27. helmikuuta 2010

MariJ esittäytyy

Hei vaan kaikille! :)

Olen Mari 32 vee Oulusta, ja tunnette ehkä blogini Heivatut Kudelmat. Näyttää siltä, että tässä kolmosryhmässä on toinenkin Mari, joten käytän erotukseksi nimeä MariJ. Olen harrastanut käsitöitä koko ikäni, ihan jo alle kouluikäisestä saakka, aluksi virkkaamista mutta sitten jo parikymmentä vuotta takaperin aloin aktiiviseti neulomaankin. Kutimet minulla on mukana kaikkialla! :) Hamsterikuussa pyrin keskittymään neulomiseen ja virkkaamiseen, mutta muutoin tulee kyllä ristipisteltyä, neulahuovutettua, joskus ommeltua - ja olenpa vastikään opetellut kehräämäänkin. :) Sitä en kyllä taida uskaltaa suuremmassa määrin hamsterikuussa harrastaa, ettei pääse lankavarasto paisumaan... ;)

Olen nyt mukana hamsteroimassa jo neljättä kertaa, ensimmäisen kerran osallistuin vuonna 2007. Ensimmäisenä vuonna hamsterisaldoni oli 2873 grammaa, vuonna 2008 osallistuin puolestaan lähinnä kannatuksen vuoksi, sillä saldo jäi tuolloin vaivaiseen 38 grammaan, mikä selittynee osittain sillä, että kuopus oli tuolloin kuukauden ikäinen. ;) Viime vuonna otin vahingon takaisin, ja ylitin kolmen kilon haamurajan ja hamsterisaldokseni tuli peräti 3078 grammaa. :) Tänä vuonna taitaa olla sitten taas välivuoden aika, sillä en lähde tavoittelemaan useampien kilojen kulutusta. Lankavarastoni koostuu tällä hetkellä lähinnä ohuista langoista - muutama Huopaskerä löytyy kyllä, mutta loput ovat sitten Nallea ja sitä ohuempia, joten niitä ei kovin vinhaa vauhtia tuhota.

Yritän olla realisti, ja asetan tämän vuoden hamsterikulutustavoitteekseni 1,5 kiloa lankaa. :) Päättelin, että kilon langankulutus kuukaudessa ei pitäisi tuottaa ongelmia, mutta kaksi kiloa voi olla jo aika mahdoton saavuttaa, joten siitä sitten päädyin tavoittelemaan puoltatoista kiloa - mikä on yhtä paljon kuin olen kuluttanut tammi- ja helmikuussa yhteensä, ja siihen pitäisi nyt kuukaudessa yltää. :) Tällaisilla suunnitelmilla aion nyt hamsterikisaan lähteä mukaan:Huopasista neulon parit lapaset ja jämälangoista virkkaan patalapun. Niihin meneekin jo 400 grammaa. :)

 

Luotan siihen, että virkaten kuluu lankaa nopeammin kuin neuloen, ja myös toista meneillään olevaan tempausta ajatellen olen päättänyt virkata maaliskuussa vihreää. Malli on jo valittuna - joskin siihen ei tuota viittä kerää Nallea mene, ei todennäköisesti edes neljää, hädin tuskin ehkä kolme... ;)

 

Ja uskoisin myös, että Bambusta virkaten lankaa voisi kulua nopeasti, joten katse kuikuilee tähän koriin päin, missä on minun Bambukokoelmani... ;) Ehkä näistäkin koukuille varmimmin pääsee nuo eniten vihertävät eli turkoosit. Malli on tiedossa ainakin sille ja punaisille Bambuille, violetti vielä pienenä kysymysmerkkinä, mutta voi olla, etten sen kimppuun hamsterikuun aikana ehdikään. Mutta jos näistä langoista lähdettäisiin liikkeelle, ja katsotaan mitä kuukaudessa ehditään! :)

Langanostolakko tuskin tekee minulle tiukkaa, sillä olen aloittanut lankapaaston jo helmikuun puolivälissä ja aion jatkaa sitä koko paastonajan eli lankalauantaihin saakka - kenties pidempäänkin, jos en juuri silloin lankalauantaina kaupoille osu. ;) Mutta mikäli saavutan hamsteritavoitteeni ja puolitoista kiloa menee kuukaudessa rikki, niin ehkä jo sen kunniaksi voisin palkita itseni yhdellä lankakerällä sitten pääsiäisenä. ;) Olen muutenkin viime aikoina osoittanut hyvää itsehillintää lankahyllyjen ääressä, sillä viime vuoden aikana sain pienennettyä lankavarastoani peräti kymmenellä kilolla! :) Nyt lankaa löytyy enää vajaa kuusi kiloa, ja mikäli saavutan hamsteritavoitteeni, pitäisi kuun lopussa olla enää noin 4,5 kiloa lankaa kaapeissa. :) Sellainen pidempiaikainen tavoitteeni olisikin kokonaan luopua varsinaisesta "varastosta" ja ostaa vain lähiaikojen tarpeeseen eikä hamstrata ja marinoida lankoja vuositolkulla - onneksi on näitä tempauksia tukemassa tavoitetta! :)

Oikein käsityörikasta ja grammaisaa hamsterikuuta teille kaikille! :)

Ei kommentteja: