24. helmikuuta 2007

Havaiji kutsuu...Toppi edestä, toppi takaa... Lankana Novitan Havaiji, jota oli kertynyt vähän turhan paljon kaappiin. Piti sitten keksiä jotain eli tämä toppi, jonka ohje on Novitan Kesä 2006 -lehdessä. Samaisesta langasta olisi tarkoitus tehdä huivi, mutta lankaa oli vähän liikaa pelkkää huivia varten.

Langankulutus 216 g. :)

Tämänhetkinen saldoni on 2382 g, jos olen oikein laskenut. En usko, että se nyt mahdottomia tuosta enää kasvaa, on tullut vähän neuleplääh ja alkanut muut käsityöt vetää puoleensa... ;) Yritetään nyt vielä vähän kuitenkin saldoa kasvatella näiden viimeisten päivien aikana, vaikka kädet ja sormet ovatkin jo ihan maitohapoilla...

23. helmikuuta 2007

tavoite lähestyy!

Villapaita alkaa olla valmis, mutta siitä raportoin tarkemmin illalla tai huomenna kun viimeinenkin langanpää on päätelty. Näillä näkymin lankaa tuohon hökötykseen on kulunut n. 800g. Asetin itselleni tavoitteeksi kuluttaa tässä kuussa 3kg lankaa ja seuraavat suunnitteilla olevat työt ovat nopeatekoisia ja paksusta langasta, eli saattaapi olla, että pääsen tavoitteeseeni! *tuuletusta*

Seuraavaksi siis pitäisi tehdä anopille verkkoponcho, anopin koiralle takki, miehen kokoinen cousteau-pipo ja itselleni jotain kivaa :)

Yksi ikuisuusneule samoksesta odottaa viimeistelyjä, se olisi myös tarkoitus saada tehtyä valmiiksi tämän kuun puolella. Miehelle kirjoneule on ollut kesken 1½ vuotta, pitäisiköhän sitä aloitella kun ehtii... Siinä vain on lankaongelma. Multa puuttuu ruskeakirjavaa ainoa. Jos jollakulla olisi sitä ylimääräisenä varastossa, voisin (ensi kuun puolella) ostaa pois kuleksimasta!!!!

Viimeistään huomenna siis raporttia villapaidasta.

22. helmikuuta 2007

Karvakravatti(huivi)

Uusi jämälankaprojektini valmistui jokunen päivä sitten, mutta en jaksanut blogata sitä uupumukseltani. Flunssaa ja muita pöpöjä näyttää olevan muillakin polkkaajille. Minä voin jo paremmin. Hamsterikuu lähestyy loppuaan, mutta luultavasti grammoja ei enää kerry neuletililleni kovin paljoa. Työn alla on kyllä muutamakin keskeneräinen, jospa niistä valmistuisi vaikka jämälankasukan pari.Tällainen on siis uusi huivini. Minusta tuntuu astetta punkimmalta huivissani, joten tykkään kovasti. Pääsee varmaan kovempaan käyttöön kunhan pakkaset vähän hiipuvat.Ohje: Pitkä ja kapea huivi ainaoikeinneuloksella, joka toisella kerroksella lisäys alussa ja kaksi yhteen lopussa.
Koko: ~8x200 cm.
Lanka: Sekalainen seurakunta kaikenmaailman jämälankoja.
Puikot: 6 mm pitkät bambupuikot.
Menekki: 95 grammaa.
Erityishuomio: Langat on saatu Iso Gnulta, joka on neulonut samoista sävyistä ponchon siskolle. Mallina hänellä oli sama kuin edellisessä kälylle (miniälle) neulotussa ruskeassa ja minun sinisessäni.Laskujeni mukaan saldona on nyt 640 grammaa. Kuun aikana tuskin pääsen siihen kiloon joka jo häämötteli ahneissa silmissäni, mutta kuten kommenteissa sanoin, olisi mukava olla lähempänä kiloa kuin puolta kiloa.. Täytynee sittenkin kutoa loppuun se jämälankasukka ja päätellä viisi miljoonaa langanpäätä. Olen myös aloittanut Marjutin verkkomaisen pitsihuivin, mutta se taitaa valmistua vähän hitaasti. Gnu-ukolle olisi tulossa futissukat huivin pariksi, mutta nyt pitää vaan keskittyä kirjoihin..

7 päivää jäljellä

Enää seitsemän päivää jäljellä! Onko loppuajaksi suuria tai pieniä suunnitelmia?

Itse aloitin Clapotis-huivin Idenan Juvel-langasta, mutta saattaa olla, että hylkään sen ja tekaisen vielä yhden villapaidan, jos vain keksin, millaisen. Viikko riittää hyvin, kun lanka on paksua. Tosin Clapotiskin etenee mukavasti, lankaa kuluu noin kerän verran päivässä. Keriä oli alunalkaen kuusi ja niistä on nyt menossa kolmas, joten valmista pitäisi tulla pian.

Lankahoukutuksiakaan ei ole tullut vastaan. Tiistaina kävimme neuletapaamisen jälkeen Anttilassa hiplaamassa hyllyyn saapuneita Novita Bambuja ja harmittelemassa suppeaa värivalikoimaa (valkoinen, beige, ruskea, vihreä, sininen ja pinkki), mutta kerät eivät vielä halunneet lähteä mukaan. Ne olivat kyllä ihanan pehmeitä ja varsinkin pinkki houkutteli... Samoin pinkki-beige-ruskea -yhdistelmä... Mutta ei tarpeeksi. Lieneekö syynä siihen ulkona paukkuva pakkanen vaiko selän takana seisonut ylidiktaattori Kristel? Idean sain kyllä ja saattaa olla, että kesä-Ullaan mennessä jotain syntyykin, mutta se on jo ihan toinen juttu. (Hahaa, mäkin osaan olla salaperäinen!)

Piikkopirran alea on näin Espoosta käsin helppo vältellä varsinkin, kun kauppa on kiinni silloin, kun minä olen Turussa. (Tämä oli huono aasinsilta varsinaiseen aiheeseen...) Hamsterikausi huipentuu pian Suureen Hamsterigaal... tapaamiseen Turussa sunnuntaina 25.2. klo 12. Pilvin Jessica ja allekirjoittaneen Jack näkevät viimein toisensa! Toivottavasti paikalle saapuu paparazz... neulojia sankoin joukoin. Paikkana on Naantalin Aurinkoisen kahvila, Hämeenkatu 3.

Todistuskappaleet

Laitan viimeinkin niitä kuvia valmistuneesta setistä. Grammat olen näistä jo ilmoittanut, joten niitä älä Marjut enää mene laskemaan toiseen kertaan. ;)


Näissä on sellainen juju, että pipoa ja kaulaliinaa voi pitää miten päin vaan, kuvion värit vain vaihtavat keskenään paikkaa... Lisäselostusta blogissani. :)

Mun lankavarastoni on muuten kasvanut tämän kuukauden aikana peräti 300 g. Ne ovat olleet arpavoittoja blogiarvonnoista. En ole ikinä ennen voittanut mitään, ja sitten napsahti kerralla kahdesta blogista voitto... Mutta ymmärtääkseni nämä lahjaksi saadut langat eivät minua pudota leikistä. :) Eikä myöskään se, että kun en ole nyt päässyt neulelankaostoksille, niin ristipistolankoja on tullut ostettua senkin edestä... ;) Parantumaton lankahamsteri, sanoisin... ;)

Kaulahuivi ja nukenvaatteita

Aioin aluksi tehdä Isoveljestä Odessa-pipon mallikerralla ponchon, mutta kyllästyin siihen aika pian, joten tästä tuli kaulahuivi. Päissä on I-cordia ja sen paino on tasan 200 g.

Lisäksi tein Regian sukkalangasta ja Novita Woolista tyttäreni pienimmälle nukelle neulesetin: myssy, villapaita ja hame. 
Ohjeet ihan omasta päästä, myssyyn tuli vain 4 s vähemmän kuin villapaitaan, nuken pää on 
niin iso suhteessa vartaloon Ne painavat yhteensä 20 g.

Tämän viikon työt painavat siis yhteensä 220 g. Nyt en tiedä yhtään, mitä neuloisin seuraavaksi...

21. helmikuuta 2007

Kaukana tavoitteista


Cousteau-pipo à la pirouette Nallesta. Puikot 2½, langankulutus 58g.
Erittäin hyvä ohje!
Isompi työ vielä odottaa viimeistelyä ja pari muuta pientä myöskin vaiheessa. Saapa nähdä ehtiikö valmiiksi.
Lankaa en ole ostanut enkä edes kärsinyt vieroitusoireista. Kaikki ufoni ovat edelleen kesken enkä edes lankavarastojani ole saanut laskettua. Heikosti menee, mutta menköön.

Viikkoraportti 19.-21.2.

Aluksi huomio, huomio, huomio! Muistakaa merkitä valmistuneista neuleista kertovat merkinnät labelilla Valmistuneet, että ne on helppo löytää!

On taas keskiviikon kohokohtien aika - ja aikamoisia kohokohtia täällä on ollutkin. Jonkin aikaa vaikutti siltä, että tästä tulee salailu- ja neuleenkätkentäblogi, kun eniten grammoja kuluttaneet aloittivat psykologisen sodankäynnin ja kuiskailivat toisilleen salaperäisiä viestejä tulevista grammamääristä... Lupaavalta näyttää, sillä lankaa on muutaman viime päivän aikana raportoitu kulutetuksi kilo päivässä ja eilen kulutus pompsahti jopa kaksi kiloa suuremmaksi.

Tänään pääsimme kuin pääsimmekin yli 13 kg! Se on melkein 620 g tai 12,5 kerää kulutettua lankaa päivässä. Määrästä voimme kiittää vanhojen tuttujen lisäksi Emiliaa, Lapea, Niinaa ja Pauliinaa, jotka avasivat grammatilinsä. Kärkikahinoissa Heklan paksujen lankojen taktiikka puree tällä hetkellä parhaiten, mutta Pohjis ja Tavallinen kirivät kovaa vauhtia.

Mutta eipä keskitytä grammoihin, sillä ne ovat sivuosassa tässä projektissa. Tavoitteena on olla ostamatta lankaa eikä kukaan meistä ei ole vielä raportoinut sortununeensa lankaostoksiin, joten moninkertainen eläköön-huuto meille kaikille! Toivotaan myös, että Muoriska paranee pian kuten myös Dricsun niska ja että Tavallisen paita on pitänyt lämpimänä sillä aikaa, kun eilen hajonnutta Vantaan kaukolämpöputkea on korjattu. Se ja muut valmistuneet työt osoittavat, että tärkeintä on mukana oleminen ja uusien neuleiden (ja virkkausten) valmistuminen!

Tähän mennessä kertynyt saldo on tämä:

Bacca
Viikko 4: -
Viikko 1-3: Nukenvaatteita (myssy, villatakki, sukat) 25 g
Yhteensä: 25 g (3 työtä)

Dricsu
Viikko 4: -
Viikko 1-3: Sukat 70 g
Yhteensä: 70 g (1 työ)

Emilia
Viikko 4: Pikkutytön sukat 25 g
Viikko 1-3: -
Yhteensä: 25 g (1 työ)

Hanna
Viikko 4: -
Viikko 1-3: Pukinkontti 485 g, sukat 56 g, Samos-poncho 278 g
Yhteensä: 819 g (3 työtä)

Hekla
Viikko 4: Pitsihuivi 100 g, villalankalaukku 300 g
Viikko 1-3: Laukku 100 g, tilkkupeitto 900 g, virkattu laukku 750 g, virkattu huivi 200 g Yhteensä: 2350 g (5 työtä)

Irja
Viikko 4: -
Viikko 1-3: Lapsen sukat 70 g, Calorimetry ja rannekkeet 40 g
Yhteensä: 110 g (3 työtä)

Lape
Viikko 4: sukat 75 g, Ailin lapaset 97 g
Viikko 1-3: -
Yhteensä: 172 g (2 työtä)

Mari
Viikko 4: Kirjoneulelapaset 61 g, pipo 56 g, kaulahuivi 202 g
Viikko 1-3: Palma + Kotiväki-pusero 345 g, virkattu Teddy-huivi 290 g, miehen kauluri 44 g, miehen pipo 53 g, virkattu poncho 400 g, palmikkovillatakki 715 g
Yhteensä: 2166 g (8 työtä)

Marjut
Viikko 4: Teddy-villatakki 700 g
Viikko 1-3: Jack-hamsteri 50 g, mohairhuivi 110 g, Rustica-villatakki 700 g
Yhteensä: 1560 g (4 työtä)

Muoriska
Viikko 4: -
Viikko 1-3: Kaksi verkkoponchoa 250 g, kauluri 91 g, kynsikkäät 46 g
Yhteensä: 387 g (4 työtä)

Niina
Viikko 4: Noro-huivi 80 g
Viikko 1-3:
Yhteensä: 80 g (1 työ)

Pauliina
Viikko 4: Pitkät sukat 190 g
Viikko 1-3: -
Yhteensä: 190 g (1 työ)

Pilvi
Viikko 4: -
Viikko 1-3: Jessica-hamsteri 20 g, kämmekkäät 50 g, Omppu-huivi 40 g, sukat 125 g
Yhteensä: 235 g (4 työtä)

Pohjis
Viikko 4: Villapaita 475 g
Viikko 1-3: Calorimetry 18 g, Calorimetry 10 g, Aino-lapaset 68 g
Yhteensä: 571 g (4 työtä)

Rebekka
Viikko 4: Vapaavirkkausliina 322 g
Viikko 1-3: Onerva-huivi 211 g, salomoninsolmuhuivi 96 g, sammakko 36 g, keltainen pitsiliina 36 g, toinen salomoninsolmuhuivi 119 g, Tropiikkitäkkitilkku 15 g
Yhteensä: 835 g (7 työtä)

Santtumaaria
Viikko 4: -
Viikko 1-3: Virkattu huivi 300 g, pipo ja kaulaliina 190 g, sukat 95 g, sukat 100 g, Teddy-paita 510 g, Sophie-laukku 110 g, vauvan villasukat ja pipo 30 g; viimeistelybonuksia 50 g
Yhteensä: 1335 + 50 g (9 työtä)

Tavallinen
Viikko 4: Teddy-paita 766 g
Viikko 1-3: Huopaslapaset 146 g, sydämet 18 g
Yhteensä: 930 g (3 työtä)

Uhoava Gnu
Viikko 4: -
Viikko 1-3: Miehen raitasukat 115 g, Rinsessa-kämmekkäät 40 g, huovutetut tossut 110 g, pikkutytön sukat 45 g, lapsen sukat ja lapaset 50 g, virkattu huivi 115 g, yösukat 70 g
Yhteensä: 545 g (8 työtä)

Vattumato
Viikko 4: -
Viikko 1-3: Lenkkihuivi 100 g, Teddyhuivi 70 g, villasukat 140 g, miesten sukat 140 g, mohairhuivi 150 g, miesten sukat 140 g
Yhteensä: 740 g (6 työtä)

Saldo toistaiseksi 0 g
Ixu, Rea

Ensimmäiset grammat

Sainpa minäkin vihdoinkin jotain valmista - palmikkopaita jäi vähän jäähylle ja puikoille pääsi huivi ohuesta Noron Silk Garden-langasta. Ohje on tulossa seuraavaan Ullaan, jos jotain kiinnostaa. Mutta grammoja kertyi peräti 80.


Jatkoin myös vieressä pönöttävää tylsemmän väristä huivia 50g:lla, josta tarkoitus on anoa ikuisuustyö- tms. bonuksia.

Kaulahuivi

Kaulahuivini on valmis. Pituutta noin 150 cm ja painoa 202 g. :)

Telkkari kutsuu, en edelleenkään ehdi laittaa kuvaa, mutta laitan huomenna kuvia lapasista, piposta ja kaulahuivista. Ehdin kyllä ne kuvat jo ottaa, eli jotain edistystä sentään... ;)

Vapaata virkkausta..


Innostuin tekemään erilaisilla koukku-tavoilla liinan. Tähän käytin perinteistä virkkausta, salomoninsolmuja ja haarukkapitsiä. Lankoina oli puuvilla, villa ja kaksi erilaista mohairia, väreinä violetti ja punainen. Yhteensä lankoja meni 322 g.

Lämmikettä pakkaskeleihin...

Innostuin eilen lopettelemaan nämä toista peukkuaan odotelleet Ailit. Lankana näissä on se paksumpi pirkkalanka. Tykästyin lankaan kovin ja suunnittelinkin jo miehekkeelle neuletta siitä, mutta saa nähdä kuinka pian. Näiden oli tarkoitus olla kevyt välityö kovin sinisille lasten vaatteille. Ajoittainen sinisen yliannostus haittaa jo kovin vauvan vaatteiden valmistumista. Se vaaleansininen colori ei vaan lopu koskaan...

Lankaa kului 97g. Saldoni yhteensä 172g.

Villalankakassi

Raportoin heti lisää paksulankatöitä. Tähän kassiin meni vaa'an mukaan 300 g paksua ja jäykkää villalankaa, joka oli erittäin epämiellyttävää työstettävää. Olen erittäin iloinen siitä, että pääsin eroon tästä langasta. En ole raskinut heittää sitä poiskaan, joten se on hiertänyt kaapissa ollessaankin mieltäni. On hyvä, että hamsterikuukausi on keksitty...


Eka valmistunut työ

Jipii, saldoni avattu. Sain pääteltyä viikonloppuna pikkutytön sukat. Tuloksenani siis 25 grammaa kulutettua bambusukkalankaa.
Neulepaitaa on myös aloitettu, mutta voi olla vähän liian suuri haaste saada valmiiksi tiistaihin mennessä. Saapi nähdä. Toisaalta löyhäkierteinen suht paksu ihqumerinolanka lisää motivaatiota.

Langasostolakkoa suunnittelin jatkavani toukokuuhun asti. Neulevapaaaikaa on tosin maaliskuusta lähtien enemmän, joten vaikeaa lakkoilu tulee olemaan. Oman puseron jälkeen aion uhrata villapaitakirousta ja puikoille lähtee miehen paita.

Ennakkoraporttia :)

En ole ihan varma, ehdinkö saada yhden työn valmiiksi ennen tämän iltaista viikkoraporttia, joten laitan nyt tiedoksi ne kaksi työtä, jotka ovat lähipäivinä valmistuneet:

- Sunnuntaina valmistuivat kirjoneulelapaset, johon lankaa kului 61 g.
- Maanantaina valmistui pipo, johon lankaa kului 56 g.

Tekeillä on samaan settiin vielä kaulahuivi, joka on jo reilusti toista metriä pitkä, mutta aion sen pituutta vielä vähän kasvattaa. Otan kuvia koko setistä sitten, kun kaikki osat ovat valmiita, joten kuvia luvassa sitten kaulahuivin valmistuttua. Nuo lapasten ja pipon grammat voi kuitenkin jo laittaa minun tililleni. ;)

Edit: Kiireessä unohdin laittaa nuo labelit, nyt lisäsin ne.

Juu hengissä

Kuten jo omassa blogissani olen kertonut uudesta rakastajastani, jonka kanssa taidan tässä tehdä bänksit, niin se on vienyt aikaani viimeisen puolentoistaviikon ajan. Olisipa lankojen painohävikki ollut tuona aikana sama kuin oma painonmenetys ; -5kg.

Eli se kait kertoo että on pahasti sairas kun ei edes neuloa jaksa :)


Muoriska ja liki selätetty A-influenssa, poskiontelotulehdus ja mitä vielä

Elossa ollaan

Kun nyt Marjut mainitsi, että monet ovat olleet hiljaa, että järjestelevätkö yllätystä. Kerrotaan nyt edes vähän että mikä on homman nimi ;) Täällä on kovasti neulottu muun muassa Ene's Scarfia, jonka kanssa vaikean alun jälkeen pääsin vauhtiin. Vakaa aikomus on saada se valmiiksi ensi keskiviikkoon mennessä. Rowanspun 4plyta se on syönyt tähän mennessä noin 75g (onnetonta, onnetonta..). Lisäksi kesken on kahdet lapaset ja yhdet sukat. Pelkästään toisiin lapasiin on mennyt jo yli 100g, katsotaan kuinka käy. Oma tavoite 500g taitaa jäädä kuitenkin haaveeksi.

Neulomista on ikävästi viime päivinä hidastanut täysin jumissa oleva niska. Toisin sanoen en pysty neulomaan. Koska houkutus päästä vanhoista langoista eroon on kuitenkin suuri (ja se ene!), yritän tänään kuntoutua mm. jumpan avulla. Toivottavasti jumppa tehoaa, pitäkää peukkuja ;)

20. helmikuuta 2007

11 kg... 12 kg

EDIT: Kiitos Tavallisen Teddy-paidan, 12 kg ylittyi jo tänään. Älyttömästi suosionosoituksia! Ilotulituksia! Vuosikertashamppanjaa!

Kilo per päivä -tahti jatkuu, tänään täyttyi 11 kg. Hurraa! Hurraa! Hurraa! Nyt vain odotetaan, mitä Marin ja Santtumaarian salaiset hamsteroinnit tuovat tullessaan huomenna... Tuleeko 12 kg täyteen vai mennäänkö 13 kg yli samantien? Entä mitä tekee Hekla? Ja ajatelkaa, kuinka moni on vielä ollut hiljaa - onkohan yllätyksiä luvassa?

Tässä vaiheessa jokainen voi taputtaa itseään selkään ja olalle sekä antaa itselleen valtavat aplodit ja onnitella itseään Pauliinan sanoin: "Ihanaa, neulojat, ihanaa!"

Teddypusero valmis!

Teddypuseroni valmistui juuri sopivasti: Vantaalla voi tulla kylmä...Lankaa kului 766 grammaa.

Edit: Lisäsin kuvan.

Villatakkia pukkaa

Minä raportoin ihan reilusti grammoja: villatakki Teddystä, 700 g, valmistui hetki sitten. Paksuista langoista neulominen todellakin toimii! Nerokasta, sanon minä.

Pst, minä raportoin jo tänään

Mutta ylläriylläri, minulla onkin tarjottavana vain pitsihuivi, langanmenekki peräti 100 g. Olkoon tämä osoituksena siitä, että en ole ihan tosimielellä sentään kilpailemassa ;-). Tämä huivi on valmistunut neuletapaamisessa, työpaikalla, junassa, seminaarissa ja kotona.

*shhhhhh*

*kuiskaa myös*

Mullakin on kohta raportoitavaa, jonka kanssa mäkin voin päästä kärkeen ;) Tuleeko tästä Marin kanssa kova taisto... *hih*

Palailen myös asiaan kunhan...

Sukat täynnä värienergiaa

Hamsterigrammatili avattu. Nämä pirteät sukat ovat täyttä värienergiaa. Piristävät varmasti harmaintakin päivää. Sukat ovat veljen vaimolle ja kokoa niillä on nro. ~35 verran. Mahtuivat kyllä ommaankin 39 jalkaan, mutta eivät näyttäneet kuvauskelpoisilta. Lanka on todennäköisesti 7veikkaa ja jämälankaa, vaikkeikaan omaani, vaan viime hamstereiden aikaan lahjoitettuja.

Lankaa kului 75g.

19. helmikuuta 2007

Psst!

*kuiskaa ihan hiljaa*

Älkää kertoko kellekään, mutta mä taidan olla taas kärjessä... ;) Mutta ei puhuta siitä vielä, ennen kuin tulen tänne todistuskappaleiden kanssa. Tekeillä on setti, ja haluan ottaa kuvat vasta sitten, kun koko setti on valmis. Toivottavasti ennen keskiviikon viikkoraporttia... :)

10 kg! 200 kerää!

Olemme kohta kuluttaneet pienen lankakaupan varaston verran lankoja! 10 kg ylittyi juuri äsken. Kolmena viime päivänä langan kulutus on lisääntynyt noin kilon päivässä - jatkuukohan sama tahti vielä ja jos jatkuu, millaisiin lukemiin me oikein pääsemmekään?

Minulla on parhaillaan tulossa villatakki Teddystä. Ehtisiköhän se huomiseksi valmiiksi?

Tili avattu


Sainpa minäkin jotain valmiiksi. Ihanat pitkät villasukat. 190g meni lankaa. Tästä se alkaa, vaikka kuuta ei olekaan jäljellä kovin paljoa.

valmista!

Nyt vihdoin ja viimein sain valmiiksi sen villapaidan. :) Koko tarinan voi lukea blogistani (http://pohjis2.vuodatus.net)


Lankaa meni kokonaisuudessaan 530g, mutta hamstereihin kelpaa vain 475. (jouduin ostamaan lisää lankaa) Salddoni on siis:

96g+475g=571g

Lankaa kulutettu...

...vaan ei neulottu eikä virkattu. Tein syksyllä SNY:ltäni saadusta Turmalin langasta vapaalankahuovutetun huivin. Lankaa meni 100g Turmalinia ja ihan hitusen Huopasta. Lasken nämä omiin kulutuksiini mutta eivät taida mennä lankahamstereiden sääntöjen puitteissa hamsterikulutuksiin?

Ja Teddy puserolle ei kuulu hyvää. 300g neulottuani totesin, että purkuun meni=o(Nyt en ainakaan ehdi saamaan sitä valmiiksi. Pitää ehkä keskittyä muihin pienempiin töihin jotta saan edes vähän lisää noita kulutettuja grammoja;o)

Kulutettu, vaan ei vielä valmista

Vaiheessa on pahasti vauvan villatakki raita-Woolista. Eilen illalla sain sentään etukappaleet jo melkein puoleen väliin. Takakappale on jo valmis. Veikkaisin että tällä hetkellä tuohon on neuloontunut reilu 50 grammaa... Hitaasti hyvää tulee. Kärkikahinoihin en todellakaan tällä pääse.

Neuletakin ohje tulee ihan omasta päästä ja koitan kirjoittaa siitä ohjeen talteen, eli lienen saavani tuon mahdollisesti Ullaan sitten jossain vaiheessa jos sinne vain kelpuutetaan.

*haukotus*

Väsyttää niin että puikot putoilevat käsistä. Takana viikonloppureissu Pietarsareen remontoimaan viimeiset asiat ex-kodissamme. Tuli istuttua autossa melkein 13 tuntia ja villapaita eteni hyvin. Eilen tosin ajoin suurimman osan matkaa, enkä saanut puikkoja käteen. Unet ovat edelleen tosi vähissä ja vireystila on älyttömän huono. Joka tapauksessa villapaidasta puuttuu enää hihat,( joista toista on jo aloitettu hiukan) sekä korkea kaulus. Eilen anoppi kysyi, josko tekisin hänelle verkkopontson teddystä. Ja koska musta kelpaa, saan tehtyä sen omasta lankavarastosta :). Miehelle tein typerän lupauksen olla ostamatta yhtään lankaa ennenkuin 7 kg varastosta on käytetty. *ääh* Jatketaanko hamstereita tänävuonna pudotuspeleillä niinkuin viimevuonna? ;)

18. helmikuuta 2007

Helmikuun kolmas viikko päätöksessä (12.-18.2)

Tällä viikolla langankulutus on edennyt huimaakin huimemmin harppauksin ensin lauantaina yli kahdeksaan ja tänään sunnuntaina yli yhdeksään kiloon.

Tällä viikolla eniten lankaa kulutti Hekla, 1850 g. Paksujen lankojen taktiikka tuntuu toimivan! Eniten lankaa suhteessa aikaisempaan kulutukseen käytti Pohjis, joka viisinkertaisti grammasaldonsa. Eniten töitä taas on valmiina Santtumaarialla ja Uhoavalla Gnulla, molemmilla kahdeksan työtä ja kaikenkaikkiaan töitä on valmistunut 64, joista tällä viikolla 23. Hurraa meille kaikille!

Bacca
Viikko 1: -
Viikko 2: -

Viikko 3: Nukenvaatteita (myssy, villatakki, sukat) 25 g
Yhteensä: 25 g (3 työtä)

Dricsu
Viikko 1: -
Viikko 2: Sukat 70 g

Viikko 3: -
Yhteensä: 70 g (1 työ)

Hanna
Viikko 1: Pukinkontti 485 g
Viikko 2: Sukat 56 g
Viikko 3: Samos-poncho 278 g
Yhteensä: 819 g (3 työtä)

Hekla
Viikko 1: -
Viikko 2: Laukku 100 g

Viikko 3: Tilkkupeitto 900 g, virkattu laukku 750 g, virkattu huivi 200 g
Yhteensä: 1950 g (4 työtä)

Irja
Viikko 1: -
Viikko 2: Lapsen sukat 70 g, Calorimetry ja rannekkeet 40 g

Viikko 3: -
Yhteensä: 110 g (3 työtä)

Mari
Viikko 1: -
Viikko 2: Palma + Kotiväki-pusero 345 g, virkattu Teddy-huivi 290 g, miehen kauluri 44 g, miehen pipo 53 g, virkattu poncho 400 g
Viikko 3: Palmikkovillatakki 715 g
Yhteensä: 1847 g (6 työtä)

Marjut
Viikko 1: -
Viikko 2: Jack-hamsteri 50 g, mohairhuivi 110 g

Viikko 3: Rustica-villatakki 700 g
Yhteensä: 860 g (3 työtä)

Muoriska
Viikko 1: -
Viikko 2: Kaksi verkkoponchoa 250 g, kauluri 91 g

Viikko 3: Kynsikkäät 46 g
Yhteensä: 387 g (4 työtä)

Pilvi
Viikko 1: -
Viikko 2: Jessica-hamsteri 20 g, kämmekkäät 50 g

Viikko 3: Omppu-huivi 40 g, sukat 125 g
Yhteensä: 235 g (4 työtä)

Pohjis
Viikko 1: -
Viikko 2: Calorimetry 18 g

Viikko 3: Calorimetry 10 g, Aino-lapaset 68 g
Yhteensä: 96 g (3 työtä)

Rebekka
Viikko 1: -
Viikko 2: Onerva-huivi 211 g, salomoninsolmuhuivi 96 g, sammakko 36 g, keltainen pitsiliina 36 g, toinen salomoninsolmuhuivi 119 g

Viikko 3: Tropiikkitäkkitilkku 15 g
Yhteensä: 513 g (6 työtä)

Santtumaaria
Viikko 1: Virkattu huivi 300 g
Viikko 2: Pipo ja kaulaliina 190 g, sukat 95 g, sukat 100 g, Teddy-paita 510 g
Viikko 3: Sophie 110 g, vauvan villasukat ja pipo 30 g; viimeistelybonuksia 50 g
Yhteensä: 1335 + 50 g (8 työtä)

Tavallinen
Viikko 1: -
Viikko 2: Huopaslapaset 146 g, sydämet 18 g

Viikko 3: -
Yhteensä: 164 g (2 työtä)

Uhoava Gnu
Viikko 1: -
Viikko 2: Miehen raitasukat 115 g, Rinsessa-kämmekkäät 40 g, huovutetut tossut 110 g

Viikko 3: Pikkutytön sukat 45 g, lapsen sukat ja lapaset 50 g, virkattu huivi 115 g, yösukat 70 g
Yhteensä: 545 g (8 työtä)

Vattumato
Viikko 1: Lenkkihuivi 100 g, Teddyhuivi 70 g
Viikko 2: Villasukat 140 g, miesten sukat 140 g, mohairhuivi 150 g

Viikko 3: Miesten sukat 140 g
Yhteensä: 740 g (6 työtä)

Saldo toistaiseksi 0 g
Emilia, Ixu, Lape, Niina, Pauliina, Rea

Vielä miesten sukat


Tässä vihdoin nämä kolmannet miesten sukat kokoa 44 seiskaveikasta. Ja peräti kuvan kera! Aloitin myös vihdoin tyttären Teddy- neuleen. En kyllä tiedä ehdinkö saada sitä valmiiksi hamsterikuun aikana. Riippuu varmasti töistä. Mutta yritetään=o)

Ai niin, meinasi unohtua: Langan menekki 140g.

9 kg!

Täällä edetään huimin harppauksin: vasta äsken lankaa oli kulunut yhteensä yli 8 kg ja nyt langankulutus on ylittänyt 9 kg! Olemme siis laskiaispullamme ansainneet, eikös niin?

Huh huh

Kylläpä taas tuli fiksu olo kun sekoilin koko bloggerin ja google accountin kanssa niin että sain deletoitua koko tilin. Mutta onneksi hätä ei ollut sen kummempi ja nyt olen taas entistä innokkaammin mukana. :D Nyt vielä hyvät uutiset. Taidan saada tässä kuussa jotain valmiiksikin asti. Toinen pitkävartinen villasukka on jo valmis ja toinen tekeillä. Ne valmistuvat alta aikayksikön. Sitten saan minäkin tilin auki.

Jotain valmista

Ei huolta siellä kärkikahinoissa, vaikka sainkin valmista aikaan en uhkaa kenenkään voittoa.

Sain eilen neulottua Samos-ponchon valmiiksi, tänään sitten vain kokosin sen ja otin kuvan. Lankaa meni 278 grammaa, jäljelle jäi yksi jämäkerä. Mitä yhdestä Samos-kerästä oikein saisi tehtyä? Mielellään jotain järkevää ja jopa tuohon ponchoon sopivaa, niin pääsisin kerästä kerralla eroon.


Aloitin eilen uuden työn, joka on, kuten suurin osa neulomuksistani, pieni. Tällä kertaa neulon kirjoneulelapasia ja sukatkin ovat edelleen kesken. Joten tekemistä riittää pidemmäksi aikaa ja kulutettuja grammoja ei valtaisasti tule.

Ps. mainostan nyt täälläkin, eli maaliskuussa (hamsteroinnin jälkeen) alkaa salainen sukkavaihto, johon voi ilmoittautua tämän kuun ajan.

Jämälankaspurtti

Viikonlopun kunniaksi päätin tuhota osan minua vaivaavista puuvillalankajämistä. Koska en pidä puuvillalangan neulomisesta, valitsin virkkauksen. Tuloksena on varsin kookas kesäkassi, johon meni erilaisia lankoja 750 g. Ehkä vielä jossain vaiheessa kokeilen tämän värjäämistä koneessa, tekisi mieli nähdä millainen siitä tulisi keltaiseksi värjättynä.


Tämä oli kyllä aika häikäilemätön kilpailuprojekti: painavaa puuvillaa ja monikertaista lankaa paksulla koukulla, mutta sääntöjen sallimissa puitteissa ;-).