritelmät jatkunevat koko vuoden (epäonnistuen maaliskuun 1. päivä, taitaapi olla messupäivä).

Olen sentään ehtinyt aloittaa jo ensimmäisen hamsterineuleen: kaverin vauvalle Pea Pod -nuttua. Sehän tulee nopeesti, kun on vauvan vaate ja pieni ja kaikkea..?

Ja lisää grammoja kiitos



25 g painoinen patalappu on valmistunut viime viestini jälkeen. Tässä kuvat molemmista.

Tiskirätti *kröhöm* siis keittiöpyyhe :)


KEITTIÖPYYHE
Tää on miun eka hamsterineule tänä vuonna.
Malli: Katiijalta opittu pitsi
Lanka: Novita Bambu
Puikot: 3mm
Koko: n. 22cm x 22cm
Grammoja: 22 g (saan siis toisenkin samasta kerästä)
Tämä varmaankin menee huomenna äidille. Äiti pitää oranssista ja lankaa ostaessani päätin tehdä hänelle "tiskirätin" siitä. Toivon että menee käyttöön jonkin sorttisena siivouspyyhkeenä.

Seuraavan hamsterityön silmukat loin korialla kun edellä mainittu pyyhe oli saatu puikoilta. Ja sitä seuraavan varmaan huomenna. Katsotaan kumpi niistä tulee valmiiksi ensin :). Tämän silmukat loin aamulla kun olin saanut viimeisteltyä vanhat akuutit pois alta. Kyseessä oli kaksi paria bätmän-sukkia (joo, äällä), lisää niistä blogissani.

Posted by Picasa

Ensimmäinen valmis!

Noniin jee olen onnistunut nyt tähän mennessä ainakin siinä, että olen saanut yhden työn valmiiksi :) jipii! Tässä siis huivi, joka on Novitan Palmaa ja seassa jonkinnäköistä Bambinoa, jonka olen saanut lahjaksi jostain. Tuolla valkoisen seassa on siis vaaleanpunaisia ja -sinisiä viiruja.
Kipinä ei suostunut jäämään kuvasta pois.
Grammoja on 152. :) jee!

Grammoja - mutta vain vähän

22 g patalappua valmistunut - tämän kuun puolella. Onneksi sain tuon viime kuun kaulaliinankin tehdyksi. Se pitää kiikuttaa uuteen kotiinsa ja äkkiä sittenkin, tänn se ei saa missään nimessä jäädä.

1. helmikuuta 2009

Mukana taas

Hei kaikille ja kiva olla joukossa mukana!
Olen vähän iäkkäämpi neuloja, ikää on karttunut sen verran , että olisi mahdollisuus siirtyä myös osa-aikaeläkkeelle iän perusteella. Mutta toistaiseksi työ tuntuu sen verran haastavalta ja innostavalta, että täysillä jatkan vielä.
Koko alkuvuosi on ollut melkoista sotkua kotona, kun remontti on menossa... Suihkua ja pyykkikonetta on todella ikävä ja saunaa. Nettikään ei toimi kotona, voi olla neuleet tulee kuvattua kerralla.
Lankaa löytyy hurjasti, reippaasti yli 50 kiloa. Toivottavasti se vähän vähenisi, mutta suurin osa on autotallin uumenisssa. Tarkoituksella jätin sisälle nurkkiin pyörimään jonkin verran, että pääsen alkuun. Monta on kesken, alkuviikolla varmaakin alotan hamsteroinnin.

Tsemppiä kaikille!

Kertut puikoilla

Niinhän siinä sitten kävi, että aloitin neulomaan Kerttuja ennen kuin sain pojan villahaalarin valmiiksi. Toinen hiha on muutamaa senttiä vaille valmis ja lanka loppui. En jaksanut hakea uutta kerää, joten kun käsillä oli kerä eilen ostettua vaaleanpunaista Nallea Kerttuja varten, niin silmukat jotenkin itsestään tulivat puikoille.

Hah! Oikeasti en vain muistanut, missä laatikossa loput oliivinvihreät Woolit majailivat ja jotta tilanne (minullako muka liian suuri lankavarasto?) ei paljastuisi miehelle, niin päädyin esittämään laiskaa sohvaperunaa. Ja vaaleanpunaista lankaa oli pakko ostaa miehen mummon lahjasukkiin, koska se ei ole lainkaan minun väri ja sitä ei siksi varastosta löydy.

Totuuden nimissä paljastettakoon, että ostin eilen myös kaksi kerää vaaleansinistä Woolia pojan asusteisiin. Mutta ne olivat tarjouksessa! En sentään sortunut "kolme kerää kympillä seiskaveikkaa"-tarjoukseen, vaikka valkoinen lanka kasvivärjäystä varten kieltämättä hieman houkutteli...

Lankahamsterinappi


Tässä teille oman WoolRatin tekemä ihana Lankahamsterit 2009 -bloginappi. 

Sukat aloitettu

Laskin tässä juuri että minulla on yhteensä 5300 grammaa lankaa varastossa. Ei sitten muuta kuin luomaan silmukoita! Aloitan raitaisista sukista klo 00:20 :D

Heklalle vastauksena että siellä Aurallahan me tosiaan yleensä neulotaan. Unohtui mainita että Käsityöterapeuteissakin olen vieraillut kolme kertaa, ja aion käydä jatkossakin :) Mukavaa että Joensuussa on peräti kaksi neulontaporukkaa.