9. helmikuuta 2008

Vihdoinkin jotain valmista

Olen tässä ihmetellyt kun muut ovat tuntuneet saaneen jo vaikka mitä aikaiseksi ja ryhmän yhteinen kulutuskin on valtava. =) Hienoahan se on. Ja nyt lopulta pääsen itse liittymään tähän valmiita töitä aikaan saaneiden ryhmään. Juuri tuossa ihan hetki sitten valmistui huivi. Alvar-huivihan se on. Huivi on neulottu Isovelejestä ja lankaa on kulutettu yhteensä 176 g. Nyt sitten kun on tili avattu, niin toivottavasti muut työt valmistuvat vähän nopeammin ja vähän vähemmällä tuskalla. Tuntui jotenkin todella hankalalta taas neuloa tälläistä huivia. Huivi tuntui pyöröpuikolla melkoisen painavalta ja puikot (5 mm) paksuilta ja saman neulominen rupesi tuntumaan vähän puisevalta, seuraavaksi siis jotain ihan muuta. =)

Lisää jämätuotantoa


Näihin sukkiin paloi loput omistamani turkoosit ja limet Smartit sekä pätkiä Seiskaveikka Jättiraidasta ja Gjestalin Maijasta. Painoa 65 g.
Tämän jälkeen olen kuluttanut yhteensä 474 g.

Vielä mukana,

Mutta kuinka kauan.. kun tilaisuus kolkuttaa ovelle.. Eli äitini ja siskoni ovat matkaamassa tuohon hunajan ja maidon maahan :), ja tietenkin tilaisuus on liian hyvä olla käyttämättä hyväksi.. eli taitaa tuossa tilipäivän jälkeen tulla karu pudotus tästä pelistä eteen, kun käsi hiiren kanssa klikkaillee lankaa ja väriä, mutta palattakoot siihen sen jälkeen kun se on tehty.

8. helmikuuta 2008

Liinu Myöhäsen tili

Rakkaat sisaret!

Tavan mukan olen hukassa määräpäivien takia. Vaikka mikä projekti olisi menossa, aikataulussa pysyminen takkuilee. Päädyin nyt siihen, että tässä ensimmäisessä kirjoituksessa sekä lyhyesti esittelen itseni ja tavoitteeni, ja lisäksi tähänastisen kulutukseni.

Osallistuin viime syksynä prosenttiliikkeeseen, ja sen ansiosta olen jokseenkin perillä varastostani. Kun syksyn kulutuksesta vähennetään tammikuun neuleet, on lankaa hamsterikuun alkaessa aika tarkasti 50 800 g. Pidän tavoitteena edelleen sen -10 %:n kulutusta. Se voi kyllä olla vaikeaa, koska tähän ei voi nyt laskea lahjoitettuja lankoja. Tänä vuonna en ole vielä ostanut (enkä saanutkaan) lankaa. Lisäksi minulla on keskeneräinen Mystery Stole 3 Wetterhoffin ohuimmasta silkkivillasta, mutta senkin valmistuminen on epätodennäköistä.

Ostamattomuus ei ole vaikeaa. Eikä neulominenkaan, kunhan startitis menee ohi. Kun alkuun päästään, niin valmista tulee nopeasti. Vaikeinta on se, että on aikaraja. Olen luonnostani niin rajaton. Esitän myös kysymyksen apuvoiman käytöstä toissijaiseen asiaan eli sellaiseen, joka ei kuluta lankaa. Ompeluttaisin nimittäin mieluusti edelleenkin monet napit aviomiehellä....

Tähän asti helmikuun valmistuneita ovat villatakki kuusivuotiaalle Nallesta ja Fiestasta sekä muuan pikkuasia, jota en vielä voi tässä kertoa. Langankulutus on yhteensä tasan 340 g. Ja uutta on puikoilla.

Lisää minusta ja mietteistäni voi lukea Villikanin lokikirjasta.

Jotain valmista täälläkin

Eli tässä nyt ne lapaset jotka sain vihdoinkin pääteltyä, lisäksi tein pienen n. 56 senttisen neuleen merinovillasta.


Lapasiin kului 7 veikkaa 77 grammaa ja paitaan käytin n. 90 grammaa merinovillaa .Kerien jämät käytin pieniin sukkiin nukelle, joten kaikki kun yhtään lankaa ei jäänyt niin yhteensä nukenvaatteisiin meni 100 grammaa

Eli siis tämän postauksen kulutus yhteensä on 177 grammaa valmista.

Sääligramma-anomus purkumörvelöstä

Tälläisestä 192 gramman kasasta palmikkomörvelöä
Syntyi tälläisiä lankadonitseja:

Jotka kastuvat, suoristuvat ja kuivuvat ja muuntuvat (ainakin iso osa niistä) hyväntekeväisyysneuleiksi, jotka tulevat lämmittämään Petroskoissa pieniä päitä, käsiä ja jalkoja.

Täten anon sääligrammoja mörvelön purusta ja tiedustelen arvoisalta ylidiktaattorihamsterilta, että lasketaanko kyseisten hyväntekeväisyysneuleiden grammat normaalisti?

(lisään seuraavaksi Iiihana-Pipalle kuvan sen omaan postaukseen)

-Daalia

Lopultakin!

Moikkasta!
Nyt on kerrottavaa. 139 g ja kaulaliina valmistui. Oli kyllä tukkoinen taival, mutta minkäs tein. Oli pakko tehdä jotain. Ja suunnitelma seuraavasta on jo mielessä.

7. helmikuuta 2008

Palmikkopipa

Iiihana pipa iiiiihanasta langasta valmistui. Iiiihania kuvia ei nyt, kun pipa on märkä ja täällä on pimeetä. Pöh. Mutta grammoja 74 kappaletta. :)


Päivitys: Tässä kuva:


Kerta Lapsi on paljon Iiihanampi kuin äiti, sai hän toimia valokuvamallina. Blogissa kohta enemmän aiheesta.

-Daalia

Teddyn tuhoamista


Syntyi tällainen pipo tytölle sekä tällaiset lapaset:

Näihin kului Teddyä ja Kitten Mohairia yhteensä 125 g. Nyt olen kuluttanut helmikuussa yhteensä 409 g.

Taas valmistui sukkapari

Tää on kivaa tää neulominen, varsinkin kun nappaa kerän käteensä ja antaa puikkojen viedä.
Sain grammatililleni lisää valmistunutta sukkaa.
Sukkiin kului 110 g lankaa.
Novitan 7-veljestä kantrilangasta neuloin sukat ( koko 40 - 41 ) Toista sukkaa neuloessani rupesin pelkäämään, että lanka loppuu kriittisesti kesken kärkikavennusten. Onneksi ei niin käynyt!
Taas kuvaa löytyy osoitteesta http://tarkku.vuodatus.net

Grammatili auki!


Nyt olen minäkin vihdoinkin saanut oman grammatilini auki! Tänään valmistui nämä Ruuturaitasukat. Lanka on luonnonvalkoista seiskaveikkaa ja tämän kevään raitaseiskaveikkaa (ihana lanka minun mielestäni!) Lankaa kului 90 g yhteensä. Ohje näille sukille löytyy Ullaneuleesta.

Step-langasta valmistunutta

Nämä sain neulottua valmiiksi jo tiistaina, mutta lankojen päättely jäi tälle aamulle. Mutta valmista tuli.


Lapaset miehelle Austermann Step -langasta. Lankaa kului 40 g.


Pienet sukat samasta langasta. Lankaa kului 10 g. Nämä sukat lähtevät SPR:n mukana kylmiin maihin Lankahamstereiden tämän vuoden teeman mukaisesti.


Lisätietoja ja muuta höpinää on luettavana tietenkin mun omasta blogista.

Ensimmäisen viikon viikkokatsaus

Eilen laskin viikkokulutuksen kuuden maissa, mutten sitten muistanutkaan merkata laskemisiani blogiin. Muutamia grammoja oli vielä tuon jälkeen ilmoitettu, mutta niitä ei ole siis laskettu ensimmäisen viikon viikkokatsaukseen mukaan. Siirtyvät siis ensi viikolle. Lankahamsterit 3 -blogin kulutus on ollut yhteensä ensimmäisen lankahamsteriviikon aikana huimat 2 060g! Tämä vastaa siis noin 41 kappaletta 50 gramman lankakeriä. Tässä vielä yksilöitynä ensimmäisen viikon kulutukset:

Aiju 140 g
anna 0 g
Daalia 414 g
Ellix 0 g
Evelin 0 g
Hintriika 0 g
JennyF 284 g
KaraMelli 0 g
Liinu 0 g
Mari 0 g
Minna 70 g
muoriska 180 g
MysteryKnitter 0 g
Outi 150 g
Punanen 154 g
Puputsi 208 g
stanna 260 g
Taija K 0 g
Tarja 200 g
Tinttimi 0 g
uhoava gnu 0 g

Näillä kulutuksilla on hyvä aloittaa seuraava lankahamsteriviikko!

6. helmikuuta 2008

Grammatili auki!

Nonnih!
Vihdoinkin sain punnittua ja vaikka piiperrykseni ovat pieniä, niin grammatili niillä aukeaa kuitenkin. Valmiina on siis
6 virkattua korua yht. 15 g
2 virkattua kukkaa yht. 10 g
1 ensilapaset 30 g
Kulutusta tähän mennessä siis huimat 55 grammaa.... Mutta kyllä minä vielä vauhtia pistän tähän hommaan :)

Valmista tuli!

Hih hei, juuri päättelin langat Samos-puserosta. Helma rullautuu ja se täytyy vielä kastella, joten en käy nyt kuvaamaan. Laitan kuvan myöhemmin, omaan blogiini ainakin.

Novitan Samosta kului 350 grammaa. Tästä se lähtee. Toisen samanmoisen puseron aion tehdä pienemmässä koossa lahjaksi, saan siihen menemään eri Samoksen värejä.

Edit 8.1., kuva lisätty.

Hitaasti, mutta varmasti...

Ensimmäiset valmiit tässä:Malli: Huopaslapaset, koko äippä (ohje talvi-Novita 2005)

Lanka ja puikot: Novita Huopanen ja Isoveli colori, puikot 4,5 (joustin) ja 8 (lapasosa)

Langanmenekki: 140 g

Sainpahan minäkin sitten viimein huovutettua peukut umpeen... Onneksi ei pahasti, ihan survomalla sain auki. Vähän Isoveli oikutteli noissa joustimissa, erilaiset kuviot tuli niihin vaan ehkä pystymme asian kanssa elämään. Äidille menevät synttärilahjaksi, itselleni tein viime talvena samanmoiset ja ihanat on.

Tässä kävi niin kuin arvelinkin eli nyt kun olis tarkoitus kuluttaa lankaa ihan urakalla onkin kaikkea muuta hommaa. Jonkinlaista käsityöplääh:iä on myös havaittavissa, mutta eiköhän se tästä. Työn alla on nyt palmikkotunika Sirdar Denim chunkysta ja oon alkanut mietiskellä joitain perusasioita, kuten pidänkö mallista (en), tykkäänkö langasta (en) ja tulenko käyttämään valmista paitaa koskaan (luultavasti en) =) Mutta kyllä mä sen teen kun kerran aloitinkin...

Jatkamma harjoituksia...

Uusia juttuja

Täällä on harrastettu hahtuvan valloitusta ja tuhottu yksi pitkään marinoitunut kiekko ja hiukan Toven jämiä. Ensin valmistui laukku:

Ja sitten valmistui pipo:Tarkemmat tiedot löytyvät blogistani. Pipon muoto rupesi just äsken vähän huvittamaan...
Näihin kului lankaa yhteensä 214 g, mikä nostaa tähän astisen kulutukseni 284 grammaan.

Ensimmäiset lankahamsterityöni valmistuivat

Tänään valmistuivat minun ensimmäiset hamsteroiduista langoista neulomani sukat.
Lankana oli Novita Nalle-Color sininen (sukat kokoa 39 - 40) ja lila (sukat kokoa 41 -42)
Minun keittiövaakani ei ole mitenkään huippuhyvä / tarkka, mutta lankaa tuntui kuluneen noihin sukkiin yhteensä 200 g .
Loppunyssyköistä saa siis vielä neulottua lasten villasukat :)

En nyt uskalla ruveta kuvansiirtoa kokeilemaan, mutta jos haluat katsoa kuvan valmiista sukkaparista niin se löytyy osoitteesta http://tarkku.vuodatus.net

Saanen esitellä: Noppapussi

Lanka: SandnesGarn Mandarin Petit
Puikot: 2,5mm sukkapuikot
Kulutus: huimat 7 grammaa (ilman valmista nyöriä)

Ohje: Ravelrysta Geek Chic Dice Pouch (Small)
Toisen käyttötarkoituksen voi kurkata blogistani.

Muita töitä on kesken; yksi ufo (sama kuin viimevuonna...), yksi vaakatilkku ja yksi paita. Paita on siitä mielenkiintoinen, että se on ensimmäinen iso työ englanninkielisestä ohjeesta. Toki piti hulluna samalla vaihtaa lanka aivan toisen paksuiseen joten joudun laskeskelemaan ohjeen melkein uusiksi. Laiskuttani vielä laskeskelen osa kerrallaan. Tähän mennessä ylhäältä aloitettu paita on hieman kainaloiden alla, eli vartalo-osa ja hihat neulomatta. Ohjetta suomennettu/silmukat ja kerrokset laskettu uusiksi lähes vartalo-osan loppuun. Toinen 50g kerä loppumassa. Seuraava postaus varmaankin perjantaina kun kotiudun täältä Tampereen suunnan reissulta.

Se tiskirätti...

Valmistuihan se tiskirättikin sitten:

41 grammaa Schoeller&Stahlin Recordia.

Olen aloittanut ikuisuusprojektien valmistamisen, joten niitä sitten seuraavaksi - ja siinä voi mennä aikaa...

-Daalia

Ensimmäisiä valmiita täältä päin

Eli ensimmäiset täysin valmiit työt ilmoitettavana, jee jee. Kaulahuivi, Teddyä ja 7 veikkaa rinnakkain paino 188g , kuvaa en laita koska tämä menee eräälle joka saattaa tännekin eksyä. Lisäksi pieniä ystävänpäivä-yllätyksiä paino yhteensä 72g. Lapaset päättelen vielä ja niiden osalta palailen myöhemmin.
Kulutus siis yhteensä : 260 grammaa

5. helmikuuta 2008

Pientä edistystä...

Jotain valmista täälläkin - ja ihan jämälangoista, sillä mitään kunnollista projektia ei ole vielä puikoilla. Eli ensiksi valmistui omien poikien tarpeisiin Bambinon jämistä pienet tumput ja pikkupipo - riittoisaa lankaa, olen ostanut sen kummityttöä ajatellen pian kahdeksan vuotta sitten ja aina sitä riittää, nytkin jäi vielä 7 grammaa... Mutta näihin kului yhteensä 23 grammaa.
Kaapissa lojuneista 7 Veljeksen jämistä valmistui raidalliset, kärjestä aloitetut sukat tiimalasikantapäällä ja lankaa kului 86 grammaa. Taas muistan, että raidallisten sukkien teko käy NIIN paljon helpommin itsestään raidoittuvasta langasta, nyt langanpäitä oli pääteltäväksi kohtuullisen paljon!
Koska sukista jäi pieniä lankanöttösiä, niin tikuttelin vielä Vaaka-tilkun, jolle painoa kertyi 41 grammaa. Kaapin kätköistä löytyi 7 Veljestä vielä pariin mielenkiintoisenväriseen tilkkuun...

Sukat ja tilkku valmistuivat siis hyväntekeväisyyteen. Yhteensä lankaa on kulunut 150 grammaa. Blogiin tulee tänään kuvia ja lisähöpinöitä jossain vaiheessa.

Voisko joku fiksumpi kertoa, miksi bloggeri ei huoli mun kappalejakoa?? Kirjoitusvaiheessa teksti on jäsennelty, mutta julkaistuna kaikki yhtenä pötkönä...

Kutominen

kangaspuilla, sitähän ei lasketa mukaan?
Narukude menossa....

4. helmikuuta 2008

Pipoa pukkaa

Olen aloittanut hamsterikuun helpoilla ja nopeilla projekteilla, jotka ovat ikävän kauan jo odottaneet toteutusta.


Oma pää on palellut jo syksystä lähtien. Itselle pipo vaaleanpunaisesta Mambosta, kulutus 74 g.


Miehen pää ei palele, mutta päätin, että tarvitsi uuden pipon vihreästä Teddystä. Kulutus 82 g.


Jämäksi jääneestä Teddy-kerästä tein lasten pipon. Kulutus 52 g.

Kaulahuivi

Kaverille Kaulahuivi -vaihtoon neulomani kaulahuivi tuli tänään valmiiksi. Se on tarkoitus postittaa vaihtoparille ystävänpäiväksi, joten sitten vasta laitan kuvan ja muita tietoja. Grammoja kuitenkin 212gr.

-Daalia

Ei vielä valmista

Täälläkin on neulottu n. 200 gramman edestä, mutta lähes toinen mokoma pitää vielä kilkuttaa ennen kuin on valmista. Aloitin heti perjantaina Samoksesta puseroa ja siitä on nyt etu- ja takakappale pyörönä kainaloihin asti tehty ja toista hihaa kymmenisen senttiä. Töissäkäynti jotenkin on haitannut menoa.

Käväisin muuten Priimassa äskettäin. Tarkoitus oli kysyä 150 cm 5 mm pyöröjä, mutta niitä ei ollut. Ostin sen sijaan 30 cm 5 mm pyörön meneillään olevan neuleen hihoja varten, jos sukkapuikkojen sijaan kokeilisi sitä. Minähän en nimittäin ompele saumoja, ellei ole pakko ;o) Saa nähdä, kuinka noin lyhyellä pyöröllä pystyy neulomaan, en ole ennen kokeillut. Lankaan en sortunut, en edes katsonut niihin päin. Olin ottanut miehenkin mukaan kohtauksen varalta.

Nimiehdotus

The Hankalamsterit III

On minun ehdotukseni :D

Villahousut


Ensimmäinen työ valmistui lauantaina eli villaiset vaippahousut pojalle. Lankaa tai siis hahtuvaa kului näihin housuihin 70 gramman verran. Tyytyväinen olen. Lisää tietoja ja muita mietteitä housujen valmistumisesta löytyy blogistani.

Ja nyt ei onnistu kuvan lisääminen. Kuva housuista nähtävillä myös mun blogissa, tosin yritän sitä kuvan lisäämistä tänne myöhemmin.
Muoks. Kävin lisäämässä kuvan.


Grammoja ja nimiehdotuksia

Lisäsin kaikkien kulutuksen tuonne oikeaan sivupalkkiin alas. Tähän mennessä blogissamme on kulutettu 558 g lankaa, joka vastaa hieman reilua 11 kpl 50 gramman kerää, mahtavaa! Olen laittanut jokaiseen viestiin aina kommentin, kun olen merkinnyt grammat laskuriin. Muistakaa, että sääntöjen mukaan vain täysin valmiiden töiden grammat lasketaan. Pitäkää kaikki silti silmällä omaa kulutustanne ja ilmoittakaa, mikäli tuolla taulukossa on vihreitä tai jotain on jäänyt merkitsemättä. Ilmoittakaa myös, mikäli linkkejä blogeihinne puuttuu tai muuta vastaavaa.

Sitten supertärkeää asiaa: Monilla muilla hamsteriblogeilla on oma nimi ja bloginappi. Oletteko te halukkaita keksimään blogillemme nimen ja mahdollisesti väsäämään siihen sopivan napin? Nimiehdotuksia ja napintekijävapaaehtoisuuden voi ilmoittaa vaikka tämän viestin kommentteihin. Blogillemme voi keksiä myös moton tai muuta mukavaa kannustusta.

3. helmikuuta 2008

Grammatili auki

Tehty yksi huivi, 118g ja sellanen pussukka 62g, eli tämähän on ruhtinaalliset 180g.
Aloitettuna on revontulihuivi..

Ei vieläkään grammoja

Heips!
Kesken on kaulaliina. Toivotaan että saan sen valmiiksi ennen kuin lähden Oulua kohti. Sitä en tiedä koska palaan...toivottavasti ennen kuun loppua. Mutta vähintään yhden työn tahdon tehdä ennen leikkaustani. Toivon mukaan tämä tulee läpi.

Startitis vaivaa...

Tarkemmin tilitän blogissani. Tänne kommentoin sen verran, että en vielä pysty valmiiden töiden grammoja punnitsemaan, koska valmistuneet työt ovat niin kevyitä :) Neljä virkattua kaulakorua ei saa keittiövaakaani heilahtamaan mihinkään päin... Koitan kuluttaa sen loputtomalta tuntuvan lankakerän lopun johonkin ja sitten punnita kerralla kaikki pienet tekeleet, jos vaaka sitten edes vähän heilahtaisi jonnekin päin.

Miesten villatakin

takakappale valmiina, seiskaveikasta, hiukan yli 200gr kulutus

Viralliset ekat grammat

Sain valmiiksi kaulurin Jengasta ja kun lankaa oli toinenkin kerä, tikuttelin sille seuraksi tänään vielä pipon. Ja kumpaankin virkkasin koristeeksi kukkasen.


Grammat vaa'an mukaan:
kauluri 105gr
pipo 56gr

Teen näistä huomenissa vielä tarkemman postauksen blogiini.

Wau! Hamsterikuun toinen vuorokausi päättyi tunteroinen sitten ja olen jo ylittänyt tavoitteeni yhdestä aloitetusta ja valmiiksi saadusta työstä tämän kuun aikana. Mahtavaa! :)

Seuraavaksi puikoille pääsee Kaverille Kaulahuivi (kun vihdoin sain siihen puuttumaan jääneet langatkin 31.1.) tai sitten eräs suunnilleen vain viimeistelyä vailla oleva ikuisuusprojekti, jonka luovutan edelleen johonkin hyväntekeväisyysjuttuun.

-Daalia