2. helmikuuta 2008

Päivä kaksin kissan kanssa

Ja lankaa kului seuraavasti yksinäisen päivän vietossa, äänikirjoja kuunnellen, telkkaria katsoen ja netissä surffaten. Seuraavaa (isoa) työtä aloitettu. Päivän valmiit:

SIKSAKPIPO VAUVALLE
Ohje: Käspaikka
Lanka: Novita Bambu
Puikot: kait 3mm
Kulutus: 31g



PELINAPPULAPUSSI
Carcassonnen seuraajille
Ohje: omaa sovellusta
Lanka: musta Novita Alabama,
punainen Sandnes Mandarin Petit
Puikot: 2mm
Kulutus: 19g

Jotain alulla..

Punnitsin varastoni tässä eräs kaunis päivä ja sitten häntä koipien välissä, hieman vähätellen miehellekin lopulta uskalsin tunnustaa saldon: 8610g (+keskeneräisissä töissä roikkuvat kerät ja kaapin perukoille haudattu pahvilaatikko täynnä pieniä keriä parin kilon edestä...) Mies pyöräytti silmiään. Kaupassa, kun vaivihkaa katsastin lankahyllyn antimet, kuului tomera käsky hyllyn päästä: SÄ ET SAA OSTAA LANKAA, ALA TULLA! Onneksi on kannustajat :D

Tänään aloitin tyttärelle Ullan ohjeen mukaan Rose-pipoa kesäksi. Näyttää ainakin vielä täysin erilaiselta kuin ohjeen kuvassa... Saas nähdä meneekö purkuun vai nyherränkö loppuun asti ja yritän unohtaa, että alkuperäinen versio on sata kertaa kauniimpi. Kyllä hapotti sen verran luoda 292 (ja sitten huomasin, että piti luoda 294!) silmukkaa, että ei tuota hevillä pura.. Kai.

No, kisassa enivei mukana :D

Ensimmäiset sukat uunista ulos

Ensimmäinen hamsterityöni näki päivänvalon. Lankaa paloi yhteensä 70 g ja tarkemmat speksit löytyvät blogistani. Seuraavaksi ajattelin koittaa hahtuvan neulomista. Omistan 3 kiekkoa enkä ole koskaan uskaltanut kokeilla. Jos jonkinlaisen kirjakassin saisi aikaiseksi...

1. helmikuuta 2008

Kauluri valmis!

Mäkin sain kaulurin valmiiksi. Lankaa siihen meni koko 100 gramman kerä Novitan Jengaa. Päivitän huomenna tarkemmat tiedot ja kuvan, nyt on pakko mennä nukkumaan, kun silmät ristissä tikutin kaulurin väkisin valmiiksi tänään. *lol*

Eka valmis :)

Tämä lanka on jalostunut todella nopeatekoiseksi aina oikein huiviksi.
SILKKIHUIVI
lanka: Vihreän Vyyhden Himalaya Silk (joululahja kummitädiltä)
menekki: koko 100g vyyhti, vaa'an mukaan 97 g
puikot: puiset 10mm suorat puikot (tulivat samassa lahjassa)
ohje: 10s aina oikein kunnes lankaa jäljellä vain päättelykerrokseen, päättele

Ensimmäinen koskaan neulomani (ja omistamani) silkkilanka. Onkohan tää käsin kehrättyä? Vaihtelee paksusta hötöstä ohueen ja ylikierteiseen. Sopiva tällaisee perushelppoon ohjeeseen. Huivin tein loppuun kylppärissä, syy selviää blogistani. Nyt jatka neulomista, yhä kylppärissä mistä läppärin kanssa tämän blogasinkin...
Kuva lisätty 2.1.08

Eka projekti menossa

Aloitin tänään kauluria Jengasta. Se tulee lahjaksi, joten ei siitä vielä sen enempää.



Tänään (tai oikeastaan jo eilen illalla) alkoikin sitten jo langanostohimo. Miten voi olla!? Pitäisi muka välttämättä saada tehtyä Pikkumiehelle tummanruskea slipari just nyt, eikä siihen ole lankoja (tai lankoja on, muttei sopivia eikä tummanruskeita). No, ei auta, se on sit maaliskuun murheita. Sitäpaitsi enemmän tarpeeseen tulis muutenkin neuletakki, johon on langatkin jo olemassa. Ja silti himottas ne sliparilangat. Ihan vähän vaan piti lankoja kurkkia kaupoilla käydessäkin, mutta en ostanut. Enkä osta!



Huh!

Ei grammoja vielä

Ciao!
Grammoja on minulle kertynyt tähän mennessä tasan 0. Pitänee aloittaa pian...Yksi projekti on, jonka tahtoisin suht pian saada hoidetuksi, mutta se on aloitettu jo ennen hamsterointia. Oh well...kyllä mulla puikkoja riittää. Pitänee tekaista parit kaulaliinat tässä heti kärkeen, niin saa grammatilin auki.

31. tammikuuta 2008

Olenkohan viimeinen?

Täälä sitä ollaan, mukaan piti nimittäin päästä, koska luonnollisesti lankaa on päässyt varastoitumaan kaappeihin, komeroihin ja sohvapöydän alle. Niitä on lukematon määrä ja toistaiseksi myös laskematon. Todennäköisesti lankasaldo pyörisi jossain viiden ja kymmenen kilon välillä. Tämä tosin voi olla myös itsehuijausta ja todellinen määrä paljon karumpi, langat ovat nimittäin vallanneet todella paljon tilaa pienestä asunnostamme. Avopuolison mukaan niitä on liikaa, mutta eihän se ole mahdollista? Onko minulla sitten tavoitteita...ei juuri, kunhan nyt en lisää lankaa osta ja saisin jotakin valmiiksi asti.

Langan kulutusta hidastavat työpäivät (pakko käydä töissä, jotta saa lisää rahaa lankoihin ja puikkoihin ja oheis härpäkkeisiin) ja pääsykokeisiin lukeminen, niiden aika on taas keväällä. Enemmän minusta, 25 vuotiaasta Vantaalaisesta kahden kissan emännästä, voi lukea blogistani.

Langan osto SNY:lle tms?

Olihan se niin, että helmikuun aikana saa ostaa lankaa, jos se tulee lahjaksi? Siis tyyliin SNY-juttuja tai vastaavaa?

-Daalia

Paniikki!

Lähes , olen käynyt lankoja läpi ja yrittänyt muistella, mitä mistäkin olen aikonut tehdä.Useimmista langoista ei aavistustakaan,pyörittelen vaan ihmeissäni keriä?
Jostain on selvät suunnitelmat, ehkä pitää aloittaa niistä.
Pakko kirjoittaa vähän ylös, muuten on taas taivaantuulissa malli ja ohje.
Ei uskoisi, että on näin jännää ensikertalaiselle .....

30. tammikuuta 2008

Tervehdys Porista

Tänä vuonna päätin sitten ihan aikuisten oikeesti osallistua Lankahamsterit 2008 neulelankojen kulutustempaukseen. Olen siis noviisi tällä saralla, mutta varastolangoista olisi tarkoitus päästä eroon.
Viime vuonna "tuhosin" varastoani omin päin, en ostanut kerääkään neuloin vain olemassa olevia pois. Nyt kuitenkin pääsin mukaan tähän hienoon neulojien joukkoon kannustamaan meitä kaikkia neulonnan saralla.
Olen 47 vuotias kahden aikuisen (poika 23, tyttö 22) jo kotoa maailmalle muuttaneen lapsen äiti.
Kotona kanssani asuu todellinen remonttitituri mieheni, sillä remontoimme rintamamiestaloa pikkuhiljaa omannäköiseksi. Tällä hetkellä on alakerrassa pintaremontti menossa. Ensi vuonna voi olla jopa valmista :)
Kuvia töistäni löydät blogistani tarkku.vuodatus.net
Odotan innolla Lankahamsterit 2008 alkamista.
Neulomisiin!

Outi ilmoittautuu mukaan!

Heipä hei!
Olen Outi, 30-vuotias neuloja Länsi-Suomesta. Yhden miehen vaimo, joulukuussa syntyneiden kaksospoikien äiti sekä koirapojan emäntä. Neulonut olen enempi vähempi koko ajan, mutta aktiivisemmin viimeiset kolme vuotta - jonka huomaa lankavaraston paisumisesta!
Eli minulla on lankaongelma: varastosta löytyy Excel-taulukon mukaan 11234,5 grammaa lankaa. Helmikuuhan on perinteinen Lankahamsteri-kuukausi ja olen mukana jo kolmatta kertaa: ensimmäinen vuosi meni katsellessa ja neuloessa (lankaa kului 1135 g) ja viime vuonna olin apuemäntänä Lankahamsterit 7-blogissa (lankaa kului 1190 g). Tänä vuonna langankulutus on varmasti maltillisempaa, koska varastosta ei löydy kovin paksuja lankoja ja toivon mukaan neulomiseen käytettävä aika vähenee kovasti tästä syystä helmikuun lopulla. En usko, että langanostolakko tulee olemaan kovin hankalaa, olenhan ollut jo marraskuusta asti ostamatta...
Kovin suuria suunnitelmia ei ole, todennäköisesti sukkia, pipot pojille ja mahdollisesti pusero itselle - tai ainakin sen aloitus! Keskeneräisyyksiä en halua unohtaa neulekoriin, vaikka niistä ei grammoja tulekaan - no, kahtena vuonna Lankahamsterit ovat osaltani jatkuneet Fufo-projektin merkeissä;)
edit: Blogini on Lankaa ja ajankulua. Miten ihmeessä tähän saa fiksun kappalejaon ja rivivälit?? Bloggeri tuntuu poistavan mun välilyönnit...

29. tammikuuta 2008

"Toistan, nämä tulivat minulle pyytämättä"

Onneksi hamsterikuukausi ei ole vielä alkanut, sillä tänään saapui Saksasta lankalähetys. En vain ole tilannut lankoja ja puikkoja, joita paketissa oli :) Tai siis tein kyseiseen firmaan tilauksen viime vuonna ja sain kaikki tilaamani silloin heti. Nyt paketissa oli joitakin tuotteita siitä tilauksesta ja mukana lähetyslista, jonka mukaan nämä olivat viimeksi jääneet puuttumaan. Ööh, taitaa firman kirjanpito olla vähän sekaisin... Mitä ihmettä minä tuolle paketille teen?! Olen kiltti ja ilmoitan, että sain tuotteet tuplana? Vai olen tuhma ja pidän suuni kiinni ja iloitsen lahjasta?

Hiphei!

Mukaan pomppaa 30+ neuleaddikti Uudeltamaalta. Riippuvuus on kehittynyt kohinalla viimeisen vuoden ajan, ekaa kertaa olen mukana hampsteroinnissa. Eipä mulla vielä vuosi sitten ollut pahemmin jemmalankaakaan, mutta nyt on =)

Ostin joku aika sitten isoja muovilaatikoita langoilleni. Eivät mahtuneet neljään laatikkoon, joten heräsin mietiskelemään pitäiskö tehdä asialle jotain. Ahaa-elämys kesti kuitenkin vain pikkuruisen hetken, ja sen jälkeen ollaankin jatkettu lankojen haalintaa. Sain juuri punnitusurakan valmiiksi, oikeastaan isoin homma oli haalia joka puolella pyörivät kerät mukaan. Luulin ne joku aika sitten järjestäneeni, vaan totuus oli taasen toinen. Kokonaissaldoksi sain 21 kg *hups*. Nämä siis vuoden aikana kertyneitä *oho*.

Kovin tarkkoja suunnitelmia en lankahamsteriajalle ole tehnyt. Päätarkoituksena on olla ostamatta lisää, kaikki muu on plussaa ;) Muutamaan puseroon olisi langat olemassa, että jos toisen edes saisi valmiiksi. Huivit ja ohuet villasukat taitaa jäädä täksi kuukaudeksi tauolle..

"Ihanvähän" keskeneräisiä olisi muutama tällä hetkellä, ne ajattelin tehdä valmiiksi ennen kuun vaihdetta. Lähtis tikuttamaan.......:)

Hauskaa ja tuotteliasta helmikuuta kaikille!

p.s. Minuun voit tutustua paremmin Lirularuloru-blogissa

Hei kaikille!

Täällä kirjoittelee 30+ turkulainen kahden lapsen äiti ja neuloja, joka lähtee nyt mukaan kolmanteen lankahamsterihelmikuuhunsa. Vilkutus kaikille!

Langanostovimma oli ongelmanani enemmänkin aikaisemmin, nyt olen esim. koko syksyn elänyt sen suhteen hillittyä elämää, enkä enää niinkään ostele lankoja, kun se oli niin halpaa tai ihanaa, ellei ole käyttätarkoitusta. Neulon paljon, se on intohimoni. Kädet ahdistuvat, jollei ole istuskellessa mitään käsissä. Lankaa on juuri nyt 19 kg 919 g.

Tavoitetta en osaa asettaa, mutta toivoisin kuitenkin, että jossakin vaiheesssa lankaa olisi sen verran, että pääsisin eroon kahdesta (isosta) säilytyslaatikosta ja kaikki langat mahtuisivat lipastoihin, joissa niitä nyt on.

Minut löytää Puikoissa-blogista, jota olen pitänyt jo kohta kolmen vuoden ajan.

Apuemäntä kössii minkä kerkiää

Päivitin noita ohjeita hieman - tajusin, että eihän teidän muiden tarvitse mitään väliaikatiedotuksia tehdä, vaan minähän ne kokoan. Merkitkää siis kaikki valmiit aina tunnisteella "valmiit" ja ilmoittakaa saman työn grammat tässä blogissa ainoastaan kerran.

Viikon raportoinnin kokoamisessa käytän tunnistetta "viikkokatsaus", joten älkää muut käyttäkö tätä.

Olen kerännyt sivupalkkiin osallistujien blogien linkkejä. Jos sieltä jonkun blogi vielä puuttuu tai joku linkki ei toimi, ilmoitelkaa, niin korjataan asia.

Sivupalkista löytyy myös kohta, johon kerätään kulutetut langat. Aina kun olette ilmoittanut jostain kulutuksesta blogissa, kirjoitan kommentin, kun olen sen kulutuksen tuohon palkkiin lisännyt.

Muoriskakin jälleen mukana

... mutta kuinka kauan.. se lienee mielenkiintoinen kysymys itse kunkasenkin kohdalla.

Heti alkuun totean.. minä olen saamassa lankaa.. ja lähettämässä lankaa vaihdoissa.. ja.. sitten minulle tuli tänään yksi erä .. ja toinen tulee.. hamsterikuun aikana.. ja ne on minulle "annettu" n. vuosi sitten.. eli toivottavasti nämä ei pudota.

Lankaa on .. omiksi ja muidenkin tarpeiksi, jos mies lausuu; sitten kun rakennamme sen oman talon niin vuoraan osan seinistä noilla lankakerillä villojen sijaan. ( :D)
Tällainen paketti tuli tänään.. koti ovelle asti. :)


ja minut löytää täältä

Taija K esittäytyy

Heipä hei, hamsteritoverit! Kivaa, tämä alkaa taas.

Olen siis TaijaK, 37-v. naisihminen. Oma blogini on Taijan kutomukset. Osallistun hamsterointiin nyt toista kertaa.

Päätavoite on tietenkin olla ostamatta lankaa. Muita tavoitteita ei ehkä pitäisi ääneen sanoakaan, kun sillä konstilla onnistun yleensä pilaamaan motivaationi. Hommista tulee ikään kuin pakollisia, jos ne on ääneen sanonut ;o) Uhmaan kuitenkin kohtaloa ja listaan nyt äkkiseltään mieleen tulevia asioita, joita en suinkaan kuvittele kaikkia tekeväni, mutta onpahan sitten valinnan varaa.

- Novitan Samosta on kertynyt, siitä pusero itselle, ohjekin on jo katsottuna.
- Novitan Tahitia olen joskus ostanut alesta 50 senttiä kerä, siitäkin tulisi pusero, ohje on myös.
- Pitäisi tehdä lahjoiksi kolmet sukat 7 veljeksestä, jos vaikka näistä yhdet saisi nyt hamsteriaikana tehdyksi.
- Ajattelin virkata omasta päästä pipon omaan päähän. Tarvetta ja lankaa olisi.
- Ja sitten vielä yksi laukku, jonka Sipin silmukoista bongasin.

Lankaa minulla on parin päivän takaisen mittauksen tuloksena 12 100 grammaa. Aikomus on yrittää olla ostamatta lankaa ennen kuin 10 kiloa alittuu. Ainahan sitä voi kaikenlaista yrittää ;o)

Tsemppiä kaikille kisaan!

Minna täällä


Lankahamstereihin osallistun toista kertaa. Viime vuonna kulutus oli reilu kilokolmesataa grammaa. Noin reiluun kulutukseen pääsin neulomalla kuvassa olevan takin - ja vähän jotain muutakin. Tavoitetta langankulutukselle en aseta. Syy osallistumiseen on tämän tempauksen hauskuus ja se, että tulee oltua edes yksi kuukausi vuodessa ostamatta lankaa.

Neulomista olen harrastanut pienestä tytöstä pitäen, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Välivuosiakin neulomisesta on ollut - lankaa ostin kyllä silloinkin. Eli lankavarastot ovat vuosien myötä vain kasvaneet. En ole lankamääriä punninnut, mutta useampi korillinen niitä on. Viime syksyllä raaskin myydä pois jopa viisi kerää kirpputorilla.

Viime vuosina on ollut melkein koko ajan joku tai jotkut neuleet tekeillä, mutta mikään pikaneuloja en ole. Eli hitaasti mutta varmasti tämä harrastus etenee. Lisää minusta ja harrastuksistani ja elämästäni ja kaikesta voi lukea Vuoden kulku -blogista.

Tinttimi esittäytyy!

Eli olen Tinttimi, 20v. Tampereelta. Olin viime vuonna mukana alablogissa nro. 7 Neulomisinnostus on ollut viimeaikoina laskussa, ja aikakin on kortilla urheilijaopiskelijamiehen opiskelija-avovaimona ja kaksivuotiaan tytön äitinä. Lähinnä yritän nyt saada langanostohimot kuriin ja jos vaikka jonkin keskeneräisenkin saisi valmistumaan. Laatikkoihin pitäisi tehdä tilaa uuden tulokkaan vaatteille, joten langat saisivat senkin vuoksi hieman alkaa hupenemaan.

Täytynee yrittää mittailla lankavarastot tässä joku päivä.. Ehkä jo tänään, kun Neiti nukahtaa.

Tsemppiä kaikille. Toivottavasti neulekärpänen puraisisi tätäkin mammaa :)

Mari esittäytyy

Olen muistaakseni kolmatta kertaa mukana lankahamstereissa. Lankavaraston kokoa en uskalla enää arvioida. Mutta kymmeniä kiloja sitä täytyy olla. Ostan lankaa lähinnä matkoilta ja saan myös paljon lahjoituksena. Viime vuonna lankavarasto keveni käyttämällä, myymällä ja lahjoittamalla 15 kiloa, mutta se ei tunnu missään... Viime vuoden taulukointia ja pian taas jotain neulomuksiakin löytyy blogistani.
Virallisesti asun Turussa, mutta joka toinen viikko teen töitä Nokialla. Työkseni pyöritän omaa yritystä ja teen sen puitteissa paljon muutakin kuin mitä tuolla sivuilla näkyy. Perheeseen kuuluu joka toinen viikko myös kohta 5 vee Aleksi.
Tykkään erityisesti virkata, mutta neulomista taidan silti enemmän harrastaa. Hyvin harvoin teen mitään suurempaa esim. villapaitoja. Tykkään pienistä töistä, jotka saa äkkiä valmiiksi ja yleensä on monta työtä yhtä aikaa kesken.

Stanna esittäytyy

Eli enskikertalaisena mukana tässä. Oikeastaan tavoitteena vain se että pystyn kävelemään kaupassa lankahyllyjen ohi ostamatta jotain ihanuuksia. Toki ei haittaa vaikka lankaa kuluisi ja mitä enemmän sen parempi... Sittenhän sitä voisi hyvillä mielen aloittaa uuden hamstrauksen. Nyt palaan tuonne "palkkatyön" pariin eli poppanatehtaalle.

Ellix esittäytyy

Heippa!

Olen Ellix Espoosta, 26v ja toista kertaa nyt mukana. Viime vuoden jätin väliin, mutta nyt taas uudella innolla! Lankaa on kertynyt sen verran paljon (n.60kg), että nyt on aika yrittää päästä edes vähästä eroon. Joka paikka on täynnä lankaa ja miehen hermojen lisäksi myös omat hermot alkaa olla toisinaan koetuksella, kun mitään ei mahdu mihinkään! Langanostointoni on ihan krooninen, joten nyt se täytyy katkaista, edes kuukaudeksi, toivottavasti pidemmäksikin aikaa. Neulontatavoitteenani on saada kulutettua edes 500g. (Jolla vauhdilla varastoni riittäisi 10v, HUH).

Blogi piti aloittaa kun valmistuin syksyllä, mutta se jäi sitten, joten sitä ei vielä ole. Koetanpa saada senkin pystyyn tässä pian.

Uhoava gnu esittäytyy

Hei!

Olen Uhoava gnu ja nyt lähden mukaan Lankahamstereihin toista kertaa. Viime vuonna kulutin 990 grammaa. Tänä vuonna en usko kykeneväni yhtä hurjaan langankulutukseen, mutta pyrin noin puoleen kiloon. Lankavarastoni ovat kasvaneet vaivihkaa: Kun innostuin neulomisesta pitkästä aikaa reilu kolme vuotta sitten, taisi kotoani löytyä 3-4 erikokoista Seiskaveikkakerää kerrallaan. Niistä sitten raidoittelin sukkia. Nykyään makuuhuoneen kirjahylly on varattu yli kymmenkiloiselle lankavarastolleni, joka on kertynyt ostelemalla ja Iso gnun tuella. Keväällä on muutto edessä, joten olisi kiva saada edes yksi niistä pikkulaatikoista tyhjäksi...

Blogiini pääsee tutustumaan täällä. Tässä vielä kuva edellisen hamsteroinnin loppusaldosta (klikkaa suuremmaksi):

Esittäytyminen

Heipähei kaikki kanssahamsteroijat! Olen reilu parikymppinen opiskelija Keski-Suomesta ja perheeseen kuuluu mies ja poika, 3v. Vaihtelevalla tahdilla teen erilaisia käsitöitä, pääasiassa neulon. Helmikuun alusta aloitan myös opinnäytetyön tekemisen ja menen töihin, joten se saattaa haitata harrastuksia :)

Mukana täällä samasta syystä kuin useimmat muutkin, lankaa on aikalailla kertynyt varastoihin. Puolustukseksi sanon, että osa on jo kotoa mukaan tulleita, ei sentään kaikki lähiaikoina ostettuja. Pääasiassa luvassa varmaan jotain jämälankatöitä ja omien villapuseroiden viimeistelyä, luulisin. Pojalle voisi saada jotain isompaakin tehtyä. Minun lankavarastoni lienee parinkymmenen kilon paikkeilla, kesällä viimeksi punnittu. Tämän kuun aikana on pari tilausta tullut tehtyä ja molemmat luultavasti tulevat ensi kuussa. Luulisi noilla langoilla nyt pärjäävän hetken aikaa :)

Blogissani voi käydä tutustumassa ken haluaa.

Puputsi, tai muut viisaammat! Yksi tarkennus sääntöihin: jos olen tilannut yhden puuttuvan vyyhdin tammikuussa, ja se kuitenkin maksetaan vasta helmikuussa hakemisen yhteydessä, niin kuuluuko se silti tammikuun ostoihin?

KaraMelli esittäytyy!

Hei!

Olen siis KaraMelli eteläisestä Suomesta ja toista kertaa hamstereissa mukana. Viime vuoden saldo oli vain muistaakseni n. 600 g, sillä just hamsterikuussa opiskelut kulutti paljon aikaa. Tänä vuonna aloitan työt just nyt kuun vaihteessa ja saa nähdä sitten, että miten paljon työ tulee haittaamaan kallista vapaa-aikaani... Tavoitteena olisi kuitenkin viimevuotisen tuloksen selätys, mutta tärkeintähän ei ole voitto, vaan rehti kilpailu.
Viime aikoina joulun tienoilla olen tehnyt huiveja sen verran, että niiden teko alkaa jo hieman kyllästyttämään. Kunhan tuo yksi tulee tuosta vielä valmiiksi, niin voisin vaikka pistää sukkatehtaan taas päälle.
Tykkään myös virkata ja tuorein innostuksen kohteeni on hopeatyöt. Niitä valitettavasti ei pysty tekemään jatkuvasti, sillä siinä täytyy ottaa huomioon kukkaron kestävyys . Minuun voi tutustua lisää blogissani.

28. tammikuuta 2008

Voi nolous

Tottumattomana töpeksin heti, luetun ymmärtämisessä vikavikaavikaa..
Annatteko Hitler-Puputsi ja toiset anteeksi, virallinen esittelyni on jossain muualla.
Vastedes yritän olla tarkempi

Tervehdys Pohjanmaalta, Mysteryknitter tässä

Hei!
Tässä kirjoittaa yksi lankoja hamstraava nainen Pohjanmaalta. Olen ollut Lankahamstereissa mukana alusta saakka, siitä voitte laskea monesko kerta tämä minulle on (matikka ei ole vahva puoleni, suokaa se minulle anteeksi). Viime kisan (siis Lankahamsterikisan) jälkeen on langanostorintamalla ollut hiljaisempaa, mutta on niitä ostoja tullut, puhumattakaan niistä langoista, joille ei edelleenkään näy löytyvän käyttötarkoitusta. Ajattelin, että niitä nyt on vaan saatava vähemmäksi. Tavoitteeni on tänä vuonna 500 g kulutusta. Minun on ikävä kyllä myönnettävä, että eräs leikkaus, johon menen, keskeyttää tämän hamsteroinnin ainakin yhdeksi tai kahdeksi päiväksi (nukutettuna ei voi neuloa), mutta jahka pääsen kotiin, tartun taas puikkoihin. Saa nyt nähdä mitä tässä keksitään, jahka helmikuu koittaa.

Tarttee tehrä jotain

Aivan uutta ja ihmeellistä tämä.Pakko kuitenkin tehdä asialle jotakin,lankavyöry tunkee ulos vaatehuoneesta, ympäri taloa on laitettu hyviin säilytyspaikkoihin lankoja ja keskentekoisia käsitöitä. Langanostokieltoa en ole asettanut ennen tätä, mutta sopimus on ollut (josta en ole kovin tiukasti pitänyt kiinni) kolmea valmista työtä kohti saa aloittaa uuden.
Vaikeinta tulee olemaan olla ostamatta lisää lankoja Tallinnassa käydessä, tapaan käydä vähintään kerran kuussa sikäläisiä lankakauppoja tutkimassa ja aina joku lanka haluaa mukaan.
Etukäteen en uskalla lankoja punnita, tulis paineita...
ajattelin aloittaa tyttären paksun palmikkoneuleen ensin, siihen on jo viime talvena varattu kilo lankaa.

Olen "käsityövammainen" :) työkyvyttömyyseläkeläinen, kädentöitä työelämässäkin tehnyt.
Jos kirkossa kävisin niin sinne en ottaisi neuletta tai virkkausta mukaan, ehkä, muuten kyllä on mukana aina .

Punanen esittäytyy

Heippa! Toinen kerta lankahamstereissa alkamassa. Tavoitteena on neuloa paljon ja vähentää lankavarastoa ja olla ostamatta grammaakaan tilalle. Tämän vuoden alussa tein päätöksen, jonka mukaan saan ostaa uutta lankaa puolet kuluttamasta lankamäärästä (100g kulutuksella nettoan uuden 50g kerän ostoluvan). Lankahamsterikulutuksesta ei kuitenkaan irtoa ostolupaa edes maaliskuussa yhdellekään lankagrammalle. Lisää asiasta voi lukea tuoreesta blogistani.

Taustalla lankavaraston laihduttamisessa on sen hälyttävä kasvaminen parin vuoden sisään. Olen avosylin vastaanottanut sukulaisten lahjoituksia ja vähän innostunut itsekin ostelemaan. Vuosi sitten hamsterien alussa tilanne oli 7,7kg lankaa. Mikäli en ole kuukaudessa saanut lankavaraston kirjanpitoani sekaisin (mikä tosin on mahdollista) on lankaa minulla tällä hetkellä 11,6 kiloa. Nousu on hälyyttävä huomioiden koko viime vuoden kulutukseni joka oli 3,7 kiloa (josta himpun yli kilo hamsterikuussa). Jotain on siis tehtävä ettei enää useampi lankakerä varastotilan puutteessa päädy kissan ruoaksi.

Muoksis: Ravelryssä myös nimellä punanen

Daalia esittäytyy

Jännittävää! Tänne piti rynnätä samantien, kun huomasin saaneeni kutsun. Tämä on ensimmäinen kerta, kun osallistun lankahamstereihin ja tavoitekin on vaatimattomasti aloittaa ja saada valmiiksi yksi neuletyö helmikuun aikana. Kun kotona on 9-kuinen huonosti nukkuva, kävelemään opetteleva ja joka paikkaan ehtivä pikkutermiitti, on käsitöihin käytettävissä oleva aika hyvin rajallinen. Ainakin ajattelin neuloa tiskirättejä, mutta toivoisin, ettei ainoaksi saavutuksekseni helmikuussa kuitenkaan jäisi yksi tiskirätti. ;)

Neulomishistoriastani sen verran, että olen neulonut lapsena koulussa (ja inhosin sitä, se oli liian hidasta), virkkaamaan opettelin itsekseni jo ennen koulua ja virkkasin paljon niin koulussa kuin kotonakin. Nykyään koukku ei tahdo pysyä hanskassa millään, puikoilla taas teen mielelläni. Uusimpana välinevaltauksena on kinnasneula, joka onkin varsin veikeä vekotin.

muoksis* tänne lisää vielä sen verran, että lankoja on niin sanotusti kertynyt, mutta siinä ei liene mitään uutta. Valmistauduin henkisesti myymällä ison sinisen Ikean kassillisen lankoja pois juuri hamsterikuukauden alla :p Ja kävin hakemassa yhden pienen (tosin tiukkaan sullotun) muovikassillisen Menitan Outletista tilalle. *vihel* Monta kertaa on pitänyt listata langat ja laskea grammat, mutta se on aina jäänyt akuutimpien tehtävien jalkoihin. Ehkä ihan hyvä, koska en varmaan kykenisi tunnustamaan sitä määrää lankaa, joka minulla varastossa on...

Mitähän vielä? Blogiinikin voi kurkkia. :)

Hauskaa helmikuuta kaikille kanssahamstereille!

-Daalia

Puputsi esittäytyy

Heippa! Olen Puputsi ja toimin tässä blogissa apuemäntänä. Kirjoittamistani ohjeista varmaan jo huomasittekin, että olen aika hitler naiseksi. Oikea syy tähän tosin on se, että olen sellainen huithapeli, että jos asioita ei suunnittele kunnolla ne jäävät puolitiehen.

Langan hamstraamisessa olen aika mestari: lankavarastoni koko on tämänhetkisen kirjanpitoni mukaan reilut 70 kiloa! Tästä tosin puuttuu muutamat lankaostokset, joita en ole saanut listattua vielä lankataulukkooni. Lankahamsterit tulee siis tarpeeseen. ;) Muuten käsitöistäni voi lukea blogistani.

Lankahamstereilta toivon, että saisin tietysti kulutettua mahdollisimman paljon lankaa. Lankavaraston pieneneminenhän tarkoittaa sitä, että saa ostaa lisää lankaa!

Tsemppiä kaikille osallistujille!

Lankahamsterit 3 -blogin ohjeet

Apuemännän urakkaa helpottaakseni kirjoitan tähän postaukseen ohjeet siitä, miten Lankahamsterit 3 - blogissa toivon osallistujien kirjoittelevan ja merkitsevän kirjoituksiaan. Päivitän tätä kirjoitusta tarpeen vaatiessa, joten seuratkaa myös tätä välillä.


TUNNISTE ELI LABEL -OHJEITA:

- Koska emme kaikki välttämättä tunne toisiamme, toivon jokaisen kirjoittavan itsestään esittelyn, jonka tunnisteeksi eli labeliksi laittaa "esittely".

- Koska blogin yhteistilanteesta tulee tehdä Kristelille seloteko aina keskiviikkoisin, toivon teidän osallistujien ilmoittavan viikon saavutuksenne aina tuohon keskiviikkoiltaan mennessä. Viikon raportoinnin kokoamisessa käytän tunnistetta "viikkokatsaus", joten älkää muut käyttäkö tätä.

- Mikäli säännöistä on kysyttävää ja kirjoitatte siitä oman postauksen, toivon teidän laittavan tämän postauksen labeliksi eli tunnisteeksi "säännöt".

- Mikäli jossain vaiheessa sorrutte lankaostoksiin ja putoatte täten pois kisasta, toivon teidän laittavan tähän postaukseen labeliksi eli tunnisteeksi "putoaminen".

- Aina, kun ilmoitatte valmiista työstänne/töistänne, toivon teidän laittavan kirjoituksen labeliksi eli tunnisteeksi "valmiit". Huom. Ilmoittakaa kunkin työn grammat vain kerran, jotta kirjanpito ei mene sekaisin.

- Jos anotte ylidiktaattorilta sääligrammoja esim. puretusta työstä tai ikuisuusprojektin loppuunsaattamisesta, laittakaa kirjoituksenne tunnisteeksi "anomus".

- Myös omia tunnisteita saa keksiä, mutta selvyyden vuoksi toivon edellämainituissa tilanteissa teidän käyttävän ohjeiden mukaisia tunnisteita. Tarvittaessa lisäilen niitä itse.


TEKNISIÄ OHJEITA:

- Label eli tunniste lisätään kirjoitusruudun alhaalla olevaan tekstinsyöttöpalkkiin, jossa lukee "Labels for this post:". Klikkaamalla "Show all" saat näkyviin kaikki käytössä olevat tunnisteet ja voit klikkaamalla lisätä sieltä omaan kirjoitukseesi sopivat tunnisteet.

- Labelit eli tunnisteet näkyvät listana blogin oikeassa reunassa otsikon "Aiheet" alla. Klikkaamalla tätä tunnistetta saat näkyviin kaikki ne kirjoitukset, joissa on käytetty samaa tunnistetta. Esimerkiksi klikkaamalla "esittely", saat näkyviin kaikkien blogiin esittelyn kirjoittaneiden esittelyt. Tästä syystä on tärkeää käyttää tietyissä tilanteissa samoja tunnisteita.

- Mikäli itse kirjoitan kirjoituksia, joissa tiedotan tai kirjoitan muuta apuemäntä -höpinää, laitan kirjoituksen tunnisteeksi tällöin "apuemäntä". Älkää siis muut käyttäkö tätä tunnistetta.

- Tunnisteita voi lisätä kirjoituksiin myös jälkikäteen menemällä siihen listaan, jossa on kaikki kirjoitukset ja valitsemalla oman kirjoituksen kohdalta "edit". Siellä voi tarvittaessa muokata tekstiä ja lisätä tunnisteita.


MUUTA:

- Kysy rohkeasti aina, kun on jotain kysyttävää.

- Omia kirjoituksiasi on helppo seurata, jos pistät aina kirjoituksesi tunnisteeksi oman nimesi.

- Pidä hauskaa!

Tervetuloa mukaan vuoden 2008 lankahamsterointiin!

Tervetuloa mukaan lankahamsterit 2008 alablogiin numero 3! Toivottavasti langanostolakkosi sujuu hyvin ja - mikä tärkeintä - sinulla on hauskaa!

Koska emme kaikki tunne toisiamme, toivon jokaisen kirjoittavan itsestään jonkunmoisen esittelyn ja ilmoittautuvan mukaan Lankahamsterit 3 -blogiin. Laittakaa tämän kirjoituksen tunnisteeksi eli labeliksi "esittely".

Yleisen viihtyvyyden vuoksi, luethan vielä Lankahamsterien wiralliset säännöt 2008 sekä Lankahamsterit 3 -blogin ohjeet.

Langanostotonta ja tuotteliasta helmikuuta!