27. maaliskuuta 2010

Näin tässä sitten kävi...

Mulla ei ole valmiina vielä yhtään neuletta - melkein 700-grammainen jakku on parin sauman ompelua vaille valmis ja satagrammaisesta virkatusta huivista puuttuu tällä hetkellä noin kymmenen minuutin työ. Niiden valmiiksi saaminen maaliskuun aikana ei tule tekemään tiukkaakaan, mutta:

Pääsin tänään käymää Hakaniemessä ja siellä hallin yläkerran Vihreässä Vyyhdissä oli just sellaista tiilenpunaisen oranssia OnLinen puuvillalankaa, jollaista olen jo syksystä asti etsinyt tulevaksi tunikakseni, niin en kyllä yhtään pidätellyt ostohaluani vaan tulin kotiin mukanani 700 grammaa painava kassi.

Niin että Raijis kiittää ja kumartaa ja toivottaa toisille hamstereille vielä paljon grammoja. Tänä vuonna kävi näin! :-)

*Puolen kilon pipo..

..ei nyt ihan kuitenkaan, mutta ei se kaukaa viistäkään..


Rastapipo tilauksesta.
Koko on aikuinen.. mallina lapsi 5v.
Painoa 440g.

Lanka on Lidlin Sportimoa ja oisko ollu Jättistä.. eli aitoa muovi molemmat ;)
Mut ideana ei ollu tehä lämmittävää vaan kammottava tarvekäyttö pipo..

Ihan kamala tehä.. meinas usko loppuu noit rastoja väsätessä..

Topperi

*pyöreä projekti putosi puikoilta

... eipäs kuin koukulta. Meillehän oli eksynyt iso kartiolllinen paksua valkaisematonta puuvillalankaa, josta alkukuussa sain tehtyä pienen korin. Ajattelin sitten tehdä isomman korin, mutta jouduin yhdessä vaiheessa toteamaan, ettei se millään tahtonut mutkistua, vaan pysytteli suorana. Seuraavaksi rupesin haaveilemaan kylpyhuoneen matosta, mutta siihen olisi tarvittu tuplasti enemmän kuin oli jäljellä (vaikka lankaa tuntuikin riittävän loppumattomiin).
Sitten lanka vihdoinkin loppui, ja päätin olla tyytyväinen. Sillä tablettina tämä pyörylä on tosi kiva. Läpimittaa on reilusti yli 60cm:n. Tämä on ollut niitä klassisia ruokapöytätöitä, eli pari varvia joka aterian aikaan.
Täytyi heti rientää kuvaamaan se aamun kalseassa valossa, eilisviikon räjähtäneet tulppaanit koristeenaan.
menekki 504g, 5.5.mm koukku, kiinteät silmukat, tuntematon puuvillalanka

*TTS-työpajan paitanen


Tätä on väännetty ja käännetty, neulottu ja purettu... Mutta siinä se on täysin suoraan päättelystä. 101 grammaa jämäseiskaveikkoja. Olkapäistä alkaen alaspäin istutetuin hihoin ilman saumoja. Yhden tällaisen jo kerran aiemmin tavasin englanninkielisestä ohjeesta, mutta siitä tuli ihan toisenlainen (Lontooksi neulominen ei siis liene mua varten kuitenkaan).

Huh! Ja eikun uutta puikoille.

Edit: TTS-työpaja järjestettiin Silmu&Solmu -lankakaupassa, enkä ilman ostoja sieltä selvinnyt... Tosin ostokseni eivät olleet lankaa, ellei sellaiseksi lasketa helmitöissä käytettävää vaijeria. Regian Hand-Dye Effect -lanka kyllä kovasti koitti hinkua mukaani, mutta sinne se jäi kavereineen odottelemaan Maaliskuun loppumista.

25. maaliskuuta 2010

Apuemo utelee ja tiedottaa

Kyselenpä taas viikkoraportin jälkeen että mitä kuuluu alla luetelluille kilpasiskoille? En ole vielä yhtään grammaa bongannut seuraavilta henkilöiltä.

annariu
Liinu
Äiti-Puffa
Raijis

Ja koska nyt alkoi viimeinen viikko tiukkaa itsekuria, niin ilmoittelenpa, että viimeiset valmistuneet saa raportoida 1.4. klo 15.00 mennessä. Silloin kirjoitan päätösraportin.

Väliraportti 3

Hupsista! Uni tuli ennen kuin ennätin kirjoittamaan väliraportin. Grammat kyllä laskin jo illalla. Joten tässä tulee:

3295 g Lentsu
2840 g Juuli
1593 g MariJ
1176 g Ixu
1080 g Mari
1022 g Pelagia
888 g Kati
632 g Muriska
495 g Ninnu
350 g Zeska
294 g Ivelle
286 g Tanja V
250 g Cefuts
70 g Topperi

Kärkisijaa pitää edelleenkin Lentsu yli kolmen kilon saldolla, Juuli upeana kakkosena vajaalla kolmella kilolla ja kokonaiskulutuksemme ollessa niinkin hurja kuin 14271 grammaa eli melkein 286 kpl 50 g lankakerää! Eikä kukaan ole vielä raportoinut retkahtamisesta.

(Juulin tunika ja Ninnun grammat eivät ole vielä tässä rapsassa mukana, mutta sivupalkissa ovat jo)

*Tunika

Valmistui tunika ihanankuohkeasta Schoeller+Stahlin merino-kashmiirista. Tein sen mutu-tuntumalla, eli katselin satulahihaa kaupan puserosta . Koska en ollut varma lankojen riittävyydestä, aloitin kainaloiden alta väliaikaisella aloituksella. Kudoin ensin ylöspäin, eli tein hihat ja miehustan, sitten jatkoin alaspäin helmaa kunnes lanka loppui. Olin varannut lankaa 10 kerää, ja kaikki män.
menekki 500g plus aloituslanka 12g (leikattiin pois, ei voi enää käyttää)Sitten jos vielä keksisi mitä näistä langanlopuista voisi tehdä niin hamsterikuuni olisi täydellinen!

*Hissukseen

Taas on vähän valmiita; grammat ei päätä huimaa, mutta olen saanut hävitettyä vähän niitä lankavaraston vanhoja ei-enää-niin-kivoja lankoja:

- joustinpipo kaksinkertaista Woolia 50 g
- joustinpipo Florica + Sirdar Snuggly 46 g
- kaulaliina Florica + Sirdar Snuggly 143 g
- Aviatrix-hattu Sublime Organic Merino (ihana lanka tämä) 51 g

eli yhteensä 290 g pienennetty varastoa.

24. maaliskuuta 2010

*Pups

Tällä viikolla on olut pikkaisen hiljaisempaa kuin viime viikolla. (koulua ja muuta)
Parit tiskirätit, yksi puppeloinen, pari pipoa ja huiveloinen ^^
Huomenna on kuvauspäivä joten niitä voi bongata blogistani illemmalla
921g tuhoutui tällä viikolla..

57g tiskirättiin
369g huiveloon
73g ja 79g pipoihin
343g pupukassiin (kyllä, punnitsin ennen nappeja ja vetskareita )

Ensi viikoksi on vielä huima määrä tuhottavaksi jotta pääsen tavoitteeseeni, mutta ukkoni kerkesi jo pelin ostaa jonka takia ranteet vääränä olen virkannut :D
Mutta huomenna pihalle kuvvailemmaan.

*Vihdoinkin valmista!


Vihdoin ja viimein sitten sain revittyä itsestäni sen verran irti, että viimeistelin tämän Patons Symphonysta tehdyn hupparin. Aloitettu 1.3 ja tänään viimeistelty... no ehti sentää maaliskuun aikana valmiiksi! Hieman pitäisi toki laihduttaa, niin näytäisi paremmalta yllä. :-p Yhtään saumaa en ole tähän ommellut, vaan olen päätellyt silmukat neuloessani. Huppu on mukaetu parista kantapäästä, ja on mielestäni hyvin onnistunut - toisin kuin hovikuvaajani siitä ottama kuva. Langanmenekki 528g. Vielä jäi sen verran tuota Symphonya, että tässä etsin esikoiselle sopivaa neuletakkia tehtäväksi tuosta langasta...

*Punaisia pylväitä

Täällä on virkkailtu punaisia pylväitä, ja saatu aikaan tällainen:


Jakkuun kului lankaa yhteensä 325 grammaa. Näin ollen MariJ:n hamsterisaldon pitäisi olla tämän illan viikkoraportissa 1593 grammaa. JEE! - Olen ylittänyt nyt hamsterikuukauden tavoitteeni, joka oli puolitoista kiloa kulutettua lankaa! :) Voi olla, etten ehdi enää muuta saadakaan valmiiksi asti tässä kuussa, sillä pistin virkkuukoukulle taas yhden isomman projektin, mutta eihän sitä koskaan tiedä... :)

Väliraportin kasaus tapahtuu illalla

Illalla kunhan selviän TTS-työpajasta Vammalasta otan itseäni niskasta kiinni ja teen raportin, vaikka olisin kuinka väsynyt.

Armo/sääli/ikuisuusgrammojakin on tällä viikolla jaettu 150 grammaa :)

Mutta nyt itseä ihmismoodiin (lue: kampaa naama jne) ja valmistautumista matkailuun (reilu 50 km autossa istumista). Siinä ohessa taas Etiopia -nututkin saanevat vähäsen lisämittaa.

*Kassialmalta terveisiä!

Valmistuihan se kassi viimein. Ikuisuusprojekti näin hamsterikuukauden mitoilla, eli se on pyörinyt bussissa, sohvalla ja ruokapäytäneulomuksena kokonaista 24 päivää. Hoh hoijaa. Leveyttä kassilla on huovuttamattomassa tilassaan yli metri, ympärysmittaa siis kaksi metriä. Puikoilla oli silmukoita tungokseen asti ja hahtuva katkeili vähän väliä.
Sain upotettua tähän lähes kaikki hahtuvanjämäni. Editoin ja lisään kuvan huovutetusta kassista viikon lopulla kun pesen pyykkiä. *EDIT tehty 28.3., ks. alempana*
Ohje on Berrocon Hippodrome, tosin lisäsin leveyttä vielä n. 80 silmukalla. Kun nyt kerran aina raahaan tavaraa edestakaisin, voisihan sen tehdä tyylikkäästikin!
paino 586g, yllättävän vähän kokoon ja vaivaan nähden. No, saavatpahan sitten kantamukset painaa senkin edestä :-)

EDIT 28.3.:
Kassi kävi läpi kaksi hienopesukertaa ennen kuin tykkäsin siitä.
Lisäsin kiinnityslenksut ja napin. Tosi tilava tästä tuli, vaikka ylläolevassa kuvassa kassi näyttääkin lähes sirolta. Jos tekisin tämän uudestaan, en lisäisi mitään ohjeen leveydessä, vaan pituudessa. Tämä on hiukan liian matala minun tarpeisiini.

Kassissa makoilevat pikku-bitchiin käyttämäni kartiolangat, ja tilaa olisi toiselle mokomalle.
(Lenksujen grammat ilmoitin editointipäivän postauksen kohdalla. Lisäsin tähän postaukseen tunnisteen nappi.)

*Pienet ikuisuussukat (Isoisän olkihatun sävelin)


"Mä tässä kerran makkarissa yksin touhusin
ja sattumalta vaatekaapin siellä aukaisin.
sitä pengoin mitä lienen oikein etsinyt,
niin löysin pienen muovipussin siitä kerron nyt.

Sen pölystä kun puhdistin ja sitä kääntelin
ja runkopatjasängyn jalkopäätyyn istahdin.
En aikaa tiedä miten kauan siinä viivähdin,
kun tämän ufon tarinaa
hiljaa muistelin.

Ol kerran pieni nappikauppa Puistokadulla.
Niin pientä kauppaa nykyään et löydä todella.
Ja siihen puotiin Helmis kerran piipahti.
Hän kauan etsi vaan ei löytänyt sitä mitä haki."
(Runoilusuoni ehtyi...)

Eli näin alkoi siis näiden sukkien tarina. Reilu kaksi vuotta sitten tein vaihtokauppaa Helmiksen kanssa, tai siis lähetin hänelle nappeja läjän ilman ajatustakaan siitä että saisin itse jotain tilalle, mutta sieltä tuli kaksi kerää kirjo-pirkkaa ja aika pian tuon jälkeen aloittelinkin ilmeisesti kummitytölle sukkia. Jotain muuta tuli väliin ja tiistaina löysin pienen pussin vaatekaapista, jossa oli keskeneräiset pienet sukat; hiukan kantapäiden yli neulotut. Puikoilla!

Joten neuloin nuo sitten iltapuhteina loppuun. 42 grammaa painaa koko sukkapari. Anonkin siis muutamaa armogrammaa tämän suuuuuren urotyön tekemisestä.

23. maaliskuuta 2010

*Kauluri

Flunssa on iskemässä pahan kerran, mutta sain sentään viimeisteltyä pari viikkoa sitten kesken jääneen kaulurin. 115 grammaa nauhalankaa löysi nyt uuden muodon. Tarkoitukseni oli tehdä kauluri Wham Bam Thank You Lamb -ohjeella, mutta nauhalanka ei oikein laskeutunut kauniisti. Niinpä tein yksinkertaisen suorakaiteen ja ompelin sen toiseen päähän pari nappia. Kympin puikoilla neulotussa työssä on napinreikiä riittävästi ihan luonnostaan. :) On muuten ensimmäinen tekemäni kauluri ikinä!

Laitan kuvaa tulemaan vielä lähipäivinä.

22. maaliskuuta 2010

*Jotain pientä

Työt ja harrastukset ovat vieneet aikaa langan kuluttamiselta. Kaiken kukkuraksi loppukuuhun kasaantuu houkutuksia. Onko kovin järkevää sopia käsityökahvilan tapaaminen tuppukylän uuteen ja ihanaan lankakauppaan?! Olen jo kolme kertaa onnistunut käymään kyseisessä lankakaupassa ostamatta itselleni mitään. Vierestä olen joutunut katsomaan, kun äitini on ostanut lankaa. Ja hipeltänyt ihanaa vyyhtiä, että "tän tulen ostamaan sitku Hamsterit loppuu" :) Toinen houkutus odottaa itärajan takana, kun ensi viikonloppuna käyn pitkästä aikaa Sortavalassa ja pakkohan se on mennä katsomaan, että onko kaupungin ainoa lankakauppa vielä toiminnassa. Onneksi siellä myydään myös nauhoja, nappeja yms ompelutarvikkeita ja voin lohduttautua niitä ostamalla. Sortavalan reissulla ei taida kulua lankaa ihan vanhaan malliin, koska osan matkaa itärajalle joudun ajamaan itse, yleensä olen saanut vain istua ja neuloa :)

Mutta, jotain pientä kulutusta tuli viime viikon aikana. Ja tuo Hug on langan nimi :)

Hug-pipo, pinkki 45 g
Hug-pipo, sininen 44 g
oranssi patalappu 45 g
lime patalappu 45 g
vihreä-raidallinen patalappu 41 g

*Teehetki


Viehätys kudottuihin pellinalusiin jatkuu. Tämäkin setti alkoi viattomasti pellinalusena, mutta kasvoikin kahdeksi tabletiksi ja teekannun aluseksi. Kertakaikkiaan rakastuin harmaan mohairin ja mustankirjavan nauhalangan liittoon.
Mitään liian sottaavaa ei näille tableteille kannata kattaa, koska liika pesu ei varmaan ole hyväksi. Mutta teehetkeen sopivat just jetsulleen. Pannunalusessa on lisäksi käytetty kolmantena lankana alkukuun harmaan villatakin tähteitä. Langat menivät viimeistä senttiä myöten. (Ja sitten harmitti kun ei tullut aikoinaan hamstrattua enempää...)
tabletit 146g ja 148g, pannunalunen 42g (yht. siis 336g)

Ps. Vietin kaksi päivää Turun Kädentaidonmessuilla osastolla, joka oli vastapäätä Tapion Kauppaa. Enkä silti sortunut ensimmäiseenkään lankaan. Tuumin, että saahan sitä myöhemminkin hankittua ja tyydyin vain hipelöimään. Hyvä minä! Edelleenkin siis mukana kisassa!

21. maaliskuuta 2010

Apuemo sekoilee :)

Kävi tosiaan pieni kämmi tuossa grammalaskuissa. Mutta nyt olen ottamassa itsestäni kunnon niskapersotteen ja laitan tähden otsikkoon niistä joista olen grammat laittanut tilille :)

Eilen oltiin käsityötapaamisessa Sastamalan Silmussa ja Solmussa ja sieltähän tarttui mukaan kerä paperilankaa, mutta en sitä ostanut. Minulle se vain tuupattiin mukaan ja kehoitettiin tekemään paperikukkia pitsikehikolla. Siihenhän menikin sitten eilinen ilta; ei paljon hamsteritili kasvanut vaikka 50 grammaa paperinarua muokkasinkin kukkasiksi. Josko nyt menisin sohvannurkkaan neulomaan kahta etiopianuttua ja saisin jotain oikeasti aikaankin...

*Pistetili auki!

Textured Circle Shrug tuli valmiiksi, vaikka lopussa lähes 300 silmukan kerrokset koettelivatkin kärsivällisyyttä. Normaalisti työ olisi jäänyt vielä hyväksi toviksi odottelemaan lankojen päättelyä, mutta hamsterikuun takia ikävät lopputyöt oli tietysti pakko tehdä saman tien. Nytpä on siis ainakin jotain valmiina! Seuraavaksi ainakin pari yhdelle valmistuneelle kämmekkäälle.

Tässä vielä hutaisukuva valmiista työstä vääränkokoisen mallin päällä...


Edit: Grammat tulossa, kunhan pääsen vaa'an äärelle...
Edit 2: Teetee Alpakkaa kului 171 grammaa.

pyydän korjausta

Sivupalkista huomasin, että olisin päässyt yli kahden kilon haamurajan. Voi voi, olisikin totta. Valitettavasti on viimeisen postauksen huivit laskettu ilmeisesti kahteen kertaan.
Oikea saldoni on 1918g.
Onkohan muillakin tapahtunut tuplalaskuja? Voisihan emäntä vaikka kuitata jättämällä kommentin, esim. "grammat laskettu", niin kaikki pysyttäis samoilla kärryillä.

Väliaikatiedotuksena, että kyllä niitä grammoja on tulossa, ja josko kohta pääsisinkin tuon kahden kilon rajan yli. Mitä sanovat säännöt huovutettavista neulomuksista? Onko sallittua esitellä ja laskea ne mukaan heti kun tipahtavat puikoilta, vai pitääkö odotella kunnes ne on huovutettu?