10. helmikuuta 2007

Huovutettua neulottua

Olen pyykkini tehnyt ja tossuni saanut - grammatkin saa jo kirjata. Herkulliset värit, eikö totta?Ohje: Sukka 44 silmukalla, jonkinmoinen kantapää ja nauhakavennus. Mallia otettu Fuzzy Feet-tohveleista.
Koko: Naisen koko, itselleni.
Lanka: Virolainen liukuvärjätty hahtuva kolminkertaisena.
Puikot: 7 mm pieni pyöröpuikko ja 6 mm sukkapuikot.
Menekki: 110 g.
Erityishuomio: Seuraavissa tossuissa pitäisi olla enemmän pituutta suhteessa leveyteen. Tossujen kanssa pyöri näljässäkympissä pari pyyhettä ja nestemäistä mäntysuopaa.
Tossukat on otettu jo käyttöön, vaikkakin vihreä tossu on toista suurempi. Aion liotella sitä vähän lisää vielä käsin, ja luulen että se korjaantuu siitä. Vaikuttaa siltä, että eri värit ovat reagoineet villan kanssa eri tavalla. Liian pieniäkään en halua, sillä sisään pitää mahtua ainakin yhdet villasukat!

Kolme hahtuvakiekkoa oli käytössä, hahtuva tuntui tosi ohuelta. Tossuihin kului 110 grammaa ja jäljellä olisi vielä kaksiin tossuihin. Gnu-ukko jo tilasi itselleen - tartun toimeen heti kun 7 millin pampulat alkaa taas viehättää.


Täällä Espoossa...

Neule etenee, hurraa hurraa! Jo 250 g käytetty ja etu- ja takakappaleet ovat melkein valmiit.

Päädyin beigeen Rusticaan, koska se oli siinä. Laiskotti. Berkshire Bulkyn ja Foxin liitto ei edennyt, koska minulla on valkoista Foxia (jokin Novitan testikartio, löytyi aikanaan tehtaanmyymälästä; väri ei siis ole ollut myynnissä) ja luonnonvalkoista Berkshire Bulkya eivätkä he sopineet sittenkään yhteen. Varastoissani on kyllä paremmin yhteensopivaa luonnonvalkoistakin Foxia, mutta vain yksi kerä ja epäilen, että se ei riitä. Emmebin lankaa en jaksanut kaivaa esille ja täytyy myöntää, että Rustican 7-8 mm puikot kutsuivat enemmän kuin Silke-Alpacan (muistaakseni) 5 mm puikot.

Kuvaa ei valitettavasti ole, mutta käykääpä ihailemassa rinnakkaisblogin Jackia. Terveisiä vain punaiselle rakkauden hamsterille täältä meiltä!

Hamsteritreffit

Ei vieläkään esiteltävänä yhtään valmista neulomusta, joten keskitytään oheistoimintaan.
Laitan siis tännekin tiedoksi Suuren hamsteritapaamisen Turussa 25.2, lisätietoja siitä löytyy omasta blogistani. Kaikki Turussa liikkuvat hamsterit sankoin joukoin paikalle!

Valmistuuhan sitä jotakin...Sain eilen valmiiksi sisarelle synttärilahjaksi lähtevän Salomoninsolmu-huivin Baronesse Mohair -langasta ja lankaa meni peräti 96 g.

Sitten tietysti piti kokeilla lelun virkkausta, ohje Garnstudion sivuilta. Lankana Tennessee ja käytetty määrä 36 g. Vähitellen noita grammoja alkaa kertymään...

Nyt puikoille nousee reuma-langasta kynsikkään appiukolle.

kysymys

Sain eilen melkein valmiiksi villapaidan Isostaveljestä. Paitsi että lanka loppui. Tein ohjeen mukaan, ja minulla oli ohjeen määrämä määrä lankaa. Kauluksesta jäi uupumaan 10cm ja kaikkia saumoja en saanut yhdistettyä. Kävin tänään etsimässä kaupungilla lankaa. Menitassa ei ollut, mutta vissiin Tapiolan Menitasta tulisi kerä Korkeavuorenkadun myymälään. Tipunko nyt kisasta vai saanko jatkaa? :O

Syrjähyppy

Teddyvillapuseroni on kainaloissa asti menossa, pitäisi siis siirtyä hihojen neulomiseen. Lipsahdin tiukasta suunnitelmastani tehdä tuo pusero valmiiksi ennen kuin aloitan muita töitä: Mies alkoi valittaa, että lapasista tuulee läpi. Huopasesta ei tuule, joten syrjähyppynä neulon siis miehelle lapaset huopasesta. Tänään pitäisi saada toinenkin lapanen tehtyä, ettei miesraukka palele...

Kuva blogissani.

mikä ihme siinä on???

Siis ettei voi millään tehdä yhtä työtä kerrallaan alusta loppuun, vaan keskeneräisiä pitää olla vähintäänkin 3? Eilen aamulla kun olin päätellyt sukat, piti jatkaa villapaidan tekemistä. Muttakun se on niin tylsää, ypöröillä ja pelkkää oikeaa ja seiskaveikkaa. *blaah*. Ja vielä harmaata. No, pikainen lankavarastokatsaus klo 3.48 ja puikoille hyppäsi valkoinen teddy. Siitä sitten itselle paitaa... Eikä kyllä ole yhtään sen mielenkiintoisempaa kuin miehen neule. Mutta valmista tulee sutjakkaammin. eilen sain väännettyä takakappaleen ja nyt on jo 1/3 etukappaleestakin tehtynä. Mulla vaan on vähän sirkusta kun omien kakaroiden lisäksi otin ystävän 2 lasta meille yökylään, että ystävä saa sairastaa flunssaansa rauhassa. *seliseli*

No joo, tämäpä oli aivan turha postaus. Vakaa aikomus on ilmestyä Turun neuletapaamiseen, jos vaan perille löydän. Sähköpostini ei suostu toimimaan, joten tarkistan täältä: Oliko se kortteliravintola Kertussa ja klo 14 tänään?

9. helmikuuta 2007

Ei niin ei

Eipä tule paitaa. Menee purkuun koko tekele. Eihän sitä voi edes pitää. Joten vieläkin ollaan nollilla. Nyt kuitenkin olen aloittanut Maddaleenan koivunlehtishaalin tekoa. Siitä tulee kyllä valmista. Toivottavasti tässä kuussa ettei jää ihan nollille saldo.

Fanfaareja! Ilotulitusta!

Oletteko huomanneet, että kulutettu lankamäärä on jo yli 4 kg? Hyvä me!

Jotain valmista


Sain äsken valmiiksi uudet sukat, jotka ovat menossa synttärilahjaksi työkaverille. Laitan sukista kuvan huomenna, sillä nyt ne kuivattelevat sukkapyykin kanssa pesun jäljiltä. Olen vallan tyytyväinen sukkiin, niiden lisäksi laitan pakettiin teetä.

Lankaa kului sukkapariin vain 56 grammaa ja aikaakin meni viikko, joten tolkuttoman montaa valmista työtä en taida tässä kuussa saada valmiiksi.


Tänään otan puikoille hiukan isomman työn, etten aivan viimeiseksi tässä hamsterikisassa jää. Postimies ei vielä ole tuonut uusia pyöröpuikkojani, joten harjoittelu niiden kanssa taitaa jäädä ensi viikkoon tai jopa viikonloppuun.lauantaiaamun edit, lisäsin kuvia

Taas sukat

Työkaverille lähti tänään toiset miesten sukat seiskaveikasta. Tällä kertaa koko oli 44 mutta malli vähän eri ja kulutus taas 140g. JaTAAS unohdin kuvata! Mulla on paha vika yleensäkin unohtaa kuvata työt heti. Ja jos tekele ei jää kotiporukoille niin se siitä sitten. Nyt pitäisi vielä neuloa yhdet sukat samaiselle työkaverille. Muistaisinkohan edes ne kuvata? Ja milloin ehdin niiden paksujen lankojen kimppuun? Aika ei riitä mihinkään kun töitäkin on ollut kiitettävästi. Ei en valita, olen tyytyväinen=o)

Hiljaa hyvää tulee, vai tuleeko?


Tuntuu olevan puikot ja koukut kohmeessa pakkasesta, kun ei irtoa työskentelykään. Sain vasta toisen työn valmiiksi. Se on iänikuisen keltainen pikkuliina, näitähän minulla riittää ja taitaa tulla"välipaloine" lisääkin. Lankaa liinaan meni vaivaiset 36 g.

Nyt puikoilla on mohairista salomoninsolmu-huivi ja se valmistuu (?) tänään illalla. Huivi on sininen, joten se uppoaa myös Spectrum-sarjaan

Täältä pesee, Härifån tvättas..

Kauluri itselle Noron Silk Gardenista, väri 236. Kulutus 4,5 puikoilla 91g.
Neiti nättisten verkkokeepit vai pitäsikö sanoa pontsot ? :D

Apua! Seuraava projekti?

Päätöksiä, päätöksiä, miksen mä osaa päättää? Mikä olisi seuraava projekti nyt, kun huivi valmistui eilen illalla?

Vaihtoehto 1: leveäkauluksinen takki beigestä Novita Rusticasta. Tein sellaisen jo punakirjavasta Maliziososta ja huovutin sen vahingossa pesukoneessa, joten kiertoonhan se lähti. Nyt voisin tehdä vastaavanlaisen takin Rusticasta.

Vaihtoehto 2: tarjolla on myös Emmebin paksua vaaleanpinkkiä villasekoitelankaa, joka ilmoitti haluavansa vähän modatuksi Loop-d-Loopin Lace Leaf Pulloveriksi (ensimmäinen kuva kirjan slide showssa).

Vaihtoehto 3: karvakauluksinen ja -reunuksinen tyköistuva neuletakki valkoisesta Berkshire Bulkysta ja Novita Foxista. Yritin ehdottaa Berkshire Bulkylle, että se tahtoisi olla ylhäältä alas neulottava palmikko- ja/tai raglanneule, mutta se kieltäytyi yhteistyöstä ja ilmoitti haluavansa liittoutua Novita Foxin kanssa. Jos oikein inspiroituisin, villatakki voisi olla folklore-tyylinen eli voisin kirjailla siihen venäläistyylisiä kukkakuvioita langalla ja helmillä, mutta niitä odotellessa ei kannata pidätellä hengitystä.

Vaihtoehto 4: jotain muuta, mitä? Garnstudion Alpaca-Silk kutsuu, samoin monet muut paksut ja ohuet langat... Mitä haluatte nähdä seuraavaksi? Aim ät joor söörvis.

Rölli


Virolaisesta hahtuvasta neulotut suurensuuret villasukat eli tulevat huopatossut ovat neulottu. Nyt pitää mennä ja varata pyykkivuoro, ja lykätä Rölli-sukat koneeseen. Toivon että niistä tulee gnun (gnuun) koipeen sopivat, enkä joudu etsimään pienijalkaisia ystäviä vain yksien tossujen tähden. Lankaa kului muistaakseni 115 g, mutta tarkempia tietoja sitten kun työ on valmisvalmis.

yhdet sukat lisää

eilen sain valmiiksi yhdet villasukat lisää 7 veikasta. Lankaa kului 100g. Aika tyytyväinen olen itseeni, en olisi uskonut että saan näin paljon tehtyä.

Kesken on sophie, joka on menossa synttärilahjaksi 21. päivä, sekä miehen villapaita 7 veikasta. Joten jonkinnäköistä loppukiriä voi olla luvassa tuon paidan takia :). Mua vaivaa edelleen aamu-unettomuus, jonka käytän hyödykseni. Lauantaina mulla on luksusaikaa: anoppi pyysi kaikki lapset sinne yökylään ja mies lähtee venemessuille. Olen siis yksin kotona ja saan tehdä mitä huvittaa. Jos tulkitsin oikein, turussa olisi lauantaina myös neuletapaaminen? nyt olisi ensimmäistä kertaa mahdollisuus lähteä sinnekin mukaan.

8. helmikuuta 2007

Yli kilo kulutettua lankaa

Mari on saanut kulutettua jo yli kilon lankaa kahdeksassa päivässä. Onnittelut!

Helmikuuta on vielä 20 päivää jäljellä, joten vauhtiin ennättää hyvin mukaan. Kertokaapa muutkin tilanteestanne ja keskeneräisistä töistänne - onko loppukuusta odotettavissa huimia loppukirejä, kun aloitetut työt alkavat valmistua?

110 g huiviaValmistuihan se viimein! Kolmiohuivi tädin hautajaisia varten mustasta Kid Mohairista (langan menekki 110 g), malli yksinkertaista reikäneuletta ja reunus Litla Hyrna Huldu -huivista (suomeksi Huldan pieni kolmiohuivi). Kyllä, neuloin taas sujuvasti islanniksi. :) Niin, ja itse asiassa aloitin viime vuonna hamsteroinnin neulomalla Litla Hyrna Huldu -huivin ohuen ohuesta alpakasta, joten aika samoissa merkeissähän tämä tuntuu menevän.

Ixu aloittaa hamsterikauden vasta tänään

Syitä on useampia, tai oikeastaan kaksi. Työt ja keskeneräinen vauvan haalari, jonka päätin tehdä valmiiksi ennen kuin aloitan mitään muuta. Vauvan haalarin saan vetoketjua lukuunottamatta tänään valmiiksi, vetoketjun kiinnitys jää siitä syystä ettei sitä ole vielä hankittuna.

Työt eivät haittaa nyt ainakaan viikkoon kun sain 15. päivään asti sairaslomaa. Saattaa olla että se jatkuu jollei supistelu viikon kotilevolla rauhoitu :( No, nyt sitten on lääkärin määräys ottaa rauhallisesti ja siis löhötä sohvalla ;) Toistoa viime vuodesta, tosin vuosi sitten olin ollut tähän mennessä jo kuukauden saikulla ja eri syystä (MS-taudin diagnoosi täytti eilen vuoden...)

Poncho

Tulipa tehtyä tällainen poncho. :)

Ohjeena oli Novita Syksy 2006 -lehden malli, jota tuli sitten vähän projektin edetessä muokattua... Osittain tein muokkauksia jopa siksi, että saisin kulutettua tähän enemmän lankaa. ;)

Lankana Novitan Aino, virkkuukoukku 6 mm.

Lankaa kului tasan 4 kerää eli 400 g.

Nyt olen kuluttanut hamsterilankoja 1132 g.

Kaulahuivi

Pienillä töillä jatketaan. Tämä huivi on virkattu 3:lla eri mohairlangalla ja neljällä Florica- sävyllä. Tähän sai upotettua kivasti noita yksinäisiä mohaireja jotka eivät yksinään riitä huiviin. Kävin kaupan hedelmävaa'alla tämän punnitsemassa kun en osannut yhtään arvioida kun oli niin monesta kerästä lankaa. Tulos oli tasan 150g=o)

Kolme kiloa

Kiitos Muoriskan tänä aamuna raportoimien verkkokeeppien, meidän ryhmämme langan kulutus on nyt ylittänyt kolme kiloa. Kolminkertainen hurraahuuto kaikille!

Töitä on tähän mennessä valmistunut 24, jos oikein laskin eli keskimäärin lankaa on kulunut noin 125 g per työ tai noin 140 g per osallistuja. Hyvä me!

EDIT: 25 työtä, koska Uhoava Gnu raportoi kämmekkäänsä samalla, kun näpy-näpy-näpyttelin tätä. :)

Yhden illan sujautus

Yhden illan sujautus: Olen kaipaillut kämmekkäitä jo pitkän aikaa, mutta jostain syystä ei ole vaan tullut tikutettua. Eilen kätköistä löytyi ihanan ruskea, korkkaamaton merinoWool-kerä, joka innosti aloittamaan. (Sukat ehkä olisivat kaipailleet pareja, mutta oli paljon kivempaa aloittaa jotain uutta.) Malli on huippu, olen tosi tyytyväinen. Näistä tulee ehdoton käyttöneule. Nyt kun prototyyppi valmistui, voinkin uhrata yhden hartaudella marinoiduista alpakoistani toisiin.Ohje: Rinsessa-kämmekkäät Ullasta.
Koko: Naisen koko (joustaa mukavasti).
Lanka: Novita Wool tummanruskeana ja merinovillaisena (sävy #697).
Puikot: 3,5 mm alumiinisukkapuikot.
Menekki: 40 g.
Erityishuomio: Mallineule on mielestäni erityisen kaunis ja helppo. Taidanpa sovellella vaikka sukkiin joskus.


Edit: Tämän hetkinen lankasaldoni on siis yhteensä 115+40= 155g. Työn alla on toinen raitasukkapari sekä huopatossukkaat. Molemmilta puuttuu vain kumppanit..

Grammatili auki!

Eli tytöille valmistui 2 verkkokeeppiä novitan Salsasta.. kuva ilmestyy tn. huomenna vasta blogiini.
Saldo on siis 250g.

7. helmikuuta 2007

Surkea avaus

Hitaasti on grammojen kulutus lähtenyt käyntiin. Syynä on puuhastelu tietotekniikan parissa, inhottava flunssa ja LAISKUUS.


Lapsen sukat 70g

7 Veljestä - 3mm sukkapuikot - 40s resori/32s jalkaterä


Calorimetry ja rannekkeet 40g
se ihana raitasukkalangan jämä, jonka nimeä en muista
2,5 mm pyöröpuikko - 110s.
Haastavaa tämä bloggerin harjoittelu muuten. Kuvat hyppii minne sattuu, heh!
Tähänastinen kulutus siis yhteensä 110g.

Esittely ja ensimmäiset grammat

Vihdoin saan minäkin avattuani suuni. Eli heipä hei, olen Dricsu, irkistä joku saattanee tunnistaa nikillä Drica. Olen reippaan vuoden neulonut ahkerasti. Aiemmin olen neulonut tahdilla lapaspari tai kaksi vuodessa. Tämän reilun vuoden aikana olen erityisesti kunnostautunut lankojen ostamisessa sekä uusien töiden aloituksessa. Neulekirjastokin on kasvanut.

Tammikuun lopussa punnitsin langat ja niitä löytyi n.6900g. Joukossa on langat pariin paitaan sekä jokunen mukava sukkalankakerä, mutta suurin osa on pieniä määriä eri lankoja, joita pitäisi saada kulutettua. Tavoitteena on, ettei jatkossa olisi niin paljon epämääräisiä lankakeriä, joita on ostettu yksi tai kaksi "kun halvalla sai". No, katsotaan miten käy..

Blogia en (vielä) omista, sillä en ole päässyt selvyyteen niinkään tärkeistä asioista kuten nimi tai blogin ulkoasu. Tavoitteena on kuitenkin aktivoitua silläkin saralla.

Jotain olen saanut valmiiksikin. Pääasiassa olen taistellut Ene's Scarfin kanssa (Rowanspun 4plysta värinä Sugar). Neljännen kerran silmukat luotuani (ja kaiken mentyä jälleen pieleen ..) aloitin kuitenkin sukat Austermannin Stepistä. Tikuttelin niitä pari päivää ja lankaa kului arviolta 70 g. Tästä on hyvä jatkaa.

PIkaraportti

ihan äkkiä: sukat painavat 95g.
Takaisin neulomaan :)

Statusrapsa: viikko 2 puolivälissä (5.-7.2.)

Tässä päivän viimeisiä grammoja odotellessa tilannekatsausta (viikot ovat kalenteriviikkoja, viikko 1 1.-4.2. ja viikon 2 tilanne tällä hetkellä päiviltä 5.-7.2.):

Dricsu
Viikko 1: -
Viikko 2: Sukat 70 g
Yhteensä: 70 g

Hanna
Viikko 1: Pukinkontti 485 g
Viikko 2: -
Yhteensä: 485 g

Hekla
Viikko 1: -
Viikko 2: Laukku 100 g
Yhteensä: 100 g

Irja
Viikko 1: -
Viikko 2: lapsen sukat 70 g, Calorimetry ja rannekkeet 40 g
Yhteensä: 110 g

Mari
Viikko 1: -
Viikko 2: Palma + Kotiväki-pusero 345 g, virkattu Teddy-huivi 290 g, miehen kauluri 44 g, miehen pipo 53 g
Yhteensä: 732 g

Marjut
Viikko 1: -
Viikko 2: Jack-hamsteri 50 g
Yhteensä: 50 g

Pilvi
Viikko 1: -
Viikko 2: Jessica-hamsteri 20 g, kämmekkäät 50 g
Yhteensä: 70 g

Pohjis
Viikko 1: -
Viikko 2: Calorimetry 18 g
Yhteensä: 18 g

Rebekka
Viikko 1: -
Viikko 2: Onerva-huivi 211 g
Yhteensä: 211 g

Santtumaaria
Viikko 1: Virkattu huivi 300 g
Viikko 2: Pipo ja kaulaliina 190 g, sukat 95 g
Thteensä: 585 g

Uhoava Gnu
Viikko 1: -
Viikko 2: Miehen raitasukat 115 g
Yhteensä: 115 g

Vattumato
Viikko 1: Lenkkihuivi 100 g, Teddyhuivi 70 g, villasukat 140 g
Viikko 2: -
Yhteensä: 310 g

Saldo toistaiseksi 0 g
Bacca, Emilia, Ixu, Lape, Muoriska, Niina, Pauliina, Rea, Tavallinen

Lankaostoksilla ;)

Tunnustan: ostin tänään lankaa. ;)

Mutta en putoa silti Lankahamstereista, sillä tämä oli ihan vain diilerikeikka - langat lähtevät huomenna postiin toiselle neulojalle (joka ei taida olla hamstereissa mukana), eli eivät tule minulle. Enkä saa edes lankaa vaihdossa, joten no problem. :) Mukavaa oli kyllä penkoa lankahyllyjä näin hamsterikuukaudenkin aikana, pitäisi kai toimia välittäjänä toistekin, ettei pääse vieroitusoireet iskemään. :D

Lankaa!

Lupaavasti alkoi tämäkin hamsterointi. Eilen postissa saapui 14 kerää Garnstudion Silke-Alpacaa, jotka tilasin jo tammikuussa. Tähän mennessä helmikuun saldo on siis +550 g lankaa eli langat vain lisääntyvät ahkerasta hamsteroinnista huolimatta! (Laskin miinuksiin mukaan työn alla olevaan huiviin tähän mennessä kuluneet 100 g, vaikka eivätpähän ne paljoa paranna tilannetta.)

Mutta minkäs teet, kun täti Garnstudio Suomi mailaa suoraan ja kysyy?

(Taustatietoa: muistattehan Kristelin SNY-Alpaca-yllärin? Minä olin se onnekas, joka sai tilata langat Garnstudiolta. Nyt ahkera kirjeenvaihtomme jatkui keskustelulla "Vieläkö tarvitset Alpacan eri värejä?" "Tuota, se projekti loppui, mutta laita mulle tarpeeksi Silke-Alpacaa".)

Kaikki vaan saa valmiiksi

Pitihän sitä jotain tänne kirjoittaa vaikka valmista ei olekaan. Paita on sen verran vaiheessa että pitäisi koota se kunhan tulee pingotuksesta. Aika hyvässä tahdissa sitä on tullut. Seuraavaksi varmaan aloittelen koivunlehtishaalia.

Yhden tilaustyönkin sain. Langat tuli tilaajalta. Niistä tulee Pirate-tumput.

tadaa...

mä olen itse yllättynyt nyt mun innostuksesta ja nopeudesta. Eilen tekaisin isille synttärilahjaksi varrettomat villasukat. Langat on päättelemättä vielä ja työ punnitsematta. Ongelmana on hävinnyt neula :(. Eiköhän nuokin asiat saada järjestymään iltaan mennessä. Lisäksi olen neulonut 7veikkaa vähän reilu kerän villapaidaksi, tavoitteena olisi saada se valmiiksi hamsterikuukauden aikana. Aamuyöllä puikoille kuitenkin hyppäsi musta 7veikka, joka aikoo muuntua lapsen sukiksi.

Santtumaaria raportoi ylpeänä

6. helmikuuta 2007

Pipo

Tein isännän kaulurille kaveriksi vielä pipon. Lankana tummanharmaa 7 veljestä (yksivärinen alareunus) sekä keltainen Florica ja tummanharmaa Nalle muutoin, neulottu siis kahdella langalla. Puikot 3,5 mm. Ohje omasta päästä repäisty.

Langankulutus 53 g.

Onkos se mun saldo nyt sitten jo 732 g?

Vauhti on nyt päällä, antakaa anteeksi... ;)

Tili auki

Vihdoin viimein edes jotain raportoitavaa. Pääasiassa olen tässä kuussa neulonut tällaisia tilkkuja:Mutta koska kestää vielä kauan, ennen kuin noista tilkuista tulee valmis peitto, halusin tehdä jotain tilin avaukseksi. Ja niin syntyi virkattu laukku. Siihen meni hiukan yli kerä Katian Jamaicaa, mutta minulla on niin epätarkka vaaka, että tyydyn ilmoittamaan hamstereihin tasan 100 g.Huivista tämä langankuluttaminen alkaa..


Eka työ valmiina ja siitähän tuli taas huivi. Lankaa meni ruhtinaalliset 211 g, mutta jostain se pitää alkaa. Lankana Novitan Tennessee ja puikot olivat 3,5 mm. Ohjeena Onerva-huivi aluksi kärjen osalta, mutta sitten aloin säveltämään.

Wink wink, Jack...


No mutta kukas se siinä istuu neulomassa? No sehän on tietysti Jessica.

Jessica on ollut kiltisti ruoka-aikana kotosalla, vaikka se itse ei myönnä yhtään liikagrammaa ja väittää tiukasti, että vaaka valehtelee. Punnituksen perusteella sen paino kuitenkin on huikeat 20g (ilman täytettä).

Jessica harrastaa tietenkin neulomista sekä omien puheidensa mukaan spinningiä ja aivojumppaa.

Tämä tyttöhamsteri taitaa muuten olla vähän turhamainen, koska se tällää itseään päivittäin tuntitolkulla peilin edessä ja ennen kuvaustakin kului pitkä tovi, ennenkuin rusetti oli aseteltu tarpeeksi kauniisti kohdalleen. Osasyynä saattoi olla sekin, että sen mielestä Jack on tosi komea ja urhea alfahamsteri...

Taas lisää valmista! :)

Tälle kaulurille löytyy tarina mun blogistani. Käykää lukemassa sieltä, en jaksa sitä toistaa tänne. ;)

Kauluri 7 veljeksestä, joka löytyi jämälankalaatikosta, ostettu joskus viime vuosituhannella. Puikot 3,5 mm, ohje on äitini päästä, periytynyt minulle. :)

Langankulutus 44 g.

Hamsterisaldoni on nyt 679 g.

Yli 2 kg lankaa kulutettu

Hiphei, osallistujat ovat neuloneet jo yli 2 kg edestä lankaa! Loistavaa! Keskimääräinen langan kulutus on tähän mennessä ollut noin 350 g per päivä, jos nyt jotain tähän laskeskelisin ihan sen takia, että vaikuttaa siltä, että mulla olisi ihan asiaakin hehkutuksen lisäksi...

LIsää grammoja

Viikonloppuna sain tehtyä suosikkitytölleni (Henna 4v) pipon ja kaulahuivin vaaleanpunakirjavasta jengasta. Tosin tänään vasta päättelin langanpäät. Yhteensä lankaa kului 190g. Kuvia en saa vieläkään koneelle asti, koska kaapeli on hukassa. laitan omaan blogiini kuvat valmistuneista kunhan se P***n piuha ilmestyy mun näköpiiriin. :)

Se on siinä!

Eka valmis työ, kämmekkäät, on nyt siis todellakin kasassa, eikä hetkeäkään liian aikaisin... helmikuuta ei ole päivien lukumäärällä pilattu!

Lankana oli vanha tuttu Novitan seiskaveikka, puikot 3,5 ja silmukoita oli koko työn aikana 48 (olisi voinut olla pari vähemmän ja lopussa olisi voinut kaventaa reippaasti).

Koska tämä kuukausi on alkanut neulomisen osalta vähän nihkeästi, päätin tämän työn kanssa läiskäistä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja näin ollen tämähän kelpaa myös Project spectrum -tekeleeksi!

Jään odottelemaan suosionosoituksia...:)

Edit. Voi mua höpönassua, tärkein unohtui: lankaa kului kokonaiset 50g...

5. helmikuuta 2007

valmista!


Tänään sain valmiiksi tänään Calorimetryn, tänään aloitin ja lopetin. Lankaa meni 18 g. ;)

*Wi-hii! Sain kuvan siirrettyä tänne!*

Hamsterisaldo kasvaa


Täällä valmistui tänään jo toinen hamsterityö. Virkkasin Teddystä verkkohuivin, ja sain viimein pois hamstratut Teddy-keräni, jotka eivät ole oikein tienneet, mitä haluaisivat olla. Nyt ne ovat uusi verkkohuivini (ja kuvassa myös uusi toppatakkini ;) ).

Langankulutus 290 g.

Hamsterisaldoni tällä hetkellä 635 g.

This episode of Lankahamsterit 3 takes place between 17.00 and 18.00


Jack the Lankahamsteri (50 g lankaa) on valmis ja tositoimissa! Jack on pullea, koska hän on peräisin suuresta lankavarastosta. Jack on myös naamioitumisen mestari ja esittää sujuvasti vaikkapa nallekarhua tai koiraa.

Päivitän jalkojen osuuden aikaisemman postauksen ohjeeseen.

Raitasukat ja ensimmäiset grammat

Nyt on korkattu Project Spectrumin ja Lankahamstereiden ensigrammat! Varastoistani löytyy valtavasti Seiskaveikkoja eri sinisissä, joten päätin tehdä miesten raitasukat. Jos jaksan innostua, teen erilaisia raitasukkia vielä muutaman parin sillä sukitettavia miehiä löytyy. Näistä en ole vielä päättänyt kenelle annan. Luultavasti muuttoapumiehemme, eli kaverin mies tarvitsisi hieman tummempia sukkia. Tuo valkoinen osuus kun taitaa likaantua työkengissä aika äkkiä. Olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen, sukat ovat mielestäni nätit.Ohje: Perussukka kärjestä ylöspäin, jälkijättöisten kannoilla a la Tuulia. 52 silmukkaa/ 13 puikollaan.
Koko: 43 koipi (miehelle).
Lanka: Novita Seitsemän veljestä kuudessa eri sävyssä (rusehtavan harmaa, musta, keskisininen, valkoinen, tummanharmaa ja farkunsininen).
Puikot: 4 mm alumiinisukkapuikot.
Menekki: 115 g.
Erityishuomio: Aplodeja Gnulle - kussakin sukassa oli 28 pääteltävää langanpäätä!

Hamsterisaldo avattu täälläkin!

Pusero on neulottu Palmasta ja Kotiväestä Novita Kesä 2006 -lehden ohjeella. Puikot 5½ ja 6 mm sekä virkkuukoukku 5 mm.

Ja se tärkein eli langankulutus 345 g. :)

Pusero oli varsin nopea neuloa, siihen kului reilut neljä hamsterivuorokautta. Pusero on kevyt, mutta ah, niin lämmin. :)

Koukulle meni jo Teddyä, josta on tulossa verkkohuivi. Hamsterisaldo siis kasvaa lähiaikoina... ;)

Emilia esittäytyy

Moi!
Olen Emilia. (26-vuotias, tutkija-opettaja-neuleaddikti-DI)
Hamsteriosallistumistani on hillinnyt kuun vaihteessa muutto sekä jo pari kuukautta jatkunut remontointi. Miten voi kerrostalokaksiossa olla niin paljon tekemistä? Innostukseni onkin suuntaunut tapetteihin, maalaamiseen ja muuhun sisustamiseen.

Eilen jo uhkailin, että aloitan taas neulomisen, mutta jotenkin päiväunet voittivat sillä kertaa. Muutenkin kiireitä riittää: hääkutsut pitäisi askarrella ja lähettää jne. (juhlat ovat jo neljän viikon päästä, mutta kovin pienet, joten en ole viitsinyt vielä hiiskua niistä blogissani, että kutsumatta jääneet sukulaiset saisivat tiedon jotain fiksua kautta, eivätkä loukkaantuisi)
Tärkein asia on kuitenkin neulottu, nimittäin häähuivi. Tein islantilaishuivin Hyrna Herborgar, joka löytyy näköjään myös Marjutin arkistoista. Ohjekirjan ostin viime kesänä Reykjavikista. Tosin ennen yllättäen tapahtunutta kosintaa ;) Nojaa, onpäs ällöä. Nyt neuleisiin!


Olen neulonut yläasteajoista lähtien ja aktiivisemmin ehkä parina viime vuotena. Tosin lukioaikana tuli neulottua aika paljon, kun pikkusisko oli silloin sopivan kokoinen (n. 5-10-vuotias). Lankavarastoa on kertynyt jonkinverran. Epäilen, etten kuitenkaan pärjää pahimmille hamstereille. Olen välineurheilija tässäkin lajissa, joten puikkoja ja muuta sälää löytyy myös paljon. Tosin puikkolaatikkoani en viitsi punnita, sillä tällä hetkellä siellä majailevat myös käsipainot.

Ehkäpä tänään lähtee ensimmäinen hamsterityö matkaan ja pääsen rentoutumaan samalla Gilmoren tyttöjen kanssa.

Statusrapsa: viikko 1 (1.-4.2.)

Lankahamsterien ensimmäisellä viikolla ilmoitettiin valmistuneita neuleita seuraavasti (osallistujat aakkosjärjestyksessä):

Hanna: 485 g (pukinkontti)
Santtumaaria: 300 g (virkattu verkkohuivi)
Vattumato: 310 g (sukat, lenkkihuivi, teddyhuivi)

Meidän muiden (Bacca, Emilia, Hekla, Irja, Ixu, Lape, Mari, Marjut, Muoriska, Niina, Pauliina, Pilvi, Pohjis, Rea, Rebekka, Tavallinen, Uhoava gnu) saldo on edelleen 0 g valmistuneita töitä per hlö, mutta eiköhän toinen hamsteriviikko tuo monien osalta muutoksen asiaan.

Menikö oikein?

Hyvää Runebergin päivää

Hyvää Runebergin päivää kaikille!

Lähteellä (Vid en källa)

Suo lähde kaunis katselen
likeltä vettesi,
kuin pilven varjot vaeltavat
kuvastimessasi.
(suom. Elias Lönnrot)

Lisää runoja ja muuta tietoa täältä: http://www.runeberg.net/

Viikonloppuna testattu ja hyväksi havaittu Runebergin torttujen resepti:
http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/leivonnaiset_q_/fi_FI/runebergintorttu%20/

4. helmikuuta 2007

Rea esittäytyy

Päästipäs Blogger minutkin taas viimein nihkeilemättä sisään :)

Hei! Olen Rea, 24-vuotias pienen pojan äiti. Lankavarasto ei ole suuren suuri (pari laatikollista) mutta sitäkin pysyväisempi. Jotenkin, jos joku kerä tuonne ylähyllyn pahvilaatikkoon eksyy, niin siellä se kanssa pysyy. Joillakin niistä on ihan hyvä syy, nimittäin en oikein kykene mitään seiskaveikkoja tai nalleja talvella neulomaan kun iho muuttuu hiekkapaperiksi muutenkin, mutta ajattelin urheasti ainakin yrittää. :)

Blogaan hyvin epäsäännöllisesti, http://kirotutsukat.blogspot.com/

Heti alkuun otin urakaksi noloimman ikuisuusprojektini, nimittäin Ihan Tavalliset lasten villasukat ruskeasta Maijasta, jotka ovat jostain syyslokakuusta olleet kesken. Noloa niissä on erityisesti se, että tuttava tilasi ne lapselleen, ja niistä olisi oikein saanut rahaa. Ja silti niissä kesti lähemmäs puoli vuotta, ja olisi varmaan kestänyt pidempääkin, jos lankahamsterikuu ei olisi innoittanut vapauttamaan puikkoja.

Vapautuneilla puikoilla on nyt syntymässä Maijasta polvisukat minulle itselleni.

Jack, lankahamsteri

Jack on lankahamsteri. Sen esikuvana on Jack Bauer - tosin siinä, missä Jack Bauer pelastaa maailman terroristeilta ja eliminoi uhan kerrallaan, Jack Lankahamsteri pelastaa neulojat ja eliminoi lankakerän kerrallaan.
Ohje

Novita Tangoa tai muuta pörrölankaa (50 g kerä riittää hyvin)
Novita Woolia tai muuta samanpaksuista lankaa
tummaa lankaa silmien ja suun kirjailua varten
4,5 mm sukkapuikot (tai pyöröpuikot, jos Magic Loop on tuttu)

Koko: Jack on jonkin verran tennispalloa suurempi. Lopullinen koko on kiinni sekä neuletiheydestä että siitä, kuinka piukeaksi Jackin täytät.

Luo molemmilla langoilla 20 s ja jaa ne sukkapuikoille, 5 silmukkaa per puikko. Neulo 1 krs oikein.

Aloita lisäykset: neulo jokaisella kerroksella jokaisen puikon ensimmäinen ja viimeinen silmukka etu- ja takareunastaan. Jatka lisäyksiä, kunnes jokaisella puikolla on 19 silmukkaa, yhteensä 76 s.

Neulo 2 krs sileää.

Aloita kavennukset. Kavenna jokaisella kerroksella jokaisen puikon alussa neulomalla 2 s yhteen tai tekemällä ylivetokavennus. Jatka kavennuksia, kunnes jokaisella puikolla on jälleen 5 silmukkaa, yhteensä 20 s.

Päättele silmukat. Tämä on Jackin kuono. Ompele kuonon päähän Jackin nenä, kirsu (tai mikä hamsterin nuuskutin nyt onkaan nimeltään) ja silmät kuonon yläpuolelle.

Poimi korvaa varten 5 silmukkaa pari senttiä kuonosta silmän takaa. Neulo 4 krs aina oikein. Päättele silmukat. Tee toinen korva samalla tavalla toisen silmän taakse.

Etutassut: luo 10 silmukkaa ja neulo aina oikeaa 8 kerrosta. Päättele. Ompele tassun ala- ja sivusauma ja sen jälkeen tassu kiinni vartaloon. Tee toinen etutassu samalla tavoin. Halutessasi voit täyttää etutassua hieman ennen sen kiinni ompelemista.

Takatassut: luo 15 silmukkaa ja neulo aina oikeaa 4 kerrosta. Kavenna sen jälkeen kummassakin reunassa 1 silmukka => 13 silmukkaa ja neulo 3 krs. Kavenna taas kummassakin reunassa 1 s => 11 s ja neulo 3 krs. Päättele silmukat. Ompele takatassun ala- ja sivusauma ja kiinnitä tassu vartaloon. Tee toinen takatassu samalla tavalla. Halutessasi voit täyttää takatassua hieman ennen kiinni ompelemista.

Täytä Jack vanulla ja ompele aukko täyteen. Voit täyttää Jackin ennen etu- ja takatassujen kiinnittämistä tai sen jälkeen sen mukaan, kumpi vaihtoehto tuntuu helpommalta.

Jackin viikset ovat koruvaijeria.

(Aiempaa tietoa nyt, kun Jack sai tassut: Jackin ongelmana tällä hetkellä on tassujen puute, joten Jack ei voi neuloa, se vain tyytyy tarkkailemaan tilannetta monitorin päältä. Jack saanee tassunsa huomenna, jolloin tämä ohjekin täydentyy ja saan raportoida lankagrammat virallisesti. Ehkä silloin Jack näyttää myöskin enemmän pullealta hamsterilta kuin puudelilta.)

Jackin neule ja puikot: kaksi hammastikkua, kaksi 8/0 (tai muuten sopivaa) helmeä, liimaa, lankaa. Liimaa helmet hammastikkujen päähän ja leikkaa mahdollisesti törröttämään jäävä hammastikun pää pois. Näperrä hammastikuista tehdyillä puikoilla langasta neuletta. Anna Jackin hoitaa loput.

Bloginappi

Kiitokset Marille bloginapista! Se löytyy nyt tuolta oikeasta reunasta Lankahamsterien yleisen bloginapin alta.

Pukinkontti valmiina

Reippaana neulojana neuloin eilen telkkaria katsellessani tuota muodotonta neuletta karkeasta langasta. Kun Frasier loppui, lankaa oli vielä jonkin verran jäljellä. Nukkumatti oli kuitenkin heittänyt hiekkaa silmiini (ei kuitenkaan blogilistan hiekkalaatikolta), joten päätin mennä kissan viereen nukkumaan. Aamulla sitten neuloin tuon valmiiksi ja päätin huovuttaa tuotokseni. Jostain kumman syystä langat eivät huopuneet lainkaan ensimmäisessä pesussa (40 asteen kirjopesu), eikä tuo toinenkaan pesu (60 asteen kirjopesu) ihmeitä saanut aikaan.

Nyt pukinkontti kuivattelee kylppärissä ja sen jälkeen se on valmis ottamaan lahjoja vastaan. Melkoisesti saan tehdä villasukkia ensi jouluksi, jos tuon aion saada täyteen. Lankaa tuohon viritelmään meni kunnioitettavat 485 grammaa, vaikka se karvasikin koko sohvan. Nyt minä siirryn sukkien pariin, sillä nekin pitäisi saada valmiiksi. Onnistuin huutamaan pyöröpuikot itselleni Ebaysta, nyt vain odottelen postimiestä saapuvaksi. Menita-retki voisi olla hamsteroinnin tuho, joten ihan äkkiä en ole sinne menossa.

Maanantaiaamun edit. Kun langan hamstraaminen on kielletty, tämä hamsteri hamstraa puikkoja. Sain yhdestä neljän pyörön Addi turbo-setistä toisen mahdollisuuden (hintaa puikoille tulee postikuluineen 18,49 £) ja tajuan hyvin, etten tarvitse lisää puikkoja (langan kanssa tätä tunnetta ei tule koskaan). Jos joku kanssaneuloja on niistä kiinnostunut voin ne kuitenkin ostaa ja välittää. Toivon kiinnostuneilta yhteydenottoja sähköpostiini tämän päivän aikana (menen nukkumaan Täydellisten naisten jälkeen).
puikotellen@gmail.com

Lisää tuotoksiaTässä lisää valmsitunieta töitä. Nopea ja supernopea huivi. Lenkkihuivi on uusimman Novitan malli. Sain upotettua siihen kolme jämäkerää Palmaa, yhteensä n. 100g. Teddyhuivi on myös jämälangoista neulottu. Tytär valitsi värit. Menekki 70g. Näistä molemmista jäi vielä pienet ärsyttävät nöttöset jäljelle. Pitää varmaan tehdä niistä vaikka tupsuja tms. Baskerineulonna kävi köpelösti. Ei tullut hyvä, meni purkuun.