2. maaliskuuta 2011

Jaahas.... :)

En sitten saanut mitään valmiiksi, mutta en myöskään ostanut lankaa yhtään!

Ehkä ensi vuonna paremmalla onnella :D

1. maaliskuuta 2011

Kiitos!

Lämmin kiitos teille kaikille! Tässä puuttuva kuva niistä pikkuista grammoista. Nalle on kierrätyksessä menossa eteenpäin. Aina on hauska pukea ja riisua, siksi se sai liivin kera kahden napin. Napit näyttivät ruskeilta, mutta kuvassa ne ovat ihan siniset! Oikein ihanaa kevättä teille kaikille ja ensi vuonna uudestaan!

Viimeiset grammat...

Eikö tänään enää saa raportoida??? En eilen illalla päässyt enää koneen ääreen, mutta valmistuneita raporttiin olisi 2 työtä...

Sukat 7veikasta 110g ja kauluri mambosta 100g, yhteensä 210g

Hamsterisaldo siis juuri yli 1kg, 1095g

Kiitos ja kumarrus!

Edit: työt kuvina

Omat tavoitteet

Jäin noin puoleen omasta tavoitteesta, mutta ei se mitään. Tärkein eli en ostanu lankaa toteutui :)
Ehkä ens vuonna sitten pääsen vähä parempiin grammoihin enkä ole epäneulekunnossa puolta kuuta.
Hienoja grammamääriä ihmiset saanut :)
Montaks keskeneräistä ihmille jäi?
Mulla jäi peitto kesken. Siinä ois jo reilu kerälläinen lankaa(Nalle kukkaketo) ja sit 7veikka-sukat joista toinen valmistu ja toinen ei.

Loppuraportti

Noniin, helmikuu on ohi ja hamsterit samoin! Me kolmoset pärjättiin hienosti, vain kaksi tippui kyydistä ja loput neuloivat/virkkasivat huimat 13984 g lankaa neuleiksi joita syntyi kaiken kaikkiaan 137 kappaletta.

Kovimman kulutuksen veti Inkeri grammamäärällä 3030 ja yhteensä Inkeri sai tehtyä huimat 44 työtä! Kakkoseksi kiritti Maritta 16 työllä ja 2229 grammalla. Kolmossijalle itsensä ahkeroi Marja jonka saldoksi tuli tasan 1300g ja neuleita kertyi yhteensä 9.

Muiden osalta kulutus näyttää seuraavalta:
Ruiskaunokki 1186 g ja 9 valmistunutta työtä
Annariu 885g ja 4 valmistunutta työtä
TiiQ 986 g ja 18 valmistunutta työtä
Ankkis 210 g ja 3 valmistunutta työtä
sorveira 39g ja 1 valmistunut työ
Ellie 300g ja 3 valmistunutta työtä
Sepieni 756g ja 4 valmistunutta työtä
mci 123g ja 4 valmistunutta työtä
Eija 330g ja 7 valmistunutta työtä

Kiitos kaikille, oli hauskaa apuemännöidä vaikka itse tipahdinkin kyydistä launtaina. :) Hyvää kevään jatkoa kaikille!

28. helmikuuta 2011

Viimeistä viedään!


Tässä vielä kuva vauvan baskerista, ja painoa sille kertyi 27 g. En taida koskaan tai ainakaan vähään aikaan yrittää tätä mallineuletta (muodostetaan neulomalla joka toinen s edellisen kerroksen silmukkaan), sillä se meni vähän yli hilseen ja en kunnolla sisäistänyt sitä. Virheitäkin pystyn bongaamaan, mutta luultavasti saaja/saajan äiti ei. Saajaahan tälle ei vielä ole, vaan menee varastooni.

Ohje: Moda 2/2010, malli 33
Koko: 3 kk
Lanka: Sandness Lanett
Puikot: 2,5 ja 3 mm

Olen tyytyväinen hamsterikuukauteeni ja aikaansaannoksiini. Lankaa kului laskujeni mukaan 266 grammaa. Eihän tuo luku päätä huimaa, mutta minulle se -ottaen huomioon viime hamsterikertani- on kuitenkin hyvä saavutus. Kiitos kaikille tästä hamsterikuukaudesta!

Hippipipo ja viimeiset grammat

Hamsterikuun viimeisinä päivinä syntyi tämä pipo vaihdossa saadusta Cascade 128:sta Dropsin ohjeella. Tykkäsin langasta kovasti. Väri on ihanan kirkas ja neuletuntuma mukavan kiinteä. Piposta tuli varsin massiivinen hippipäähine, mutta ainakin ihanan lämmin. Hattu pääsi heti tositoimiin, kun vierailimme tänään Tallinnassa (lankakaupat onnistuttiin kiertämään kaukaa). Lankaa tähän kului 81 grammaa.Kaikenkaikkiaan olen hyvin tyytyväinen hamsterikuun saldooni. Sain isoimman tavoitetyöni valmiiksi kunnialla ja ylitin myös puolen kilon tavoitteeni reilusti. Kiitos kivoista kommenteista ja inspiroivista hamsteriprojekteista kanssahamstereille, ylihamsteritar-Kristelille ja blogiemäntä-Tuille!

Kolmas ja viimeinen valmistunut hamsterityö

Hamsteroinnissa ei käynyt aivan niinkuin piti. En päässyt lähellekkään asettamaani kilon tavoitetta ja sain ainoastaan kolme työtä valmiiksi. Sen sijaan kolme lähes valmista työtä jäi vielä kesken. En siis oppinut tekemään yhtä tai korkeintaan kahta työtä kerrallaan. Mutta olen erityisen ylpeä itsestäni, kun pysyin mukana leikissä ja olin kokonaisen kuukauden ostamatta lankaa!!!! :D
Tässä kuitenkin vielä yksi ja viimeinen hamsterineuleistani, ystävälleni lahjaksi neulottu Haruni:
Malli: Haruni - Suunnittelija: Emily Ross - Lanka: Malabrigo lace värissä Tortuga - Puikot: 4mm pyöröt - Kulutus: 57 grammaa - Valmistumisaika: 6.2 - 20.2.2011

Näin ollen yhteissaldokseni muodostuu tasan 300gr.

Viimeiset villaset

Vaaleanpunaiset rannekkeet on virkattu vaaleanpunaisesta vauvalangasta. Painoa niillä on vain 15g

Ruskeat tumput on kudottu seiskaveikasta, ihan perusmallia. Niiden paino on 75g Taitaa olla tässä hamsterikuun saaliini ;d Mukava on ollut olla mukana. Kerta ensimmäinen ja ensi vuonna uudelleen. Kiitokset järjestäjille ;D


Viimeinen sukkapari

Sain heti aamupäivällä sukat valmiiksi ja kuvasinkin samantein, mutta unohtui sitten tänne päivittää. 


Ohje: perussukat
Lanka: Regia Stretch Crazy Color 88 g
Puikot: 2½ mm
Koko: 42


Kiitokset myös minun osaltani kanssahamstereille ja emoille! Oli hauska neuloa tämä helmikuu kanssanne :) Omat tavoitteet onnistuivat loistavasti. Tavoitteena oli noin kilon kulutus ja lankaa kului lopulta huimat 2229 grammaa! Olen todella tyytyväinen tulokseen. Löysin muuten tänään varastostani ontelokudetta, josta aloitin mattoa tyttären huoneeseen. Tämä olisi ehkä kannattanut tehdä helmikuun aikana...

Viimeistä taidetaan viedä.......


Tänään sain valmiiksi nämä sormikkaat Luxus Alpacasta, jota kului näihin 50 g.

Laskelmieni mukaan tein tällä kerralla aiempien vuosien kulutusennätykseni ja lankaa kului 1 kg ja 300 g.
Seuraava työ on toki jo puikoilla, mutta mikäli en ehdi sitä saada tänään valmiiksi, niin leikki loppukoon tähän. Kiitokset emoille ja kanssasisarille ;)

Viimeisiä valmistuneita

Täältä sohvan pohjalta päivää. Viikonloppu on kulunut vähemmän rattoisasti karmean flunssan kourissa, mutta olen silti saanut neulottua. Kuvat eivät ole parhainta, sillä jostain syystä tällä hetkellä ei vaan nappaa.


Ohje: garter yoke baby cardi by by Jennifer Hoel 
Lanka: Markkalanka Cashmere sock, vihreä 74 g
Puikot: 4 mm
Muuta: viisi nappia


Ohje: Stockholm Scarf by knittedblissJC 
Lanka: King Cole Merino Blend 4 Ply, väri mushroom 261 g
Puikot: 6 mm pyörö


Ohje: mara by Madelinetosh 
Lanka: Dream in Color Smooshy, väri Visual Purple 113 g
Puikot: 4½ mm 
 
Näistä tuli kulutusta lisää yhteensä 448 g. Yhdet sukat on vielä mahdollista tänään saada valmiiksi, sillä niistä puuttuu enää 12 krs sileää ja kärkikavennukset.

Ympyrä sulkeutuu

Aloitin lankahamsteroinnin sytomyssyillä ja niillä myös päätän helmikuun neulomiset.
Tämä on Beaufort Hat antiikkisesta Steinbach Wolle Caprista (100% puuvillaa), silmukoita 120 ja puikko 3 mm, lopputuloksena kokoluokkaa 54-55 cm oleva pipo.

Samasta langasta 108 silmukalla pipo ihan omalla mallilla tuollaista vohvelimaista pintaa, kokoluokka varmaankin 57-59 cm. Todellinen langan väri on jotakin näiden kahden väliltä, toinen kun on kuvattu sisällä ja toinen ulkona. Yhteiskulutus näille on 91 g.

Ihan ei ehdi viimeinen huivi valmistua, vaikka hyvässä vauhdissa onkin; kovan loppukirin ansiosta kädet väsyivät ja neuleinto laantui siinä määrin, että en halua hampaat irvessä urakoida. Olen joka tapauksessa ylittänyt kaikki asettamani tavoitteet hyppien keikkuen - niinpä kiitos kanssa-hamstereille, ylidiktaattorille ja apuemoille!

27. helmikuuta 2011

Yllätysgrammat


Mitä tekee neuloja, kun ohuesta Lanettista neulominen on liian hidasta? Ottaa virkkuukoukun ja ryhtyy virkkaamaan kolminkertaisesta 7 veljeksen paksuisesta langasta polkupyörän satulanlämmitintä.


Viimeaikojen pakkasten aikaan ilmeni tavoite satulanlämmittimelle. Valitsin siihen Gjestal Raggegarnin, jota ostin kaksi kerää viime kesänä Tapion kaupasta, kun niin halvalla sai, 1 €/50 g kerä. Ostohetkellä en ajatellut tarkemmin langan karheutta, mutta Ravelrystä kommentteja lukeneena mietin, että uskallanko ikinä tehdä siitä mitään. Mutta satulanlämmittimeenhän se on juuri passeli (80 % villaa, 20 % polyamidia). Viimeiseen riviin käytetty tuntematonta harmaata lankaa.

Malli: vapaavirkattu oma sovellus
Lanka: Gjestal Raggegarn + vähän tuntematonta harmaata
Koukku: 7 mm
Grammat: 96 g

Olen tyytyväinen tulokseen ja etenkin siihen, kuinka nopeasti se valmistui (la ilta - su päivä). Yllätin itseni saamalla kasaan vielä lähes sata grammaa. Lämmitin ei istu ihan täydellisesti, mutta uskon, että kun se käytössä prässääntyy ja kastuu pari kertaa loskasateessa, niin se sopii kuin valettu.

Lanett- lankaisen vauvan baskerinkin sain tänä iltana valmiiksi, grammat huomenna tai tiistaina, kun olen saanut sen punnittua :)

Neulepusero 502 g+12 g virkkausta


Ihanaa Novita Merinoa löytyi kaapista ja se muuntui kaarrokepuseroksi täydennettynä parilla kerällä uutta Woolia. Painoa 502g, ohje Novita Talvi 2010 omannäköiseksi tuunattuna. Vielä on pikkuinen virkkaus nappia vailla valmiina, liivi nallelle, 12g. Yhteensä siis 514g, nyt pääsin yli kilon. Ihanaa, jonkinmoinen kolo on varastoihini syntynyt...Kiitos teille kaikille!

Vielä valmistunutta
alt=""id="BLOGGER_PHOTO_ID_5578353687352010578" />
Nyt alkaa olla viimeistelyn aika. Kahdet sukat on vielä puikoilla. Saattavat valmistua vasta ensi kuussa. Tässä valmistuneita: hahtuvapöksyt 50 g, 2 Hello Kitty pipoa yhteensä 100 g, 5 pipoa 350g, liekkisukat 120 g, 6 tiskiliinaa 150 g, 10 punavalkoista patalappua, samanlaisia kuin edellisessä postauksessa 200 g. Yhteensä 970 g.

Hups?

Emolle kävi tänään vähän huonosti. Olin kahvittelemassa kaheli-neulojien kanssa ja sitten mä jotenkin tulin ostaneeksi lankaa! Eihän tässä näin pitänyt käydä, varsinkaan viime metreillä. Mutta niin vaan kävi. Jatkan kuitenkin apuemoilua ja toivottavasti muut pysytte ruodussa nää kaksi viimeistä päivää!