20. maaliskuuta 2010

*Kuvitusta

Kuten huomaatte, monenvärisiä pipoja on tullut virkattua ja neulottua. Näistä kahdeksasta viisi on jo raportoitu aiempiin grammoihin, mutta kolmesta piposta (pinkki, punainen ja luumunvärinen pipo) tulisi langankulutusta lisää 158 g. Näin pääsisin vaivihkaa livahtamaan yli kilon kulutusrajan yhteistuloksen ollessa 1022 g.

Onneksi maaliskuuta on vielä jäljellä 11 päivää. Tällä vauhdilla tosin saan olla iloinen, jos kulutus hipoo edes kahta kiloa... =)

*Huiviputki jatkuu


Haruni pääsi viimein pingotuksesta ja punnitukseen. Koska lanka alkoi loppua kesken viimeisillä kerroksilla, jouduin pyytämään pientä avustusta. Huivin lopullinen paino tulikin olemaan 115g.

Alla vielä aiemmin valmistunut Multnomah. Huivien kuvaaminen lattioilla ja riippumassa johtaa aika ankeisiin lopputuloksiin, mutta laiskuus vie siinäkin voiton.

19. maaliskuuta 2010

*Pieni ja isompi

Pieni huivi valmistui Novitan vauvamerinosta (joka oli itse värjätty). Tarkoituksena oli tehdä yhden kerän huivi, ja sehän onnistui.

Pitkä huivi on tehty Katian jostain nappulalangasta ja mustasta Kittenistä vuororivein.
Hih. Mittakaavasta johtuen pieni huivi vaikuttaa paljon isommalta kuin onkaan. Samoin musta on oudon lyhyt. Onpas valokuvaaja ollut huolimaton.
Pieni huivi 50g, pitkä huivi 97g

*Lankahamsterin tie on kivikkoinen ja pitkä...

Ainakin minulla tällä hetkellä. Ylityöt vievät naisesta mehut siinä määrin, että Esikoisen pusero on jämähtänyt pari kerrosta vaille ensimmäistä strategista huipentumakohtaa eli hihasilmukoiden siirtämistä langalle odottamaan ja vartalo-osan aivottomaan tikuttamiseen ryhtymistä. Myöhäiset neulonta-ajat ja musta lanka ovat armottoman kova yhdistelmä väsyneille aivoille.

Joten olen sitten vain koukutellut sytomyssyjä. Jaa, yhden taisin neuloakin, mutta anyway, uusia myssyjä on tullut viisi kappaletta. Yksi on Evitaa, toinen Tennesseetä, kolmas Kamomillaa, neljäs Bambua ja Violaa ja viides Scillaa; haa, mukavia lankanimiä sitä keksitäänkin!Näissä on lankaa kiinni yhteensä 238 g. Sitten olen lisäksi virkannut yhden tiskirätin Sugar'n Creamista, yhtenä iltayönä, kun aivot olivat erityisen visusti tyhjäkäynnillä. Siihen meni 38 g, joten yhteensä kulutusta edelliseen raporttiin verrattuna on tullut 276 g lisää. Kuvia laitan sitten joskus.

Pikaisesti yhteenlaskettuna luulen, että kulutusta on nyt yhteensä 864 g. Hidasta on, tämä hamsterointi. Mutta se on kyllä myönnettävä, että yhtään ei tee mieli lisää lankaa, (vaikka Cittarissa on mammuttimarkkinat ja 7-v tarjouksessa, ja paikallisessa lankakaupassa olisi 10-vuotisale...) ja sehän se lienee se kaikkein tärkein juttu!

*Teltantekijä kaukaa viisaan vii.. ketutus

Huiviputki on jatkunut ja eilen illalla, pienen lanka-avustuksen turvin, sain taas yhden valmiiksi. Mutta siitä enemmän myöhemmin.Päivän varsinainen asiani oli armon anomus. Kuvassa säälittävänä makaava tekele on pari vuotta sitten vauhdikkaasti muotoutunut telt.. Marjorie. Kokonsa vuoksi neule sai jo aikaa sitten purkutuomion, mutta vasta eilen sain puuhan alkuun. Suokohan loistava Ylihamsterimme armogrammoja palmikkopiinan purkamisesta?

18. maaliskuuta 2010

Monta juttua on puikoilla, mutta...

...yhtäkään ei vielä valmiina. Olen ehtinyt aloittaa kolme eri työtä: Tulossa on ainakin Textured Circle Shrug, jollaisen Juuli teki supernopeasti. Meikäläiseltä homma sujuu "vähän" hitaammin, vaikka varmaan samoihin aikoihin aloitettiin... Tuo lopun joustinneule yli 200 silmukalla on vaan niiiiiin tylsää. Muuten kyllä kiva malli!

Yhden alpakkalapasen olen jo aloittanut ja purkanut kahteen kertaan, kun en ollut tyytyväinen kuviointiin. Värisävyt olivat liian lähellä toisiaan, joten päädyin lopulta perusraitoihin. Nyt kolmannella aloituskerralla siitä tuli sitten kämmekäs, jolle pitäisi vielä tehdä pari. Lisäksi jonkinlaista kaulurintynkää on tulossa nauhalangasta ja viikonloppuna tarkoitus olisi tehdä Novitan Huopasesta säilytyskoreja.

Painoa on vaikea ennustaa, mutta arviolta 300 grammaa on tähän asti neulottua. Ehkä voin vielä anella lisägrammoja, jos saan tuon yhden puuvillaneuleboleron viimeisteltyä...

Väliaikatietoa

Hei,

tulin pikaisesti kertomaan hamsterointikuulumisiani. En ole saanut vielä mitään valmiiksi, mutta neulonut olen kyllä aika paljon. Aloin 1.3. tekemään itselleni takkia Jannesta. Neulottuani parisataa grammaa, huomasin, että olen tekemässä liian isoa selkäkappaletta. Purkamiseksi meni ja muutin sitten samalla vähän malliakin, ja vasta kolmannella kerralla työ rupesi tuntumaan mieleiseltä. Nyt olen neulonut (aika pitkän) miehustan ja hihat siihen vaiheeseen, että aloitin eilen raglanosuutta. Lankaa on kulunut tähän mennessä noin 600 grammaa ja vielä menee aika paljon lisää. Purkamisen vuoksi mulla meni kuitenkin mahdollisuudet yhtä huimiin grammamääriin kuin mitä jotkut on jo raportoineet, joten olen sitten laittanut tavoitteeksi että jos edes tämä jakku valmistuisi hamsterikuussa...

*Valmiita neuleita

Sain valmiiksi kirjoneulesukat, joihin meni pieniä jämänöttösiä vailla kolme kerää Anttilan Coralloa. Mallina Folk knitting in Estonian "Laila's socks" ja väreinä musta-valkoinen. Painoa sukille siis tuli 150 g.

(Kuvitelkaa tähän nätti sukkakuva)

Lisäksi anoisin viimeistelygrammoja koneneulotun takin viimeistelystä, koska neuloin takkiin käsin nappilistat ja kauluksen sekä ompelin takin kokoon ja päättelin melkoisen läjän langanpäitä. Kristel on nähnyt langanpääkasan ja voi todistaa, että langanpäitä oli melkoisesti. Tähän upposi kolme kokonaista iltaa!

Mitä kuuluu?

Tuossa eilen illalla ei jaksanut niin tarkasti paneutua, mutta mitä kuuluu hamstereille joilta ei ole raportoitu vielä grammoja? Grammattomina oman listani mukaan on vielä:

annariu
Puputsi
TanjaV
Liinu
Äiti-Puffa
Raijis

Olisi kiva kuulla mitä teillä on työn alla ja kuinka isoja grammatilinavauksia voidaan lähitulevaisuudessa odotella. :)

17. maaliskuuta 2010

Toisen viikon raportti

Wautsi! Upea poppoo! Hienoa! Loistavaa!

Olen vähäsen käynyt noita muita hamsteriblogeja vakoilemassa, eikä missään muussa ryhmässä ole lankaa laitettu mutkalle NÄIN paljoa kuin me olemme tehneet!!! Meillä on JO KYMMENEN KILOA RIKKI!!! Uskomatonta!!!

Yli kahden kilon on onnistunut mutkeltamaan LENTSU! Kilon ylittäjiä on kolme (poislaskien superhamsteri Lentsu)! Yksikään ei ole raportoinut putoamisesta. Jokusia on vielä raportoimatta yhtään kulutusta, mutta sieltä lienee jotain suurta tulossa :)

Lentsu 2374 g
Juuli 1771 g
MariJ 1268 g
Ixu 1126 g
Mari 860 g
Muriska 632 g
Pelagia 588 g
Ninnu 495 g
Kati 360 g
Cefuts 250 g
Ivelle 129 g
Zeska 100 g
Topperi 70 g


yhteensä 10 023 grammaa eli 50 g lankakeriä kulunut reilu 200 kpl

Ihan uskomaton tahti ollut! Jatketaan samaa rataa niin viimeisessä raportissa ollaan pitkälle yli 20 kulutuskilon!

Vielä ehtii tälle viikolle... :)

Juuri ja juuri taidan ehtiä tämän viikon raporttiin tämän hetki sitten valmistuneen toppini kanssa:


Novitan Bambua kului tähän 216 grammaa. Näin ollen Mari J:n hamsterisaldon pitäisi olla omien laskelmieni mukaan tällä hetkellä 1268 grammaa. Ollaan jo aika lähellä omaa tavoitetta. :)

(Kuva otettiin hätäisesti, joten topin toinen olkain on näemmä vähän kierteellä, ja jalassakin sattui olemaan pyjamahousut... ;) )

Tällä viikolla sanoja ei paljoa irtoa.
Kuviakin vasta huomenna tänne .
1,375kg = iso huivitus ja virkattu takki.
Oliskohan taas joku flunssa tulossa.

74 g myssyä


Sain vielä virkattua yhden sytomyssyn kaksinkertaisesta Tennesseestä 7 mm koukulla.

Valmista täälläkin!


Neljä paria sukkia on valmistunut sitten viime naputtelun, lankaa kulunut 150g siniraitaista 7-veikkaa, 50g osin coolattua Nallea ja 20g Maija-Nalle yhdistelmää. Sukkia tuli siis tehtyä miehelle (koko 42-43), esikoiselle (koko 25-26), toiselle kaksosista (koko 20-21) ja naapurustoon piakkoin syntyvälle vauvalle (koko mini, noin 13-15). Kokonaiskulutus tältä viikolta siis 220g!

Menneen viikon tuotoksia

Eli kassissa on kulkenut mukana "välipalatyö" oli jämälangoista (noin 35 g) BB-nukelle siksakmyssy. Sen sain valmiiksi tänään kun päättelin sen. Lankaa jäi vielä pikkumytty kun pipoon meni 31 grammaa Katia Peru -lankaa."Aivottomana" välityönä pojan neuletakin ohella oli puuvillainen tiskirätti Tennesseestä; 50 gJa pojan villatakki 7-veikan jättiraidasta. 252 grammaa siihen kului. Kuva vielä keskeneräisestä työstä koska poika nukkuu ja haluan valmiin takin kuvata pojan päällä
Eli oma kulutukseni menneellä viikolla 333 grammaa

Vihdoinkin

Jospa nyt vihdoin raportoisin valmiista töistä... neulottu on, lähinnä pieniä töitä kun melkein kaksi kuukautta jatkunut oma ja lapsen sairastelu alkaa jo tuntua. Taitaa se oma villatakki jäädä myöhemmäksi, kohtahan pitää jo aloittaa kevätneuleita.

Valmiiksi on ehtinyt viisi joustinpipoa, joihin kului:
- Nalle 49 g
- Karuselli 63 g
- Karuselli 64 g
- Hip Hop 66 g
- tuntematon villalanka 55 g

Sitten vähän innostuin neulomaa niitä perinnemallisia lenkkikaulaliinoja (tarkoitus olisi lähettää ne ja pipot Neulotaan Lämmintä Lapsille -keräykseen), joita syntyi yhteensä 7 kpl:
- Wool 30 g
- Wool 31 g
- Wool 31 g
- Wool 33 g
- Florica 28 g
- joku sekoitelanka 57 g
- sama sekoitelanka 54 g

Yhteensä lankaa kului 495 g.

16. maaliskuuta 2010

24 tuntia aikaa seuraavaan väliraporttiin

Itse olen melkein saanut valmiiksi 50 grammaa tiskirättiä wanhasta Tennessee -langasta (myyty 50 gramman kerissä!!!), enää puuttuu päättely. Pojan neuletakkikin alkaa olla jo hyvällä mallilla; purin liian lyhyeksi jääneen toisen etukappaleen kavennuksiin asti ja neuloin uusiksi. Sitten olisi enää kasaaminen ja nappien ompelu (sekä punnitus, mutta veikkaan että menee haarukkaan 200 - 250 grammaa). Uskoisin voivani toteuttaa tuon huomisen aikana.

Ilmoitelkaa grammat mieluusti klo 23 mennessä, niin ehtivät viikkoraporttiin!

Lisää pipoja - ja muutakin :)

Ei olisi kannattanut kehuskella, että tänä vuonna varmaan neulon hamstereissa paljon... Viime viikolla neuleinto tyssäsi lähes kokonaan. Viikonloppu kässätapaamisen ja kaiken muunkin kivan muodossa onneksi antoi taas energia. Myös neulomiseen.

Lisää on tikuteltu tämän verran:
Hug-pipo 50 g
Jenga+Kimmo-pipo 50 g
sinikirjavat lasten sukat 55 g
sytomyssy Persikkavaahto-ohjeella 56 g
harmaa-musta kaulahuivi 135 g

Lisää grammoja!

Sainpahan valmiiksi!

Helmineuleena tehty tuubihuivi paksulla langalla. Jos saisin huomenna kuvia näistä, kun pitäisi ravelryynkin laittaa :)

Grammoja 371! eli olen tainnut jo hienosti ylittää viimevuoden surulliset pikkugrammat ;)

14. maaliskuuta 2010

Kilon ylitys! :)

Täällä on hamsterisaldossa ylitetty nyt kilo. :)


Virkattuun jakkuun upposi 652 grammaa Nallea, joten sen myötä saldoni on nyt 1052 grammaa. :) Lisää infoa blogissani.

En osallistu mihinkään hamsteriarvontoihin, joten en merkkaa nappi-tunnistetta, vaikka tässä ilmiselvästi napit onkin. ;)

Vihdoinki

Eli saldo auki mullakin..
Kahdet sukat tuli tehtyä tuosta lidlin sukkalangasta.
Toiset kokoa 41 painoa 50g ja toiset junasukat painoa 20g.

Eli yhteensä 70g.

Topperi

kivaa kotiin

Kerran tarttui mukaan kirppikseltä iso kartio paksua valkaisematonta puuvillalankaa. Sitä on jo käytetty tiskirätteihin, ja nyt virkkasin siitä korin. Korin reunat on tuplattu, joten se on matalana mukavan tukeva, ja käy vaikka pieneksi leipäkoriksi. Se olikin uskomattoman työläs virkattava, koukku oli lankaan nähden ohut, 5.5mm, jotta pinnasta tulisi tiukkaa. Koko n. 18x18cm, reunan korkeus 13cm.Isomman uunivuoan alle tein kunnon reilun pannunalusen (n. 30x45cm), sekä loppulangasta pienen patalapun. Lankana on kaksinkertainen tee-teen Poppari (yksi kerä vielä näkyvillä korissa), ja joku kummallinen nauhalanka, sekin kaksinkertaisena, kudottu 8mm puikoilla. Kumpikaan langoista ei ole koskaan sytyttänyt, ja olenkin jo kolme vuotta katsellut niitä käsittämättä lainkaan miksi olen ne edes hankkinut... Mutta yhteen ne sopivat ja niin sopivat keväiseen pöytäänkin.
kori 135g, vuoanalunen 154g, pikku pannulappu 26g