1. maaliskuuta 2010

Täällä taas

Kuinkahan mones kerta tämä nyt sitten onkaan? Ehkä viides. Joka kerta on osallistuminen tullut tarpeeseen, eikä se fakta ole vuosien varrella miksikään muuttunut. Ilmeisesti vanhasta muistista jo helmikuu meni käytännössä ilman lankaostoksia ja hurjalla kulutuksella, kun osallistuin neuleolympialaisiin ja sain tehtyä päälajissani kolme pitkään roikkunutta keskeneräistä työtä pois häiritsemästä...

Niin, olen siis Pelagia, minut löytää niin Ravelrystä kuin omasta blogistanikin Keskiäkäisen tunnustuksia. Käsitöiden ohessa teen töitä ja huollan perhettäni, jossa on kaksi varhaismurrosikäistä ja yksi vanhempi murrosikäinen (mies). Lisäksi harrastan vähän sitä sun tätä, mutta enimmäkseen kuitenkin tätä, siis käsitöitä.

Lankavarastoni on vuosien varrella kasvanut sikälikin merkittäviin mittoihin, että viime kesänä se piti ulkoistaa, kun eivät omakotitalon sisätilat enää riittäneet. Nykyään lankani (ja kankaani, ja helmeni ja kaikki muu asiaan liittyvä sälä) asustavat pihapiirissämme omassa 13 neliön huushollissa. Lankojeni kilomäärää en ole muutamaan vuoteen mittaillut, sillä moiseen touhuun menisi hukkaan ihan hyvää neulonta-aikaa, mutta olen vakuuttunut siitä, että niitä edelleen on raavaan miehen verran. Ihan en tosin ole varma, huidellaanko jo kolminumeroisissa kilomäärissä vai vieläkö on pysytty neuvolassa mitattavissa painoissa... =)

Tästä syystä olen julistanut koko vuoden 2010 lankahamsterivuodeksi omalla kohdallani. Tähtäimessä on pienentää lankavarastoa radikaalisti, sillä tuohon 13 neliöön pitäisi tänä keväänä vielä mahduttaa kangaspuut... Viitisen kiloa puhumatonta ja jämälankaa siirtyikin jo helmikuussa sieltä pois, mutta eihän se vielä missään näy...

Lankahamsterikauden perusprojekteiksi olen päättänyt sytomyssyt ja neulepuseron esikoiselle. Lisäksi pitäisi virkata/neuloa runsaasti arpajaisvoittoja. Aiempina vuosina olen onnistunut langankulutuksen säätämään tuonne about kolmen kilon kuukausitasolle, katsotaan nyt sitten, mihin asti tahto ja aika tällä kertaa riittävät.

Ei kommentteja: