16. helmikuuta 2008

Sukkia täälläkin

Tällä viikolla, tarkemmin sanottuna tänään, on tääläkin valmistunut sukkia, ihan pariksi asti. =) Äiti ehdotti joskus taannoin, että neuloisin tädilleni 60 vuotislahjaksi sukat. Täytyy laittaa postiin jossakin vaiheessa, kun vielä kortin ehtisi tekemään... Tässä kuitenkin kuvallista todistuaineistoa. Meidän Leevi tosin hyppäsi kuvaan juuri ottohetkellä. =D


Pitsisukkien mallikerta löytyi täältä ja ranskalainen kantapääkin näihin tuli tehtyä. Muuten sukat on tehty silleen mututuntumalta, vähän kokeiltu välillä koipeen ja testailtu ja pähkäilty. Etenkin kun tuon tädin kengännumerosta tai muusta mitään tietoa ole... Lankana on kuitenkin ollut ihan perinteistö Seitsemää veljestä Jättiraitana ja sitä saatiin kulutettua 97 g.

Lisää grammoja jälleen

Ciao!
Neuloin tuossa taas 1 kaulaliinan. Sen paino on 79 grammaa.

Grammoja lissää

Ystävänpäiväyllätykseen kuului myös sovellutus Knittyssä olleesta Flick:istä ja tähän kului sopivasti jonkun puuvillakartion loppu eli 60 grammaa. Kuva koko ystävänpäiväsetistä ja siis myös tuosta Flick-sovellutuksesta löytyy blogistani.
Muutakin kuin tuhmia ystävänpäiväjuttuja on valmistunut :) Eli kahdet lasten lapaset aikaisemmin valmistuneiden pipojen kavereiksi. Kuvan otan sitten kun asustesetit on täydennetty vielä villasukilla. Setit lähtevät Vaakan kautta maailmalle, tällä kertaa Viroon. Niin ja lankaa näihin meni yhteensä 85 grammaa.
Eli kulutusta on tullut lissää 145 grammaa.

Lisää pikkulämmikettä hyväntekeväisyyteen

67 hamsterigrammaa hyväntekeväisyysneuleista. Nämäkin lähtee Petroskoihin.Pienet lapaset ja sukat Novitan Woolista. Lanka on purettu siitä mörvelöstä, jonka purkuprojektin esittelin aikaisemmin.

-Daalia

Sukka sukka sukka sukka


Eli 4 valmista sukkaa tässä roudassa möllöttää. Hifaa näihin meni kaikki jäljellä olevat palloset, eli yhteensä 155 g. Näin ollen olen kuluttanut yhteensä 672 g tähän mennessä.

Vähättelet turhaan...

Eipä mee hyvin ei..
ei nyt niinkään , olet vähässä ajassa neulonut ja purkanut enemmän kuin moni muu elämänsä aikana

tuttua tekstisi muuten, tulee omat nuoremman ajan tekemiset mieleen....

15. helmikuuta 2008

Eipä mee hyvin ei..

Hirveä neuleplääh alkoi samantien, kun hamsterikuu käynnistyi. Aloitin kyllä kaikenlaista ja vaikka mitä on suunnitelmissa. Kouluhommat ja perheen kipeily vievät ajan aika täydellisesti. Purkanut olenkin sitten siitäkin edestä.. Aloitin Rose-pipon, joka sitten näytti aivan vinkuralta (en tiedä, pitääkö mallin vetää kuvio spiraalille), joten purin varttia vaille valmiin pipon. Aikoja sitten aloitetut hahtuvapöksyt näyttivät isoilta ja tönköiltä, joten purinpa nekin. Tytölle aloitettu villatakki Novitan Woolista sai sekin purkutuomion. Ei mee hyvin, saan vain lisää lankaa varastooni.. Joten taitaa olla paras, että keskityn vaan vastustamaan kiusausta ostaa lisää lankaa. Joskin Matti kukkarossa hillitsee myös varsin tehokkaasti ostohimoja.

Hyvää loppukisaa joka tapauksessa kaikille, esitelkää ihania töitänne :)

T. Surkea Neulovainen alias Tinttimi

14. helmikuuta 2008

Palmikkotunika


Hän on täällä taas surkeine kuvinensa =)

Kiireessä värkkäsin tämän eilen loppuun, aikomuksenani saada viikon saldoon mutta netin pahalainen ei illalla toiminut, joten jääköön seuraavaan viikkoon.
Malli: Palmikkotunika, Moda 6/2007
Lanka ja puikot: Sirdar Denim Chunky, puikot 5 ja 6
Langanmenekki: 693,5 g
Lämmin hän on, langasta en edelleenkään tykkää mutta malli olikin yllättävän kiva.
Seuraavaksi jotain pienempää...

Enpä ole tainnut oikein kunnolla esitellä itseäni vielä

Niinpä niin! Tämä esittely tulee nyt sitten todella puolivälissä koko tempausta. Päätin silti hieman enemmän kertoa itsestäni ja lankakasastani.
Neulominen on minulle fysioterapiaa, jolla pidän hienomotoriikkaani yllä.
Sormenpäissä tuntoaisti stimuloituu puikkoja pidellessä ja näppäryyskään ei katoa silmukoiden soljuessa puikolta toiselle.
Olen osatyökyvyttömyyseläkkeellä, kolmea vaille viisikymppinen joka päivä ( 5 x vko:ssa ) töissä käyvä nainen. Sairastan etenevää, mutta parantumatonta MS-tautia.
Pidän mieleni virkeänä mm. käsitöitä tekemällä ja otan päivittäin uusia haasteita vastaan. Tämä Lankahamterit 2008 on minulle myös haaste, että pystynkö olemaan kk:n ostamatta yhtään uutta lankakerää. Sillä aina uudet värit houkuttelevat luokseen liian ahnaasti. Tähän mennessä en ole edes hipelöinyt keriä, muualla kuin omassa lanka-arkussani hakiessani uutta työtä varten lankaa!
Toivon meille kaikille Lankahamstereille 2008 kauniita ja rentouttavia hetkiä jo ostetuiden lankojen parissa.

Jälleen grammoja

Ciao!
Jos Puputsi näkee tämän..148 g ja 1 kaulaliina on valmis.

13. helmikuuta 2008

2. viikkokatsaus

Meidän blogiporukkahan on neulonut puikot suhisten! Toisen viikon saldo näyttää tältä:

Aiju

140 g

anna

0 g

Daalia

685 g

Ellix

0 g

Evelin

176 g

Hintriika

837 g

JennyF

517 g

KaraMelli

90 g

Liinu

340 g

Mari

160 g

Minna

170 g

muoriska

180 g

MysteryKnitter

139 g

Outi

150 g

Punanen

275 g

Puputsi

566 g

stanna

576 g

Taija K

668 g

Tarja

1 340 g

Tinttimi

0 g

uhoava gnu

100 g

Yhteensä olemme kuluttaneet lankaa 7 109 grammaa, joka vastaa 142 kappaletta 50 gramman keriä! Miettikää, millainen ihana lankakasa se olisikaan! Tässä alkaa jo kaivata langanostelua itse kukin...

Tsemppiä kaikille kolmanteen viikkoon!


Pupukin saa jotain aikaan

Jee, oonpa minäkin saanut jotain aikaan, eli:


Poncho Novita Rustikasta 184 g.

Tumput Novita Teddystä 80 g.


Sukat Novita Nallesta 94 g.

Aloitin myös itselleni neuletakkia, joka lienee tämän hamsterikuun viimeinen tavoite. Tällä hetkellä takista on valmiina takakappale ja toinen etukappale melkein kokonaan (olisi jo valmis, jos osaisin laskea!). Laaduntarkkailija valvoo työn edistymistä:

Hei taas!

Täällä on taas hiukan kulutettu, vaikka voikin hyvällä syyllä sanoa, että tahti on hidastunut. Upposin suunnittelemaan omaa pipomalliani.Arvo-nimisen pipon speksit löytyvät blogistani ja sieltä löytyy jatkossa myös ohje. Tein myös Arvo-lapaset. Yhteensä näihin kului lankaa 43 g. Nyt siis kokonaiskulutukseni 517 g.

Neulomista nurinpäin ja muuta selitystä

Ei tule valmista ei... Vauvan korvaläpällinen pipo on viimeistelyjä vailla valmiina: pitäisi vain reipastua ja ommella korvaläpät paikoilleen, taite kaksinkerroin sekä pyöritellä nyörit. Tuossa se on odotellut jo monta päivää. Toinen Vaaka-tilkku on langanpäiden päättelyitä vailla valmiina, hommaan ei menisi kuin muutama minuutti, mutta monta päivää on sekin odotellut.
Nurinpäinkin on neulottu eli purkuhommia on tullut: Vine Lace- sukasta nyppäsin puikot rivakasti irti, kun työ ei enää puhutellut ja taas on lanka sievästi kerällä - toistamiseen. Ja mikä eniten sapettaa on se, että purkuun meni vauvan villatakkikin... Ravelrystä löytämässäni poikittain neulottavassa takissa ehdin tekemään toisen etukappaleen ja luomaan hihaa varten silmukat ennen kuin luin ohjeen uudelleen: kuuden kerroksen mallineuleesta olin tyynesti "unohtanut" kaksi kerrosta. Ja taas rivakalla ranneliikkeellä oli tekemistä... Tekele on jo uudelleen puikoilla ja ohje on luettu tarkemmin läpi, joten todennäköisyys onnistumiseen kasvoi:)
Ja pari pientä keskeneräisyyttä on myös puikoilla, joten ehkä saan jotain valmiiksi tämän kuun aikana. Tai sitten en!

12. helmikuuta 2008

Ystävänpäiväyllätys :)

Ihanainen apuemäntämme jo tuolla alempana vaati kuvaa ystävänpäiväyllätyksestäni, joten pakkohan se kuva oli ottaa heti kun yllätys valmistui :) Paremman kuvan otan sitten, kun koko ystävänpäiväsetti on valmiina ja sillä on ilahdutettu miesystävää. Myöhemmin kerron myös mistä se idea sitten lähti. Virkkasin siis verkkobikinit tupsukoilla :D Alaosa on sen verran hmm... tuhman näköinen, että sen rajasin kuvasta lopulta pois.
Lankaa kului 25 g lisää.

Toinen pusero uunista ulos

Huh huh, enää ei kyllä tee mieleni Samosta neuloa, vaikka sitä jäi vieläkin jäljelle vähän päälle 200 grammaa! Tällainen valmistui juuri lahjaksi miniälle, jonka synttärit olivat eilen. Olen nyt siis neulonut kaksi puseroa samalla mallilla, väri vain vaihtui välillä ja koko.

Miniän pusero on kokoa XS, toivottavasti sopii. Lankaa kului, kuten kuvasta näkyy, 318 grammaa.

Tänään punnituspäivä

Valmiina miesten villatakki Seiskaveikasta 667gr
Sukat , jämälankoja 120gr
Virkatut lapaset jostain kirpparin "löytölangasta" 50gr

kuvat tulevat myöhemmin, kunhan ehdin kuvata ja opin laittamaan ne tänne

No nyt!

Vihdoinkin sain hamsterisaldoni auki! Kohta on jo puolet kuusta kulunut ja olen saanut aikaan vain kaksi epämääräistä sukanalkua (tietenkin eri pareista). Saldo oli kuitenkin pakko saada auki, joten nappasin herkkulangan ja 6 virkkuukoukun ja tekaisin itselleni uuden myssykän. Kyllä nyt kelpaa nautiskella kevättalven auringosta ulkona. Tällä neuletahdilla saan tosissaan pinnistellä, että pääsen siihen suunnittelemaani puolen kilon kulutukseen.Malli: Oma. Kiinteitä silmukoita spiraalina päälaelta alas. Poimin silmukoista vain takareunan.
Koko: Omaan päähän myssyksi.
Lanka: Naturwolle (100% villa; 100g=100m) vihreänruskeana #53-Dschungel, ostettu Vihreästä Vyyhdistä.
Koukku: 6 virkkuukoukku.
Menekki: 100 grammaa.

Pintaneulelapaset

Perinteisellä pintaneuleella ja kahdella värillä neulotut lapaset valmistuivat nopeasti.
Koko on naisen käteen sopiva ja sisälle mahtuu vielä vaikka ohuet sormikkaat purevalla pakkasella ulkoiltaessa.
Kuva löytyy osoitteessa http://tarkku.vuodatus.net
Lankaa kului lapasiin 100 g

Hieman grammoja lisää

Eli valmistunut on

2 x virkattu kukkanen yht. 10 g

2 x lasten pipo yht. 70 g

Ihan pian valmistumassa on myös ystävänpäiväyllätys-bikinit :D Koitan sitten kerralla kuvata valmistuneita.

11. helmikuuta 2008

Toinen pari uunista ulos

Eli tein vielä toisenkin parin sydänlapasia, minulla näköjään jää aina malli päälle kun jotain teen, aiemmin tein pääkallo-lapasia oikein tehtailemalla ja nyt sitten hieman herttaisempaa mallia. Kuvaa en viitsi laittaa kun on täysin identtiset noiden edellisten kanssa, joten painoakin lienee se sama 77grammaa, luotan siihen koska itsellä ei ole vaakaa jolla punnita.

Nyt täällä alkaa hieman tökkimään... Mikään lanka ei oikein puhuttele minua eikä hypi puikoille innosta hihkuen. Jonkinasteinen väsyminen hamsterointiin on käynnissä, kun kaupan langat kyllä olisi niin kiinnostavia että. Useita ideoita kyllä on mutta mihinkään ei tunnu löytyvän lankaa kotoa. Ehkä seuraavaksi purankin muutaman vanhan vuosia (toinen 10 vuotta) kaapissa seisoneen neuleen takaisin kudottaviksi. Toisesta olen suunnitellut vauvan vilttiä. Toisen langan taidan värjätä joksikin hieman kauniimmaksi kuin nykyinen sävy (ruismarjapuuro) joka ei oikein ole ominta minua. Toivottavasti innostus palaa taas kunhan pääsen peremmälle lankavarastoon ja löydän jälleen uusia keriä jo unohdettujen lankojen seasta.

Tämän postauksen grammat siis 77Grammaa.

Ikuisuusprojektin tekemisen välttelyä

Niin. Tiedän, mun piti taas seuraavaksi tehdä Se Ikuisuusprojekti valmiiksi. Silti esittelen taas jotain muuta... Tein nämä, kun halusin tehdä jotain muuta kuin sitä Ikuisuusprojektia. Kyllä sekin etenee, mutta hitaasti. Enköhän sen kuitenkin tässä Hamsterikuun aikana saa valmiiksi. Se on tavoitteeni ainakin!


Mutta tässä nämä välttelytyöt:
Neljä pientä lapasta Petroskoihin. Lankana Novitan Wool (joka ei ole mitään itsestään loistavaa lankaa, vaikka tuosta kuvasta niin voisi luullakin) kaksinkertaisena ja vitosen bambusukkikset. 54 grammaa.
-Daalia

Kynsikkäät

Eilen sain pääteltyä ja höyrytettyä valmiiksi kynsikkäät lapashupulla. Koski-kynsikkäiden ohje on kirjasta Punokset puikoille. Tämä malli on kuin mua varten tehty. Tykkään kovasti. Ja onnistuinkin näissä mielestäni ihan hyvin.

Riemastuin ensin kun luin ohjeesta, että näihin kuluu lankaa sata grammaa. Näin paljon - sillähän tekee jo kumman tuloksen lankojen kulutukseen. Mutta ei. Kun ei ollutkaan samaa lankaa vaan ihan jotain muuta eli tässä tapauksessa SandnesGarnin Sisua niin lankaa kului vain 50 g. Parempi se kun ei mitään. Lisää tietoa näistä ja niiden tekemisen vaihesta löytyy Vuoden kulku -blogista.

10. helmikuuta 2008

Pallopää ja muita neuleita

RAITAPIPO ja sen kaverit (ei kuvassa)
Raitapipon ohje on Novita-klubin extraideoista. Nyt sitten harmittaakin että piposta tuli liian pieni vaikka lisäsin silmukoita reilusti (tosin tein 7 veikasta enkä Isoveljestä kuten ohjeessa). Parasta aikaa se on pingottumassa kuvassakin pipon sisällä olevan trikookudekerän päällä. Ei siitä kuitenkaan tule minulle sopivaa. Pipo siis menee jollekkin sukulaiselle tai sitten maaliskuussa ostan lisää lankaa (musta loppui) ja teen reunaresorista pidemmän. Mallista tykkään älyttömästi.
Lisäksi on valmistunut bussi-/junamatkaneuleina kaksi vaakatilkkua ja isompi noppapussi.
Grammoja seuraavasti:
Vaakatilkut 2kpl á 32g eli yht. 64g
Noppapussi iso 17 g
Raitapipo 40 g
Eli kaikki uudet tekeleet yht.121 g

Huivi

Tänään sain valmiiksi mohairhuivin, joka on lähdössä maailmalle, laitan siitä kuvan omaan blogiini loppuviikosta ettei yllätys mene pilalle. Painoa huiville tuli huimat 62grammaa, eli kudoin niin pitkästi kuin lankaa riitti. Niin ja tuossa sivupalkissa ei taida olla linkkiä minun blogiini, eli siis osoite on pikku-stanna.blogspot.com

Jämälankakerien kulutusjuhlissa!

Minulla on paha taipumus ostaa aina pari-kolme ylimääräistä kerää lankaa kuin esim. ohjeessa annetaan määräksi.
Sitten niitä kokonaisia keriä pyörii lanka-arkussa muovipussiin pakattuna, enkä keksi niille järkevää käyttöä.
Sukkabuumin jälkeen nappasin arkun kannen auki, pengoin pusseja ja pöyhein keriä. Rutisteltuani hetken keriä sekä rypisteltyäni otsaani keksein oivat kulutus kohteet.
Pistin puikot heilumaan ja nyt on valmista! Osoitteesta tarkku.vuodatus.net
löytyy kuvat tekemistäni töistä.

Tässä listattuna työni ja kuluneet grammat:
lastenhuivi 130 g
kauluri 120 g
pitkähuivi 230 g
pikku-pontso 450 g


Golden Compass Hat

Pitihän munkin tällänen tehdä, kun kummityttö (ei kuvassa :p ) tilas pipon (kuvassa) ja sopivanvärisiä lankojakin oli. Novitan Jengaa ja Ainoa, kumpikin kaksinkertaisena, yht. 143 grammaa.

Mutta tuskaa se oli. Mua ei todellakaan ole luotu neulomaan 15mm puikoilla. HUH! Ahistavaa suorastaan. Ja kun tän olin todennut itsekseni, tuli Ukko ja sanoi, että onpa hyvän tuntuista neuletta, hän haluaa yhtä paksun villapaidan. *auts*

-Daalia ja kipeät sormet (ja hampaan takia valvova Lapsi)