27. helmikuuta 2011

Yllätysgrammat


Mitä tekee neuloja, kun ohuesta Lanettista neulominen on liian hidasta? Ottaa virkkuukoukun ja ryhtyy virkkaamaan kolminkertaisesta 7 veljeksen paksuisesta langasta polkupyörän satulanlämmitintä.


Viimeaikojen pakkasten aikaan ilmeni tavoite satulanlämmittimelle. Valitsin siihen Gjestal Raggegarnin, jota ostin kaksi kerää viime kesänä Tapion kaupasta, kun niin halvalla sai, 1 €/50 g kerä. Ostohetkellä en ajatellut tarkemmin langan karheutta, mutta Ravelrystä kommentteja lukeneena mietin, että uskallanko ikinä tehdä siitä mitään. Mutta satulanlämmittimeenhän se on juuri passeli (80 % villaa, 20 % polyamidia). Viimeiseen riviin käytetty tuntematonta harmaata lankaa.

Malli: vapaavirkattu oma sovellus
Lanka: Gjestal Raggegarn + vähän tuntematonta harmaata
Koukku: 7 mm
Grammat: 96 g

Olen tyytyväinen tulokseen ja etenkin siihen, kuinka nopeasti se valmistui (la ilta - su päivä). Yllätin itseni saamalla kasaan vielä lähes sata grammaa. Lämmitin ei istu ihan täydellisesti, mutta uskon, että kun se käytössä prässääntyy ja kastuu pari kertaa loskasateessa, niin se sopii kuin valettu.

Lanett- lankaisen vauvan baskerinkin sain tänä iltana valmiiksi, grammat huomenna tai tiistaina, kun olen saanut sen punnittua :)

3 kommenttia:

Tui kirjoitti...

Grammat kirjattu!

Ruiskaunokki kirjoitti...

Mahtava! Tässäpä hyvä käyttö karhealle, lämpöiselle villalle. Kiitos ideasta! Kaunis virkkaus, neule kyllä muotoutuu käytössä istuvaksi.

Punanen kirjoitti...

Vautsi! Munkin takapuoli haluis tuollasen! Varsinkin nyt kun satulaan on ilmestyny ihmeellinen halkeama, vois karusti teipata sen umpeen ja peittää satulanlämmittimellä. Mä en tosin ole kovin hyvä vapaavirkkauksessa, mutta ehkä sun innostamana uskaltaudun kokeilemaan.