28. helmikuuta 2009

Hurja Loppukiri

Sainpas hurjalla loppukirillä vielä tänään valmiiksi meidän pikkulikalle tunikahameen. Punaista ja vihreää seiskaveikan Polkkaa kahden kerroksen raitoina. Rehellinen jämälankatyö siis :D 160 grammaa kului mokomaan.
Kuvia tulee joskus johonkin, kamera meni rikki tässä hamsterikuun aikana.

Viimeiset

Viimeinen hamsterointiajan vaaka tilkku on valmistunut. :) Ja enempää ei taida etusormi edes kestää... Tiukkaa jo teki viimeisen tilkun valmistuminen, sormessa on jo verta vuotava reikä.
Mutta viimeisistä tilkuista tilille 150g.

Finaalissa


Shortsit/bokserit 7 Veikasta 231 gr, tumput SNYyn postaamasta Naturgarn no.1:stä 83 gr ja noita virkattuja tilkkuja Isoveljestä kerty yhteensä 10 niinku tavoite olikin, 269 gr eli yhteensä 583 gr.
Eli koko kertymä helmikuulta on 1341 gr mikäli oikein laskin.
Kaikki muut paitsi tumput on neulottu ja virkattu jämäkeristä, joita on edelleen jäljellä viitisen kiloa. Pitää jatkaa niiden tuhoamista muulloinkin kuin helmikuussa :) Tosin seuraava neuleeni tulee olemaan yksivärinen, alkaa nämä raidalliset ja kirjavat jo hiukan tympäseen...

Kiitos seurasta ja kiitos ehtoisalle emännälle, tämä oli jälleen kerran oikein kiva Hamsterointi !

Viimeiset grammat

Tänään päättyy helmikuu ja hamsterikuu samoin. Päättelin äsken viimeisen sormikkaan ja sormikkaiden ja pipon valmistuttua grammoja tuli kokonaissummaan lisää vielä 116 g. Näistä lisää blogissani huomenissa.
Lankavaraston koko on pienentynyt 16 kilosta 338 grammasta 15 kiloon ja 661 grammaan, vaikka välissä on kertynyt lankaa lisääkin n 300 g.
Kokonaisuutena kulutukseni on ollut 983 g. Harmillisen vähän jäi puuttumaan 1 kilosta, muttei ehdi enempää.
Onnittelut kolmoshamstereiden Annariulle, joka on neulonut käsittämättömän määrän kuukaudessa!
Ja kiitokset Punaselle blogin mukavasta emännöinnistä!

Ei ihan nollasuoritus sittenkään :)

Mun ei varmaan pitäis osallistua hamstereihin ollenkaan - se tuo näköjään huonoa neuleonnea. :/ Aloitin alkukuusta neulomaan sukkaa itselleni, mutta aloitin kavennukset varressa liian myöhään ja siitä tuli lörppö - ei hyvä, motivaatio loppui.
Lapsi tarvitsi myös uusia vaippoja, joten ompleukone lauloi puikkoja kovemmin.

Mutta yhdet villavaippahousut sain neulottua Pirtin kehräämön hahtuvasta, kulutus 90g. Housut on kokoa S ja menevät hyväntekeväisyyskohteeseen.Lankahamsterisaldoni jäi siis reilusti alle tavoitteeni, mutta lankaa en ole ostanut.

Viimeinen puserrus

Edit otti vielä viimeisistä projekteista kuvan. Kuvassa mohairhuiviin villisti ihastunut Silppuri, mystisesti valkoista karvaa karisteleva tummanharmaa mohairhuivi salomoninsolmuilla, vihreä puuvillainen tyynynpäällinen ja koiranputkisukat.


Koko kuukauden olen neulonut kaiken muun ohella tyynynpäällistä (40x40 cm). Lankaa tämä puuvillahirviö söi 190 g. Muut työt on jo laskettu mukaan aiemmin.

Viime tippaan jäi

Ehdinpäs päivittää nämä tänne tänään vaikka pahalta näytti. Ei monta grammaa mutta kuitenkin. Harmittaa kun meni villapaidan tekele purkuun - ehdin tehdä jo vartalo-osan kokonaan mutta susi siitä olisi tullut eli purkuun vaan. Muistiin itselle: ei enää ikinä mitään isompia juttuja raitalangasta, ei varmasti -.-! Mutta tässä nämä valmistuneet:

Sukat 46 g, virkattu huivi 37 g ja lapaset 73 g, yhteensä 156 g.

Kirpparilankasukat 154 g


Aloitin tässä kuussa monenlaista ja kokeilin uusia juttuja, mikään vain ei tullut valmiiksi näitä toe up -sukkia lukuunottamatta ;) Saldoksi jää siis vaatimattomat 154 grammaa. Lankaa en sentään sortunut ostamaan, vaikka pari kertaa nettikaupat houkuttelivat tarjouksillaan.

Tarkoituksenani oli tehdä kuvassa olevat jämälankasukat kokonaisuudessaan kirpparilangoista, jotka ostin sika säkissä -tyylillä SPR:n Kontista. Langat olivat kuitenkin melkoisia ylläreitä: osa oli epämääräisen likaisia, osa keristä taas paljastui useamman langan sekoituksiksi, jotka oli solmittu yhteen. Niiden kanssa pähkäillessä meni aikaa ja hermot. Tein sukkavarret lopulta vanhasta ja tutusta Novitan langasta, jota oli jäänyt jemmaan.


Hamsterikuukaudesta oli sekin hyöty että sain vihdoinkin ostettua uuden keittiövaa'an ;) Sukkien paino onkin nyt todella tarkasti grammalleen punnittu!

Väliaikatietoja

Täällä vietetään koko viikonloppu hurjia 1-vuotissynttäreitä ;) , mutta neuletakki on enää viimeistelyä vaille valmis. Kappaleiden yhteen ompeluun ja nappien kiinnittämiseen tunnetusti menee aikaa (tai ainakin siihen jahkailuun, kun ei oikein huvita..), mutta enköhän saa takin valmiiksi hamsterikuun aikana. Tarkkoja grammoja tai kuvia en lupaa kuin ehkä vasta maanantai-iltana.

Hupun neulomiseen meni yllättävän paljon lankaa ja aikaa, jotenkin sen mieltää vain hupuksi, vaikka se on liki takakappaleen kokoinen! Lankaa kului yhteensä hieman yli neljä kerää, joten mitään hurjia grammoja ei täältä tänäkään vuonna ole tulossa.

Haapajärven viimeiset grammat tältä erää


Moikka!
Viimeiseksi työkseni ilmoitan kaulahuivin, joka painaa 162 g. Pitää tässä ruveta tuota muuttoa taas laittelemaan, niin että puikot saavat toistaiseksi jäädä syrjemmälle. Jatkostakaan en ole varma, kun tämä muutto nyt vaatii sen oman huomionsa. Mutta kiitos minun puolestani kaikille. Ai että todisteita siitä kaulahuivista? No tottahan toki! Kas tässä.

27. helmikuuta 2009

vielä ehtii...

Eilen valmistui toinen Mariomyssy, joka oli hieman tuskien taival... Vaaleanpunainen Tedy meni viimeistä metriä myöten, ja jouduin jopa purkamaan lohikäärmehuivin renkaankin (ei laskettu saldoon). Lankaa olisi saanut olla vieläkin hieman enemmän, mutta käy näinkin. Otin hienon kuvankin myssy päässä, kamerassa näkyi, mutta koneella vaan harmaa ruutu... En siis ole kuvauksellinen :) Mariomyssy2 siis 76g ja lisäksi tein niille legs-pupuille paidan ja pari kaulaliinaa Fabelista ja Regia 4fädigista yhteensä huimat 4g. Lisäystä siis 80g. Lisäksi tosiaan omien laskujen mukaan saldostani puuttuu 270g , vai olenko ihan väärässä?

26. helmikuuta 2009

Huppuhuivi

Sain kuin sainkin toisen ja viimeisen hamsterityöni valmiiksi. Pannahisessa kesti monta päivää kuivua, mutta juuri sain napin ommeltua ja kuvan napsaistua.


Ohjeena tosiaan talven IK:sta Pfeiffer Falls ja lankana Novitan jo lopetettu Venla. Muokkasin ohjetta hieman, kun kesken kaiken huomasin, ettei lankamääräni ehkä riitäkään. En siis kiertäny palmikoita niskan takaa vaan jatkoin hupun kiertäviä huiviksi. Silmukoinnin olisi voinut tehdä siistimminkin, mutta menköön nyt tämän kerran. Lankaa tähän ihmeeseen kului 397 grammaa.

lisää tilkkuja...

4 kpl 161g.

Hanna M

Teenkö tänä vuonna ennätykseni?

No niin. 24 g painava patalappu valmistui äsken. Mahdankohan minä lyödä ennätykseni tänä vuonna? Tai olenhan minä sen jo lyönyt, mutta mahdanko tehdä uuden? Nimittäin kuutosella alkava kulutus olisi nyt kova tavoite...mahtaako se ylittyä tämän viimeisimmän myötä?

25. helmikuuta 2009

Hohoi!

Kalatilkkuja tämä täti on neulonut. Tylsää kenties, mutta jasso!
7 kpl noita on valmistunut ja lisägrammoja näistä tulee 138 g. Kiitos ja kuittaus. kuvaa kenties myöhemmin en nyt jaksa millään alkaa kuvailemaan.

Viimeinen viikkoraportti

Nyt onkin sitten aika viimeisen viikkoraportin, seuraava raportti onkin sitten loppuraportti.
Muistakaa ajoissa viimeistellä kaikki keskeneräiset helmikuussa aloitetut työt, niin tehdään porukalla viimeinen tempaus ja hujautetaan meidän yhteinen kulutus toiseen ulottovuuteen, vai minne se nyt oli.

Annariu               2020 g 

JennyF                  867 g 
Teija                      758 g
Punanen               626 g
Mystery Knitter 584 g
HannaM               523 g
Hekla                    400 g 
Shamina               321 g
Muriska               313 g 
TiinaV                  304 g
Vaapukka            244 g
Talutin                 165 g
Strilla                   145 g
Dricsu                   90 g 
Iso Gnu                0 g
Petra                    0 g
Wool Rat              0 g 
  
Yhteensä 7 kiloa  360 grammaa
  
50 g lankakeriä olemme neuloneet valmiiksi töiksi reilut 147 kpl.


(Mahdolliset virheet menevät väsymyksen piikkiin, olin jo menossa nukkumaan kun muistin että tämä onkin keskiviikkoilta joka on loppumassa ja se meinaa viikkoraporttia.)

Jotain valmista


Nämä säärystimet ovat olleet jo muutaman päivän valmiina. Lankana Garnstudio Fabel ja puikot 2,5mm, molemmat #neulonnan joululahjavaihdosta. Koska minulla oli jo saman värisestä langasta sukat, tahdoin ehdottomasti myös säärystimet. Mallikuvio on napattu Rinsessa-setistä ja silmnukoita luotu alussa liian vähän ja myöhemmin sitten lisäilty. Ei sitten tullutkaan ihan suorat putket niinkuin ajattelin, vaan oikein tyköistuvat jokaisen mutkan mukaan. Mutta hyvät ja varmasti tulevat käyttöön. Lankaa meni tasan kaksi kerää, joka on meidän asuntomme kuivassa ilmanalassa punnittuna 95g.
Posted by Picasa

Loppukiri

Viime viikolla valmistui koiranputkisukat (87 g) itsevärjäillystä ja rumasta Nallesta ja piiitkä ja kapea salomoninsolmuilla virkattu kaulahuivi (50 g) mysteerimohairista. Tekeillä on vielä yksi jutska, mutten tiedä ennätääkö se valmiiksi. Kuvia laittelen jahka saan niitä otettua. Lisägrammat siis 137 g.

Kuvia ja grammoja...

Tässä ensimmäiseksi nuo aiemmin valmistuneet ja raportoidut...

Kahdet raitasukat, pinwheel, joka olikin liian pieni meidän Roosalle,
mutta löytänee uuden kodin, sekä tiskirätti nro.3


Ja ne tuoreet grammat...

Neljäs pari raitasukkia, tällä kertaa Niilolle,
lankana 7veikka valkoinen ja vihreä 70g.


Sitten puikoilta hyppäsi muutama eläin (menossa kohta koneeseen), 2 legs-pupua ullan ohjeella, punainen cortinaa 18g ja vihreä huopasta 14g ja keskellä hiiri omasta päästä legsien ohjetta mukaillen, cortinaa 16g. Kaikki eläimet täytetty päättelyistä jääneillä jämillä.


Sitten eläinten lisäksi koneeseen menossa hello yarnin skull-laukun mukaan tehty käsilaukku, cortinaa 120g. Toisella puolella Haaviston perhonen ja toisella kirjottuja koukeroita.Oscareita katsoessa, pääsi Novitan teddy puikoille, muotoutuen Vilman Lohikäärmehuiviksi. Painoa tälle lohikäärmeelle kertyi 270g. Neulan tein vuoden ensimmäisen neuleen yhteydessä katkenneesta 3,5mm bambusukkiksesta, parista helmestä ja riipuksesta.


Teddy linja jatkui edelleen, kun puikoille pääsi MarioMyssy valkoisena, 98g. Ja kun sitä teddyä kerran riittää, niin myssy sai kaveriksi lapaset, 88g.


Tuoreita grammoja saa siis lisätä saldoon 694g

24. helmikuuta 2009

Mä olen niin onnellinen...

Valmiina taas sukat miehelle. Blogiini tulee speksejä vasta myöhemmin, menevät viikonloppuna lahjaksi. Onnellinen olen siksi, koska sain näihin yhden harmaan lähes täyden Sisu-kerän lisäksi kulumaan kolmen sukkalangan jämät. Noita pieniä sukkalankajämiä jää melkein aina ja niiden käyttäminen on aina vaikeaa. Sukkiin meni yhteensä 76 g, joten kokonaisuutena on nyt kulunut
867 g.
Tänään loppuu loma, ja sitä myötä neulomisaika tietysti vähenee myös ratkaisevasti, mutta yritetään vielä kuluttaa...

23. helmikuuta 2009

Jotain sentään

Kuten arvelinkin, tänä vuonna en ole ehtinyt keskittyä hamsteroimaan. En ole tosin ehtinyt lankakauppoihinkaan :-). Mutta jotta en jäisi kokonaan nollille, esittelen tässä ensimmäisen ja myös ainoaksi jäävän hamsterityöni, joka on virkattu verkkohuivi. Lankana on musta Rose Mohair ja musta Tango (se alkuperäinen), ja painoa huivilla on 400 grammaa. Lisäksi olen neulonut kevätpäivänyllärihuivia ja virkannutkin vähän, mutta mitään ei ehdi valmiiksi asti. Toivotan muille hamstereille hyvää loppukiriä!

Kolme ensimmäistä
Patalappu 7 Veikasta 64 gr, baskeri Vironvillasta 73 gr ja takki 7 Veikasta 621 gr eli yhteensä 758 gr. Melkeen valmiita on sortsit ja tumput, muutamia tilkkuja...Pallot jää nyt neulomatta mutta eiköhän se kilo ylity jo näilläkin.

Pahoittelen kun kuvat on noin mutta en ole koskaan tajunnut tätä Bloggerin kuvasysteemiä, ne ei koskaan mene minne mä haluan. Mutta näkeehän tuostakin :)

Taas tossut

Vielä yhdet tossut syntyivät tyttären tossutarpeeseen. Näihin meni 65 g, kokonaiskulutus nyt 791 g.

22. helmikuuta 2009

Tilkkuja, tilkkuja

tilkkuja vaan...
6 vaakatilkkua ja tällä erää Prisman vaaka kertoi tilkkujen painoksi 225g.

Tänä vuonna ei taida puikolta tulla muuta kuin vaaka-tilkkuja. Purin juuri kaksi vanhaa vaakatilkkua, en ollut tyytyväinen neulomisjälkeen. Langat pääsevät takaisin uusiksi vaakatilkuiksi. :) Tätä vauhtia peittotilkut ovat valmiina ennen kuin huomaankaan.

Ja grammoja tippuu lisää vaan


Se toinen patalappu, jonka grammamäärää en viimeisen viestini kirjoittamisaikaan tiennyt, painaa 34 g.

Sen jälkeen on valmistunut 35 g painava patalappu ja toinen, 49 g painava patalappu. Jos tahdotte nähdä ne kolme viimeisintä, niin tässä on todisteet, etten puhu omiani. Toivottavasti Punanen pysyy laskuissa mukana. Kohta minä itse sekoan omissa laskuissani. No, mutta pääasia on nyt se, että saavutan sen tavoitteen, jonka itselleni asetin, siis sen puolen kilon kulutuksen.

Salaperäiset neuletilkut

Nyt uskallan paljastaa, että niistä salaperäisistä neuletilkuista syntyi yhteisprojektina huivi neuleporukan jäsenelle synttärilahjaksi.

Tarkemmat tiedot huivista löytyy blogistani.


Ja tässä vielä kuva toisesta Sweet Baby Capista. Ekasta tuli liian pieni (pienimmällä koolla) ja tästä toisesta hieman liian iso. Tämän neuloin suurimman koon mukaan ja lisäsin kahdeksan kerrosta eli neljä raitaa ennen kavennusten aloittamista. Ehkä vähempikin olisi riittänyt, mutta eiköpä tuolla käyttäjällä pää vielä kasva.. :)


Näistä kaikista on grammat jo laskettu saldoon. Puikoilla on Cardigan for Merry, josta valmiina on etukappaleet ja takakappale on neulottu kädenteille asti. Enää hihat ja huppu.. Napitkin on jo valmiina, ostin kolme duffelityylistä nappia perjantaina. Lankana Novitan Florica, puikot 3 mm ja lankaa toistaiseksi kulunut huimat 100 grammaa..