31. tammikuuta 2009

Valmiina, paikoillanne, hep!

Puikot tanaan ja langat valmiiksi. Nyt saa aloittaa!

Allekirjoittanut tosin luo silmukat ensimmäisene hamsterityöhön vasta yöunien jälkeen. Ranteet pakottaa taukoon (kun epätoivoisesti yritin saada vanhat työt pois alta) ja silmät on melkein kiinni. Pitäkää pintanne lankalaareilla ja ottakaa ilo irti tempauksesta. Sukeltakaa omiin lankavarastoihinne ja kaivakaa ihanuuksia sieltä käyttöön ja tehkää jämälangoista jotain uutta ja ihanaa. Tämä painuu nyt näkemään lankahamsteriunia.  :)

Hekla esittäytyy

Minä olen Hekla, niin ikään Joensuun lähettyviltä ja mukana Joensuun "käsityöterapeuttien" piirissä. Oma blogini on Puikkopyörre . Olen nelkyt ja risat (no ihan pienet risat vielä), neulomiseen innostunut hiljaisen vuosien jälkeen uudelleen joskus viitisen vuotta sitten. Lankoja alkoi tietysti heti kertyä, ja nykyisin on jo yksi vaatekaappi täynnä. Hamstereissa taidan olla jo mukana neljättä kertaa, mutta yksi kuukausi vuodessa ei ole lankakaappia pystynyt pysyvät huventamaan. Aiempina vuosina olen hamsterikuussa urakoinut lankoja ehkä kolmisen kiloa kerrallaan, mutta nyt sattuu niin kiireinen helmikuu, että olen mukana lähinnä tavan ja hauskuuden vuoksi. Tästä on tullut jo perinne!

Woolratilta kysyisin, onko yliopiston piiri se joka kokoontuu Aurassa? Olen sieltä joskus bongannut neulojia :-).

Tiina esittäytyy

Minä olen TiinaV ja ikää on mittariin kertynyt 30 vuotta. Asun miehen ja pian yksivuotiaan pojan kanssa Kontiolahdessa Pohjois-Karjalassa (meitä itäsuomalaisia onkin tässä blogissa useampi, heilutus vaan kaikille!). Neulomista olen harrastanut noin viisitoista vuotta ja neuleblogi täyttää tänä keväänä viisi vuotta. Lankaa onkin sitten kertynyt. Paljon. Viimeisten, toissavuotisten laskelmien mukaan noin neljäkymmentäkiloa. Sen jälkeen lankaa on ostettu enemmän kuin kulutettu.

Lankahamstereihin osallistun nyt kolmatta kertaa. Edellisvuosina olen neulonut pitsiä ohuilla langoilla. Tänä vuonna tarkoitus on neuloa pipoja, lapasia ja sukkia itselle, miehelle ja pojalle. Kerttu-sukat neulon syntymäpäivälahjaksi miehen isoäidille.

Ennen lankahamsterikauden avaamista minun täytyy saada vielä valmiiksi pojan villainen talvihaalari. Hihat ovat vielä kesken, joten pari päivää menee sen parissa. Neulomistahti on ollut viime kuukausina hidas, sillä sen lisäksi, että poika ei anna äitinsä neuloa (epäilen salaliittoa isänsä kanssa) onnistuin murtamaan käteni syksyllä. Käsi ei ole vieläkään täysin kunnossa ja tuskin palautuukaan ennalleen. Mutta näillä eväillä mennään!

Hihhei!

Moikka!

Olen Muriska, eli Maria. Asustelen Helsingissä kolmen ihanan kissan, kahden käärmeen ja avomieheni kanssa. Meidän elostelua voi seurata blogissani Todistusaineisto.

Uskokoon ken tahtoo, mutta olen löytänyt neulomisen vasta viime elokuussa, mutta olen innokas liittymään kaikenlaisiin yhteisiin projekteihin, joten olen heti innolla mukana myös lankahamstereissa.

Tarkoituksena helmikuussa on vaatettaa veljentyttöä, pikkuista silmäterääni. Kuitenkin kaiken kaikkiaan tavoite on vaan olla ostamatta enempää lankaa, sillä ihan totta kukkaro ei anna myöten!!

Toivotan paljon onnea kaikille tulevaa kuuta katsoen! Tsemppiä! :)

Moi !

Olen 33 -vuotias neljän kissan mamma, ja bloggaan täällä.

Mulla on lankaa yhteensä ehkä noin kuutio, kiloista en osaa sanoa. Ajattelin neuloa nyt Hamsteroinnin aikana jo korkatut kerät ja jämät pois, eli värikästä neuletta on tulossa. Perjantaina ostin Designer Knitterin ja mietin siitä värikästä neuletakkia Seiska Veikka jämistä, Knit 1 -lehdestä pongasin (raidalliset) bokserit joihin saisin ehkä Nallea kulumaan. Akryyli- yms. epämääräisyyksiäkin on paperikassillinen, niistä ajattelin neuloa palloja tai virkata jotain pieniä juttuja. Lisäksi minulla on koko vuoden kestävänä projektina virkattu peitto Isoveljestä ja niitä paloja olen luvannut itselleni 10 kpl per kuukausi. Jos nämä saan toteutettua niin olen tyytyväinen, mitään kilotavoitetta ei ole.

Kiva olla kolmosryhmässä, mitään nimiehdotuksia ei ole mutta hartaasti toivon kivaa bloginappulaa edellisvuotisten jatkoksi :)

Petra esittäytyy

Hei,
Olen Petra, 28v pienen tyttösen äippä joka neuloo ja tekee käsillään kaikenlaista. Pikku Juttuja on blogini, joka kyllä päivittyy varsin harvoin. Joka projektia ei oikein ehdi esitellä...

Olen kolmatta kertaa mukana, viime vuosi meni ihan penkin alle, nollasuoritus tuli, kun olosuhteiden vuoksi en voinutkaan neuloa juuri mitään helmikuussa. Tänä vuonna tavoitteeni on vähentää varastoa yhdellä kilolla. Toivottavasti onnistun siinä. Varastoni ei ole valtava, mutta vähän turhan paljon on ihana-lankoja kuitenkin vailla projektia. Katsotaan voiko asialle tehdä jotain.

Ennen kuin voin aloittaa hamsterityöt, pitää miehen toinen sukka saada valmiiksi, hyvältä näyttää, kun kantalapussa jo mennään. :)

Neulon helmikuussa varmaan itselleni samantapaiset sukat kuin miehelle, ehkä tytölle myös. Hahtuvaa koitan tuhota ainakin yksien lämpimien tumppujen verran - ehkä useampien, riippuu miten jaksaa kiinnostaa. Näillä suunnitelmilla mennään, ja yhtään ei lankaa osteta! :)

Tervehdys!

Olen Vaapukka ja omistan liikaa lankaa (merkitään sen määrää X :llä häveliäisyyden nimissä) . Varastoni on kertynyt salakavalasti kerä kerältä vuosien myötä - lankojen kerääminen kun on nopeampaa ja helpompaa kuin niiden käyttäminen. Ravelryn Lankalaatikossa olen taistellut jo muutaman kuukauden lankojen ostohimoa vastaan ja ajattelin vielä tehostaa toimintaa tällä hamsterisysteemillä. Blogini on Vaapukan käsityöpussi

Uusi hamsteri Pohjois-Karjalasta

Olen ensimmäistä kertaa mukana hamstereissa ja innokas aloittamaan pienimuotoisen lankavaraston vähennyksen... jotta voin ostaa uutta lankaa keväällä ja kesällä :) Haluaisin kokeilla esim. Noroa. Olen yliopiston Neulontapiirin perustajajäsen, toinen on Susku (myös hamsteri). Piiri on pyörinyt kerran viikossa jo 1,5 vuoden ajan ja tapaamisista on ollut minulle hyötyä, sillä olen neulonut vasta 3-4 vuotta ja virkannut 1 vuoden. Ongelmat lankavaraston kanssa alkoivat viime vuonna 2008. Sain melkoisesti lankaa lahjoituksena miehen mummolta ja ostelin lankoja myös alennuksista, kirpputoreilta ja kimppatilauksista.

En ole koskaan punninnut lankojen kokonaismäärää, mutta teen sen uteliaisuuttani vielä tänään. Hamsterikuukauden aikana aion neuloa raitaiset jämälankasukat (toe up), pehmoeläimen, pitkävartiset kämmekkäät (arm warmers), hanskat tai muuta pientä riippuen siitä, mitä lankalaatikosta löytyy kun alan penkomaan. Haluan kokeilla jotain uutta. Olen koukussa Ravelryyn ja tuore blogini löytyy täältä.

Kulutettujen grammojen osalta en tule yltämään kiloihin, mutta pääsen eroon pienistä keristä ja saan toivottavasti aikaan käyttökelpoisia neulomuksia. On myös hauskaa ja inspiroivaa nähdä, mitä muut hamsterit puuhaavat talvella koloissaan!

P.S. Voisin koettaa tehdä meille hamsterinapin Photoshopilla tai ainakin päivittää tuon aiemman. Tykkään valokuvauksesta ja kuvien viilaamisesta. Hamsterikuvia minulla ei kyllä ole, rottakuvia vain :D

30. tammikuuta 2009

Tervehdys!

Tervehdys Turusta Toverit!

Täällä yrittää jälleen eräs kuluttaa yhtenä helmikuuna mahdollisimman paljon varastojaan, joita on kertynyt n. 16,4 kg. Varaston koko on kuitenkin koko ajan pienentynyt ja siihen olen ollut tyytyväinen. Ilmoitan tarkan lukeman helmikuun alkaessa. Yhdet sukat ovat kiihkeästi tekeillä, pitäisi valmistua sunnuntaiksi, mutta voipi olla, että joudun taasen paketoimaan vain yhden...

Perhekin on, mies ja 2 lasta. Karvaisia kavereita löytyy vain valtaisan pehmolelulauman muodossa.

Iloista hamsterimieltä kaikile!

Heippa!

Olen annariu, 30+v neuloja/hamstraaja Lohjalta. Varastosta (ja sohvan syövereistä) löytyy ~16kg lankaa, sekä niiden "joukosta" perhettäkin aviomiehen ja 3 lapsen verran.

Hamstereihin lähdin toista kertaa mukaan, kun viime vuonna oli niin mukavaa ja lankaakin sain kulumaan yli 1500g, jos yrittäisi 2kg yli. Blogini on Annan elämää... Puikot tanassa odotetaan kuun vaihtumista!

Apuva apuva hyvät hamsterit!

Eiks myö tarvittas joku kiva nimi? Nyt immeiset ideoimaan meille Lankahamsteri 3:lle vetävämpi nimi!

Ja jos joukossamme on joku ihana-ahkera-innostunut-osaava joka tekis meille ihan oman bloginapin niin se ois melkosen mainiota!

Oiskos muita ideoita millä saisimme blogistamme oman näköisen?

Ja piristeenä apuemännän (toivottavasti) viimeinen lankaostos ennen maaliskuuta. Kuvausrekvisiittana villasukkalaatikko ja "onks sun pakko käyttää salamaa" -lankarosvo-Monsteri-kissa

Taluttimen esittelyä

Talutin tässä moi. Olen 25-vuotias neulonta- ja lanka-addikti. Rakastan neulomista, tosin nuo keskenkasvuiset kupeitteni hedelmät sitä toisinaan tahtovat häiritä sangen tehokkaasti. Blogini on Taluttimen tuotoksia.

Suunnitelmissa olis ainakin yksi vetoketjullinen huppari, sekä poncho. Katsotaan nyt mitä ranteet kestää ... Suurin tavoitteeni hamsterikuussa on kuitenkin ehdottomasti olla ostamatta lankaa :D

Haapajärvi hamstraa

Morjensta!
Täällä jälleen. Vuosi on mennyt vauhdilla. Olen ollut tässä leikissä mukana alusta asti.

Olen siis kohta kolmekymmentä kesää nähnyt naisihminen Pohjanmaalta. Neulominen on varsinainen intohimo, ja joskus sitä tulee tartutuksi projekteihin, jotka vaativat vähän enemmän aivokapasiteettia, ja se puolestaan voi johtaa siihen, että puretaan ja neulotaan uudestaan ja kirjoitetaan ohjetta auki vähän lisää.

Joo...Nyt juuri minulla on yksi kaulaliina puikoilla. Sen piti olla tammikuun töitä, mutta voi käydä niin, että helmikuukin saa siitä osansa. Ei sitä heti kehtaisi olla anomassa bonuksia YD:ltä...mutta katsotaan kuinka käy. Kaulaliinoja varmaan pääasiallisesti teen. Tekisi mieli sukkaakin taas kokeilla, mutta kun ne kärkikavennukset ovat vielä vähän hakusessa...no, katsotaan miten käy. Kaulaliinoja lupaan kuitenkin tehdä, sukka-asiasta en vielä mene vannomaan mitään.

Apuemäntä punanen esittäytyy

Heippa taas! Mie ensimmäisenä itse kiirehdin esittäytymään :D

Olen 24-vuotias tuore vaimo Lahdesta. Harrastuksina neulonnan ohella muut käsityöt ja paha addiktioni lautapelit. Käsitöistäni bloggaan Punasen langan etsintää - blogissa. Ravelryssä pörrään myös nimellä punanen.

Hamstereissa olen mukana kolmatta kertaa ja tänä vuonna kun aikaa on enemmän, lupauduin myös apuemännäksi, jossa pyrin tekemään parhaani.

Lankaa on kotiin kertyny sen verran liikaa, ettei kissaa uskalla enää päästää vaatehuoneeseen. Langat eivät nimittäin mahdu niille varattuihin laatikoihin ja ihana kattimme siten pääsee pihistämään sitä minulta ja kuljettelemaan ymppäri asuntoa. Lukuun ottamatta tässä tänää sopivasti hamsterikuun alla tapahtunutta sortumista, lankaa on noin 22,2 kiloa. Siis vähän liikaa. Siis noin kymmenen kiloa enemmän kuin vuosi sitten jolloin päätin alkaa radikaalisti vähentää langan määrää. Syksyllä kuitenkin iski melkoinen rannekipuaika minulle ja kuukausikaupalla jouduin tyytymään lohtulankashoppailuun kun rannekipu esti neulomisen. Hurja toiveeni on päästä alle 20 kilon, mutta ranteiden kunto sanelee todellisen neulomistahdin. Suunnitelmat eivät ainakaan lopu kesken :D

Lankahamsterit 3 -blogin ohjeet

Heissan kaikille ja tämän postauksen avulla etenkin tämän blogin kirjoittajille. Aiempia vuosia tavallisena hamsterina hommaa  seuranneena (viime vuonna tässä samaisessa blogissa Puputsin suojissa) olen todennut kuinka hyvä juttu on toimia yhteisten pelisääntöjen mukaan. Eli tässä lisäohjeita yleisten hamsterisääntöjen kaveriksi. Tämän ohjeen saa esille klikkaamalla sivupalkista esiin "ohjeet" tunnisteella varustetut tekstit.


TUNNISTE ELI LABEL -OHJEITA:

- Alkuun toivon kaikilta tämän blogin kirjoittajilta pienen esittelyn itsestänne, lisätkää siihen tunniste "esittely".

- Aina kun kirjoittatte, laittakaan yhdeksi tunnisteeksi oma nimenne, esim. minä laitan "punanen". Näin omat tekstit on helppo löytää.

- Kun kerrotte valmistuneista töistä, käyttäkää yhtenä tunnisteena tekstiä "valmiit". Esim. minä valmiita raportoidessani kirjoittelen tunnistekenttään "punanen, valmiit".

- Mikäli tulee kysyttävää säännöistä niin käyttäkää siinä postauksessa tunnistetta "säännöt", jotta ne on helpompi löytää.

- Jos itsekuri pettää ja eteen sattuu vastustamattomia lankatarjouksia, kertokaa kisasta putoamisessa postauksessa jossa käytätte tunnistetta "putoaminen". Tätä ei toivottavasti tarvita meidän blogissamme ;).

- Mikäli anotte sääligrammoja ylidiktaattorilta, helpottakaamme häntä anomusten löytämisessä ja laittakaamme niihin tunniste "anomus".

- Lisää keksitään ja luodaan tarpeen mukaan ja mie alidiktaattorimaisesti muokkailen tunnisteista pois hupsiksien ja lipsahduksien aiheuttamat jutut jos tarvis tulee. Aiempina vuosina on esim. jaettu palkintoja hyväntekeväisyyteen neulojien kanssa, jolloin on ollut tarpeellista luoda tunnus "hyväntekeväisyys".


TEKNISIÄ OHJEITA:
(pohjana Puputsin viime vuonna kirjoittamat ohjeet allekirjoittaneen lisäyksillä)

- Label eli tunniste lisätään kirjoitusruudun alhaalla olevaan tekstinsyöttöpalkkiin, jossa lukee "Labels for this post:" tai "Tämän blogitekstin tunnisteet:". Klikkaamalla "Show all" tai "Näytä kaikki" saat näkyviin kaikki käytössä olevat tunnisteet ja voit klikkaamalla lisätä sieltä omaan kirjoitukseesi sopivat tunnisteet.  Uusia voit lisätä pilkun ja välilyönnin jälkeen esim. "ohjeet, apuemäntä, esittely"

- Labelit eli tunnisteet näkyvät listana blogin oikeassa reunassa otsikon "Aiheet" alla. Klikkaamalla tätä tunnistetta saat näkyviin kaikki ne kirjoitukset, joissa on käytetty samaa tunnistetta. Esimerkiksi klikkaamalla "esittely", saat näkyviin kaikkien blogiin esittelyn kirjoittaneiden esittelyt. Tästä syystä on tärkeää käyttää tietyissä tilanteissa samoja tunnisteita.

- Jälkikäteen tunnisteita voi muokata, poistaa ja lisätä listassa jossa  on kaikki tekstit, valitsemalla oman tekstin ja "muokkaa" tai "edit". Apuemäntä voi myös muokkailla tarvittaessa tunnisteita.

- Tiedotusluontoisissa postauksissa käytän tunnistetta "apuemäntä". Se on siis vain tiedotusluontoisia postauksia varten.

Hyvää neulomiskuntoa kaikille! Muistakaa rannejumppa ja iloinen mieli :D