5. helmikuuta 2011

Ellie täällä moi!

Moi! Anteeksi en ole ehtinyt esittelemään itseäni vielä. Olen Hanna, 27-v lankahamsteri Turusta. Blogini löytyy täältä. Yritän parantua hamsterointitaipumuksistani edes hetkeksi ja koska oma lakkoni ei ole oikein tuottanut tulosta, niin päätin osallistua ensimmäistä kertaa Lankahamstereihin.
Kärsin kroonisesta itsehillinnän puutteesta lankahyllyjen edessä sekä pahemman luokan startiitista, siksi tavoitteenani on tietenkin a) olla ostamatta lankaa ja b) neuloa varastoa pienemmäksi ainakin kilon verran. Hamsterikuu voisi opettaa minua myös pysyttelemään yhdessä tai korkeintaan kahdessa työssä kerrallaan, jotta neuleet myös valmistuisivat nopeasti. Haen siis parannusta moneen ongelmaan. :)
Olen hidas bloggaaja, mutta ehtinyt aloittaa jo kolme (!) hamsterineuletta, joista yksi on onneksi kohta valmis.

4. helmikuuta 2011

Peltiä!

Kaksi ensimmäistä hamsterityötä pääsee esiteltäväksi. Näihin molempiin on käytetty jos jonkinmoista jämälankaa, lapasissa kolmea lankaa yhtäaikaa (puikot 5) ja patakintaassa viittä lankaa (puikot 5½).

Nämä valmistuivat kolmena ensimmäisenä hamsteripäivänä. Tänään piti väliin aloittaa jo jotain kevyempää, sen verran ranteita jomotti tuon pellin neulomisen jälkeen...


Lapaset 132g


Patakinnas 147g

Päivittelen omaan blogiini näitä joskus myöhemmin paremmalla aikaa.

Eka työ valmis


Ensimmäinen työ on Purosta Tiuhtikset kokoa NB ja lankaa meni 60g

Tossut 155g

Neuloin tossut, tässä kokoa valtava, lankaa kului 155g. Loput Naturgarnit ja kärkiin Melli-lankaa. Huovutan, jos uskallan, tuonnempana. Suloiset jalassa, sovitin.

Pale Yellow

Toinen hamsterityöni on ihan yhtä pieni kuin ensimmäinenkin, nimittäin Pale Rose -mallilla (Ravelry-linkki ilmaisohjeeseen) neulottu lasten myssy.

Tämä taitaa alkuperäisistä suunnitelmista poiketen mennä lahjaksi ystäväni tyttärelle. Onneksi samaa lankaa on vielä riittävästi yhteen lasten sytomyssyyn. Tähän lankaa kului 33 g.

3. helmikuuta 2011

Ensimmäinen työ valmis ;D


Oikeastan jo eilen sain nämä ranteenlämmittimet valmiksi. Lankana on Nallea luonnonvärisenä. Puikkoina 2,5mm bambupuikot. Lankaa kului 45 grammaa, eli vielä saa pinnistää... Uusi työ jo puikoilla.

Tili auki

Ensimmäinen lankahamsterityöni on 2,5 mm puikolla tikutettu lasten sytomyssy tuntemattomasta puuvillalangasta, joka on itseasiassa apuemo-Tuilta peräisin ;-). Lankaa tähän myssyyn kului vaatimattomat 35 g - mutta maasta se pienikin ponnistaa!


Malli on omasta päästä, tuollaisia valmiiksi neulottuja "ruttuja" kokeilin tehdä. Koristeeksi virkkasin vielä ginkonlehden Anna kaikkien kukkien kukkia -kirjasta.

Puikoilla on toinenkin sytomyssy samasta langasta sekä suunnittelemani vähän isompi työ. Ei näillä töillä kisoja voiteta, mutta varasto onneksi vajuu kerä kerrallaan!

2. helmikuuta 2011

Lovikkalapaset, 165g


Neljä kerää ihanaa, kaksikertaista, hamsteroitua SNY-lankaa vuoteen alta käytetty. Samalla tulivat käyttöön ensi kertaa puikot nro 7, pakkaus pilkottaa kuvassa. Lankavyötteetkin liitin kuvaan. Ohje Novita 2007 syksy. Hauskaa miten monen paikkaan Aito Lankahamsteri tallettaa Aarteitaan... 165 g lankaa kului. Pari kerää vielä jäi.

1. helmikuuta 2011

Tervehdys kaikille!

Annariu länsi-uudeltamaalta, naimisissa ja 3 huhtikuisen lapsen äiti. Hamstereissa mukana neljättä kertaa, kolmatta täällä 3:ssa.

Kauheasti ei viimeisen vuoden aikana ole tullut neulottua. Tänä vuonna en ota tavoitteita, kun viime vuonna tulos jäi huonoksi suurista suunnitelmista huolimatta, koska yötyöni haittasi ja haittaa edelleenkin neulomista.

Blogikin löytyy, Annan elämää... päivittely vaan on harmittavasti jäänyt paitsioon... Jos nyt ottaisi itseään niskasta kiinni =D

Hauskaa hamsterointia kaikille!!!

Sorveira lähtee taistoon

Olen alle kolmekymppinen yhden miehen vaimo ja yhden lapsen äiti, alaa vaihtava opiskelija, joka pysyy luennoilla hereillä neuloen. Lankavarastoa en ole uskaltanut laskea, ihan riittävästi noita keriä tuolla on.. Hamstereissa mukana ensimmäistä kertaa, katsotaan mitä tästä tulee. Ainakin hyvä syy olla ostamatta lankaa :D Pölyallergia hiukan haittaa harrastuksia, mutta kenenkä elämä täydellistä olisi. Omaa Puikot koukussa -blogiani päivitä laiskasti, joten se ei kerro koko totutta, mutta saa siellä silti poiketa ;)

31. tammikuuta 2011

Marjakin on taas mukana

Tervehdys teille!

Olen Marja Neulenurkka-blogista ja mukana ties kuinka monennetta kertaa.....
Lanka-arkkuni ja kaappini pursuaa lankaa, joten nyt olisi hyvä saada varastontyhjennystä välillä.
Sen kummempia suunnitteluja enkä taktiikkaa ole tehnyt, mutta luulisin pääseväni muutamasta kerästä eroon. Aiemmin on tullut vähennystä kilon verran, joten tuossa on tavoitetta tällekin kerralle. Nyt ei muuta kuin sanoista tekoihin ja katsomaan kuinka suuren suunnitelman käy ;)

Maikki täällä moi!

Hei vaan!

Olen Maikki, kohta kolmekymppinen kotiäiti ja ensimmäistä kertaa mukana Lankahamstereissa. Blogiini pääset kurkkaamaan täältä.

Kaapin perukoille on päässyt kertymään epämääräinen kasa nyttösiä sekä muutama harhaostoslankasatsi, joista olisi haaveena päästä nyt eroon. Suunnitelmissa olisi neuloa ainakin yhdet paksut lapaset, parit tossut sekä sitten joku isompi juttu, mihin saisin upotettua tuota lankaa. Jos kilonkin verran saisin noita inhotuslankoja vähemmälle, niin tyytyväinen olisin!

Inkeri esittäytyy

Hei kanssahamsterit,

Täällä Inkeri, keski-ikäinen, uusimaalainen neuloja ja virkkaaja mukana lankahamstereissa ties monettako kertaa. Taas on tarkoitus vähentää lankavarastoa muutama kilo. Ihmeempiä suunnitelmia ei ole. Luulen, että eniten tulee neulottua sukkia, pipoja ja lapasia.

Moikkis.

Olen Eija, ja ensimmäistä kertaa mukana. Intohimoinen käsityön harrastana ompelen ja neulon. Enimmäkseen olen kutonut sukkia ja muutaman pitsihuivin. Lankaa on varastoissa pilvin pimein. Minulla on myös neulekone jolla en tehnyt mitään vähään aikaan, suunnitelmissa olisi aloittaa jossain vaiheessa. Olen hieman yli 50vee. Minulla on neljä lasta ja neljä lastenlasta, joten hommaa riittää. Kiva olla mukana ja katsotaan mitä saan aikaiseksi. Minulla on blogi täällä

Sepieni ekakertalainen

Moi! Olen nuori työtön lankahamsteri Espoosta. Varastoa on tässä muutaman aktiivisen neulevuoden aikana kertynyt vajaat kuutisen kiloa ja tavoitteena olisi päästä langanostossa samaan tahtiin kulutuksen kanssa. Ensin pitää kuitenkin kiriä varastoa vähän pienemmäksi ja hamsteritempaushan on tähän oiva kannustin. Olen ensimmäistä kertaa mukana ja tavoitteena on saada itselle valmiiksi villapaita. Jos se valmistuukin yllättävän nopeasti (tai jos menee pieleen ja ottaa päähän), yritän käyttää jämälankoja sukiksi ja tiskiräteiksi. Kulutustavoitteena on vaatimattomat puoli kiloa, ja jos kilo menee rikki, olen jo todella ylittänyt itseni.

Tässä vielä Suuri Sunnitelmani:

Niina esittäytyy

Olen 40v. nainen Helsingistä, lapseton, eikä ole Vielä kissoja. Olen mukana ties kuinka monetta kertaa.

Vedän HUS:in alueella sytomyssykeräystä.

Olen hidas tekemään, mutta mukana ollaan ja lankaa ei osteta! :D

Maritta esittäytyy

Heippa, minä oon Maritta ja osallistun hamstereihin ekaa kertaa. Tammikuu on kulunut onnistuneesti lankalakossa ja helmikuussa on helppo jatkaa samalla tiellä. Tammikuu kulutti ehkä kilon verran varastosta pois, joten helmikuun aikana olisi kiva saada samanmoinen määrä kulumaan. Tuota varastoahan riittää...

Tavoitteena on saada vihdoin itselle tehtyä joko neulepaita tai -takki, tyttärelle neuletakki ja ehkä miehelle yhdet sukatkin. Muuten on pää ihan tyhjä ideoista tällä hetkellä, joten täytynee seikkailla Ravelryssa iltasella hakemassa inspiraatiota.

Tähtilapsi esittäytyy

Minä täällä hei :) Ekaa kertaa hamstereissa mukana ja innolla odotan et sais ottaa uutta projektia puikoille.

Asustellaan hyvinkäällä ja perheeseen kuuluu kaks neitiä, 2v ja kohta 1v, mies ja kaks kissaa. Jotta langaton helmikuu ei olis liian helppo niin jos käy hyvin/huonosti ni muuttoa pukkais loppukuusta :D

edit. Melkeen unohdin linkata oman bloginkin :) Täältä löytyis Tähtilapsen jorinat..

30. tammikuuta 2011

Apuemo esittäytyy ja käytännön asiaa

Ihanaa nähdä, että olette jo päässeet esittelyiden kanssa vauhtiin ja aika moni on saanut hyväksyttyä blogikutsun. Hyvähyvä!

Kolmosissa teidän apuemona pyörin siis minä Tui, oma blogini on Tuin kutomo. Tämä on luultavasti kolmas kertani hamstereissa tai neljäs, en muista! Toinen kerta apuemona ja koska jätin viime vuoden väliin hamsteroinnin suhteen niin on taas kiva kaivella varastoja ja neuloa itseään haastaen. En tähtää koviin kilomääriin, hyvä jos kiloonkaan pääsee mutta josko saisi oltua ostamatta sitä lankaa. Kun sitä on köh kertynyt. :D

Käytännön asioista sen verran, että kun postaatte tänne, laittakaa tunnisteeksi aina oma nikki niin on sitten helpompi tarvittaessa seuloa postaukset per kirjoittaja. Kulutusgrammoja kun ilmoitatte niin voisimme käyttää tunnisteena sanaa VALMIS! ja huomaa huutomerkki. :) Siten osaan poimia viikkoraporttiin kaikkien grammat. Kuten Kristel-ylidiktaattori onkin kertonut niin joka viikko tehdään viikkoraportti joten muista ilmoitella heti kun saat valmista niin saadaan kisaan mukaan heti kaikki grammat! 1.3. teen loppuraportin joten siihen mennessä tarvitsen kaikkien grammat. Mikäli tulee sääligramma-anomuksia tai ikuisuusgrammahaaveita, hihkukaa minulle niin välitän viestiä Ylidiktaattorille joka tekee päätökset.

Nyt ehtii vielä terotella puikkoja ja kaivella langat esiin valmiiksi, tiistaina sitten aloitellaan! 2.2. ei vielä ole viikkoraporttia koska ollaan juuri vasta päästy vauhtiin mutta seuraavalla viikolla sitten sitäkin hienompien lukumien kera, eikös vaan! Ja jos tulee kysyttävää, kysykää reippaasti! Tsemppiä koetukseen kanssahamsterit!

Tunnisteista vielä! Käytetään esittelyssä tunnistetta esittely. Muita tunnisteita saa ehdottaa sitä mukaa kun tulee tarvetta!

ankkis mukana :)

Elikkäs tääki vois vähä esittäytyä. Ekaa kertaa hamstereissa mukana ja tavoitteena ois saada tehtyä ainaki 1huivi, 2sukat, vauvan peitto ja muuta vauvasälää :D Jos oikeen laskin ni 3 ekaan kohteeseen menisi noin 600g lankaa :) niin juu ja oma blogi on täällä

TiiQ mukana

Olen lankahamstereiden ensikertalainen, Käsistä karannut -blogin emäntä ja pienehkön lankavaraston (~6 kg) omistaja, neljääkymmentä kohti kulkeva alanvaihtaja-opiskelija, äiti ja patologinen käsitöiden tekijä. Ongelmani ei ole lankojen ostaminen, vaan muiden vieroksumien hylky- ja jämälankojen haaliminen. Niinpä teen yleensä paljon pieniä töitä samalla kun isompiin projekteihin varatut langat saavat rauhassa täyttää varastolaatikoita.

Lankahamsterikuukauden tavoitteeni on tehdä ainakin yksi isompi työ (>300 g) sekä vähintään yksi huivi tavanomaisten pikkutöiden lisäksi. Kuukauden ajan pitäisi malttaa olla kyselemättä sellaisten lankojen perään, joista muut haluaisivat eroon. Lisähaasteensa tuo opiskelu, jonka myötä vietän kaksi viikkoa paikkakunnalla, jossa tiedän olevan kaksikin lankakauppaa, joissa jopa minun itsekurillani varustettu neuloja voi sortua.

Hamsterikuukauteen valmistauduin eilen kerimällä (käsin) lähes kilon lankaa. Tämä on merkillepantava ponnistus, sillä keskimäärin vihaan kerimistä ja siksi vyyhdillä olevat langat jäävät aina sivuun odottamaan aikaa parempaa.

Näillä eväin lähdetään tavoittelemaan ~10 % kevennystä omaan varastoon :-).

Esittäytyminen 2011, Ruiskaunokki

Hei! Iloinen tervehdys kaikille Lankahamstraajille! Katselin kerran Hamstraajan keittokirjaa, jossa sanottiin: Saat aloittaa varaston hyödyntämisen! Antaisimmeko siis itsellemme luvan iloitella lankojen, noiden suurien aarteiden kanssa? Minulle sopisi hyvin myös vyötärön kapeneminen siinä ohessa. Tiistaina alkaa armoton puikottelu! (Paljonko mahtaa energiaa kulua?)