26. helmikuuta 2011

Coraline

Siis tein ihan kokonaisen takin, yhdessä kuussa, ja se on juuri sellainen, joksi sen suunnittelin! Yritän postata fiksumpia kuvia vielä myöhemmin kun saan hovikuvaajan innostumaan, mutta piti nyt päästä jo hehkuttamaan. Modasin ohjetta, koska halusin tehdä vartalo-osa ylhäältä alas ja lisätä hieman muotoiluja. Aloitin väliaikaisella luontireunalla kaarrokkeen alalaidasta ja neuloin kaarrokkeen ohjeen mukaan. Hihat ja vartalo-osan neuloin sitten fiiliksen mukaan alaspäin. Lopputulos on ehdottomasti kaiken vaivan arvoinen.

Tekniset tiedot: Ohje Ysolda S. Teaguen Coraline
Lanka G-B Wolle Jil
Kulutus 458 g.Edessä on vielä loppukuun koitos. Maanantaina olen menossa Tallinnaan ja yritän pysyä kaukana lankakaupoista. Ehkä jotain projektiakin on vielä tulossa.

22 leaves shawlette

Hamsteritöihin ehti vielä yksi huivi, Lankakomeron upea 22 leaves shawlette.Lanka on samaa ohutta kirpparilta löytynyttä villaa kuin edellisessä Lumi-huivissakin ja puikkokin sama 3 mm. Noin 100 x 40 cm kokoiseen pikkuhuiviin kului lankaa vain 41 g.

Toinen Struan

Struan pipo on kiva malli ja palmikot on ihania mutta tuon lipan asennus on niiiiiin työlästä kuten myös koko reunan silmukointi nurjalle puolelle. Tästä tuli kuitenkin kulusta lisää 86 g.


Ohje:  Struan by Ysolda Teague
Lanka: Drops Merino Extra Fine 86 g
Puikot: 4 mm sukkapuikot ja 40 cm pyörö
Koko: 56 cm
Muuta: vanhan muovikansion kansi, josta leikkasin lippaa varten koviketta.

25. helmikuuta 2011

Ilmastosukat

Innostuin sukanneulonnasta itsenikin yllättäen sukkatempauksen kannustamana. Lisään siis hamsterikuuni valmistuneisiin yhden parin ilmastosukkia. Tempauksen ideana on toimittaa jokaiselle keväällä valittavan eduskunnan jäsenelle villasukat muistuttamaan ilmastopäätösten tärkeydestä. Vaikka ajankohta on hamsterikuuta ajatellen myöhäinen, haluaisin haastaa myös muita innokkaita neulojia mukaan sukkatalkoisiin. Lisätietoja löytyy tempauksen blogista täältä.

Minun sukkani valmistuivat lankavaraston marinoituneista, sopivasti talvisen sävyisistä Nalle-keristä ja painoa niillä on yhteensä 97 g.

Paraphernaliat

Veljentyttäreni kaipailivat lisää villasukkia. Hamsterikuukauden aikana sain valmiiksi ensimmäisen parin, Taina Anttilan ihastuttavat Paraphernaliat.


Lankana Austerman Step Classic, pitkä pyöröpuikko 2 mm ja sukkien koko noin 40 eli omaan (kuvaus)jalkaani ihan liian suuret, siksipä kuvakin on aika kurja. Lankaa kului 73 g.

Hamsterikuukauden päätyö

Se on viimeinkin valmis, hamsterikuukauden päätavoitteeksi otettu työ.Malli on hieman muokattu Ylösalaisneule, lankana antiikkinen Steinbach Wolle Capri (100 % puuvilla) ja puikkona 3 mm. Sain kulutettua kaikki kolme väriä käytännössä kokonaan; tavoitteena oli perusraidallisen sijaan tehdä "optinen harha" eli kirkkaampaa sinne, missä saa olla leveyttä ja tummempaa sinne, missä leveyttä voisi olla vähemmän ;-). Langankulutus oli 345 g.

Myönnettävä se on, että tämän neulominen oli tylsää eikä lopputulos ole mikään käsityötaidon huippu, mutta ihan käyttökelpoinen paidasta taisi onneksi tulla.

Toinen peitto

Lanka suorastaan lentää puikoilla tällä hetkellä. Tai ainakin toivoa sopisi. Tein toisen vauvapeiton valmiiksi varastoon. Peitto jos toinenkin olisi hyvä olla enempi varastossa valmiina, jotta olisi millä lahjoa, kun aika koittaa.


Ohje: Bulky Baby Blanket by Purl Bee
Lanka: Novita Mambo keltainen 400 g ja harmaa 41 g
Puikot: 8 mm + iso virkkuukoukkuHienosti sain jämäkorista myös vanhaa mamboa pois kulutettua, sillä virkkasin tuon reunan taas siistiksi. Ensin kiinteitä silmukoita ympäri ja kun lankaa jäi niin sitten vielä piilosilmukoita toinen mokoma ympäri. Keltaista meni tasan 4 kerää, päättelylangat on kuvassa. Hamsteritili kasvoi tämän ansiosta 441 g.

23. helmikuuta 2011

Loppukiri häämöttää!

Viikko kolme on takana ja vasta yksi tippunut meidän ryhmästä, hyvä kolmoset! Tällä viikolla on taas neulottu erittäin ahkerasti, yhteensä tälle viikolle kulutusta on tullut 3843 grammaa ja kokonaiskulutus on huimat 9904 grammaa. Wau. Hyvä me. Saadaan varmaan kevyesti kymmenen kiloa rikki jos tahti jatkuu tämmöisenä.

Tällä hetkellä kolmosten kärjessä on Inkeri jonka kulutus on 2060g, kakkosena tikuttelee Marja summalla 1250 grammaa ja kolmossijaa pitää Maritta 1166 grammalla! Nyt vielä lopputsemppiä kaikille, ei ole enää montaa päivää ja sitten saa ostaa lankaa. :)

Mustikkaviiniä

Tässä kuva viimeviikkoisesta neuleestani eli Villapeikon Mustikka-piposta. Pidän siitä paljon, se istuu napakasti, ja lämmittää varmasti mukavasti lämpötilan noustua -10:n yläpuolelle. Langan olemassaolosta en ollut edes kunnolla tietoinen ennen kuin löysin sen laatikostani. Itse asiassa minulla oli sitä kaksi vajaata kerää, toista olin käyttänyt tuftauksessa ja toisesta olin luonut loimea kangaspuihin.

Sain tänään myös Hat Heel Socksit (violettia ja tätä samaa viininpunaa) valmiiksi ja niille kertyi painoa 90 g. Niistä tuli aavistuksen verran liian pienet, ympärysmitta on mukavan tiukka, mutta huomasin jostain syystä aloittaneeni kärkikavennukset muutamaa kerrosta liian aikaisin. Kokeilen käyttää niitä hetken, ja sitten joko a) puran kärjen ja teen uudelleen tai b) laitan sukan menemään sukujuhlien arvontapöytään varustettuna koon 37 kokolapulla ("siis alunperinkin ajattelin tehdä 37:n sukat...").

Kiusauksiinkin lankarintamalla olen jo joutunut: Tokmannissa näin Rose Mohairia hintaan 2 e/kerä. Ja väreissäkin se kaunis viininpunainen. Olen jo kauan haaveillut tekeväni Novitassa olleen kietaisujakun (=vain viisi kerää). Mutta väistin kiusauksen, vaikka arvaankin, ettei niitä ole siellä enää kuun loputtua.

Nyt puikoilla Moda 2/2010:stä vauvan baskeri heleänvihreästä Lanetista.

Muutama 100 grammaaLisää 200 g+ 110 g.

Lisää valmistunutta.......


Nyt on valmiina tämän verran neuloksia. Muut langat on Mondialin Sidneytä, mutta nuo punaiset rannekkeet on 7 veikan jämää. Lankaa tähän satsiin kului 250 g.

Saa nähdä ehdinkö saada seuraavan työn valmiiksi.......... luulen kuitenkin..... toivottavasti.

Tilin kartutusta

Vihdoinkin nettiyhteys toimii taas (ainakin nyt) ongelmitta ja pääsen päivittämään valmistuneet.

Elikkä ensinnä esittelyssä hamsterikuun toinen myssy, Molly, joka kulutti 93g Cascade 220:ta. Väri on enemmän petrooli kuin kuvassa, ei vaan suostunut millään tulemaan oikein.

Lisäksi valmistui kämmekkäät Novitan Windistä, painoa näillä 55g.

22. helmikuuta 2011

Rinsessapipo valmistui.Pitsipipa rinsessa mallineuletta. Lankana nallea neuleen paino on 45g. Paljoa ei tämäkään neuleeni paina, mutta on mukana kisassa ;D

pompulahuivi


Pompulahuivi PomPom langasta. Lankaa kului 100g eli yksi kerä. Oisi tullu kivempi leveempänä, mutta silloin ei oisi saanut riittävän pitkää huivia tuosta yhestä kerästä. ens kerralla muistan jos tästä kirjavasta teen että se riittää lyhyempään kuin se yksivärinen. Muutoin tämä kirjava lankakaupanversio oli kivempaa neuloa kuin yksivärinen marketin versio.

Hamsterisukkia

Yhtenä hamsterityönä halusin tehdä miehelle sukat. Kun malli julkaistiin Ullassa, tiesin heti, että nämä on neulottava, sillä malli on niin hieno ja sopisi mieheni jalkaan loistavasti. 
 
 
Ohje: Arni by Lotta Palonen
Lanka: Opal Uni Solid 4 ply, harmaa 88 g
Puikot: 2 mm


 Arnien tikuttaminen kesti kolme viikkoa, tein samalla välityönä toisia ihan perussukkia. 
Nämä pääsivät lämmittämään Isomummin jalkoja.
 
 
Ohje: perussukat
Lanka: Hjertegarn Sock 4, punertavan kirjava 68 g
Puikot: 2½ mm

Näistä hamsteritili kasvoi yhteensä 156 grammaa.

21. helmikuuta 2011

Tili vihdoin auki...

Ensimmäiset grammat tikuteltu... Kuvaa vasta myöhemmin... Mutta viime vuoden saldo ylitetty, JEEE!!!!

Kuun alusta asti neulottu huivi/lämmike teddystä valmistui juuri, painoa "hirviöllä" 516g,
lisäksi valmistuneet:
Bellas mittens 7veikkaa 199g
perus-sukat kokoa 45 7veikkaa 146g
pipo kitten mohairia 24g

Yhteensä siis tilin avaukseen 885g

Ja sivupalkista voi poistaa tuon 60g minun kohdalta, ei ole oma saavutus...

Säärystimet.

Tyttärelle valmistui säärystimet mustasta nallelangasta. Neulos ihan perusneuletta. Lankaa kului 100g

20. helmikuuta 2011

Vaunupeitto

Yritin minäkin saada hieman langankulutusta aikaiseksi ja neuloin ystävän uudelle vauvalle vaunupeiton. Seuraava samanmoinen on jo puikoilla.

 
Ohje: Bulky Baby Blanket by Purl Bee
Lanka: Novita Mambo ruskea 300 g ja pinkkiä 24 g
Puikot: 8 mm
Koko: 65 x 65 cm 
 
 
Tähän kului muuten tuo kolme kerää tasan tarkkaan, ehkä kymmenen senttiä jäi lankaa yli.  Ohjeen mukaiseen reunaan ei riittänyt lankaa sopivassa värissä, joten virkkasin sitten vaan tuollaisen perusreunan kiinteitä silmukoita. Ja samalla sain hieman tuota pinkkiä mamboa pois jämäkorista. Kulutusta yhteensä 324 g.

Puoli kiloa sukkia


7 veljeksen keränloppuja kului tasan 500 g näihin 4 sukkapariin.