2. huhtikuuta 2010

Viimeisetkin (?) grammat laskettu mukaan

Kulutukset

6300 g Lentsu

6174 g Juuli

2016 g MariJ

1858 g Kati

1633 g Ixu

1330 g Pelagia

1327 g Mari

1216 g Ninnu

1015g Äiti-Puffa

750 g Cefuts

693 g Muriska

682 g annariu

596 g Tanja V

510 g Topperi

350 g Zeska

294 g IvelleYhteensä kulutettu 26 744 grammaa joka tarkoittaa 50 g lankakeriksi muutettuna noin 535 kpl

kuvamateriaalia...elikkäs ne valmistuneet kuvina...

ylimpänä patalaput, clapotis ja puput kaulaliinoineen

alempana sininen vauvasetti ja vauvamyssy

*Vieläkö ehtii...

ilmoittaa grammoja? Ei niitä kyllä paljon ole, tahti hiipui maaliskuun loppua kohti. Onneksi houkutukset eivät käyneet liian suuriksi. Hamsterikuun viimeisenä päivänä kiusasin itseäni viettämällä iltaa lankakaupassa... Mutta pystyin vastustamaan kiusausta :)

Tässä siis viimeiset grammani:
hiansuut+kaulus talvitakkiin 161 g
Hug-pipo, lila 44 g
Tähdellinen-sytomyssy 42 g

1. huhtikuuta 2010

Oho! Oho! Oho!

Hei ymmärrättekö te? Huh hui! YLI 26 KILOA!!! Tajuton määrä lankaa käytetty! Minä kun luulin että 20 kiloa olisi sellainen "haamuraja" mutta kissanviikset! Kaksi kilpasisarta pääsi yli KUUDEN KILON!!! Tiukka kaksintaistelu! Lentsu viimehetkellä huiskasi ohi 126 gramman erolla.

Tässä nyt tämän hetken laskelmat. Tarkistakaa omat lukemanne; en voi olla 100%:n varma että kodeiinihuuruissa olisin saanut kaikki grammat talteen tai vain kertaalleen... Alan pikkuhiljaa uskomaan että olen joitakin grammoja laskenut tuplaten...
6174 g Juuli 6300 g Lentsu

2016 g MariJ
1858 g Kati
1633 g Ixu
1330 g Pelagia
1216 g Ninnu
1080 g Mari
1015 g Äiti-Puffa
750 g Cefuts
693 g Muriska
682 g annariu
596 g Tanja V
510 g Topperi

350 g Zeska
294 g Ivelle

Yhteensä kulutettu 26 247 grammaa joka tarkoittaa 50 g lankakeriksi muutettuna noin 525 kpl

Kisasta putoajia ryhmässämme oli ilmeisestikin vain yksi. Harmillista, mutta eihän näille houkutuksille aina mitään mahda.

*

Huh onneksi äiti soitti viime hetkellä että olinko muistanut lisätä äitin sukat ja pannulaput saldoon
:D
NO EN!':D

eli vielä karamellsukat 95g ja neliöpannulappu 105gKIIIIITOS ÄITI!!!

*Pikapikaa grammojen ilmoitus

Huoks. Puffalasta ei ole kuulunut kuun aikana yhtään ilmoitusta aikaansaannoksista, mutta onneksi apuemo tutkailee tarkkana myös osallistujien blogipostauksia, ja kävi minullekin huutelemassa grammojen ilmoituksesta. Pyydän syvästi anteeksi mattimyöhäisyyttäni.
Sain hamsterikuun aikana aikaan siis:
-monomaton 270g
-kasan tiskirättejä 600g
-parit sukat 95g

Kulutusta siis 965g. Ostoshimon pystyin torjumaan, mutta kahta ex tempore lahja/arvontavyyhtiä sentään en. Mutta nehän eivät kiellettyjen aineiden listalla olleetkaan? :)

Lisäksi purin yhden ufon, lankaa vapautui tuosta suunnilleen puoli kiloa; saako tästä vaikkapa 50 sääligrammaa? Menisin yli kilon ja se olisi itselleni suuri henkinen voitto! :)

Tuottoisa maaliskuu takana

En varmaan koskaan ole neulonut näin lyhyessä ajassa näin paljon! Vaikka olenkin meidän porukan häntäpäässä vajaalla 600 grammallani, niin minulle tämä on suuri saavutus. Kiitos kaikille vertaistuesta!

Lisäsin aiempiin kirjoituksiini vielä kuvat säärystimistä ja säilytyskorista.

*Vielä viimeiset

Missä ihmeen välissä kaikki ovat neuloneet noin hurjia määriä :) Itse pääsin omaan tavoitteeseeni, eli yli kilo lankaa kului sieltä varaston vanhemmasta päästä, eikä uutta tullut tilalle.

Tässä vielä viimeiset grammat:

- joustinpipo seiskaveikkaa 63 g
- toinen pipo myös seiskaveikkaa 64 g
- ja virkattu sydäntyyny vaaleanpunakirjavasta Samos Lollipopista 304 g

Yhteensä siis 431 g.

Tuosta sydäntyynystä tuli heti tyttären 1v6kk suosikki, haluaa aina sen pään alle kun loikoilee sohvalla :)

Kuviakin voisi tietysti laittaa , mutta kirjoitan tätä töissä (hyi minua!), kun en muuten ehtisi ajoissa.

*kuvia

Miten lisätään kuvia vanhoihin postauksiin? Enivei, tein niistä kuvista nyt oman postauksensa.


Virkkasin 6mm koukulla nelinkertaisesta hahtuvasta, ylempi malli jostain vanhasta Käsityökerhosta, alempi erään kuvan perusteella ilman ohjetta.
Sitten piti vielä kokeilla, miltä perinteiset pitsiliinat näyttää villaisena ja suurella koukulla tehtyinä. Aika kivalta, sanon mä. Mallit Kauneimmat Käsityöt ja Burda-lehdistä.
menekit: huivt 125 ja 128g, liinat 42g, 36g ja 22g.
...tietysti kuivana :-)...

*Ohoijjaa heleijjaa

Hihhihiiii
Empä muuta sano että 6.1kg on kulunut lentsulla tässä kuussa lankaa :D
Tämän viikon kulutus oli 2805g
Tossa on(tässä) jo joitain kuvia hamsteroiduista töistä ja illalla tulee lissää.
Ehdottomasti uudestaan ensivuonna ja paremmilla särkylääkkeillä :D
Lentsu kiittää ja cumartaa.
Pääsiäisen voisin viettää vaikka nukkumalla villamunien kanssa ^^

*värikäs loppuhuipennus

heips! Vapaapäivänä on aikaa tehdä kuvausjärjestelyjä. Pari kuppia kahvia naamaan, sitten miettimään parhaita kuvakulmia ja odottamaan auringon pilkahdusta.

Kamala startitis on vaivannut koko kuukauden ajan. Sunnuntaina kuvittelin ehtiväni vielä aloittaa uuden työn, raidallisen topin, jota lahjansaaja on odotellut jo erinäisen tovin. Aivotonta kudottavaa, mutta niin puuduttavan yksitoikkoista. Pääsi loppusuoralle neuletapaamisessa ja viimeistelyyn kotona. En olisi ikinä tehnyt tätä näin lyhyessä ajassa, ellei hamsterikuun loppuminen olisi ollut piiskanani.
Kudottu ggh:n Bali-langasta 4.5mm puikoilla, ohje Rebecca-lehti 33, malli 31.
Vino pino värikkäitä kämmekkäitä valmistui viikon kuluessa työmatkaneulomuksina.
Tässä parempi kuva. 12 paria kämmekkäitä plus kukka. Lankana on aina yksi säie mohairia tai muuta pörröä, toinen säie villaa, 6mm puikot.
Kokeilutyönä syntyi spiraalivirkattu patalappu tällä ohjeella.
menekit: toppi 188g, kämmekkäät ja kukka yht. 615g, pannulappu 25g.
Hups. melkein meinasi unohtua huovutetut kaulahuivit jotka juuri hyppäsi koneesta - kuvaa hetken kuluttua.

Kiitos ihanalle apuemännälle kannustuksesta ja tsemppauksesta! Samoin kanssahamstereille innostavasta seurasta ja Ylihamsterittarelle tempauksen järjestämisestä! Eikös ensi vuonna hamsteroitaisi jälleen klassisesti helmikuussa? Se olisi kaiken puolin parempi kuukausi, lyhyt ja napakka, ei innostus pääsisi herpaantumaan.

*huomenta!

itsellä jäänyt postaaminen kokonaan väliin, melkein neulominenkin... töissä ollut hullun kiireistä koko kuukausi, mutta jotain on saatu aikaiseksi...

* tähän tulee kuva myöhemmin tänään *

booteesit ja tumput lanettia, 22g
2 vauvamyssyä wool&wool neliraita 70g
9 huovutettua "legs"pupua kaulaliinoineen, täytteenä lankaa päättelyjämiä ym 200g
2 virkattua, huovutettua patalappua cortinasta 140g
clapotis 7veikkaa 250g

yhteensä siis 682g
aktiivista neulontaa viimeiset 2vkoa

kiitos ja kumarrus, ensivuonna uudestaan?

*Huomenta hamsteroidit!

Itselläni virkkaantui 3 kappaletta eli 62 grammaa pannunalusia Rustika –langan jämästä ja eilisen terveyskeskus-päivystyskeikauksen aikana neuloin etiopianuttua niin paljon että kotiin jäi enää olkien neulominen. Nuttu valmistuikin kivasti hiukan ennen iltakymmentä jolloin ensimmäinen C.S.I.:kin loppui teeveestä jolloin kykeni langanpäät päättelemään. Toista nuttua toki jatkoin toisen C.S.I.:n ajan, mutta se ei ehtint millään valmistua Maaliskuun puolella. Valmistuneen nutun painoksi tuli 71 grammaa.Vielä on yhdeksisen tuntia aikaa raportoida eilisen valmistuneet ja sitten kokoan loppuraportin. Jokatapauksessa saavutimme loistokkaasti kahdenkymmenen kilon "haamurajan" vaikka allekirjoittanut ei tänä vuonna yltänyt likikään aiempien vuosien tuhovimmaan. Laiskana en ole ollut, mutta kun tuhottu on sellaista lankaa joka on annettu tuhottavaksi ja jota ei siis voi hamsterisaldoon laskea (tosin eipä siitäkään olisi ollut apua kuin 100 gramman verran).

*Eikä mennyt edes tiukille... ;)

Hyvissä ajoin ennen puoltayötä päättelin viimeisen langanpään, taisi olla joskus 23 maissa... :)


Sytomyssyjä tuli virkattua vielä kolme kappaletta. Punaisen paino on 49 grammaa, raidallisen 34 grammaa ja turkoosin 35 grammaa. Pääsinpäs kahden kilon kulutuksen yli, eli MariJ:n loppusaldo pitäisi olla 2016 g. :)

Lämpimät kiitokset kanssahamsteroijille ja kannustavalle apuemolle! :) Jännitän kovasti, miltä näyttää kolmoshamstereiden loppusaldo, päästiinkö kahdenkympin paremmalle puolelle...? ;)

31. maaliskuuta 2010

tiukkaa teki

mutta nyt on viimeiset silmukat kudottu ja langat päätelty. Kuvia ja grammoja huomenissa.

*Vihoviimeiset valmiit!

Kello on Kiinassa jo hieman yli 12 yöllä, joten kuvia ei tule nyt tähän postaukseen, koitan huomenna saada laitettua näytille todisteet. Nyt vain kirjallisessa muodossa raportti mitä tässä on tullut tehtyä vielä.

Esikoiselle sain viimeisteltyä tuon villapaidan samasta Patonsin langasta, kuin mitä omani on. Langanmenekki oli noin 350g, koko paidalla 98cm + huppu (ja nappi kauluksessa)

Tilkkuja on tehtynä 9kpl, kaksinkertaista wool:ia/nallea ja koko tilkulla 15x15cm, eli kulutusta sellaiset 400g yhteensä.

Ja tänään virkkasin vielä yhden sytomyssyn puuvillalangasta, kulutus 50g, toivottavasti saan sen huomenna postiin ja ehtii ajoissa keräykseen!

Kulutusta yhteensä siis huikeat 800g vielä! Meinasi silmät pudota päästä, kun nuo peittotilkut punnitsin, yllättävän paljon saa siihen lankaa menemään! Taisi mennä se tavoiteltu kiloraja blogissa rikki? ;-)

Ensivuonna uudestaan, tänävuonna koitan olla ostamatta lankaa mahdollisimman pitkään. Mies tosin linkkasi paikallisen huutonetin/ebay:n englanninkielisen osoitteen, ja sieltähän löytyy jos ja vaikka mitä houkutetta (puuvillalankaa 60 senttiä kerä, käsinvärjättyä villalankaa samaan hintaan per 50g yms).... Kiina kiittää seurasta ja toivottaa hyvää yötä sekä hyvää pääsiäistä (jota täällä ei kyllä erityisesti vietetä, mutta onpahan maanantaikin vapaata miehellä töistä "haudanlakaisupäivän" vuoksi)!

*Vielä viimeiset grammat

Moikka!

Raportoin vielä 61 grammaa sukkien muodossa :) Saisinkohan aikaiseksi otettua kuvat vielä tänään :D
Edit:
Tässä se eka huivi ja sukkaset :) Laitoin huivista ton keskeneräisen kuvan, ku en viittinyt laittaa omaa pärstäkuvaa. joskaan siitäkään ei näy paljoa. Pitää vielä yrittää jossain vaiheessa ottaa kuva siitä kaulurista.


Edit 2: Kipinä saa esitellä nyt kaulurin :)

Vajaa kilo enää!!

Hei ollaan lähellä haamurajaa!!!!!

:)

(jos olkavarsi suostuu olemaan kipuilematta, niin virkkaan kyllä tuon Rustika -keränjämän eli jotain 60-80 g)

30. maaliskuuta 2010

*Sivareissa raitoja kammotuslangastaKuumemittari on yli +37°C:n ja jäseniä kolottaa ja pakottaa :( Sain kuitenkin hytistyä raidat Palmasta ja joistain vyötteettömistä langanjämistä. 81 grammaa kammotusta...
(kammottava olotila johtuu lääkityksestäni, joka aloitettiin 2 viikkoa sitten ja tänään pistin itseeni isomman annoksen lääkettä)

*farkkuhame

Puuvillainen indigovärjätty lanka kuulemma haalenee pesuissa kuin hyvät farkut. Ostin lankaa pari vuotta sitten, kudoin siitä jakun viime vuoden hamsteroinneissa. En käyttänyt sitä koskaan (joten en vielä tiedä miten se käyttäytyy pesussa). Nyt purin sen tehdäkseni langasta jotain kivempaa.
Ravelryssä törmäsin kivaan siksak-raitaiseen hameeseen, virkattuun tosin. Tämä syntyi kutoen ohjeen pohjalta, koska arvelin ettei lankaa kuitenkaan olisi tarpeeksi virkattuun versioon. Omistin 16 kerää, ja toivoin ja pelkäsin että langat riittävät. Toivoin, että ne menevät kaikki eikä tarvitse keksiä niille enää mitään uutta käyttöä, mutta samalla pelkäsin 800g painosta hametta, siinä olisi aika kantaminen.
Kaksi kerää vaaleaa ja nöttönen tummaa jäi jäljelle. Ja kutoessa kun ehtii miettiä kaikenlaista, keksinkin että langanlopuista tulee uusi bitch-laukku, jota varten leikkaan vanhat vaaleat farkkunikin ohueksi kuteeksi ja virkkaan langan kanssa vuorotellen.
Pituutta hameella on n. 75cm, ja kudoin sen 4.5mm puikoilla reilussa viikossa, aktiivisimmin kuitenkin viime sunnuntain, jolloin se eteni lupaavasta alusta jo melkein polveen saakka. Tänään tein helmaraidat ja riensin kuvaamaan.
lanka Debbie Bliss Cotton Denim Aran, menekki 695g
ohje Mari Lynn Patrick Zig Zag Skirt, Interweave Crochet Fall 2006

Huomenna ajattelin mennä Turun nettineulojien kanssa iltaa istumaan ja lopetella yks pikkutyö hyvässä seurassa. Postailen sitten torstai-aamulla viikon tuotokset. Tsemppiä meille! Kiritään 20 kiloa täyteen!!

*Kohti kahta(kymmentä) kiloa :)

Apuemon haave saada kaksikymmentä kiloa rikki tässä alablogissa kannusti minua tekemään tämän topin pikaisesti valmiiksi, vaikka itse epäilin, etten ehdi sitä enää hamsterisaldooni saada. Mutta tässäpä se vain on:


Hamsterisaldoni kasvoi nyt 305 grammalla, ja MariJ:n saldo näyttää tällä hetkellä olevan siten 1898 grammaa. :) Vaikka ylitin jo viime viikolla oman puolentoista kilon tavoitteeni, niin nyt kovasti polttelisi tavoitella vielä kahta kiloa. Ehkä parilla myssyvirkkauksella se voisi onnistuakin - ei kun koukku sauhuamaan! ;)

*Viimeisiä valmiita...


Täällä on ahkeroitu viikonloppu ja eilinen, nyt on yhdet sukat (koko 31-32) sekä lapaset (samalle käyttäjälle) valmiina. Langankulutus noihin sukkiin + lapasiin oli noin 120g itsevärjättyä seiskaveikkaa.


Lisäksi valmistui yksi sik-sak-myssy ensi syksylle/talvelle toiselle kaksosista, toinen pitäisi tehdä - sekä noita sukia ja lapasia yms lisää. Myssyn lanka on Novitan luksus jotain.. villa-silkkisekoite. (unohtui nimi ja ei ole vyötettä tässä). Kulutus noin 50g, eipä jäänyt kerästä yli kun juuri ja juuri sai nuo solmimisnyörit tehtyä (olisin tehnyt i-cordia, mutta siihen ei olisi yksi kerä riittänyt). Langankulutukseen vaikutti myös pari solmua ja pätkä huonoa lankaa solmun jälkeen - taas tätä "laatua" ja "luksusta"...

Eli siis minun saldoon saa lisätä 170g! Puikoilla on lisäksi esikoiselle neuletakki, josta puuttuu enää toinen hiha, toivottavasti tänään tai huomenna saisin sen tehtyä. Lisäksi on noita peittotilkkuja myös tuossa käsityökorissa, täytyy nekin laskea vielä tämän kuun saldoon, mitä on tullut tehtyä! Meni sittenkin minulla kilo rikki, johon olen enemmän kuin tyytyväinen - kaksoset kun opettelevat liikkeellelähtöä ja saa olla vähän väliä pelastamassa heitä milloin mistäkin...

29. maaliskuuta 2010

Kaksi päivää aikaa...

Vau! Eilen meillä oli reilu kolme kiloa vajaa kahdestakymmenestä kilosta, enää se on reilut kaksi kiloa! Mehän saavutetaan tuo uskomaton rajapyykki, eikövain saavutetakin!

Itsellä on nyt puikoilla/koukulla kaikkea "epämääräistä". Etiopianutut jotenkin tympii; olenhan niitä jo neljä tehnyt kokonaisuudessa, pojan paitakin tökkii kun hihat meni ihan "vinturalleen" ja ne pitää purkaa. Tänään nyt sentään valmistui tytöille kummallekin kännykkäpussi. Samalla noista jämälankakoreista hyppäsi pannunalunen koukulle; niitä ei ole koskaan liikaa.

*Säärystimet typykälle

Vielä väänsin kummitytölle raidalliset säärystimet kolmesta erisävyisestä alpakkalangasta. Painoa tuli yhteensä 48 grammaa. Kuvien lisäämisessä tuntuu nyt olevan ongelmia - voi johtua meidän nettiyhteydestäkin, joten lisään kuvia myöhemmin.

Edit: Tässä kuva vielä säärystimistäkin.


*2 x kännypussiVälityöksi tytöt tilasivat kummallekin kännykkäpussin. Joten jämälankalaatikkoon mylläämään. Joitain nyssäköitä sainkin melkein kokonaan tuhottua näihin kahteen suojukseen.

Kaksinappinen painaa 24 grammaa ja yksinappinen 29 grammaa, eli yhteensä 53 grammaa

*Loppusuoralla

Ääh, kaikenlaiset muut harrasteet vievät nyt aikaani niin, ettei tässä ole oikein ehtinyt hamsteroida kunnolla. Mutta parhaani olen yrittänyt. Nih.

Edellisen raportin jälkeen olen nykertänyt edelleen pipoja. Sytomyssyjä tuli tiu täyteen, eli 20 pipoa on nyt valmiina lahjoitettavaksi. Kaksi viimeistä pipoa virkkasin Rellanan superpehmeästä merinosta. Toinen on herkän vaaleanpunainen ja toinen liila, ja painoa niillä on 48 ja 56 g. Lisäksi tytär sai itselleen puuvillasta keväisemmän pipon, neuloin Cotton Gardenin Violaa kaksinkertaisena, ja hauskaan lerppupipoon lankaa kului 76 g.

Pesupuuhia varten virkkasin kaksi tiskirättiä lisää, niihin kului Sugar'n Creamia 54 g, ja koukuttelin vielä yhden pesukintaankin (kokeilen vähän uudenlaisia malleja), johon kalastajalankaa upposi 34 g. Niin, ja virkkasinhan minä toki itselleni ja työkaverillekin kännykkäpussukat vallan joustavasta Mystic-langasta, niihinkin sain menemään sentään 40 g lankaa. Yhteensä siis kulutusta on tullut lisää 308 g.

Pojan villapaita ei taida tulla valmiiksi, sillä keskiviikkona on edessä lähtö keskeisempään Suomeen lomanviettoon, enkä jaksa niin isoa työtä ottaa mukaan. Bussissa istumista on kuitenkin edessä sen verran kiitettävästi, että käsitöitä tulen tekemään ja yritän parhaani mukaan avittaa kolmoshamstereita 20 kilon ylitykseen - saa vain nähdä, mistä pystyn raportoimaan mahdollisen kulutuksen ja pitäisikö vaaka ottaa mukaan taipaleelle... ? =) No, ehkä kannettava kulkee mukana ja nettiyhteyskin jostain matkan varrelta löytyy.

Tällä hetkellä on vielä kesken jonkin sortin pipo tuosta Mystic-langasta - saattaa päätyä omaan päähäni, mutta sen näkee vasta sitten myöhemmin. Tarkoitus olisi upottaa tuohon koko käytössä oleva 100 g kerä, joten ainakin sen verran on vielä luvassa kulutusta hamsterisaldooni...

28. maaliskuuta 2010

*Virkattu pipo valmis


Katia Peru -lankaa kului 89 grammaa ja virkkuukoukku oli kokoa 7 mm. Taustalla näkyy TTS-paita edelleen tuosta vihreäsävyisestä Jättiraidasta... Pitää jossain vaiheessa käydä eteisen lankavarastoja mylläämässä että saan jotain valkoisen kaltaista paidan vartalo-osan loppuun tai sitten jotakin muuta raitalankaa... Mutta sitä taidan jatkaa nyt. Etiopianutut saavat odotella vaikkakin jo toisen niistä otin 40 cm pyörölle kun kahta kerrallaan on ollut hankala tehdä, sukat onkin eri juttu kuin nämä isommat kappaleet.

*Kaarnashaali

Kaarna 500g, puikot 10.

Opettelin neulomaan patenttineuletta, joten harjoitustyöksi sopi hyvin tasona neulottava suorakaitale. Kaarnasta tehtyä neuletta voi pitää peittona / shaalina / ponchona ym. ja reunoihin ompelin huumaavan tuoksuiset puunapit, jotka ovat ostettu Tallinnasta. Napit sopivat hyvin Kaarnan maanläheisiin väreihin ja rouheaan ulkomuotoon, siksi en ommellut nappeja kovin tarkasti. Nappien ansiosta peitosta muotoutuu hartioilla pysyvä tuubi.


Kaarna -shaalilla on leveyttä 72 cm ja pituutta n. 130 cm. Peitto on ihanan pehmeä ja se on oivallinen kesäiltoina nuotiolla hartian lämmikkeenä.

Kolme päivää aikaa

Huh-heijaa! Jos nyt vain laskelmani pitävät paikkansa, niin meillä on melkein jo 17 kiloa lankaa kulutettuna! Se on aika mieletön määrä! Se on aivan tavattoman iso läjä lankaa muunnettuna tarve-esineiksi taikka käyttövaatteiksi. Ja vasta yksi raportoitu retkahdus ja tipahdus! Hieno ryhmä!

Itse olen jumittunut ikävään startitikseen. Kaksi etiopianuttua on kesken, yksi TTS-paita on kesken, yksi kaulahuivi on kesken, virkattu pipokin on kesken... Pitäisi ottaa tukeva ote niskasta ja tehdä vaikka tuo pipo ensin valmiiksi (vajaa 100 g veikkaan että painoksi tullee) ja sitten nuo etiopianutut (noin 70 g kappale).

Kolme päivää aikaa ennen kuin tämä lankavaraston laihdutustalkoo loppuu. Onko meistä jäljelläolevista 14 (17??) irrotettavissa sen verran energiaa ja neulonta/virkkausintoa että saisimme 20 kilon haamurajan ylitettyä? 3,178 kiloa olisi tällää hetkellä vajaana. Tarkoittaen noin 1060 grammaa päivälle ja noin 76 grammaa per nenä per päivä. (jos kolme raportoimatonta hamsteria on vielä mukana, niin sitten se on vain reilu 62 grammaa).

Pystymmekö me siihen? Pystytäänhän me siihen! Puikot suihkimaan ja rikkomaan kahdenkymmenen kilon raja! MARS!!!

*Huopasten hävitystä

Novita Huopasta ostin toissa syksynä isot kasat, kun innostuin tekemään siitä joululahjoja. Lankaa jäi kuitenkin reippaasti yli, eikä virkkaaminenkaan ole ihan hetkeen innostanut. Nyt sitten tempaisin ja huomasin taas ilokseni, kuinka nopeasti suurella koukulla ja paksulla langalla saakaan valmista. Viikonlopun aikana käytin kaikki vihreät huopaseni säilytyskoriin (250 g) ja patalappuun (12 g). Kori lähtee huopumaan seuraavan pyykkikoneellisen mukana, katsotaan miten käy...

Hävitin siis yhteensä 262 g lankaa parissa päivässä. Tämän langan katoaminen säilytyslaatikoista tuo jo ihan näkyvästi tilaa!

Edit: Ja tässä vielä kuva huovutetusta korista, taustalla näkyy myös patalappu. Kovin karvaisiksi nuo konehuovutukseni aika jäädä. Pitäisiköhän niillekin vielä antaa shokkihoitoa huuhtelemalla vuoroin kylmällä, vuoroin kuumalla vedellä, vai mikä mahtaisi auttaa? Muotoon olen muuten tyytyväinen. Sitten kun vielä keksisi, mitä tuolla loppu viimein tekisi... :)

*iso ja pieni *b*i*t*c*h*

Jämälangat ovat ikuinen ongelma. Mitä tehdä pienistä ja isommista nöttösistä? Jotain muuta kuin pannulappua, kännykkäpussia tai sitä iänikuista raitamyssyä, pliis. (En sano etteivätkö nämäkin ole hauskoja, jos nimittäin taloudesta sellaiset puuttuvat.)

Jämälankanöttöseni esittelinkin taannoin, ja ne olisivat jääneet ongelmajätteeksi ellen olisi onnekseni törmännyt Stich 'n Bitch (mitä lienee suomeksi)-kirjan ohjeeseen. Tämän kassin tein jämälangoista kolminkertaisena, koukku 5mm. (Punnitsin kassin), vuorasin sen puuvillakankaalla, virkkasin siihen yläreunan paneelit (ja punnitsin uudelleen).
Kaapista löytyi kolme vuotta sitten SNY-lahjana saadut hantaakit, jotka saivat nyt ansaitun kodin. Kassin mitat sileänä olivat 75cmx42cm, eli kassi on aika tilava. Kuvausta varten siellä köllöttelee 6 lankakerää (joista en keksi mitään tekemistä).Koska joitain värejä oli vielä jäljellä, otin ja järjestin ne pienempää kassia varten symmetriseksi kokonaisuudeksi. Lisälankana juoksee alusta loppuun neljä säiettä konelankaa tuomassa paksuutta muuten yksinkertaisena virkatulle jämälangalle. Vuorasin kassin valkoisella satiinilla ja ompelin siihen napin.
Kiitos ja ylistys hamsteritempauksen ja sen kovien sääntöjen! Ilman niitä en olisi ikinä viimeistellyt näitäkään kasseja.

Ps. Iso raitakassi on nyt huovutettu ja viimeistelty. Lisäsin kuvia sen alkuperäiseen postaukseen. Viimeistelygrammoja kertyi virkatuista kiinnitysnauhoista ja nappilenksusta.

iso kassi 302g, pikku kassi 135g, raitakassin viimeistely 5g