6. maaliskuuta 2010

Aurinkoista iltapäivää!

Täällä Lounais-Suomessa on aurinko paistanut kirkkaalta taivaalta koko päivän. Tähän asti on huhkittu puikkojen kanssa, nyt menen nauttimaan keväthangista.

Miehelle valmistui aurinkoiset saapassukat, taaskin jämälangoista. Siinä on ainakin Austermann Steppiä, muista en mene vannomaan koska vyötteet ovat jo kadonneet. Langat on taas kudottu kaksinkertaisena nelosen puikoilla. Olen huomannut, että siten saa tosi kestävää ja lämmintä.
Olisitteko muut panneet merkille, että miesten sukat pitäisi olla pellistä tehdyt? Reikää tulee niin paljon nopeammin kuin meikäläisellä. Mitä ne oikein sukillansa tekevät??
Menekki 105g.

5. maaliskuuta 2010

Suu auki huusi hauki!

Saldo näyttää 603g whii!!!.
Aika hyvin ihmiseltä jolla on toinen käsi kipeänä ja siellä on jonkin näköinen ööh kyhmy :D.
Boleroa,pipoja ja tumppuja löytyy. Kaikkiin käytetty sekatekniikoita :D .
Pistän vaan omaan blogiin kuvat yms tagilla lankahamsterit 2010 kun en ikänä muista viljellä muualle näitä kuvia.

<3

Hei sain valmiiksi My so called scarfin johon grammoja tuli 261 :) laitan kuvaa kuhan saan kuvausassarin paikan päälle :)

sukat

Ja taas valmistui (jämälanka)sukat miehelle.

145g sekalaisia sukkalanganjämiä (Nallea, Gjestalia ja sen sellaista) kaksinkertaisella langalla, puikot 4,25mm.

4. maaliskuuta 2010

Aattelin vaan hihkaista,

jotta ensimmäinen hamsterityöni on valmistunut. Äitini tilasi pari viikkoa sitten pitsikaulaliinan huivilangan jämistä, joten sellainen piti sitten tikuttaman. Työ on juuri päässyt pingotukseen, joten kuva seuraa vasta myöhemmin. Lankaa kului hurjat 36g ja kerästä jäi vielä gramman verran yli.

tili korkattu!

Jee! Vihdoin onnistuin saamaan jotain valmiiksikin. Täällä on nimittäin vaivannut pahimmanlaatuinen startitis. Kaikenlaista on tulut aloitettua, ja sitten hylättyä "parempien" projektien tieltä. Työn alla on kassi, villatakki ja hihatin, se tosin jo loppusuoralla.

Mutta tällaista tänään:
miehen sukat, 122g sekalaisia sukkalanganjämiä sekä villalankaa

3. maaliskuuta 2010

Mitenkäs on sujunut?

Kolmas hamsteripäivä alkaa olla loppusuoralla. Onko tullut paljon houkutuksia?

Itselläni ei ole kodin ulkopuolella olevat langat juurikaan huudelleet, vaikka maanantain olin koko päivän lankakaupassa!! Ja tänään kuljin Euromarketin lankahyllyjen vierestä. Mutta langat pysyivät vaiti, onneksi :)

Sensijaan sillä välin kun jälkikasvu oli toteuttamassa omaa taiteellisuuttaan kuvataidepiirissä minä istuin kiltisti autossa neulomassa 7-veikan jättiraitaa nauletakin muotoon. Takakappaleen sain valmiiksi (reilut 250 g) ja nyt alkaa toinen etukappalekin olla jo hyvällä vauhdilla muotoutumassa. Vähän kahvia lisää koneeseen ja takas sohvannurkkaan neulomaan, niin hyvin sujuu :)

1. maaliskuuta 2010

Hamsteri-puffa

Äiti-puffa tässä päivää. Lähdin toista (?) kertaa mukaan hamsteroimaan, kun lankaa on vissiin liikaa. Mikäs siinä jos olis pelkkiä ihkulankoja, mutta kuka tänne on noita puhumattomia hommannut? Jos pääsisi varsinkin niistä tämän myötä eroon. Viime vuonna tuli kulutettua lankaa reilut pari kiloa, saas nähdä mten käy tänä vuonna.
Tänään testasin jo itsekuria käymällä Korialla, mutta enpäs retkahtanut, kun ihan hiljaisia olivat kaikki langat siellä. Mutta siltikin hyvä minä!
Eka omituinen projekti on aloitettu, raporttia seuraa heti kun on siihen aihetta. Ja blogissanihan käyn sitten kertoilemassa tämän Hamsteritempauksen, jos ei virallisia, niin ainakin todelliset hörhöilyt! :)
Hauskaa hamsterointia kaikille!

Olen toista kertaa mukana Lankahamstereissa. Langan määrä kotona on lisääntynyt runsaasti viime aikoina, ja hyvin marinoitua tavaraakin löytyy :) Jotenkin on alkanut vähän ärsyttää se, että lankaa on joka paikassa (varmaan joku tauti iskenyt), ja olisi myöskin tarve saada varastosta kaikki ei-niin-kivat langat pois.

Tarkoitus olisi neuloa pariinkin hyväntekeväisyysprojektiin (Vaakan sukkakeräys ja Neulotaan Lämmintä Lapsille 2010), itselle villatakki Sublime Organic Merinosta (Ysoldan Vine Yoke Cardigan Twist Collectivesta) ja lapselle uusi hattu ja lapaset. Ja sitä aikaa sai ostaa mistä?

Blogia ei ole, kun olen niin huono kirjoittamaan edes tavan päiväkirjaa =)

Eka työ valmis!

Hih, pakko tulla hihkumaan, että tänä vuonna aloitin hamsterikuukauden todella reippaasti :) Olin katsonut jo pari viikkoa sitten valmiiksi pipolankoja, että noista sitten aloitan hamsterikuukauden. Tänään oli bussissa istumista pari tuntia ja eka pipo valmistui ja toisen aloitin. Olympialaisten jälkeen olen ehkä ylikunnossa tai ainakin kilpailuvietti on vallalla, koska mielessäni pohdin hurjia tavoitteita hamsterikuukaudelle. Ensimmäinen lankahoukutuskin on vältetty jo. Tosin ei ihan omin avuin. Ajattelin ainakin katsoa lankakaupan ikkunan ohi kulkiessani enkä sillä hetkellä muistanut ollenkaan, että hamsterikuukausi on jo alkanut. Sopivasti lankakaupan kohdalla kuitenkin pudotettiin lunta katolta ja herttainen huoltomies sanoi, että olisi turvallisempaa kiertää kyseinen kohta kaukaa. Täytyy varmaan osoittaa kiitokset runsaslumiselle talvelle, etten langennut heti hamsterikuukauden ekana päivänä :)
Eka pipo painoi 68 grammaa ja kuvia en nyt ehdi ottaa, kun pakkoneuloosi vaivaa.

Heippa kaikille!

Olin ihan jo unohtanut, että hamsterointikin alkoi tänään :) onneksi en poikennut hammaslääkärikäynnin jälkeen lankakaupassa, olisi tullut nopea pudotus.

Elikkäs mukana annariu Annan elämää... blogista (joka ei viime aikoina ole päivittynyt) Mukana olen nyt vissiin kolmatta kertaa. Aiempina kertoina kulutus on ollut kahden kilon molemmin puolin. Tällä kertaa tulee tulos jäämään huomattavasti pienemmäksi, kun työt painaa päälle, aiemmin olin kotiäitinä, joten aikaakin oli enemmän.

Mutta parhaani kuitenkin yritän ja tsemppiä kaikille muillekin!

zeskakin hamsteroi

Olen taas pienen tauon jälkeen mukana (meniköhän tässä vuosi vai kaksi?) hamstereissa :). Tänä vuonna olen vain osallistujana, koska muutos opiskelusta päätyöhön syö paljon vapaa-aikaa. Itse aion hamstereissa neuloa kaikenlaista ihanaa varastoista ja mahdollisesti viimeistellä parittomia sukkia ja lapasia (näitä löytyy varmaan pienelle armeijalle kotoa). Olen aloitellut lankainventaariota ja noin 80 % valmiina lankaa on suunnilleen 30 kiloa ja reilu 100 km jo inventointuna, lopullinen luku lienee 40 kilon alapuolella kuitenkin.

Valmistauduin hamstereihin huolella laittamalla vielä viime viikolla viimeisen lankatilauksen Colinettelle vetämään, laitan kuvia siitä kunhan rantautuu meille kotiin :). Hamsteroimisiin!

Täällä taas

Kuinkahan mones kerta tämä nyt sitten onkaan? Ehkä viides. Joka kerta on osallistuminen tullut tarpeeseen, eikä se fakta ole vuosien varrella miksikään muuttunut. Ilmeisesti vanhasta muistista jo helmikuu meni käytännössä ilman lankaostoksia ja hurjalla kulutuksella, kun osallistuin neuleolympialaisiin ja sain tehtyä päälajissani kolme pitkään roikkunutta keskeneräistä työtä pois häiritsemästä...

Niin, olen siis Pelagia, minut löytää niin Ravelrystä kuin omasta blogistanikin Keskiäkäisen tunnustuksia. Käsitöiden ohessa teen töitä ja huollan perhettäni, jossa on kaksi varhaismurrosikäistä ja yksi vanhempi murrosikäinen (mies). Lisäksi harrastan vähän sitä sun tätä, mutta enimmäkseen kuitenkin tätä, siis käsitöitä.

Lankavarastoni on vuosien varrella kasvanut sikälikin merkittäviin mittoihin, että viime kesänä se piti ulkoistaa, kun eivät omakotitalon sisätilat enää riittäneet. Nykyään lankani (ja kankaani, ja helmeni ja kaikki muu asiaan liittyvä sälä) asustavat pihapiirissämme omassa 13 neliön huushollissa. Lankojeni kilomäärää en ole muutamaan vuoteen mittaillut, sillä moiseen touhuun menisi hukkaan ihan hyvää neulonta-aikaa, mutta olen vakuuttunut siitä, että niitä edelleen on raavaan miehen verran. Ihan en tosin ole varma, huidellaanko jo kolminumeroisissa kilomäärissä vai vieläkö on pysytty neuvolassa mitattavissa painoissa... =)

Tästä syystä olen julistanut koko vuoden 2010 lankahamsterivuodeksi omalla kohdallani. Tähtäimessä on pienentää lankavarastoa radikaalisti, sillä tuohon 13 neliöön pitäisi tänä keväänä vielä mahduttaa kangaspuut... Viitisen kiloa puhumatonta ja jämälankaa siirtyikin jo helmikuussa sieltä pois, mutta eihän se vielä missään näy...

Lankahamsterikauden perusprojekteiksi olen päättänyt sytomyssyt ja neulepuseron esikoiselle. Lisäksi pitäisi virkata/neuloa runsaasti arpajaisvoittoja. Aiempina vuosina olen onnistunut langankulutuksen säätämään tuonne about kolmen kilon kuukausitasolle, katsotaan nyt sitten, mihin asti tahto ja aika tällä kertaa riittävät.

Huomenta Kiinasta!

Täällä sitä kello on jo yli 10 aamulla ja puikot on heiluneet pari tuntia. Esikoinen heräsi kello 6.50 ja siitä lähtien on sitten keksitty kaikkea tekemistä, kaksoset heräsivät vasta tunti sitten, joten nyt, kun pienimmätkin on aamupalan saaneet, on sitten yhteinen puuhahetki. Sateisen päivän kunniaksi esikoinen katsoo Viidakkokirjaa, kaksoset jumppaa tuossa lelumatolla, kodinhoitaja viikkaa pyykkejä ja minulla on aikaa neuloa tai surffata netissä.

Ensimmäisenä työnä puikoille pääsi peitto kaksinkertaisesta wool:ista ja nalle:sta, kerien loppuja on aika paljon, tulee sitten värikästä jälkeä! Ensimmäinen tilkku on jo valmis ja toinen kohta puolivälissä, nopeasti etenee, kun ainaoikein tikuttaa nelosen puikoilla. Ilmoittelen sitten valmistuneisiin grammat, kun on useampi tilkku tehtynä.

Neuleintoa kaikille! Nyt meillä tarvitaan äitiä muihin hommiin.

Saa aloittaa!

Nyt olisi sitten aika luoda ensimmäisen hamsterityön silmukat ellei sitten jätä sitä hommaa aamuun kuten allekirjoittanut aikoo tehdä.

Neulotaan niin ettei muilla alablogeilla ole sijaa kärkeen :)

Niin ja muistakaa sitten valmistuneisiin merkitä vuosiluku tuolta tunnisteista...

28. helmikuuta 2010

Muriska esittäytyy!

Moikka!

Toista kertaa mukana hamstereissa 23 vuotias helsinkiläistyttö!

Toimiani voi seurailla täällä.

Lankavarastoni vaatii laihdutusta!
Onneksi on taas hamsujen aika! Kyllä tätä on odottukin :D

Löydyn myös Ravelrystä samalla nimellä :)

Tsemppiä kaikki!

Muriska

Maanisen lankahampsterin esittäytyminen

No niin. Lähtölaukauksen kajahtamiseen on aikaa 9 tuntia. Olen oman strategiani jo päättänyt, eli ensin neulon itselleni villatakin 7-veljeksestä kun langat tuossa taannoin jo hommasin (1,05 kg) kun Euromarketissa oli jättiraidat Ykkösbonusalennuksella... Sitten tuleekin varmaan hetkeksi aikaa taas isommissa töissä paussia ja varmaankin tulen tekemään peittotilkkuja Ystävyydenpeittoihin. Muuta en lupaa itse tehdä, jos jotakin muuta puikoilta/koukuilta ilmaantuu, niin se on sitten silkkaa plussaa :)

Niin, lankaahan on nurkkiin kerääntynyt tasaisen tappavalla tahdilla nettikaupoista ja fyysisistä liikkeistä. En tunnistanut hampsteriuttani riittävän ajoissa ja hankkinut siihen hoitoa... Nyt viiden vuoden aikana varastoni on kasvanut räjähdyksenomaisesti; vuosi vuodelta hurjemmin. Nyt enemmistö langoistani majailee eteisessä kangaspuiden alla ja ympärillä kun syksyllä pistettiin kämppää vähäsen uuteen uskoon ja menetin oman "lankaluolani".

Tavoitteenani on kuitenkin "tuhota" pari kiloa lankaa ainakin.

Olen siis paitsi tämän blogin apuemo, niin paatunuttakin paatuneempi hampsteri ja edesottamuksiani voi seurailla omassa blogissani Langanpäitä. Koitan muistaa askarrella sinne ehkä vielä tänään langankulutus-laatikon.

Puikkopäiväkirjasta päivää

Olen ensi kertaa mukana lankahamstereissa, mutta olen ihastellen seurannut touhua jo parina viime vuonna. Lisämotivaatiota on tullut elintilan muutoksesta: Muutimme hiljattain, eikä uudessa asunnossa ole vaatehuonetta, johon käsityötavarat saisi hukutettua. Jotain on siis tehtävä! Nyt yritän reippaasti saada lankoja kulutettua näin vertaistuen avulla. :) Raportoin touhuistani Puikkopäiväkirjassa, jonka päivittämisessä yritän muutenkin taas aktivoitua.