21. helmikuuta 2009

Salaraitasukat valmiina

Tällaiset salaraitasukat valmistuivat eilen. Niihin kului 2 lähes identtisen väristä tummanvihreää sukkalangan lopua, yhteensä 44 g.
Kulutus nousee siis 726 grammaan.

Patalappulinja jatkuu

22 g painava patalappu valmistui jonkun aikaa sitten, ja kohta valmistuu toinen, jonka painoa en vielä tiedä.

19. helmikuuta 2009

Kulutusta

Täällä on valmistunut 2 paria huovutettuja tossuja, ihania lankasyöppöjä! :-)

Näihin isompiin kului 160 g Fritidsgarnia.

Ja näihin taas 36 g Pirtin kehräämön villalankaa.

Yhteensä kulutusta nyt 682 g.

18. helmikuuta 2009

Ja lisää grammoja kiitos


Nyt on valmistunut patalappu jälleen kerran. Kauniisti pyydän tämän viestin myötä 35 g:n lisäystä saldooni. Ai todisteita? No tietenkin! Kas tässä näette kolme viimeisintä tuotostani. Keskimmäinen on se, josta anelen grammoja. Siis en sääligrammoja, vaan niitä "oikeita" grammoja. Ja näyttää viikkoraportin perusteella siltä, että tavoitteeni ei enää ole niin kauhean kaukana. Muutama patalappu vielä pitäisi neuloa, että saavuttaisin sen tavoitteen, jonka itselleni asetin.

Viikkoraportti 3

Pidemmittä puheitta, tässä ahkerien kolmoshamsterien saldo 18. helmikuuta mennessä:

Annariu 1596 g

Punanen 531 g
JennyF 486 g
Mystery Knitter 409 g
Shamina 321 g
Muriska 313 g
TiinaV 304 g
HannaM 298 g 
Talutin 165 g
Strilla 145 g
Vaapukka 107 g
Dricsu 90 g

Hekla, Iso Gnu, Petra, Teija ja WoolRat eivät ole vielä ehtineet (neulomiselta ?) esittelemään valmistuneita töitään.  
  
Yhteensä tähän mennessä kuuta olemme kuluttaneet  4765 grammaa.

50 g lankakeriä kulunut 95,3 kpl

Ensiviikolla sitten ollaan varmasti reippaasti yli viiden kilon ja ehkä jo hivotaan kymmentä kiloa? Oma toiveeni kahden kilon kulutuksesta taitaa olla toiveunta. Jos kilon yli pääsisi :).

Ja lopuksi etsintäkuulutus! Jos joku löytää varastoistaan pienen valkoisen lapun jossa on tätini mitat, palauttakoon sen välittömästi tai tädin villatakki ei saa vartalo-osalle ansaitsemaansa jatkoa. Voi olla että myös ahne tavarapaljous työpöydälläni on niellyt sen. Joka  tapauksessa mie sit tikutan vaan säärystimiä 2,5 mm tikuilla ja väännän vaakatilkkua jonka alun kissa viimeyönä purki. Väitti et Uusixmän käski. Pyh! sanon minä. Toivottavasti muut neulojat eivät ole kokeneet vastaavia takaiskuja.

Toinen samanlainen

Toinen samanlainen Sweet Baby Cap valmistui, tällä kertaa isompana versiona. Hatusta tuli jopa hieman reilun kokoinen, tein suurimman ohjeen mukaan ja lisäsin muutaman kerroksen enemmän ennen kavennusten aloittamista. Kuvaa hatusta ei vielä ole, mutta lisään sen myöhemmin blogiini. Hattuun kului lankaa 42 grammaa.

Koska Wool alkoi tuntua ihan liian paksulta langalta ;P, niin päädyin neulomaan pojalle Cardigan for Merryä sinisestä Floricasta. Jep, kaksipuoleiset palmikot ja ohut lanka on juuri mitä tässä kaivattiinkin.. :rolleyes: Puikot on sentään kolmoset, kakspuolosilla tuli liian tiukkaa palmikkoa.

17. helmikuuta 2009

lisää valmistunut...

täällä on tikuteltu lisää tulosta. Kuvatodisteet puuttuvat kamerapiuhan tällä kertaa ollessa jemma nimisessä paikassa...

Tiskirätit lisääntyvät, lidlin coloradosta, kaksivärisenä, 24g, Pinwheel pinkistä 7veikasta ja pinkinsävyisestä kolibrista 286g ja lopuksi vielä raitasukkasarjaan kolmannet sukat, koko ~30 ja lankana 7veikka valkoinen ja lila, 66g. Lisäystä saldoon siis 376g

16. helmikuuta 2009

Grammat sen kuin lisääntyvät

Nyt tein taas patalapun. Sen paino on 47 g. Langat ovat varsin paksuja, joten kai se menee sen piikkiin.

Taas sukat


Seuraavaksi syntyi sukat erään boleron jämistä. Näihin kului lankaa 80 g, joten kokonaiskulutus on nyt 486 g. Seuraavaksi syntyy tossut. Valitettavasti hartiat on ihan jumissa, etenkin vasen puoli sattuu. Kudottava on silti...
Miten muuten saa oman blogin linkin tuohon marginaaliin?

15. helmikuuta 2009

Hiljaa hyvä tulee

Ilmoittelen olevani elävien kirjoissa ja neulontaakin olen harrastanut. Jämäkerien kanssa on ollut ongelmia, sillä langat ovat olleet yllättävän eripaksuisia ja perfektionismi on hidastanut taas turhaan projekteja :) Kaikenlaista on aloitettu ja kesken eri vaiheissa, mikä on hyvä, mutta lopulliset valmiit työt päivitän vasta kuun loppupuolella. Sain juuri uusia neulontakirjojakin postissa :) Muiden hamstereiden työt ovat olleet hienoja, jatkakaa samaan malliin!

Jotain edes

Kuva jää nyt puuttumaan (Ravelrysta löytyy kyllä..), mutta raportoidaan sen verran, että sain viime viikonloppuna valmiiksi sukat! Lankana oli itse koolattua Vuorelman Vetoa noin 90 grammaa. Mallina ihan perus, ribbiä varsi ja sileää loput, kantapää ranskalainen ja himpun vahvistettu.

Puikoilla on myös Friday Harbor -sukat Vetosta sekä Fitted Knitsistä Ribbed Shrug, joka on syntymässä Pirtin kehräämöllä kehrätystä ja värjätystä langasta, jonka alkuperä on jossain Nurmeksen liepeillä? Nurmeksesta ostettu siis. Pääsen tosin purkuhommiin, sillä shrugista on tulossa liian iso.. jipii.

Toiveita on siis ylittää viime vuoden saldo, eli yksi pari sukkia.

Ekat grammat

Enpäs jäänyt nollille tässä kuussa! Vähän noloa kyllä tätä esitellä, kun menee kokonaista puoli kuuta yhteen vauvannuttuun ja toiset posottaa sukkia ja lapasia ja pipoja puolelle sukua. Noh, kaipa meitä on moneen junaan, ja minä hyppäsin siihen, joka pysähtyy joka maitolaiturilla.


Kuvassa siis 145-grammainen vauvannuttu ohjeella Pea Pod Baby Set (Ravelry-linkki). Käytetty lanka BBB Filati Martine, joka on ihan mukavaa lankaa kyllä ja kesti kivasti kaikki purkamiset. Napit on kaverin käsialaa, ja onnekseni niitä jäi vielä ylikin.

Puikoilla on Pfeiffer Falls tämän talven IK:sta, mutta näinköhän ehdin saada sitä valmiiksi tässä kuussa, vaikka lanka onkin paksua...

rimakauhua

Taas se iskee.... Hamsterikuun rimakauhu.. Puikot ja langat eivät suostu yhteistyöhön. :(
Kerä toisensa jälkeen kannetaan varastosta esiiin yritetään, lopputuloksena kerä ja puikot hylätään nurkkaan häpeämään. Viimeisin yritys eiliseltä oli lollipop samos joka ei suostunut mun puikolla neuloutumaan.
Ilmeisesti taas palataan niiden vaakatilkkujen pariin. Vaikka jo vannoin ettei tilkkuja enää, olen jo tammikuunkin neulonut lähinnä tilkkuja. Oikeassa sormessa on jo reikä, kun olen koittanut neuloa melko napakkaa neulosta seiskaveikasta.