27. helmikuuta 2010

Mukana myös

Hei, olen Ivelle ja olen lankashoppailuaddikti. Erikoisalaani ovat nettikaupat, joissa olenkin päässyt melkoisiin sulovilenismin huippusaavutuksiin sitten viime kesän. Olen nyt mukana ehkä noin kolmatta kertaa. Aiempina vuosina esiinnyin nimimerkillä Iva. Lankavarastoni tarkempia mittoja en oikeastaan edes halua tietää saati kertoa. Riittää, että tiedän ja useimmiten myös muistan ulkoa, mitä sieltä löytyy.

Tällä hetkellä kesken on parikin isompaa keskeneräistä projektia, jotka pitäisi saada hamsteritöiden ohessa valmiiksi, joten loppusaldostani en odota mitään huikeaa. Viimeksi uhosin tekeväni useampia vuosia ufoutuneen neuletakkini valmiiksi, ja taidanpa uhota samaa tälläkin kertaa - toivoakseni paremmin tuloksin.

Varsinainen tavoitteeni hamsterikuukauden aikana kuitenkin on yksinkertaisesti langanostolakko
(olosuhteiden pakottama pieni pellavapoikkeuslupa pois lukien). Vahvatahtoisena ja kovaan itsekuriin taipuvaisena ensi viikonlopun Kädentaitomessutkaan eivät siis ole uhka eikä mikään asian suhteen, enkä yleensäkään ole hypistelijävileeni. Sitä paitsi, odotan ensi kuun aikana kaukaa meren takaa saapuvaksi paljon ihania lankoja, joiden saapumisesta tuskin maltan olla raportoimatta. Ai, mitenkä niin ennakointia?

Sukkelia puikkoja kaikille!

Raijis esittäytyy

Moi!

Mukana ollaan taas hamsterikisassa, nyt jo neljättä kertaa. Kahtena vuonna neuloin helmikuussa ihan hulluna, viime vuonna rauhallisemmin ja tuskin tänä vuonnakaan olen kilpailemassa voitosta, mutta eihän sitä koskaan tiedä, ja mukaan halusin kuitenkin koska tää on neuletempauksista ehdottomasti suosikkini. Tavoitteenani olisi neuloa kaksi reilua villatakkia, hamstrasin niitä varten tänään kaksi kiloa Jannea.

Lisää musta ja varsinkin käsitöistäni voi lukea blogistani Raijis ja käsityöt. Mainittakoon nyt sen verran että olen keski-ikäinen ja asun uudellamaalla ja käsitöitä olen harrastanut noin 11-vuotiaasta alkaen ja niiden parissa olen melkein koko työuranikin tehnyt.

MariJ esittäytyy

Hei vaan kaikille! :)

Olen Mari 32 vee Oulusta, ja tunnette ehkä blogini Heivatut Kudelmat. Näyttää siltä, että tässä kolmosryhmässä on toinenkin Mari, joten käytän erotukseksi nimeä MariJ. Olen harrastanut käsitöitä koko ikäni, ihan jo alle kouluikäisestä saakka, aluksi virkkaamista mutta sitten jo parikymmentä vuotta takaperin aloin aktiiviseti neulomaankin. Kutimet minulla on mukana kaikkialla! :) Hamsterikuussa pyrin keskittymään neulomiseen ja virkkaamiseen, mutta muutoin tulee kyllä ristipisteltyä, neulahuovutettua, joskus ommeltua - ja olenpa vastikään opetellut kehräämäänkin. :) Sitä en kyllä taida uskaltaa suuremmassa määrin hamsterikuussa harrastaa, ettei pääse lankavarasto paisumaan... ;)

Olen nyt mukana hamsteroimassa jo neljättä kertaa, ensimmäisen kerran osallistuin vuonna 2007. Ensimmäisenä vuonna hamsterisaldoni oli 2873 grammaa, vuonna 2008 osallistuin puolestaan lähinnä kannatuksen vuoksi, sillä saldo jäi tuolloin vaivaiseen 38 grammaan, mikä selittynee osittain sillä, että kuopus oli tuolloin kuukauden ikäinen. ;) Viime vuonna otin vahingon takaisin, ja ylitin kolmen kilon haamurajan ja hamsterisaldokseni tuli peräti 3078 grammaa. :) Tänä vuonna taitaa olla sitten taas välivuoden aika, sillä en lähde tavoittelemaan useampien kilojen kulutusta. Lankavarastoni koostuu tällä hetkellä lähinnä ohuista langoista - muutama Huopaskerä löytyy kyllä, mutta loput ovat sitten Nallea ja sitä ohuempia, joten niitä ei kovin vinhaa vauhtia tuhota.

Yritän olla realisti, ja asetan tämän vuoden hamsterikulutustavoitteekseni 1,5 kiloa lankaa. :) Päättelin, että kilon langankulutus kuukaudessa ei pitäisi tuottaa ongelmia, mutta kaksi kiloa voi olla jo aika mahdoton saavuttaa, joten siitä sitten päädyin tavoittelemaan puoltatoista kiloa - mikä on yhtä paljon kuin olen kuluttanut tammi- ja helmikuussa yhteensä, ja siihen pitäisi nyt kuukaudessa yltää. :) Tällaisilla suunnitelmilla aion nyt hamsterikisaan lähteä mukaan:Huopasista neulon parit lapaset ja jämälangoista virkkaan patalapun. Niihin meneekin jo 400 grammaa. :)

 

Luotan siihen, että virkaten kuluu lankaa nopeammin kuin neuloen, ja myös toista meneillään olevaan tempausta ajatellen olen päättänyt virkata maaliskuussa vihreää. Malli on jo valittuna - joskin siihen ei tuota viittä kerää Nallea mene, ei todennäköisesti edes neljää, hädin tuskin ehkä kolme... ;)

 

Ja uskoisin myös, että Bambusta virkaten lankaa voisi kulua nopeasti, joten katse kuikuilee tähän koriin päin, missä on minun Bambukokoelmani... ;) Ehkä näistäkin koukuille varmimmin pääsee nuo eniten vihertävät eli turkoosit. Malli on tiedossa ainakin sille ja punaisille Bambuille, violetti vielä pienenä kysymysmerkkinä, mutta voi olla, etten sen kimppuun hamsterikuun aikana ehdikään. Mutta jos näistä langoista lähdettäisiin liikkeelle, ja katsotaan mitä kuukaudessa ehditään! :)

Langanostolakko tuskin tekee minulle tiukkaa, sillä olen aloittanut lankapaaston jo helmikuun puolivälissä ja aion jatkaa sitä koko paastonajan eli lankalauantaihin saakka - kenties pidempäänkin, jos en juuri silloin lankalauantaina kaupoille osu. ;) Mutta mikäli saavutan hamsteritavoitteeni ja puolitoista kiloa menee kuukaudessa rikki, niin ehkä jo sen kunniaksi voisin palkita itseni yhdellä lankakerällä sitten pääsiäisenä. ;) Olen muutenkin viime aikoina osoittanut hyvää itsehillintää lankahyllyjen ääressä, sillä viime vuoden aikana sain pienennettyä lankavarastoani peräti kymmenellä kilolla! :) Nyt lankaa löytyy enää vajaa kuusi kiloa, ja mikäli saavutan hamsteritavoitteeni, pitäisi kuun lopussa olla enää noin 4,5 kiloa lankaa kaapeissa. :) Sellainen pidempiaikainen tavoitteeni olisikin kokonaan luopua varsinaisesta "varastosta" ja ostaa vain lähiaikojen tarpeeseen eikä hamstrata ja marinoida lankoja vuositolkulla - onneksi on näitä tempauksia tukemassa tavoitetta! :)

Oikein käsityörikasta ja grammaisaa hamsterikuuta teille kaikille! :)

helou helou

Ensikertalainen hamsteri hommissa ^^
Suunnitelmia ensi kuulle on jo rutkasti.
Lentsu/Lentsusan nikillä vaikuttelen internetsissä ja blogissa Friikki Pirkot
( en lisännyt urlia koska en jostain syystä ole koskaan saanut copy pastettua minkään näköistä linkkiä bloggeriin ^^) Ja jos saan kulutettua yli 2 kiloa lankaa mikä olisi tarkoitus niin ukkoni lupasi hommata kauan odottamani new super mario bros pelin wiille :D ( toisaalta saisin ostettua sen itsekkin kun ei mene lankaan niin paljoa). Pakkoneuloosi alkakoon (jatkukoon).

heips

Toista kertaa mukana!
Puikkoja on teroitettu, lankojen ja ohjeiden katselmusta tehty... To do-listani on todella pitkä, mutta jospa keskittyisin tässä kuussa olennaiseen. Sukista, myssyistä sun muista on aina pulaa. Ja ainakin yksi villapaita on luvassa, miksei muutamakin jos aika antaa myöten.
Blogini on ollut alkutalven hieman heitteillä, ja löytyy täältä.

Täällä taas :)

Kerran taisi hamsterointi jäädä väliin, vaikka erittäin tarpeeseen langanostolakko ja varastojen kulutus olisi. Lankaa on kymmeniä kiloja, en jaksa (tai uskalla) edes laskea tarkkaa määrää. Aina löytyy hyvä syy ostaa lisää lankaa :) Yleisin syy taitaa olla "kun halvalla sai". Ostan lankaa myös lohdutukseksi ankeana päivänä ja itselleni tuliaiseksi matkoilta. Paljon myös saan lankaa, viime vuonnakin perin tutun mummon koko lankavaraston, joka oli kymmeniä kiloja.
Tekemisiäni esittelen Marin Kässäpäivis-blogissa, joka nyt on kovin hiljainen, koska olen keskittynyt neuleolympialaisiin enkä ole ehtinyt bloggailla. Viimeiset olympiaadisilmukat jäävät huomiseen ja sitten pääsenkin aloittamaan hamsterikuukauden. Tarkoitus neuloa ainakin pipoja Vaaka ry:n keräykseen ja myssyjä tai baskereita sytomyssykeräykseen.

Huomenta ja hyvää yötä..

Tulipa lähettyä mukaan hamstereihin monen vuoden tauon jälkeen.. olin vissiin sillä ensimmäisellä kierroksella aikanaa mukana.

Eli tottelen (jos huvittaa) nettimaailmassa nimeä Topperi ja Hävityksen Kauhistus -blogia pitelen vaihtelevalla aktiivisuudella Mutsin kanssa.

Tavoite olis ihan reilusti saada noita varastoja pienenemään.. liki 40 kiloo on mulle liikaa.. lankaähky vaivaa. Alottelin omatoimihamsterointia jo vuoden vaihteessa ja tarkoitus olis jatkaa vielä maaliskuun jälkeekin, mutta aika näyttää mitä tuleman pitää.

Neulomisiin
Topperi

Ni hao!

Tervehdys täällä yöpuulle painuvasta Kiinasta! Kolmatta kertaa lankahamstereissa mukana ja saa nähdä miten tänä vuonna onnistun. Aikaisemmilla kerroilla ei ole sortumisia tullut ja kulutukset ovat olleet 740g (2008) ja 2085g (2009). Tänä vuonna tuskin noita grammoja ainakaan enempää tulee, kuin viime vuonna, hyvä jos tuolle 2008 tasolle edes pääsen. Taloudessa kun pyörii arkisin minun ohella 2v4kk vanha esikoinen sekä 4kk vanhat kaksoset, iltaisin ja viikonloppuisin sitten tuo meidän isäntäkin onneksi minulla apukäsinä... Äitiys"lomalla" siis kädet täys hommia noin muuten, mutta illan tullen koitan aina nipistää itselleni hieman aikaa neuleen parissa. Suunnitelmissa olisi ainakin parit villasukat saada aikaiseksi, mm tätini sukkia tilaili jo jokin aika sitten ja tarvisi nuo lapset varmaan ensi syksylle/talvelle jotain villaista haalareitten alle... Saa nähdä sitten mitä ehdin tekemään!

Blogi, joka kyllä on ollut aivan hunningolla viimeisen vuoden, löytyy osoitteesta http://lankaleikit.blogspot.com/ . Täytyy nyt koittaa aktivoitua sen päivittämisessäkin, mutta ensin teen tuon kantoliinailutakin valmiiksi. Pari saumaa ommeltavana saumurilla ja sitten olisi kevättakki valmiina (kelit täällä Kiinassa nyt sellaista +10-+20 päivisin, yöllä vielä mennään lähemmäs nollaa), joka saa kelvata Suomen kesässä kun sinne lomalle tullaan (viimeeksi kesäkuussa hytisin hiekkalaatikolla toppatakissa Kiinan helteiden jälkeen). Jos tuon takin saisi valmiiksi huomenna, kun ei taida nuo ompelukonelangat kauheasti saldoa nostaa hamsteroinnin osalta, liekö edes lasketaan mukaan :-p

Taidankin sitten olla ensimmäisten joukossa aloittelemassa hamsterointia maanantaina, kello on Suomessa noin 1 yöllä, kun meillä täällä alkaa aamuhommat noin kello 7. Toisaalta sitten ensimmäisten joukossa lopettelenkin, kun en jaksa valvoa kovinkaan paljoa yli kello 22 illalla - kello 16 Suomessa. Mutta nyt maistelemaan tänään leivottua ruisleipää! Jotain iloa ulkomailla asumisesta, pitänyt tuokin taito opetella, että miten ruislimppu väännetään...

Apuemon terveisiä ennen alkua

Kaikki tähän alablogiin tarkoitetut lienevät kutsunsa saaneet. Sitä mukaa kun tänne asettuu taloksi, voisi laittaa pienen esittelyviestin jossa kertoo mahdollisen bloginsa osoitteen niin saan päivitettyä tuon sivupalkissa olevan listan ajan tasalle.

Joten eipä sitten muuta kuin puikot teroitukseen ja lankakerät käden ulottuville jotta heti lähtölaukauksen kajahdettua voidaan aloittaa grammojen kerääminen. Allekirjoittanut kyllä menee heti maanantaiaamusta taas paikkaan jossa hamsterikärsivällisyyttä koitellaan enempi kuin paljon... Mutta koitan olla sortumatta ihanuuksien keskellä.