12. helmikuuta 2011

Lina

Hamsterikuun ensimmäinen päätyö odottaa vielä viimeistelyä, joten esiteltäköön välityö, joka kiilasi muiden projektien edelle, kiitos paikallisten neulojien KALin.

Malli on Jokon ihanaakin ihanampi Lina pienin modifikaatioin. Lanka on Garnstudion DROPS Nepalia, jota kului 80 g.

Joko sanoin, että tästä tuli aivan täydellinen: paksu, pehmoinen ja kaunis ♥.

Sammaleiset-tyyliin tumput, 45 g


SNY:ni lähetti viime kierroksella langan lisäksi ohjeet kaksiin lapasiin, kuvio Sammaleiset neuloutui nopeasti ja valmistui juuri. Lapsen tumput neuloin, 45 g. Peukalon lanka painaa 1½-2 g, punnitsin! Olin tehnyt suunnitelman tätä Lankahamsteri-kierrosta varten, mutta nyt olen antanut langan viedä! Katsotaan, mitä valmistuu!Valkoista lankaa jäi 9 g, katsotaan jääkö se Jämälankailuun? Mitä suosittelisitte Reissukäsityöksi?

11. helmikuuta 2011

Karisma-tyyliin tumput, 48 g

SNY-lankaa viime kierrokselta

muuntui tumpuiksi. Kuvio Karisma, alapuolella sileä neule, tavallinen peukalo kiilan kera sekä sädekavennukset. Paino 48 g. Kaunis kuvio. Lankaa säi vielä noin paljon, joten puikot helisevät, bambuiset ja ebenpuiset. Ihanaa neuloa, ei millään malttaisi odottaa valmistumista eikä muuta puuhatakaan...

10. helmikuuta 2011

Minitöitä

Virkkasin tyttärelle kädenlämmittimet ja neuloin hänen unipupulleen housut. Lisätietoja blogista. Kulutusta näistä yhteensä 32 g. Eli hamsteritili on tällä hetkellä yhteensä 80 g.


Ohje: kädenlämmittimet 24 s
Lanka: Novita Tennessee vihreä 19 g
Koukku: 3½


Ohje: oma sovellus
Lanka: Novita Tennessee vihreä 13 g
Puikot: 3½ mm

9. helmikuuta 2011

Kulutuksista

Melkein kaksi kiloa on neulottu jo tähän mennessä (ilmoitettujen grammojen mukaan) ja valmistuneita töitä on 26 kappaleita meidän alablogissa. Huima tahti teillä naiset! Lisäsin tohon sivupalkkiin listan kulutuksista, hihkaiskaa jos jokin mielestänne ei ole oikein, tunnustan ettei matikka oo miun vahvin ala.

Laitan viikkoraportin menemään puolen yön aikaan Ylidiktaattorille joten siihen mennessä tulleet grammat ehtivät vielä tämän viikon saldoon. Nyt apuemo ottaa itse neuleen käteen ja koettaa vähän edes saada neulottua!

Ensimmäinen puikkoilu valmis :)

Jihuu! Sittenkin jotain valmista :) Ensimmäinen pipo on nyt päätä lämmittävässä kunnossa, kuva tulee kun kerkiän.. Mutta Novitan Purosta tuon tein, sävy Usva, eli harmaan eri sävyjä. Tarvitsin ehdottomasti neutraalinvärisen pipon, mutta en oikein kestä mustia, valkoisia enkä varsinkaan mustavalkoisia, joten tuo oli just hyvä lanka tähän juttuun. Painoa pipopikkuisella on 39 g.

Valmista!Tässä ensimmäiset valmistuneet, yhteensä 550 g (150g + 400 g)
Linkki ohjeeseen: Drops nro 121-7

8. helmikuuta 2011

Voihan pahoinvointi

Tällä hamsterilla on nyt todellinen hidaste: neulominen tekee pahaa! Ensimmäinen hamsterityö on siis vielä puikoilla, mutta toivon että tällä viikolla valmistuisi. Suurin murhe on nyt se, että yllätysraskaus on edennyt vaiheeseen, jossa on _koko_ ajan paha olo, ja puikkojen kiertävä liike ei helpota yhtään. Mutta yritän sitkeästi vielä roikkua mukana :)

Tili auki!

Tili on aukaistu apuemonkin toimesta, kaikkiaan 189 grammaa kului Harry potter-tupahuiviin. Lankana Cascaden 220 joka on aivan ihanaa ja tästä tuli tosi lämmin. Toivottavasti saajakin tykkää, tämä kun oli tilaustyö. Seuraavaa valmistunutta saakin varmaan odottaa, miulla ei ranteet tykänneet kun väkisin väänsin tän 40cm pyöröllä ja nyt tikutellen sitten sukkia 2mm puikoilla. :D

Orvokit puhkesivat kukkaan

Koska isotöisimmät hamsterityöt ovat edelleen pahasti vaiheessa, päätin virkata jämälangoista kukkia saadakseni edes jotakin valmista.

Tällaisia orvokkeja tuli virkattua puolen tusinaa, malli on 201 ideaa suuriin ja pieniin virkkaustöihin -kirjasta. Lisäksi syntyi puolentusinaa sekalaista koristekukkasta jämälangoista, niistä ei ole kuvaa kylläkään. Kaikkien jämäkukkasten yhteispaino on 25 g.

Kuvaton päivitys.

Jotain valmistakin oon saanu jo hamsteroiduista langoista tehtyä. Kuvia en oo vielä saanu otettua mutta niitäkin olis luvassa.
Tiskirättejä on kolme ja yhdet vauvasukat oon tehny. Tarkoitus ois saada viel ainakin yks huivi valmiiks mikä on jo monta kuukautta lojunu puikoilla. Sitten olis yks ikuisuusprojekti mitä koitan vaan saada eteenpäin. Sukka lankoja ois vielä vaikka ja kuinka. Koitan siis niitäkin saada kulutettua.
Tällästä tänne siis :)

7. helmikuuta 2011

Sukat 80 g


Ohuesta SNY-langasta, Villa Mokkaa, hamsteroitu kerittynä, Puoliso piti vyyhtiä, valmistui sukat, 80g lankaa kului. Hitaita metrejä, puikot nro 3 olivat käytössä. Kaunis väri ei kuvassa oikein näy. Ihanaa tämä yhteinen projekti! Saan minäkin neulotuksi näitä Suuria Aarteita!

Kevyttä vaaleanpunaista...

Toinen hamsterityönikin valmistui. Lankana on Nallea, varaston kätköistä. Tumput ovat ihan tavallista perusneuletta. Pipa tuli kudottua rinsessaneuleella, kun en muuta keksinyt.
Kukka on virkattu koristeeksi. Yhteispaino neuleilla on 50g Paljoa ei taaskaan kertynyt painoa näille, mutta Lisää on tulossa....


Jämätöppöset

Isompi hamsterityöni edistyy ihan mukavasti, mutta tuumaustauolla päätin tehdä jotain pientä ja nopeaa. Aloitin töppösiä tällä Garnstudion ohjeella, mutta totesin, että Eskimo-jämäni ei taida aivan riittää ja otin sen kaveriksi Puroa. Muutaman puretun aloitusyrityksen jälkeen sain optimoitua silmukkamäärän kaksinkertaiselle langalle ja tuloksena syntyivät nämä pehmeät ja paksut töppöset, joiden väriyhdistelmään olen erityisen tyytyväinen. Avaan siis hamsterisaldoni 93 grammalla.

Neighborly

Ensimmäinen hamsterityöni on valmistunut. Neuloin veljentyttärelle synttärilahjaksi tämän äärettömän suloisen liivin. Ohje on kirjoitettu hieman isommalle lapselle mutta puikkokokoa pienentämällä ajattelin sen soveltuvan hyvin 2-vuotiaalle.Ohje: Neighborly by Jennifer Casa
Lanka: Novita Rose Mohair harmaa 48 g
Puikot: 4 mm

Hamsteritili on siis täten minunkin osaltani avattu ja peräti ihan 48 grammalla.

6. helmikuuta 2011

Tähdellinen lapselle

Sytomyssyily ei jätä näköjään rauhaan ennen kuin kaikki aiheeseen sopivat langat on kulutettu. Niinpä kolmaskin hamsterityö on samasta langasta kuin edelliset kaksi myssyä.Mallina Tähdellinen muutamin modifikaatioin. Neuloin tämän 2,5 mm puikolla, aloitin 12 silmukalla ja tein yhden ylimääräisen lisäyskerroksen, jotta myssyyn tulisi 108 s. Suorasta osasta jätin reikärivit pois ja ennen päättelyä neuloin kerroksen nurjaa, ettei reuna rullaa. Lankaa kului vaatimattomat 26 g. Koko on ehkäpä tuollaista 52 cm:n luokkaa.
Nyt olisi tarkoitus välillä tehdä niitä varsinaisia tavoitetöitä eli yhtä isoa neuletta ja yhtä huivia, minulla kun on muuten paha taipumus juuttua näihin pikkutöihin ;-).