19. helmikuuta 2011

Iloista kevättä

En ole varma, että onko minut jo diskattu, mutta laitanpa nyt vielä viimeisimmäksi valmistuneet neulokseni ;).


Kaulahuivi 222g ja pipo 84g, molemmat Novitan Purosta. Yhteensä 306g.

Hamsteritili auki!

Olen vihdoin saanut valmista jopa kahden hamsterityön verran! Sopivat kuvausolosuhteet antoivat vain odottaa itseään, joten raportointini kulkee jälkijunassa - kuten junat ovat kulkeneet jäljessä tällä viikolla ja siksi en ole ehtinyt kertaakaan valoisana aikana kotiin. :/

Ensinnä valmistui tämä glitter-pipo, joka hentoisesta olemuksestaan huolimatta lämmittää näilläkin paukkupakkasilla, kunhan vain ei tuule.Malli: Little Things - Suunnittelija: Veera Välimäki - Lanka: Handu talvispesiaali merino/nylon/kimalle värissä burgundi - Kulutus: 37 grammaa - Valmistumisaika: 2.2 - 13.2.2011

Kuvausassistenttina Erkka-Panda :)

Toinen valmistunut hamsterityö on pilkkihansikkaat appiukon eläkelahjaksi. Hansikkaat on neulottu kokonaisuudessaan tuplana mukaillen Julia Mullerin Chimera-ohjetta.

Malli: mukailtu Julia Mullerin Chimera kämmekkäistä - Lanka: Cascade220 päälykerros harmaa ja alakerros turkoosi - Kulutus: 206 grammaa - Valmistumisaika: 1.2 - 15.2.2011


Hamsteritilini avaus on siis kokonaisuudessaan 243grammaa.

Kolmas hamsterityöni on periaatteessa valmis, mutta raportoin sen vasta kun olen päätellyt langat ja pingottanut huivin. (kyllä! joku urpo on neulonut hamsterikuussa pitsihuivin ;)) Tällä hetkellä puikoilla onkin vain yksi työ: Veera Välimäen Celery ja ensi viikon junaneuleeksi aloitan Beck-sukat.

18. helmikuuta 2011

Herrasmiehen Jekut

Tammikuussa Lankakauppa Kuje etsiskeli testineulojia Jekku-langalleen tarkoituksena saada neule kovaan kulutuskestotestiin. Minä ilmoitin halukkuuteni neuloa miehelleni vielä yhdet ohuet villasukat ja tänään ne viimein valmistuivat 11 päivää aloituksesta.Sukkien koko on 45-46 ja vartta on noin 20 cm, silti lankaa kului 2 mm puikoilla neuloen vain 85 g. Väri on todellisuudessa tyylikäs herrasmiesharmaa sinisin säväyksin. Lanka on todella miellyttävää, siinä kun on 75 % merinovillaa ja 25 % nylonia. Mielenkiinnolla odotankin, miten sukat kestävät ankaraa käyttöä.

Pipoja

Minä se tykkään pipojen neulomisesta.
Niinpä kun inspis oli kadoksissa, neuloin taas muutaman piposen.
 
 
Ohje: Kat by Kim Hargreaves
Lanka: BC Garn Semilla DK ruskea 70 g
Puikot: 3½ mm resoriin ja 4 mm muuhun myssyyn
 

Ohje:  Struan by Ysolda Teague (linkki vie ravelryyn)
Lanka: Wendy Merino Bliss 80 g
Puikot: 4 mm sukkapuikot ja 40 cm pyörö
Koko: 61 cm
Muuta: vanhan muovikansion kansi, josta leikkasin lippaa varten koviketta.


Ohje: pipo, ihan oma sovellus
Lanka: Wendy Merino Bliss, harmaa 72 g
Puikot: 4 mm

Lankaa kului yhteensä 222 g. Ja hamsteritili on jo 686 grammaa.

17. helmikuuta 2011

Kasviväreillä värjättyä lankaa 78g

Aitona Hamsterina olen hankkinut tämän ihanan langan useampi vuosi sitten Lappeenrannasta, Linnoituksen alueelta, suoraan värjääjältä. Pehmeää ja kaunista, ihanaa neuloa! Tarkkaakin tarkempi vaaka kertoo 78g kuluneeksi. Ostolakkoa helpottamaan olen hankkinut lahjoja: SNYtä täytyy muistaa ja Ystävä saa pienen huomaavaisuuden. Onneksi ei tullut mitään sinistä vastaan... Kodin voi somistaa Lankahamsterin Aarteilla ja niin helpottaa tilannetta: Voin "ostaa" omia lankojani seuraavaan hamsterityöhön!

Huimaa menoa!

Toinen viikko on takana ja huimaa tahtia te naiset neulotte! Yhteensä viikolla kaksi meidän alablogissa neulottiin 2229g ja kokonaiskulutus on jo valtavat 4191 grammaa! Hyvä me! Päivitän taas sivupalkkiin kunkin saldon tämän viikon grammoineen, hihkaiskaa jos tuntuu ettei ole oikea luku niin lasketaan yhdessä. Humanistina kun myönnän etteivät numerot ole miun vahvuus.

Tällä hetkellä kolmosissa Maikki on neulonut eniten grammamäärällään 1755, hyvänä kakkosena tulee Inkeri saldolla 1250 grammaa ja kolmossijalla Marja tasan kilolla.

Nyt apuemo jatkaa myssyn neulomista, että on ensi viikollekin jotain grammoja kirjattavaksi!

16. helmikuuta 2011

Mattimyöhäisen ekat grammat

Minulla on pitänyt niin kiirettä, että en ole ehtinyt tänne kirjoittaakaan mitään ennen kuin nyt. Sain jo lauantaina valmiiksi Villapeikon Mustikka -pipon viininpunaisesta 7 veljeksestä ja painoa sillä on 53 grammaa. Kuva myöhemmin, kun pipo, minä ja auringon- tai edes päivänvalo olemme yhtä aikaa samassa paikassa.

Nyt puikoillani on kokeilevaa neulontaa: teen Hat Heel Socksit ylijäämä seiska veikasta ja Jussista. Ohje on fingering-paksuiselle langalle, mutta seuraan ohjeessa kokoa small child, ja vaikuttaa, että sukista tulee sopivat 38-numeron jalkaani.

Lopuksi pieni esittelynpoikanen: olen 23-vuotias keväällä valmis artesaani. Tämä on kolmas kertani hamstereissa ja tänä vuonna tavoitteeni on, että en ole mukana kisaamassa vähiten lankaa kuluttaneiden lohdutuspalkinnoista (viime vuonna voitinkin kerän). Olen kumpanakin vuonna suunnitellut suunnilleen peittäväni eiffel-tornin jättimäiseen neulegraffitiin, ja aina olen jotenkin onnistunut ryssimään tavoitteeni. Nyt tavoitteeni yrittävät olla realistiset.

PS. Iik, hallintapaneelissani lukee, että 666 blogitekstiä!

Kämmekkäitä


Kolme paria kämmekkäitä 7 veljeksestä, keskimmäiset nelosen puikoilla ja muut puikoilla 3½.
Painoa näillä 50g + 60g + 62g = 172g. Enemmän juttua löytyy blogistani :).

Myös eräs isompi projekti - virkattu säilytyskori valmistui juuri äsken, mutta siitä ei ole vielä kuvaa. Vaaka näyttää korille lukemaa 1135g.


Edit* Kuva säilytyskorista lisätty. :)

villahousut

Tein villahousut virolaisesta hahtuvasta koko NB ja lankaa kului 20g. Kuva tulee luultavasti huomenna.

Nyt sit kuvaa siis tulee vihdoin :)

SamanlainenNeuloin toisen samanlaisen palmikkoliivin kuin ekallakin viikolla. 7 veljestä lankaa kului 400 g.
Lisäksi olen neulonut kolmet hahtuvalapaset HuopanenMix-langasta. Kuvaan ne huomenna päivänvalolla. Lankaa kului 300 g. Yhteensä toisen viikon langankulutus 700 g.
Edit: lisäsin kuvan.

15. helmikuuta 2011

Ekat kulutukset tässä ja nyt


Kuluvana kuukautena olen neuloskellut tälläistä settiä 3- vuotiaalle neitoselle. Nyt on koko lysti sukkia vaille valmis. Lanka on Mondialin Sidneytä.

Ekat kulutukseni tähän kokonaisuuteen on 1 kg.
Tästä on hyvä jatkaa...... onneksi on helmikuuta vielä jäljellä :)
Lisää juttua blogissani.

$5 in Paris

Lämmin tunika valmistui juuri sopivasti viikonlopun pakkasiin. Tämä on ensimmäinen villapaidaksi luettava, jonka olen neulonut itselleni pitkästä aikaa. Toivottavasti tämä virhe toistuu useammin, sillä tästä tuli ihana ja lämmin :D

 
Ohje: $5 in Paris by Anna Peck 
Lanka: Debbie Bliss Donegal Luxury Tweed Aran, 
väri 360028, 384 g 
Puikot: 5 mm ja 5½ mm pyöröt

Saapa nähdä miten lanka kestää käytössä. Mutta ihanaa se on joka tapauksessa. Tweed-langat on niin ihania yleensäkin. Tätä kului paitaa 384 grammaa eli hamsterikulutus hyppäsi hienosti ylöspäin.

Akuutti hatutus


Iski akuutti hatutus perjantaina ja sunnuntai-iltana olikin jo valmis Wurm! Kulutusta 68g, lankana tässä yksilössä on Bc Gargnin ihana Silkbloom.

14. helmikuuta 2011

Hippulat vinkuu 70g + 99g

Tein ystävänpäivälahjaksi parhaalle ystävälleni Hippulat -pipon. Ekasta versiosta tuli liian pieni, joten tikuttelin sitten vielä toisen perään. Pienempi on juuri passeli tyttärelleni, joten molemmat päässevät käyttöön.


Pienemmässä käytin SandnesGarnin Lanettia kaksinkertaisena (kulutus 70g) ja isommassa samaisen Lanettin kaverina oli vähän paksumpi Vuorelman Veto (kulutus 99g). Molemmat hatut on neulottu nelosen puikoilla.

Malli on omani, näitä ennen olen tehnyt yhden tällaisen samanlaisen itselleni.

13. helmikuuta 2011

Punaisia versoja

Tuottoisan viikonlopun pääteeksi raportoin vielä yhden valmistuneen työn, Verso-sukat.Lankana paksu ja karkea Jämsän huopatehtaan Erämiehen sukkalanka ja puikkokoko 3,5 mm, joten muokkasin ohjeen sopivaksi 40 silmukalle. Näin sain aikaiseksi omaan noin 38 koon jalkaan sopivat paksut kotisukat. Lankaa kului 92 g.

Nyt pitäisi motivoitua neulomaan The Hamsterityö loppuun, enää olisi matkaa 100-150 g...

Karheaa lankaa, 105 g

Olen pari vuotta sitten ostanut kasvivärjättyä, aitoa villaa yhden vyyhdin. Tarkoituksena oli neuloa sukat ja tumput pikkuiselle tyttöselle. Lanka on odottanut kaapissa, muista langoista olen neulonut useammatkin asusteet. Puolison avulla kerin sotkuisen vyyhdin, joka oli lisäksi hyvin karheaa lankaa. Ihmettelin, että mitä tästä voi tehdä? Lanka vastasi lämmittävänsä mukavasti, joten kokeilin mihin se riittää. Se riitti pikkuiseen peittoon. Ripaus toista lankaa päättellyyn ja retkelle mukaan otettava lämmike on valmis. Mainittakoon, että väri on kaunis! Sileä neule ei ihan niin karheaa olekaan, mutta nurja puoli on. Puikot nro 5, 90 silmukkaa: 9 o, 10.n. Kerimme juuri toisen, pehmeän kasvivärjätyn vyyhdin. Katsotaan, mitä nyt neulotuu.

Lumi-huivi

Tässä se nyt on, toinen hamsterikuun päätöistä, Suvi Heikkilän kaunis Lumi-huivi.

Huivi on neulottu 3 mm puikolla ohuesta, pehmoisesta, kirpputorilta vyötteettä löytyneestä villalangasta. Kokoa huivilla on noin 150 x 80 cm.


Tämä työ ei paljoa paina - 60 g - mutta se on sitäkin kauniimpi. Samaa lankaa jäi vielä lähes sata grammaa, joten huiveja ilmeisesti pitäisi neuloa lisääkin...