23. helmikuuta 2008

Taisteluväsymys iskee

päättelin just miesten neulepuseron, koko 56
ja naisten pitkä neule odottaa muutamaa pääntien silmukkaa
välissä pari pipoa
vaakaan pitää heidät viedä kylille, ei ole tarkkaa kotona

ajatus uusien töiden aloittamisesta puistattaa....
ei auta, ken leikkiin ryhtyy.... :D

Paita valmis!

Mutta ei se josta olen erinäiset kerrat marissut. Se on nyt käytännössä samassa vaiheessa kuin viikko sitten. Uusi helma neulottu ja nyt on sopiva. Hihat puuttuu siis vielä.
Kuvan mallilla ei muuten ole housuja, joten herkimpiä ja siveellisimpiä lukijoita suosittelen keskittymään tekstiin.

Tämän ohje on ravelryn kautta löytynyt Mini Sweater.
Muuten on ohjeen mukainen, mutta yhden lisäyskerroksen tein enemmän (tuhti kaveri jolle paita tuli) ja hihat on mitattu kaverille sopiviksi. Nukke on omaa tuotantoa ja siirtymässä eläkkeelle irtonaisen käden takia (ei sitä paitaa muuten olisi edes kaverin päälle saanut). Lankana oli Neveda Sirene 100% villaa mummin jemmoista (sama kuin edellä mainitussa isossa paidassa). Puikot 2mm. Kulutus huimat 6g! Mietin että jos silmukoita jäljitellen tuohon jotain kirjailisin, mutta taidan jättää siihen kun kuvan malli saa seuraajan. Teen sitten uudelle käyttäjälle sopivat kirjailut jos teen. Paidan pituus muuten on 5,5cm ja kuvan herran pituus 15 cm.

22. helmikuuta 2008

LapastuotantoaEnsin valmistuivat Chevalierit (tarkemmat tiedot blogissani) ja illalla koneeseen menivät nämä:

Toki tein peukut noihin toisiinkin, mutta Don´t let the sun go down on me-laulu mielessäni kuvasin ennen viimeisen valon katoamista. Valmiita kuvia löytyy blogista ehkä huomenna.

Näihin kului yhteensä 95 g + 74 g + 59 g= 228 g. Nyt siis kokonaiskulutukseni on 1033 g.

Tämä toistaa itseään

Jotenkin tämä neulomiseni tuntuu toistavan itseään koko ajan. Tänä vuonna on valmistunut jo kolme Tychusta ja sitten väliin muutama pienempi juttu ja nyt ollaan taas pitsisukkamaailmassa. Tuossa jo hetken aikaa sitten esittelin yhdet pitsisukat ja nyt esittelen toiset (ja maailmassa olisi niin monia muitakin juttuja, joita voisi tehdä). Jotenkin vainteki mieli tehdä itsellekin pitsisukat lahjasukkien jälkeen. Jotenkin minun aina pitää saada neuloa itsellekin jotain, jos olen jotakin lahjaksi tehnyt. Ja seuraavaksi pitäisi varmaan tehdä avolle ne synttärilahjalapaset, jotka lupasin. Synttäreistähän on kohta jo kuukausi aikaa...no, jos ne tämän kuun puolella ehtivät valmiiksi, niin sitten ne ovat vain vajaan kuukauden myöhässä. =) Ja ehtiväthän ne, jos ahkerasti neulotaan. =)
Nyt kuitenkin takaisin niihin pitsisukkiin. Ostin joskus violettia Sisua ihan vain sen takia, että saisin tehtyä itselleni taas sukat ja nyt ne sitten valmistuivat. Malli on täältä ja lankana siis Sisu, jota 3 mm puikoilla saatiin kulutettua 69 g.

Buttony ja muita juttuja

Buttony

Lanka ja puikot: Rowan Yorkshire Tweed Chunky, puikot nro 6

Muuta: Tämä on keikkunut to do-listalla vaikka kuinka kauan, olen kovin iloinen että nyt tuli tehtyä. Kiva malli. Tarkoitus olis tätä viikonloppuna kuvata neulojan yllä ja ulkoilmassa, lisäilen kuvia sitten blogiini.

Langanmenekki: 528,9 g

Kisupipo kummitytölle

Lanka ja puikot: Novita 7 veikka ja Tango Fani, puikot 4,5

Muuta: Edellisen postauksen punainen pipo päätyi omalle tyttärelle syystä että halusin kummitytölle kettupuuhkan ja pipon sävy sävyyn ja punainen ei sitten riittänytkään. Tähän pipoon tein kulmiin muutaman lisäyksen, tulee korvat (jotka ei tietenkään kuvassa näy) paremmin esille. Mä olen niiiiiiin kurkkuani myöten täynnä tota Tango Fania ;)

Langanmenekki: 93,6 g

Kettupuuhka Teijan blogista

Lanka ja puikot: Novita Tango Fani (jaiks!), puikot nro 4

Muuta: Olipas tosi hauska ohje!! Tämä menee myös synttärilahjaksi samaiselle kummitytölle. In-hot-ta-vaa lankaa toi on, mutta ehkä nämä kaikessa vaaleanpunaisuudessaan vetoavat 8 vuotta täyttävän sisäiseen prinsessaan.

Langanmenekki: 131,3 g

Tästä on taas hyvä jatkaa, vielä on suunnitelmia...

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

Aamutuimaan

Päättelin juuri ikuisuusprojektistani viimeiset (n. miljoona) langanpäätä. Kuva tulee sitten joskus, kun on valoa täällä säkkipimeydessä.

Kyseessä on siis vauvan neulehaalari luonnonvalkoisesta Novitan Floricasta. Aloitin sen (ja sain melko valmiiksikin) esikoisen odotusaikana. Työn loppuunsaattaminen kuitenkin jäi tekemättä, kun enkelit ei tarvitse villaisia lämmikkeitä. Sekaisin tuntein pakersin tuon nyt valmiiksi, koska en halunnut sen jäävän keskeneräisenä käsityökoriinkaan. Tämä valmis pieni haalari ja sille myssy, tumput ja sukat lähtevät myös Petroskoihin lämmittämään jotakuta pientä elämää. Myssy ja tumput tulivat aikanaan myös melko valmiiksi, myssy tarvitsi yhteenompelun ja solmiamisnauhat, tumpuista piti vain päätellä langanpäät. Sukat täytyy vielä neuloa.

Kulutusta on seuraavasti:
tumput 26 grammaa
myssy 27 grammaa
haalari 190 grammaa

Hamsterikuun aikana työhön on käytetty n. 50 grammaa lankaa.

Mitä arvon ylidiktaattori on tästä mieltä? Heltiääkö sääligrammoja?

Olen tyytyväinen, olen saanut tavoitteeni hamsterikuussa jo monin kerroin toteutettua. Jos vielä laittaisi viimeisen tavoitteen, että kilo langankulutusta menee rikki ennen kuin hamsterikuu loppuu :p

-Daalia

21. helmikuuta 2008

Viikkokatsaus 3

Tällä viikolla on valmistunut huimasti töitä ja mukaan mahtuu yksi pudonnut kilpailija. Senkin neulekoneet, teette tästä laskemisesta mulle suuren urakan. ;) Lomahuumassa unohdin eilen laskeskella grammat, joten tein sen vasta nyt. Tässä koko blogimme tämän hetkinen saldo:

Aiju 1067,2 g
anna 206 g
Daalia 852
Ellix 105 g
Evelin 273 g
Hintriika 889 g
JennyF 805 g
KaraMelli 172 g
Liinu 1 122 g (pudonnut)
Mari 305 g
Minna 300 g
muoriska 322 g
MysteryKnitter 528 g
Outi 265 g
Punanen 431 g
Puputsi 566 g
stanna 1 010 g
Taija K 772 g
Tarja 2 200 g
Tinttimi 0 g
uhoava gnu 100 g

Yhteensä lankaa on neulottu 11 536,2 grammaa, joka 50 gramman kerissä laskettuna on 230 kpl! Tsemppiä kaikille viimeiseen viikkoon!

20. helmikuuta 2008

Vielä mukana?

Täällä kärsimättömänä odottelen pää-hamsterin tuomiota noiden lahjalankojen suhteen, samalla valmistellen aloitettuja töitä. Raportoitavaakin on, nimittäin:Eli kudoin Pirjolle peittoon 23 tilkkua, tästä projektista lisää Jämälangoista kivaa - blogissa. Eli siis valmiita grammoja tuo 314.
Nämä voi lisätä minun saldoon mikäli vielä olen kisassa mukana.

Pelistä pois

Olisin kyllä saanut tällä viikolla valmiiksi vielä villapaidan. Ja saankin. Mutta koska liha on heikko, on pitemmittä puheitta todettava, että ostin lankaa. Paljon. Niin että onnea ja iloa vain muille. Olikos tässä joku parhaan selityksen paikka?

Kaulurin sain vihdoin

KAULURI
minulle
Lanka: kolmen vuosikerran Novitan Floricaa
Jämiä mummilta ja yksi oma jämä ja yksi korkkaamaton
Ohje: Garnstudion "irtokaulus kaksinkertaisesta Alpaca-langasta"
muokattuna omalle langalle ja 3mm puikoille sopivaksi
Grammat: 56 g
Kuvassa vielä pingottamatta, mutta nyt ollut jo käytössä parina päivänä. Kaulan ympärillä uusinta pehmeää Floricaa ja kirkkaampi vihreä ja musta on vanhoja karheita.

Murheenkryynipaidasta purin reilun 60 g eilen ja aloin neuloa uutta helmaa. Ei oikein innosta. Huomenna olen kai illasta kaksin kissan kanssa kotona niin voin sitten keskittyä siihen ja hihojen silmukoiden laskemiseen ja ohjeen suomentamiseen hihojen osalta. Ehkä saan sen sittenkin helmikuussa valmiiksi.

Ei ole

valmistunut kuin yhdet sukat, 52 gr kulutus
Vaiheessa pari isompaa neuletta, miesten pusero hihankavennuksia vailla, naisten pusero odottaa hihoja.
Muut harrastukset haittaavat, matonkudetta on tuhottu pari-kolme kiloa :D

Vähän jämäkeristä sekä aikoinaan tarjouslangoista neulottuja

Tämähän on vallan hulppeaa tämä jo ostettujen lankojen poisneulonta. On tosi mukavaa lukea kaikkien meidän yhteisestä harrastuksesta ja tämä kestää kokonaisen kuukauden.
Voi sitä riemua, joka meidän jokaisen rinnasta pulppuaa ilmoille kuun lopussa. Olemme onnistuneesti vain neuloneet jo olemassaolevista langoista! Mitä kaikkea vielä saaneet aikaan.
Jo nyt tiedän seikkailevani näillä sivuilla monen monta kertaa, vaikka Lankahamsterit 2008 loppuukin. Mutta vielä on päiviä ja lankaa jäljellä, ei muuta kuin lisää neulomaan.
Blogistani löytyy taas kuvia valmistuneista töistä.

Langankulutus: Joustinneulekauluri 200 g
Huppuhuivi 180 g
Palmikkoliivi 480 g

Tuhousvuorossa 7 veljestä

Heipä hei,
on tuo neulontatahti hieman täällä hidastunut alun Samos-puserourakoinnin jälkeen. Yritin käydä 7 veljestä -säkin kimppuun, ja vähän olenkin sitä saanut käytettyä. Vähäistä on silti, samanlainen satsi pitäisi tehdä vielä 14 kertaa, että säkki olisi tyhjä...

Ensinnä Kerttu-sukat Uhoavan Gnun ohjeella.

Lanka siis 7 veljestä, kulutus 96 grammaa. Kooltaan ovat jotakuinkin 38, mittailin omalla jalalla, vaikka lahjaksi laitankin.Toinen työ menee myös lahjaksi samalle henkilölle kuin sukat. Kyse on minikokoisesta Harry Potter -huivista, joka on tarkoitettu kirjanmerkiksi. Idean tähän sain Charmed Knits -kirjasta. Lukutoukalle ja HP-fanille lahjaksi menee. 7 veljestä meni tähän runsaasti eli 8 grammaa ;o)Näitä töitä ei passaakaan omaan blogiin ihan vielä laittaa, ettei saaja vahingossa näe. Potter-huivista hän taatusti tunnistaisi itsensä.

Kulutus siis kokonaisuudessaan tällä viikolla 104 grammaa.

19. helmikuuta 2008

Lahjalankoja

Tulin nyt varmistamaan että saanko minä vielä jatkaa kisassa. Kävin kylässä Mummollani ja hän lahjoitti minulle loput lankansa kun ei itse enää voi kuntonsa takia kutoa. Lankoja on muovipussillinen, enkä hennonnut sanoa etten niitä ota. Päätin kuitenkin jo että mikäli tämä ei minua pois hamstereista pudota niin laitan pussin kaappiin ja otan ne langat sieltä esille vasta kun hamsterikauteni on ohi. Eli miten on, olenko vielä kisassa mukana?

Grammoja

Hiljaisuudesta huolimatta olen kovasti yrittänyt neuloa ja vaikka kuvia ei tällä kertaa olekaan enkä blogia jaksa ryhtyä ilman kuvia päivittämään, niin valmiiksi on tullut vauvan korvaläpällinen pipo (55 grammaa) kaksinkertaisesta Arwettasta, vauvan kypärämyssy samasta langasta yksinkertaisena (20 grammaa) sekä yksi Vaaka-tilkku 7-Veljeksestä (40 grammaa). Yhteensä grammoja siis 115 ja kokonaiskulutus 265 grammaa - eipä tänä vuonna kolkutella kilon rajaa...
Vauvan villatakki pitäisi saada pikaisesti valmiiksi, joten takaisin sohvalle neulomaan!

Toinen viikko


Vai onko jo kolmas? On se. Mitä olen tehnyt? Puikoilla on yksi pusero. Mutta valmiina on sinisiä tilkkuja, 15 x 18, yhteensä 30 kpl. Painavat yhteensä 782 g. Ajattelin niitä tyynynpäällisiksi, mutta voi olla että niistä tulee peitto. En ole ollenkaan varma, lasketaanko ne mukaan, mutta olen ollut jostakin lukevinani, että vaakatilkut voivat olla valmiita töitä pääteltynä ja pingotettuna. Nämä ovat vastaavia.


Tavoite saavutettu - ja ylitettykin

Heips kaikille!
Puputsille ensin: 162 g lisäys saldoon. Ja sitten...Olen tehnyt 1 kaulaliinan lisää ja ylittänytkin sen tavoitteen, joka minulla oli itselleni. Aluksi olin vähän huolissani, että saavutanko sen ennen leikkausta, mutta tässä sitä nyt vaan ollaan. Leikkaukseen lähtö on huomenna. Leikkaus itsessään on torstaina. Nyt voin lähteä hyvällä omallatunnolla...kaikki mitä tämän lisäksi ehdin neuloa, on silkkaa plussaa. En osannut arvata, että saavuttaisin tavoitteeni jo ennen leikkausta. Mutta kun toisen kaulaliinan jälkeen näytti hyvältä, laskin paljonko puuttuu ja päätin neuloa oikein ahkerasti, jotta pääsisin lähtemään leikkaukseeni ilman stressiä. Ja nyt minä pääsen lähtemään. YES!!!!!!! *tuulettaa*

Yötyötä...

Tässä yötyön tulos. Oli rauhallista töissä, ja sain tuhottua muutaman jämälangan näihin. Näistä osa ei ole ollut merkattuna edes varastoissa enää. Tummanharmaa on jotakin pässinpökkimää, arvontavoittona saatua, vilkutus Taijalle! ja punaisessa osassa on kahta punaista kaksinkertaisena, toinen on varmuudella Novita Nallea, toisesta en ole varma. Näihin paloi yhteensä 94 g, vaa´alla punnittaessa. Näin ollen kulutus nyt yht. 805 g.

Hamsterisaldo auki...

206 grammalla. Pojan junapusero tuli valmiiksi, kuvat laitan blogiini jahka tästä ehdin. Toinen hamsterineulomus puikoilla, palmikkotakki itselle. Mulla on vissiin aika hamsterikisaan soveltuvia nämä tuotokset/teelmykset, kirjoneuleita ja palmikoita...juupajuu.

Viikon värkkäykset

Buttony on killunut puikoilla viimeisen viikon ajan, vielä puuttuu toinen hiha. Siinä sivussa on valmistunut tällaisia:

Malli: Liekkisukat (NovitaKlubin lukijoiden ekstraideat), koko 26
Lanka ja puikot: Novita 7 veljestä, puikot nro 3
Muuta: Eiks oo aika mageet ;)
Langanmenekki: 52 g

Kisupipo kummitytölle (70 s, 4 krs joustinta, 18 cm sileää ja kolmen puikon päättely)

Lanka ja puikot: Novita 7 veljestä ja Tango Fani, puikot nro 4,5

Langanmenekki: 77 g

Polvekeraidalliset sukat kaverille

Lanka: Novita 7 veljestä Jättiraita, puikot nro 3,5

Muuta: Kiitokset Jennylle ohjeesta!!! Nämä oli ekat muttei varmastikaan viimeiset tällä mallilla. Tykkään paljon myös tuosta langasta, toivottavasti ovat ystävälle mieleiset.

Langanmenekki: 104,7 g


Ihanat ne on.

Jatketaan harjoituksia........

18. helmikuuta 2008

Viikonlopun käsityöt

Viikonlopun sairastelu antoi hyvän syyn istua sohvalla ja kutoa vaikka siivottavaa olisi ollut. Valmiiksi sain hyväntekeväisyyttä varten 2 pienet sukat sekä yhdet lapaset. Kuvattuna on vain toiset sukat (näille tein lapaset kaveriksi). Koko on sellanen 0-1 vuotta, kuten myös kuvaamattomissa sukissa.Ja sitten tarinaa siitä mitä tapahtui sen minun lankaplääh-vuodatukseni jälkeen. Muistin nimittäin että onhan minulla ne muutama kool aid - jauhepussi odottamassa että kokeilen sitä hommaa, eli ei kun seiskaveikka vyyhdelle ja testaamaan, lisää tästä löytyy minun omasta blogista, tässä kuitenkin ensimmäinen valmis tuote siitä koolatusta langasta.

Hyväntekeväisyysneuleille painoa tuli yhteensä 87 grammaa ja omille kynsikkäille 33grammaa, eli siis tästä postauksesta kirjanpitoon yhteensä 120 grammaa.

Tämän lisäksi kudoin lappuja Pirjolle hänen jämälangoista kivaa blogiin niitä en ole vielä punninnut joten niistä lisää toinen kerta. Lisäksi päädyin purkamaan yhden 10 vuotta kaapissa marinoituneen neuleen, siitä myös lisää jahka urakka on saatu päätökseen.

Kauluri

Tein tänään kummitytön Golden Compass Hatille kaveriksi kaulurin hattusen jämälangoista. Sille tuli painoa tasan 50 grammaa. Kuvaa en ehtinyt saada, sillä se häipyi pienen tytön kaulassa meidän ovesta ulos heti, kun viimeinen langanpää oli päätelty.

Ikuisuusprojekti on edennyt hitaasti mutta varmasti, välillä vaan täytyy neuloa jotain muuta, jotta taas jaksaa sitä Projektia. Mutta kyllä sekin valmistuu. Pakko!

-Daalia

Pienin apina ja sukat

Neuloin viime viikolla valmiiksi apinan. Viikonloppuna päättelin sen ja tänään täytin. Tarkoitus oli käyttää tähän jämälankoja ja melkein siinä onnistuinkin. Ruskea lanka kului viimeistä metriä myöten, mutta keltainen on sitten ihan korkkaamattomasta kerästä. Mutta silti en tunne huonoa omaatuntoa siitä, että käytin myös täyttä kerää tämän jämätyön tekemiseen, koska apina on täytetty langanpätkillä ja yhdellä epäonnistuneella virkkauksen alulla. Vaikka myös vähän vanullakin. Apinan tarkemmat tiedot löytyy Vuoden kulku -blogistani. Niin ja siihen neulomiseen sekä virkattuun kukkaan ja korviin kului lankaa 100g. Apina on siis punnittu ennen täyttämistä.Ja koska keltainen lankakerä oli korkattu tein siitä vielä sukat. Koko 2 - 4 vuotiaan ja nämä sukat lähtevät SPR:n matkassa maailmalle. Keltaista Seitsemän veljestä -lankaa kului sukkiin 30g.

VIHDOINKIN grammatili auki

Alkukuussa vaivasi neuleahdistus, eikä tehnyt mieli edes tarttua puikkoihin (huono ajankohta!!!). Viime viikolla sitten kuitenkin sain aloitettua sukat tammikuussa ostetusta Novitan uutuus raitaväristä ja vihdoin viikonloppuna ne valmistuivat. Langankulutus 105g. Laitan kuvan illalla, kunhan pääsen kameran ääreen.

17. helmikuuta 2008

Sääligrammoja kerjäämässä

RUKKASKORI
Valmistunut trikookuteesta neulomalla ja virkkaamalla 8mm työkaluilla. Muhinut pussissa muutaman kuukauden puolikkaana pohjana, normaalisti teen kaikkia jatkuvasti eikä mitään edes viikkojen taukoja tule, siis selvä UFO. Painoa valmiina n. 800 g (punnittu ilman kissaa). Uutta työtä siis noin 600 g tai niillä main, mutta jos jonkun sääligramman saisin niin tyytyväinen olisin. Jouduin purkamaan eilen siitä melkein valmiin reunuksen kun sen omituinen muoto pisti niin pahasti silmään. Kissa omi korin neljän tunnin nokosilleen heti kopan valmistuttua. Sain sen kuitenkin hetki sitten alkuperäiseen käyttötarkoitukseen lapasten ja pipojen säilytyspaikaksi. Syy siihen miksi tämän melko nopeasti valmituvan kappaleen kaivoin kassista ja miksi mitään muuta ei ole valmistunut (ja miksi mies on joutunut kestämään huonotuulista avovaimoa) löytyy blogista. Tiivistettynä: pienet puikot, ohut lanka, iso työ, ensimmäinen englanninkielinen ohje, vajavainen taito laskea silmukka ja kerrosmääriä oikein, mörvelöityminen, paha mieli. Ei taida tänä vuonna tämä päästä kiloon kuten viime vuonna. Ei noilla ohuilla langoilla, paksuja on vähän ja niille vähillekään ei ole mitään työtä mietittynä. Työtkin painaa päälle. *punanen painuu muualle murhetimaan*

Muutama gramma lisää


Tänään valmistui nämä valepalmikkosukat. Mallikerta on otettu Rinsessakämmeköistä ja lanka on harmaaruskeaa Nalle Coloria. Puikot oli 2,5 mm bambut ja lankaa meni 82 g. Sukat olisi ehkä voineet olla millin verran napakammat, mutta menkööt nyt sellaisina tällä kertaa. Seuraaviin voi tarkistaa silmukka- ja kerrosmääriä. Mutta jos koipi on kokoa 41, niin ei siihen nyt kovin siroja sukkia saa tehtyä...

On neulottu ja ei vielä ole klikkailtu..

Tuossa tänään valmistui ruskea revontuli, 142g. Nyt pitäisi vain vielä pingoittaa ja kuvata se.

Testausta

Testasin Arvon ohjetta ja mallikuvioita, joten syntyi kaksinkertaisesta Lanettista mallipipo.Menekki tähän 39 g, joten kokonaiskulutus on nyt 711 g.