17. helmikuuta 2007

8 kg ja 170 kerää

Langankulutus ylitti jo 8 kg ja lankakerien määräkin nousi 170 kappaleeseen. Loistavaa!

Tunnustatko väriä?

Päätin ilahduttaa Gnu-ukkoa väriä tunnustavalla huivilla. Ajattelin sitä lähinnä jalkapalloaiheiseksi rekvisiitaksi, mutta tykkään itsekin lopputuloksesta. !Viva España!Ohje: Oma, virkataan pylväsrivistöjä huivin pitkän sivun suuntaisesti.
Koko: Noin 8x230 cm eli pitkulainen huivi.
Lanka: Novita Seitsemän veljestä keltainen ja tummanpunainen.
Puikot: 4,5 mm virkkuukoukku.
Menekki: 115 grammaa kului tähän virkkuuseen.
Erityishuomio: Jalkapallohuivi punaisesta ja keltaisesta - tykkään vaikka en olisi uskonut!


Tänään valmistuivat myös yösukat itselle. Sukat ovat ohuet, pehmeät ja sopivan kokoiset, ihanat. Kokeilin ekaa kertaa magic loopia ja tykkäsin kovasti. Mennee tosin tovi ennen kuin uskallan aloittaa sukat ilman sukkapuikkoja.Ohje: Perussukka varpaista aloitettuna 60 silmukalla. Apua Magic Loopin kokeiluun Helmikseltä.
Koko: Itselleni, koko noin 38.
Lanka: OnLine SuperSocke 100, City Color, väri #801 (75% superwash-villaa, 25% polyamidia).
Puikot: 2,5 mm sukkapuikot ja Addin pitkä pyöröpuikko.
Menekki: 70 grammaa.
Erityishuomio: Kantapään tein vahvistettuna.


Nyt on työn alla jalkapalloilijan villasukat, raitasukan parittaminen sekä yksinkertainen pitsihuivi. Niistä lisää toiste. Nyt Hamsterisaldoni taitaa olla 545 grammaa!

Puutarhurin uudet vaatteet

Täällä hölkätään edelleen hitaasti, mutta varmasti hamsterisaldoa kasvattaen maalilinjaa kohden, samalla tarkasti varoen astumista sivupoluille... kiusaukset ovat samaa luokkaa kuin ennenkin, mutta en ole langennut....huoh.
Nämä sukat valmistuivat eilen illalla, joten ne pääsivät jo tänään tositoimiin ja hyvinhän niissä jalat pysyivät lämpiminä. Lankana vanha tuttu 7veljestä, puikot 3,5 ja langankulutus 125g. Kerä ei pienentynyt silmämääräisesti katsoen lainkaan ja olen nyt entistäkin varmempi siitä, että harmaat sukkalangat lisääntyvät itsekseen sekä kaapissa että niitä neuloessa.

Tämän kuvan myötä työkenkäni haluavat ilmaista huolensa siitä, ettei niitä ole kiillotettu vähään aikaan ja ne ovat totta puhuen aika ruokottoman näköiset. Ehkä tartun kenkälankkipurnukkaan jo tänään, se jää nähtäväksi. Jännitystä elämään...

Latua! :D


Täältä tullaan - pois alta risut ja männynkävyt, hahtuvat, puikot ja silmukkamerkit! ;)

Sain valmiiksi palmikkovillatakkini, joka ylläni taidan kiitää taas vetämään letkaa... ;) Lisää kuvia tästä saavutuksesta blogissani.

Lankana 7 veljestä, malli Novita 3/99, puikot 3 ja 3½ mm...

... lankaa kului 715 g.

Vaikkakin sitä meni oikeasti hivenen vaille 5 kerää, mutta puntarin mukaan lukema on tuo. Näin taas toteamme, että 7 veljeskerässä ei ole missään nimessä sitä luvattua 150 grammaa, vaan kutakuinkin 143 g.

Nyt olen kuluttanut hamsterilankoja yhteensä 1847 g. Sillä ei vielä päästä vetämään koko hamsterilaumaa, mutta ainakin Langanvartijoiden joukkuetta on mukava taas johtaa kohti maalia. Mieluusti toki luovutan tämän nokkapaikan myös sille, kuka vain rohkenee ohitse mennä... ;)

Hienoja lukemia on kyllä teillä itse kullakin langankulutuksessa! Jatketaanhan samaan malliin, jookosta! :)

16. helmikuuta 2007

150 kerää!

150 kappaletta 50 g keriä kulutettu! (Laskennallisesti, siis.) Ajatelkaa, mikä valtava määrä lankaa se on. 150 kerää, 7,5 kiloa. Vau!

Sen kunniaksi kuva minusta ja Rustica-villatakista. (Kiitos ja anteeksi.) :-)

Listan kärkipäässä on tapahtunut liikehdintää: Hekla nousi 200 g huivinsa turvin sijalle 2 ja on enää 135 g päässä paalupaikkaa pitävästä Santtumaariasta. Mari putosi kolmanneksi, mutta veikkaan, että se on vain taktiikkaa ja että tilanne muuttuu pian... Vai nouseeko jostain vielä musta hevonen, joka yllättää kaikki? Onko tässä kisassa jäniksiä?

Nimim. "Metaforat sekaisin"

Lisää grammoja

Valmistui virkattu verkkohuivi, paino 200 g (minä ja keittiövaakani olemme yhtä summittaisia). Lisään kuvan sitten kun ehdin, ensin on katsottava Idols ;-). Lankoina tässä on valkeaa ja hennon vaaleanpunaista puuvillalankaa ja valkoista outoa pörröisehköä lankaa, luultavasti puuvillaa sekin. Ja mausteena hopealankoja. Näitä huiveja olen vuodenvaihteesta lähtien tehnyt sekalaisista jämäkeristäni, ja ne päätyvät tyttären luokan myyjäisiin huhtikuussa.


Hiljenen. Ehkä. edes hetkeksi ;)

Nyt ei tule raporttia valmistuneesta hetkeen. Aion nyt keskittyä saamaan sen **run villapaidan valmiiksi ennenkuin aloitan muuta (siis voiko olla, ettei mulla ole kesken kuin 1 hamsterityö?!?). Tosin nyt tarvitsen hiukan neuvoa. Ystäväni toivoi mohairhuivia synttärilahjaksi (ensiviikolla). Mutta minulla ei ole kuin 1 kerä tuota kittenmohairia, josta hän huivia toivoi... Mikä olisi sellainen huivi, mihin tuo lanka riittäisi? Sais olla vielä aika helppo/nopeatekoinen... Vaadinko liikaa? :)

7 kg!

7 kg lankaa kulutettu yhteensä, hip hip hurraa! Jos neuloisimme 50 g keriä, niitä olisi kulunut 146 kpl eli lähes seitsemän kerää per osallistuja (tai lähes 350 g lankaa).

Tuhannen kerän tavoitteesta puuttuu enää 854 kerää, mutta ei syytä huoleen - esimerkiksi Pohjis viisinkertaisti kerralla kuluttamansa langan määrän, joten eiköhän me muut seurata esimerkkiä. :-)

15. helmikuuta 2007

Loppukiri alkoi

Aloitin kirimään... Ja tuo ei ollut erästä huivia koskeva sanaleikki, vaan ihan oikeaa asiaa.

Juuri äsken valmistui beige villatakki Novita Rusticasta, langankulutus 700 g. Olisin voinut neuloa kahdeksannenkin ja viimeisen kerän ja saada kauluksesta hieman leveämmän, mutta hyvä siitä tuli noinkin. Kuvia on tiedossa sitten, kun en bloggaa nukkumaanmenoaikaan.

Aplodeja minulle?

valmista!

Nyt minulla on 2 valmista työtä (=kaksi uutta työtä puikoille?) Calorimetryn puolikas ja lapaset. calorimetryn tarinan voi lukea blogistani. Lapaset on ihan omalla mallilla tehty, vaikkakaan en ole ihan tyytyväinen. Mutyta toisaalta, ne on vain lapaset. :)

Calorimetry jostain Suomalaisesta villalangasta, 10g


Lapaset Ainosta, 68g


Eli saldoni on seuraavanlainen;
18g+10g+68=96g

Uudet hommat kiinnostavat vanhoja enemmän

Poncho on edelleen vaiheessa eli reilu kerällinen Samosta siihen pitäisi neuloa ja palat liittää yhteen. Jos olen viikonloppuna oikein reipas niin voihan tuo valmistuakin.

Kuvassa esiintyvä sukka on vielä yksinäinen ja saattaa jäädäkin sellaiseksi, sillä siitä tuli aivan liian pieni. Sisko oli toivonut varrettomia sukkia ja hänellä on pieni jalka, mutta kyllä se jalka tuota sukkaa suurempi on. (Blockerini ovat kokoa small eli noin 35,5-37 ja kuten kuvasta näkyy sukka on reilusti pienempi.)

Postimies toi eilen uudet pyöröni ja aloittelin uutta sukkaparia, joka ainakin tällä hetkellä houkuttelee ponchoa enemmän. Sukkapari on edistynyt kuvan ottamisen jälkeen muutamalla kerroksella eli ihan tänään en uusia kulutettuja grammoja ilmoita.14. helmikuuta 2007

Statusrapsa: viikko 3 puolivälissä (12.-14.2.)

Ajatelkaa, helmikuun kolmas viikko on jo puolessavälissä ja lankahamsterointia on takana kokonaiset 14 päivää. Olemme puolessavälissä - enää toiset 14 päivää jäljellä! Olemme pärjänneet hyvin: kukaan ei ole vielä sortunut lankaostoksiin ja melkein kaikilla on grammatilikin avattuna.

Tähän mennessä lankaa on kulunut vähintäänkin kiitettävästi 6495 gramman verran ja töitä on valmistunut 51 kappaletta. Lisäksi Santtumaaria on saanut 50 g viimeistelybonuksia, joita ei blogin reunan saldossa näy, mutta jotka mainitsen erikseen näissä viikkorapsoissa. Tällä viikolla on tapahtunut muutenkin: Bacca avasi grammasaldonsa, mistä onnittelut!

Ennen grammojen listaamista muistuttaisin vielä labeleista. Muistakaa merkitä viestinne, jotta ne on helpompi löytää! Mallia voi katsoa vaikkapa muista viesteistä, mutta voisin mainita erikseen, että käytössä ovat mm. seuraavat labelit:

  • Valmistuneet - valmistuneet neuleet
  • Vaiheessa - tilannekatsaukset keskeneräisistä neuleista
  • Tilannekatsaus - tilannekatsaus muuten vain
  • Oma nimi - omille viesteille
  • Ryhmä - ryhmää koskevat yleisviestit
  • Hamsterituki - kun kaipaat tukea ja apua
  • Säännöt - kun haluat tarkistaa sääntöjä ja niiden tulkintaa

Tässäpä sitten grammat, tarkistakaapa omanne, että ne ovat varmasti oikein. Viikot menevät kalenterin mukaan eli viikko 1 on 1.-4.2., viikko 2 5.-11.2. ja viikko 3 tämä parhaillaan kuluva viikko, 12.-18.2.

Bacca
Viikko 1: -
Viikko 2: -

Viikko 3: Nukenvaatteita (myssy, villatakki, sukat) 25 g
Yhteensä: 25 g

Dricsu
Viikko 1: -
Viikko 2: Sukat 70 g
Viikko 3: -
Yhteensä: 70 g

Hanna
Viikko 1: Pukinkontti 485 g
Viikko 2: Sukat 56 g

Viikko 3: -
Yhteensä: 541 g

Hekla
Viikko 1: -
Viikko 2: Laukku 100 g

Viikko 3: Tilkkupeitto 900 g
Yhteensä: 1000 g

Irja
Viikko 1: -
Viikko 2: Lapsen sukat 70 g, Calorimetry ja rannekkeet 40 g

Viikko 3: -
Yhteensä: 110 g

Mari
Viikko 1: -
Viikko 2: Palma + Kotiväki-pusero 345 g, virkattu Teddy-huivi 290 g, miehen kauluri 44 g, miehen pipo 53 g, virkattu poncho 400 g

Viikko 3: -
Yhteensä: 1132 g

Marjut
Viikko 1: -
Viikko 2: Jack-hamsteri 50 g, mohairhuivi 110 g

Viikko 3: -
Yhteensä: 160 g

Muoriska
Viikko 1: -
Viikko 2: Kaksi verkkoponchoa 250 g, kauluri 91 g

Viikko 3: Kynsikkäät 46 g
Yhteensä: 387 g

Pilvi
Viikko 1: -
Viikko 2: Jessica-hamsteri 20 g, kämmekkäät 50 g

Viikko 3: Omppu-huivi 40 g
Yhteensä: 110 g

Pohjis
Viikko 1: -
Viikko 2: Calorimetry 18 g

Viikko 3: -
Yhteensä: 18 g

Rebekka
Viikko 1: -
Viikko 2: Onerva-huivi 211 g, salomoninsolmuhuivi 96 g, sammakko 36 g, keltainen pitsiliina 36 g, toinen salomoninsolmuhuivi 119 g
Viikko 3: Tropiikkitäkkitilkku 15 g
Yhteensä: 513 g

Santtumaaria
Viikko 1: Virkattu huivi 300 g
Viikko 2: Pipo ja kaulaliina 190 g, sukat 95 g, sukat 100 g, Teddy-paita 510 g
Viikko 3: Sophie 110 g, vauvan villasukat ja pipo 30 g; viimeistelybonuksia 50 g
Yhteensä: 1335 + 50 g

Tavallinen
Viikko 1: -
Viikko 2: Huopaslapaset 146 g, sydämet 18 g
Viikko 3: -
Yhteensä: 164 g

Uhoava Gnu
Viikko 1: -
Viikko 2: Miehen raitasukat 115 g, Rinsessa-kämmekkäät 40 g, huovutetut tossut 110 g

Viikko 3: Pikkutytön sukat 45 g, lapsen sukat ja lapaset 50 g
Yhteensä: 360 g

Vattumato
Viikko 1: Lenkkihuivi 100 g, Teddyhuivi 70 g
Viikko 2: Villasukat 140 g, miesten sukat 140 g, mohairhuivi 150 g

Viikko 3: -
Yhteensä: 600 g

Saldo toistaiseksi 0 g
Emilia, Ixu, Lape, Niina, Pauliina, Rea

viemisiä vauvalle

Ranne ja sormet huutaa hoosiannaa, sellaisella vauhdilla olen kaiken muun sirkuksen ohella yrittänyt neuloa kaverin vauvalle viemisiä. Pienet villasukat ja pieni pipo ovat kokonaan tänään tehdyt. Grammoja suunnattomat 30g, lankana wool neliraita.

Yksi ikuisuusprojekti on saatettu tänään päätökseen ja se lähtee myös ko.vauvaa lämmittämään. Elikkäs vauvan neuletakki wool raitaisesta oli siinä vaiheessa, että molemmat etukappaleet ja takakappale oli tehty, samoin toinen hiha. tänään olen väsännyt puuttuvan hihan, yhdistänyt kappaleet ja viimeistellyt. Tänään tuohon lankaa kului n.40g. Säälipisteitä????

Kuvaa laitan kun/jos...

Onko kaikilla tärkeillä kaapeleilla/johdoilla jokin lajityypillinen paikka, johon ne pelästyksissään menevät piiloon? Jos joku tietää, niin vinkkejä otetaan vastaan ;)

Kysely

Hmm. kun syystä ja toisesta lähestyin tämän ryhmän jäsentä tarjouksella hankkia omistukseeni lankaa, ja tämä ystävällinen sielu halusikin lahjoittaa ko. lankaa. Niin RVA Ylituomarin mielipidettä kysyn asiantiimoilta, voinko laskea saaduista langoista neulotut työt kokonaissaldoon vai onko ne unohdettava. ( Keräilen sieltä täältä merinowoolia ( muukin pehmeä merinolanka käy) vaaka ry:n keskosvaatteita varten) Parhaillaan kudon settejä omasta varastostani .

Hyvää Ystävänpäivää

Oikein hyvää ystävänpäivää kaikille!

Löytyi tällainen aiheeseen sopiva värssykin:

Minun ystäväni on kuin villasukka,
joka talvella lämmittää,
minun ystäväni on kuin niittykukka,
joka saa minut hymyilemään.

Sitten vielä aplodeja: langan kulutus on ylittänyt 6 kg! Woohoo! Laskennallisesti 50 g keriä (jos kaikki neuloisimme 50 g keriä) on kulunut 129.

13. helmikuuta 2007

Uusi valmistunut


Ja lisää grammoja saa merkitä mulle :) 110g piikun hahtuvaa meni tähän:


Sophie!
Mun ensimmäinen hahtuva kokeilu. Ja täytyy sanoa, että olen tyytyväinen. Tuosta tuli paljon pienempi kuin kuvittelin, mutta kaunis. tää menee mun rakkaalle ystävälle synttärilahjaksi. Nyt on vähän kiire, koska huomenna menen tervehtimään kaverin sunnuntaina syntynyttä tyttövauvaa, ja jotainhan pitää viemisiksi olla :) Palaillaan siis astialle huomenna illalla.kuvia osasta valmistuneista

No niin. Bloggerin kanssa tappelun tulos on tässä: Kuvat on ihan missä sattuu... Jokatapauksessa vihdoinkin edes jotakin kuvaa valmistuneista. Isille neulomistani sukista sekä jengasta tehdyistä piposta ja kaulaliinasta kuvat ovat edelleen puhelimessa jumissa, mutta tässä muut. eli verkkohuivi Cool flammesta ja 8 vuotiaalle sukat 7veikasta (odottavat nyt lisätilausta: pitäisi kuulemma noihin vielä kirjoa pääkallon kuvat *ääh*). Ja viimeiseksi Teddystä neulottu paita mulle ihan itselle.

Joitain potilashotellissakin valmistuu


Eli tuossa viikonlopun kurssilla tikuttelin steppi sukan valmiiksi..(ei kuulu gramman keräykseen) ja sitten tein ittelleni pienet kynsikkäät.. painoa 46g.. ja lankana kuuluisa Noro Silk Garden ja puikot bambuiset 3,5 mm 15cm puikot.

Valmista!

Jees, nyt saan grammoja tililleni. Tilkkupeitto sinisistä keristä valmistui, ja sain siihen menemään lähes kaikki siniset lankani. Vähän jäi siniharmaata Nallea ja Floricaa sekä muutama kerä kirkaansinistä (lähes ällön sähkönsinistä) merinovillaista Woolia, joten olen luultavasti ostanut halvalla varastoon, vaikka en pidä sen väristä edes sen vertaa kuin muista sinisistä. Kaikkiaan peiton paino on 900 g (keittiövaakani on suurpiirteistä laatua). Kooltaan peitosta ei tullut suuren suuri, olisikohan noin metrin leveä ja puolitoista pitkä. Kuvassa blogipiski osoittaa, että kissat eivät ole ainoita eläimiä, joiden mielestä kaikki lattialle levitetty pehmeä materiaali on niitä varten. (Korjaan, piskin kokoon verraten peitton leveys on luultavasti noin 80 senttiä ja pituus sitten vähän pitempi.)


Tässä vielä kuva ilman piskiä. Väreiltään ihan onnistunut, mutta olisi pitänyt neuloa vähän paksummilla puikoilla ja virkata reunat löysemmin. Nyt tästä tuli aika jäykkä peitoksi, mutta olkoon.tilanne

Tilanne on tämmöinen, villapusero on vielä viimeistelemättä, kun lanka loppui. Ja poitovärihän se tietenkin oli. Onneksi sain sitä tilattua Menitaan ja käyn tänään hakemassa. Onneksi arvoisa Rouva Ylidiktaattori antoi minun jatkaa! :) Kiitos siitä. Lisäksi Lapset ovat peukaloita valmis ja sitten on vielä yksi Calorimetry kesken. Mutta tänään, tai viimeistään huomenna ilmoittelen vähän grammoja. Mutta sitten... ÖÖh... Mitä minä sitten teen!? Apua! Teen vaikka toiset lapaset...

Tilannekatsaus

Olen ollut hiljaa kun ei mitään raportoitavaa ole ollut - kateudella vaan seurannut muiden saavutuksia. No, rannekipu hieman haittasi suoritusta.

Eli, valmiina on yksi (1) puseron takakappale ja puolet huivista. Woo, jippii, jne. Ei näillä eväillä oikein voittoon, mutta tulisi edes jotain raportoitavaa :-)

Pikkuneuleita ja tilannekatsaus

Viime viikolla kuulin, että ystävän vauva tarvitsee kipeästi tumppuja ja sukkia. Vauvaa pipotin ja siskoansa sukitin aiemmin, joten nyt jotain pientä ja nopeaa pikkuisen käsien ja varpaiden peitoksi. Lankana hieman karheahkoa Seiskaveikkaa, mutta välttänee kunnes ehdin penkomaan pehmeämpiä ja ohuempia lankoja tuolta jostain. Onneksi moniraita on kuitenkin sen verran pehmoista (l. heikkolaatuista?), että menettelee.
Ohje: Pikkuruinen perussukka 36 silmukalla ja peukaloton pikkulapanen 28 silmukalla. Ei ollut ohjetta, joten toivottavasti koko onnistui suunnilleen kohdalleen.
Koko: Noin nelikuukautiselle vauvalle (uskoisin, että kasvunvaraa on, varsinkin sukissa).
Lanka: Novita Seitsemän veljestä petrooli Moniraita.
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot.
Menekki: Tumppuihin 20 g ja sukkiin 30 g, eli yhteensä 50 g.
Erityishuomio: Tarvitsen Kaisa-nuken tänne poseeraamaan vauvanvaatteiden kanssa!Hamsterisaldoni on siis tällä hetkellä huikeat 360 grammaa. Moniin kisakumppaneihin ei kannatakaan verrata, vaan olen kovin tyytyväinen omiin jämäkerien tuhoamisiini. Lisää pikkusukkia ja -tumppuja ajattelin tehdä, sillä vielä odottelen Iso Gnun tuovan minulle toiseen kaupunkiin levittäytyneitä varastojani. Sieltä sitten saan langat, joista voin tehdä kaivatun villatakin (seiskaveikasta). Malliksi olen miettinyt Cosmicpluton malleja, mutta voi olla että loppujen lopuksi päädyn hyvin yksinkertaiseen uudesta Novitasta bongattuun malliin (#43). Jos kuukaudessa neulon kilonkin, olen yllättynyt. Pakko-tehdä-projektina on vielä se pikkuvauvan tummansininen neule, jonka lanka ei puhu minulle ollenkaan. Noin yleisesti neulominen on maittanut tässä kuussa: Mielessä pyörii ihan muita juttuja ja käsillä on hyvä tehdä jotakin aivotonta samalla.Hyvää hamsterikuun jatkoa kaikille ja mukavaa ystävänpäivää!

Jotain valmista

Kuvassa näkyvä möykky on Tikrun Omppu-ohjeella tehty huivi Sandnesin Kitten mohairista. Hamsteriletkan perässä jolkotetaan siis edelleenkin hyvin kevyellä tuloksella. Tästä huivista saldoa kertyy kokonaiset 40g...
Parempi kuva ja muut speksit huivista on luvassa illalla omassa blogissani, nyt saatte tyytyä tähän.

Täällä on luisteltu pari päivää vähän heikoilla jäillä. Piikkopirtassa ale nimittäin kiihtyy, osa talvilangoista maksaa enää 1e/kerä... pakko myöntää, että nyt roikutaan todellakin kuilun reunalla. Lähipäivät näyttävät, kuinka lankaa himoavan hamsterin käy. Missä on hamsterituki silloin kun sitä tarvitaan?

12. helmikuuta 2007

Hyvää kolmatta hamsteriviikkoa!

Kuinka on kolmas viikko alkanut? Täällä villatakki alkaa uhkaavasti valmistua, enää hihat ja kauluksen viimeiset kerrokset, niin pääsen seuraavaan projektiin käsiksi. Mikähän se sitten olisi?

Ympäristö ei tosin ole suotuisin paikka neulonnalle. Miehellä on kurkku kipeänä jo ties kuinka monennetta päivää ja hän kuorsaa, siis KUORSAA (paljon äänekkäämmin kuin yleensä). Viime yönä pakenin sohvalle aamuyön pikkutunteina, mistä taas seurasi se, että 2/3 kissoista piristyi ja alkoi rapista muovikasseissa (mistä ne niitäkin aina löytävät?) ja 1/3 vain ärmätti äänekkäästi elämän epäreiluudesta. Jossain vaiheessa mieskin könysi hakemaan särkylääkettä jupisten ja... Olenkin ajatellut viettää hamsterikuun loppuajan korkean paikan leirillä jossakin mukavassa ja rauhallisessa hotellissa, siellä kun aamiainenkin tarjoiltaisiin valmiiksi eteen!

Kukahan sen lystin sponsoroisi? Ei yksikään lankakauppa, luulen ma.

Siispä väsyttää ja ideat ja jutut ovat sen mukaisia. Ettei tämä menisi ihan meikäläisen latteaksi monologiksi, haluan haastaa jokaisen mukanaolijan kertomaan tilannekatsauksen ja/tai kommentoimaan jotakin merkintää ainakin kerran.

Tropiikkitäkki


Tämmöisen palan tein Tropiikkitäkkiin ja lankaa meni 15 g ( jippii!!). Lanka on paksua puuvillalankaa koukulla 4 koukuttua. Taitaa olla meikäläisen parempi pysytellä perinteisessä virkkauksessa...

Kääk! :O

Voi ei, onko mun kärkipaikka ohitettu??? :O

No täällä tullaan kuitenkin vielä ihan peesissä, hyvä vaan että letkan vetäjä välillä vaihtuu, ja yleisön kannaltahan herkullisin tilanne on kova loppukiri ihan maalisuoralla. ;) Saa nähdä, kuka sitten lopulta päätyy puolella puikonmitalla voittajaksi... ;)

Väliaikatiedotteena kerron, että täällä on tulossa palmikkovillatakki, josta on takakappale valmistunut ja etukappaleet hyvällä mallilla (teen etukappaleet yhtäaikaa). Hihat ovatkin ihan sileää neuletta, joten veikkaan, että suhautan ne sitten tosi nopsasti valmiiksi. Tai oikeastaan toivon. ;) Neulekunto ei ole siis kadonnut mihinkään, pikemminkin täällä ollaan suuren haasteen kimpussa, kun yritän saada villatakin tikutettua ennätysajassa. ;) Haasteita on oltava, eikös vain? :)

Uhmaan myös fysioterapeuttiani, joka määräsi mulle täksi illaksi neulontakiellon! :O Naureskelin vain hänelle, että kuules ei onnistu helmikuussa neulontakielto... ;) Olihan se fysioterapeutti vähän tietty ihmeissään, että kaikenlaisia kisoja sitä netistä löytyykin. :D

Äitini teki tilauksen multa ja oli jo lykkäämässä rahaa, että saan käydä ostamassa lankaa ja alkaa tekemään hänelle neuletta, mutta sanoin, etten ota rahaa vastaan, kun en saa ostaa tässä kuussa lankaa. ;) Katsotaan sitten maaliskuussa... ;)

Tsemppiä kaikille neulomiseen - kohtahan ollaan jo puolessa välissä. :) Toivottavasti maalisuoralle tulee taistelemaan voitosta oikein kunnon suma, kunhan ei vain kukaan sitten kampita toista työntämällä puikkoa tai lankakerää eteen... ;) "Hahtuvia, p....le!" ;D

Lankaa...

Tuleva mummo oli innostuksissaan keksinyt minulle puuhaa... Pari nallukkaa vauvan asusteisiin :) Vaikka langat huutavat päästä raidalliseksi pikkuhaalariksi ?!?!


Vaavin laskettuaika on jo lähellä ja kuulemma on jo kääntynyt tulosuuntaan, joten kesken eräisillä nutulla ja lappuhousuilla alkaa olla jo kiirus. Napit hankittu, vielä puuttuu viimeistelykeijun vierailu... Tällä hetkellä hamsterin saldoni on reilusti plussan puolella?

Välityön välityön välityön välityö?

Salainen päätökseni Hamsterikuulle oli neuloa yhtä työtä kerrallaan. Kokeilla ainakin kerran elämässäni moista mielenlujuutta ja järjestelmällisyyttä. No joo, eipä se tietenkään toiminut, pahoille tavoille kun olen itseni opettanut. Silti menee tässä suhteessa paremmin kuin yleensä - minulla on vain kaksi (hamsterikuun) työtä kesken! Eilen tein syrjähypyn pikkutytön sukkiin eli neuloin raitalangan jämistä kaverin tytölle sukat. Sukkien koko on noin 26, mutta mikä mahtaa olla tytön jalankoko? Ajattelin varmuuden vuoksi tehdä samantien toiset pikkusukat. Ne voi sitten laittaa odottamaan, jos ovat liian isot.Ohje: Perussukka vahvistetulla kantapäällä, silmukoita 36.
Koko: Pikkutytölle, koko noin 26.
Lanka: Novita Seitsemän veljestä Raita punasävyisenä.
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot.
Menekki: 45 g.
Erityishuomio: Kevään 2007 Novitassa oli "Novita-sukkien strategiset mitat"-taulukko, jota hyödyntäen on nyt helpompi tehdä lasten sukkia. Taulukosta ei kyllä löydy sitä tietoa, minkä kokoiset jalat ystävieni lapsilla on..

Tässä sitten kuvat niistä kahdesta keskeneräisestä.
Saanen esitellä: Yllä OnLinen SuperSockesta neulottavat unisukat gnuulle itselleen. Varressa jo mennään (varpaista aloitettu) ja lankaa vaan riittää ja riittää. Alemmassa kuvassa on varsinainen jämälankaprojekti Project Spectrumin hengessä. Paksummat raidat ovat kukin 12 kerroksen levyisiä, sillä juuri sen kokoisia seiskaveikkanöttösiä löytyy varastoistani valtavasti.

Edit: Tämän postauksen jälkeen grammasaldoni on siis 265+45= 310 g.

Nukenvaatteita viime viikoltaTässä viime viikolla valmistuneita nukenvaatteita: Myssy (mohair lux ja joku vanha novita), villatakki (mohair lux ja hihat novita euro angora jostain 90-luvun alusta) sekä sukat pienemmälle nukelle regian sukkalangasta. Sain 3 vanhaa langanloppua kulutettua, regiaa jäi vielä jonkinverran. Painavat yhteensä noin 25 g keittiövaa'an tarkkuudella. Niitä ennen tein loppuun raidallisen kaulahuivin Novita Isoveljestä, mutta sitä ei lasketa koska aloitin sen ennen kuun vaihdetta, siitä tosin tuli niin pitkä että jaioin sen kahtia ja voisi sanoa että toinen puolikas tehtiin kokonaan hamsterikuussa. Se oli kasassa pyöröpuikolla joten en pystynyt arvioimaan pituutta kesken kaiken. Nyt aloitin ponchoa Isoveljestä lauantaina ja se valmistuu joskus...

11. helmikuuta 2007

Statusrapsa: viikko 2 lopussa (5.-11.2.)

Viikon lopuksi langan kulutus ylitti viisi kiloa! Lankaa on kulunut 5264 grammaa ja töitä on valmistunut 41 kappaletta, jos laskin oikein. Hurraa! Shamppanjapullojen poksahtelua! Viisinkertainen eläköön-huuto meille kaikille!

Aivan viikon loppupuolella langankulutustaulukon kärkisija vaihtui: Santtumaaria kiilasi 510 g Teddy-paidan turvin Marin ohi. Odotamme tiukkaa taistoa ja vastausta haasteeseen ensi viikolla, sillä Marin hamsterointikunto on ollut hyvä ja tasainen. (Tai ainakin minä odotan tiukkaa taistoa, ettekö te muutkin?)

Myös Tavallinen avasi grammatilinsä hienosti 164 grammalla. Onnea! Tuosta on hyvä jatkaa.

Tilanne on tuossa alla, tarkistakaapa omat neuleenne - ja muistakaa labeloida valmistuneet työt Valmistuneet-labelilla, että ne on helppo löytää.

Dricsu
Viikko 1: -
Viikko 2: Sukat 70 g
Yhteensä: 70 g

Hanna
Viikko 1: Pukinkontti 485 g
Viikko 2: Sukat 56 g
Yhteensä: 541 g

Hekla
Viikko 1: -
Viikko 2: Laukku 100 g
Yhteensä: 100 g

Irja
Viikko 1: -
Viikko 2: Lapsen sukat 70 g, Calorimetry ja rannekkeet 40 g
Yhteensä: 110 g

Mari
Viikko 1: -
Viikko 2: Palma + Kotiväki-pusero 345 g, virkattu Teddy-huivi 290 g, miehen kauluri 44 g, miehen pipo 53 g, virkattu poncho 400 g
Yhteensä: 1132 g

Marjut
Viikko 1: -
Viikko 2: Jack-hamsteri 50 g, mohairhuivi 110 g
Yhteensä: 160 g

Muoriska
Viikko 1: -
Viikko 2: Kaksi verkkoponchoa 250 g, kauluri 91 g
Yhteensä: 341 g

Pilvi
Viikko 1: -
Viikko 2: Jessica-hamsteri 20 g, kämmekkäät 50 g
Yhteensä: 70 g

Pohjis
Viikko 1: -
Viikko 2: Calorimetry 18 g
Yhteensä: 18 g

Rebekka
Viikko 1: -
Viikko 2: Onerva-huivi 211 g, salomoninsolmuhuivi 96 g, sammakko 36 g, keltainen pitsiliina 36 g, toinen salomoninsolmuhuivi 119 g
Yhteensä: 498 g

Santtumaaria
Viikko 1: Virkattu huivi 300 g
Viikko 2: Pipo ja kaulaliina 190 g, sukat 95 g, sukat 100 g, Teddy-paita 510 g
Yhteensä: 1195 g

Tavallinen
Viikko 1: -
Viikko 2: Huopaslapaset 146 g, sydämet 18 g
Yhteensä: 164 g

Uhoava Gnu
Viikko 1: -
Viikko 2: Miehen raitasukat 115 g, Rinsessa-kämmekkäät 40 g, huovutetut tossut 110 g
Yhteensä: 265 g

Vattumato
Viikko 1: Lenkkihuivi 100 g, Teddyhuivi 70 g
Viikko 2: Villasukat 140 g, miesten sukat 140 g, mohairhuivi 150 g
Yhteensä: 600 g

Saldo toistaiseksi 0 g
Bacca, Emilia, Ixu, Lape, Niina, Pauliina, Rea

Salomoninsolmuilu jatkuu...


Pitihän sitä tehdä toisellekin sisarelle synttärilahjaksi huivi, tosin tämä on lyhyempi ja kapeampi, mutta käyttötarkoitushan sen huivin koon määrittää. Lankana Marks & Kattensin Monsun ja sitä upposi kaksinkertaisella tehden 119 g. Seuraavaksi alkaa vapaavirkkauksella paloja.

Puoli ponchoa päivässä

Aloitin perjantai-iltana uuden käsityön. Nyt on ensimmäinen puolikas valmiina. Illan mittaan varmaan aloitan jo toistakin palasta, josko saisin tuon työn valmiiksi alkavan viikon aikana. Mallineule on helppo ja lanka paksua, joten työ edistyy kohtuullisen nopeasti, jos vain jaksaa istua paikoillaan.

Seuraavaksi otan työn alle varrettomat sukat jämälangoista, sillä jotain pitää olla työmatkaneulomuksenakin. Kunhan postimies tuo uudet pyöröni pääsen aloittamaan seuraavaa varsinaista hamsterityötä.

Ystävänpäiväsyrjähyppy


Virkkasin ystävänpäiväksi pieniä sydämiä, ja lankaa sain kulumaan kokonaista 18g. Joka gramma lasketaan!

Välipalaksi teddypaita

teddypaita valmistui juuri äsken. Lanka loppui kesken sen verran, etten saanut tehtyä pystykaulusta, niinkuin oli tarkoitus, vaan pääntien reuna piti huolitella virkkaamalla. Myös saumat piti tehdä valkoisella veljeksellä. Lankaa kului yhteensä 510g ja aikaa 2½ vuorokautta, vaikkei mun "vapaapäivästä" tullutkaan mitään. Kaksi kolmesta lapsesta halusi väen vängällä kotiin yöksi kuitenkin ja Koiruus oli mahdoton tuholainen koko päivän. Nyt siivousurakan kimppuun ja sen jälkeen anoppilaan valmiiseen ruokapöytään :)

Huopas-lapaset valmiina

Otsikossa se tärkein. Sain siis miehen lapaset valmiiksi, ja palasin takaisin puseroprojektini pariin. Lapasiin kului lankaa yhteensä 146g.

Pohdiskelua..

Tuli tässä vain tuosta otsikosta mieleen,että joskos vaikka vähän laskettaisiin montako kerääkin saadaan tuhottua.. kun kerran on tuhannen kerän keikka. Yksi tapa on laskea tieten keskivertokerän painolla ... mutta onko se 100g, 75g vai 50g... eli saadaanko se tuhat kerää kulutettua? ( 100x1000=100 000g eli..100kg..)
Eilen oli pitkä kurssipäivä ja tänään jatkuu.. ja mulla bambupuikot mukana... tuloksia maanantaina :)