12. maaliskuuta 2010

Fisuja ja meritähtiä

Jee, minäkin sain saldoni auki!

Virkkasin kylpyhuoneeseen maton Filp Flopista, yhteensä meni 2 kokonaista ja 1 vajaa kerä eli n. 250g. Ohje on omasta päästäni ja kuviot ovat jostain vanhasta Novita-lehdestä.

Kamala kuva ja maton reunat ovat oikeasti suorat. Mattoa voi pitää joko pysty- tai vaakasuorassa.  Mielestäni kalat ovat onnistuneita, mutta meritähdet eivät ole kovin hyvin onnistuneet. Kokeilin ensimmäistä kertaa kirjovirkkausta - se oli kivaa! Tässä on vielä kuva toiselta puolelta:


Mustat viivat ovat Sock Stop -ainetta eli liukuestettä. Piirsi kuviot vapaalla kädellä, vaikka ohjeessa puhuttiin sabluunoiden tekemisestä ;) Ilman liukuestettä 100% muovilanka olisi vaarallisen liukasta. Lankaan en ollenkaan ihastunut, koska se on liian voimakas kierteistä ja aiheuttaa epätasaista pintaa.

Grammatili auki viimeinkin!

Täällä on tosiaan tehty isompia projekteja koko alkukuun. Yksi isompi on vielä vähän aikaa työn alla, mutta siinä rinnalla olen tehnyt huovutettavia neuletöitä, jotka odottelivat vain niin kauan, että saan koko satsin työnnettyä kerralla pesuun, joten siksi on lopullinen valmistuminen kestänyt näinkin pitkään.


Valmistuneina on nyt siis kahdet huovutetut lapaset ja kaksi patalappua, kaikissa neulahuovutetut koristelut. Näihin on upotettu viimeistä senttiä myöten neljä kokonaista Huopas-kerää, joten saldoni on nyt avattu tasan 400 grammalla. Blogistani voitte käydä kurkkimassa näiden töiden tarkemmat speksit, tästä postauksesta.

54 grammaa "Dusty Hill" -pipoa


Mies kun soittelee erinäisissäkin projekteissa ja yksi niistä soittaa ZZ Topin musiikkia, niin itseoikeutettuna bassoilevana partajehuna tuo sitten tarvii originaalin kaltaisen päähineen. Tällaisen sitten tein. Ribbineule löytyi SNY:ltä saadusta kirjasta.

7-veljeksen jäämiä omasta liivistäni kului siis tuo 54 grammaa.

11. maaliskuuta 2010

pitkää ja pätkää

Myssy villasekoitteesta. Todella toivon, että tämä hieman huopuu ja vetäytyy kasaan, sillä siitä tuli inasen liian suuri. Lanka on kivaa bukleemaista ohut-paksu-lankaa, mutta koska kudoin niitä suositusta pienemmillä puikoilla (eli 6.5mm:llä 10mm sijasta), tulikin pinnasta oudon tasainen.
Harmaa neuletakki on ollut työn alla alkupäivistä saakka. Startiitin kourissa tuli silloin tuli aloitettua kaikenlaista... Tänään se vihdoin valmistui (pituutta 88cm!!), ja ompelin juuri kappaleet kiinni. Rouheaa villalankaa neljän ja puolen puikoilla.Menekit: hattu 96g, takki 560g

Jospa vähän raportoisi...


Maaliskuun alkupuoli ei ole sujunut ihan niin reippaasti kuin toivoin langankulutuksen suhteen, sillä sytomyssyjen langat ovat keveitä, eikä niitä kulu kovin paljoa yhteen pipoon. Kymmenen pipoa on kuitenkin nyt valmiina, ja niiden yhteispaino on 466 g. Lankoina Samosta, Tennesseetä, Capria, Evitaa ja Ribboota. Lisäksi olen koukutellut kolme pesukinnasta kalastajalangasta, näiden yhteispaino on 122 g, joten yhteensä olen keventänyt lankavarastoani 588 g. Ihan kohtuullinen tulos siihen nähden, että olen ollut sairiksellakin jumiutuneen hartian kanssa ja harrastanut muuna aikanani ylitöitä... ;-)

Näiden pikkutöiden ohella yritän edistää Esikoiselle jo pari vuotta sitten luvattua JYP-villapaitaa... Luvassa on vielä lisää sytomyssyjä ja pesukintaitakin, ehkä pitäisi myös saada aikaan jonkinlaisia arpajaisvoittojakin. Kolmen kilon kulutus taitaa kuitenkin jäädä tänä vuonna vain haaveeksi - mutta kerta se olisi ensimmäinenkin!

Tosihamsterin kilpavarustelu

Noin, hyvissä ajoin ennen hamsterointia (edellisellä viikolla) tilaamani Colinetten paketti saapui tänään, nyt on mistä hamsteroida:

colintte_cadenza

colinette_skye_stash

colinette_mohair

Yhteensä noin nelisen kiloa millä hamsteroida.

Liivi neulottu

Sain neulottua, pääteltyä ja yhdisteltyä liivini kappaleet. Vielä pitäisi miettiä että millaisen kiinnityksen siihen laitan vai laitanko ollenkaan... Tuleeko pätkä vetoketjua väliin vai laitanko muutaman napin. Vaikeeta tämä homma...

7-veljestä lankaa kului kuitenkin 665 grammaa, joten saldoni on avattu.

(Napit siihen sitten laitoin)

10. maaliskuuta 2010

Ekan viikon saldo: 2943 grammaa

Huhhei!

Paljon on lankaa "tuhottu". Tässä tämän alun saldo, osalta puuttuu vielä tili avaamatta, kuten allekirjoittaneeltakin... Vielä on liivi vaiheessa kun on pitänyt katolta pudotella lumia ja kaikenlaista pientä kaupoilla käyntiä ja muutakin on päivän ohjelmaan mahtunut...

Hihkaiskaa ihmeessä jos en ole ilmoittamianne grammoja laskenut oikein...

Mutta tässä kolmosblogin neulojat/virkkaajat suurimmasta kuluttajasta alkaen:

Lentsu 999 g
Juuli 800 g
Mari 514 g
Muriska 261 g
Kati 140 g
Ivelle 129 g
Zeska 100 g


yhteensä 2943 grammaa eli 50 g lankakeriä kulunut melkein 59 kpl

Toinen välityö valmis...

Ei edisty oikein tuo paita minulla, hupussa puolivälissä menossa ja sitten voisi ilmoitella siitä grammat, mutta kun ei inspiroi niin neulotaan jotain muuta.

Tämä juuri äsken valmistunut välityö tuli tarpeeseen ja on sitten aivan hatusta repästy malli. 2o,2n putkea ja selkämykseen tuollainen "sydän-wannabe"-palmikkokierto tms kuvio, joka syntyi neuloessa. Tekotapana magic loop ja kaksi kerralla näissäkin tuli valmiiksi! Varsi yltää puoliväliin kyynärvartta, toivottavasti lämmittää vaunulenkeillä! Lanka on Superfine Alpacaa, INCA print autumn & winter collection, EL condor pasa - tai siis näin lukee vyötteessä. (93% alpaca ja 7% fine wool). Ei kutita ja tuntuu kivalta - tätä kun on jäljellä vielä niin teenpä tästä pipon, varmaan kaksinkertaisena. Puikot nro 3 addit ja se tärkein eli kulutus: 100g (ennen nappien ompelua,meni melkolailla tasan tarkkaan 2kpl 50g keriä tähän työhön, pienen pätkän otin jo kolmannesta kerästäkin, että sain reunuksen rapuvirkkauskerroksen tehtyä toiseen peukkuun loppuun). Piti nuo napit tuohon laittaa, kun tuo sydämen keskikohta näytti niin tylsältä jotenkin ollessaan pelkkää sileää nurjaa. Esikoinen pääsi äittän nappilootaa tutkimaan ja nämä napit sieltä löysi. Tulee kyllä iloinen virne itsellekin tuota Irvikissaa katsellessa :-p

9. maaliskuuta 2010

999g vaaka näytti sunnuntaina valmiiden kohdalta. Yritin neuloakkin mutta toinen käsi kiukutteli enemmän kuin koukkua pidellessä. http://friikkipirkot.blogspot.com/search/label/LankaHamsteri%202010 sieltä löytyy

Eka linkki yritys pitkään aikaan mahtaakohan edes toimia :D

Tähän asti on nyt grammat kaikki laskettu

Huomisiltana on sitten virallinen laskenta noin sanoisinko klo 23 jälkeen. Siihen asti antakaa puikkojen sauhuta ja langan muuntua mutkalle oikein reippaasti. Minäkin menen tuonne sohvannurkkaukseen odottelemaan että miesväki heräilee tähän päivään ja teen liivini loppuun... Ainakin yritän. Ei nimittäin puutu enää kuin noin 50 kerrosta :) Saanen omankin saldon auki huomiseen mennessä.

Pikku-Tikrun unisukat


Eilen tuli neulottua välityönä kokoa 25-26 olevat villasukat, lankana Gjestal Maija ja puikkoina Addin 3:set, 120cm pitkät pyöröt. Tekotyylinä magic loop ja kaksi sukkaa yhtäaikaa puikolla - ajattelin haastaa itseni ja kokeilla jotain uutta. Muutama kerta varsien raidoissa oli langat kunnolla solmussa,kun lanka tuli niin kerän päältä kuin sisältä yhtä aikaa ja kahteen sukkaan samalla kertaa, mutta onnistuin silti ilman ylimääräisiä langanpätkäisyitä setvimään solmut ! Samoin tiimalasikantapään saaminen paikoilleen vaati hieman silmukoitten siirtoa ja pähkäilyitä, ihan ei oikeappisin tiimalasi tuo taida olla, mutta toimii silti. Eipä tullut ns toisen sukan syndroomaa! Tarkoitus kyllä oli tehdä noille kaksosille sukat, mutta tulikin esikoiselle, joka nimenkin sukille antoi heti ne nähdessään. Hän kun rakastaa tiikereitä melkein yhtä paljon kuin norsuja :-p

Langankulutus arviolta 40g, noin puolikas jäi kummastakin 50g kerästä. Nyt jatkamaan sitten tuota neulepaitaa uudella innolla!

8. maaliskuuta 2010

selänlämmitintä

Stephanie Japelin Textured Shrug on ollut kauan tekovuorossa, ja nyt sain sen vihdoin tehtyä. Lankana oli kivan tweedmäinen Gricnasco Tango, jossa on sattumina silkkiä. Mutta miten hirveää kudottavaa! Etusormeni oli sen jälkeen ihan haavoilla.


Parantelin haavaumia ihanalla angoralla, josta kudoin itselleni yönutun. Käytin siihen kauan hellimäni Elsbeth Lavoldin Designer's Angora-vyyhdit, ja koska lankaa ei ollut tarpeeksi, tein reunukset alpakkasekoitteella. Tämä valmistuikin nopeasti, kiitos 6.5mm puikkojen!Menekit: vihreä hihatinjakku 200g, laventelinsininen yönuttu 116g.

Pipoa pukkaa

Paha pipo-mania vaivasi viime viikolla. Vielä kun pipoille löytyi kohde, niin puikottelin niitä lähinnä pakkomielteisesti ja samalla kului lankavarastosta paksumpia lankoja. Neulominen on kuulemma mukavaa ja rentouttavaa... Ei siltä tuntunut, kun asetin itselleni hurjia pipo-tavoitteita. En ihan saanut kymmentä pipoa tehtyä perjantaiksi. Purin välillä, kun pieni täydellisyydentavoittelija iski. Ja torstai-illan käsityökahvilaa piti ideoita ja siellä en ehtinyt tehdä oikein mitään. Mutta seitsemän pipoa valmistui viime viikon aikana ja kun kaivoin varastosta yhden vanhan, niin sain kahdeksan pipoa lähetettyä Vaaka ry:n keräykseen.

Ylärivin pipot Novitan Teddy-lankaa, alarivissä oikealla Novitan Hippyä ohuella villalangalla vahvistettuna ja vasemmalla Novitan Jengaa.

Aikaisemmin ilmoittamani yhden pipon lisäksi kulutusta tuli viime viikon aikana seuraavasti:
3 x Teddy-pipo yht. 175 g
Jenga-pipo 50 g
Jenga+Kimmo-pipo 55 g
Hippy+Kimmo-pipo 35 g
Ram Rainbow-pipo 49 g
ruskea-oranssi patalappu 33 g
Ram Rainbow-pipo 49 g

Kimmo on jotain todella hyvin marinoitua kotimaista lankaa, jonka olen ostanut kirpparilta. Tulipahan sekin käyttöön. Ram Rainbow taasen on Venäjältä ostettua lankaa, joka on enimmäkseen akryyliä, mutta ohuen villalangan kanssa siitä tuli ihan kiva pipotin.

Hamsterointini on käynistynyt hitaasti

Olen monena vuotena seuraillut Lankahamsterointi -blogeja ja tänä vuonna uskaltauduin ensimmäistä kertaa mukaan. Minun hamsterointi on alkanut hitaasti, sillä olin viime viikolla lomamatkalla. Harvinaista kyllä, matkalla ei ollut mukana neulomuksia!

Vuodesta 2006 neulonta ja virkkaus on kuulunut arkipäivääni. Lankoja on kerääntynyt nurkkiin ihan tarpeeksi, joten varastolankojen kulutus on paikallaan. En tiedä varastoni kokoa ja enkä omista kirjevaakaa, joten täytyy käydä ahkerasti punnitsemassa valmistuneita neuleita kaupassa. Minulla ei ole mitään erityistä tavoitetta hamsterointiin, kunhan varastoni pienentyisi.


Muistaakseni, hamsterointiin ei saanut kirjata kuin tän kuun puolella aloitettuja neuleita. Tässä on silti kuva eilen valmistuneista Tico tico -sukista, joita aloitin viime kuussa. Nii, blogini on: Neulojan ajatuksia

7. maaliskuuta 2010

Viimeiset langat

Höh, kunhan juksasin. Mutta itseasiassa näihin sukkiin upposivat loput jämälankojen jämät, edellisistä sukista tutut langat. Tämän jälkeen on enää isompia keriä jäljellä.

Näihinkin korkkasin Lidlistä pari vuotta sitten ostamani sinikirjavaa sukkalankaa. Villaa se ei liene nähnytkään, vyötteessä ei lue kuin nimi. Sen kaverina on metristä parinkymmenen metrin pituisiin pätkiin sinistä, ruskeaa, mustaa, harmaata, oliivia, viininpunaista ja punaista sekalaista langanloppua.
Menekki 112g, puikot 4.25mm

Bolero alkaa olla kutakuinkin loppusuoralla, vielä hihantyngät ja 50g lankaa jäljellä.

Huivia pukkaa

Toinen kaulanlämmitin viikon sisään tuli sitten valmiiksi ja makoilee vielä nätisti pingottumassa. Lankaa Multnomahiin kului 93 grammaa. Koska olen näin hätäinen hihkumaan valmistuneet grammat, en kuvaakaan kehtaa tähän väliin luvata kuin siitä aiemmasta.Malli on Victorian Lace Today:sta ja huivi pääsee ensi viikonloppuna uudelle, toivottavasti tyytyväiselle omistajalleen. Pahoittelen kuvan epämääräisyyttä, kuvausassistentti on jouduttu irtisanomaan säästösyistä.

Valmiit lapaset

Vaikka paha hamsteristartiitti vaivaa (Laila's socks, Multnomah, lapaset, tavissukat, toiset sukat...) niin olen saanut jotain valmiiksikin:

Lapaset paksuinta Navian lankaa, kulutus niin lähelle kaksi täyttä kerää (lankaa jäi vain nöttöset molemmista keristä), joten lasken kulutukseksi 100 g.