30. tammikuuta 2007

Marjut esittäytyy

Tervetuloa mukaan! Olen Marjut ja apuemännöin Lankahamstereita tässä alablogissa. Tässä muiden esittelyitä odotellessa voisin sanoa muutaman sanan itsestäni. Oma blogini löytyy osoitteesta http://www.katajala.net/marjut/neuleet/blog/ .

Lankahamsterihistoriani on pitkä ja kunniakas - tai sitten ei. Olen ollut mukana jo vuosina 2005 ja 2006 ja räpiköinyt jotenkuten kuukauden loppuun asti. Palkinnoille saakka en ole päässyt, mutta täytyy myöntää, että lankaa löytyy sen verran omasta takaa, että palkinnoitta jääminen on vain hyvä juttu. Lisäksi lankahamsterointi tuntuu helpommalta joka vuosi - vuonna 2005 homma oli välillä yhtä tuskaa, vuonna 2006 tilanne parani jonkin verran ja nyt tuntuu siltä, että helmikuun 28 päivää tulevat hujahtamaan ohi hetkessä! (Vai mitä? Sitä en tiedä, onko lankahamsterikuukauden helppous suoraan tai kääntäen verrannollinen esim. oman lankavaraston koon, juuri ennen hamsterikuukautta hankitun langan määrän tai nettilankakaupan alennusprosentin kanssa.)

Aikaisempina vuosina Lankahamsterit ovat tarkoittaneet minulle venkoilua, tuskaa ja ahdistusta, sillä molempina vuosina huomasin joutuneeni matkustamaan ulkomaille juuri hamsterikuukauden aikana: toissavuonna kävimme Tukholmassa ja viime vuonna lomailimme Vilnassa. Molemmilla matkoilla kävin kuolaa... tarkistamassa paikallisten lankakauppojen tarjontaa, sillä ilmeisesti olen masokisti ja pitäähän kaupat kartoittaa siltä varalta, että niistä a) löytyisi jotain sortumisen arvoista, esim. hyvin, hyvin, hyvinhyvinhyvin edullista silkkiä tai kashmiria tai b) tulen uudestaan lomailemaan ko. kaupunkiin. Tunnustan kuitenkin näin kertauksenomaisesti, että Vilnassa kerät houkuttelivat liikaa ja turvauduin korviketoimintaan - ostin lankaa tuliaiseksi työkaverilleni, jota opetin silloin neulomaan. Laiha lohtu sekin! (Langasta tuli kuulemma Kiri-huivi, en siis pöllinyt lankaa takaisin uhkauksistani huolimatta ja huivikin matkaa parhaillaan Intiaan.)

Voin siis kertoa, että esim. seuraavanlaiset selitykset eivät kelpaa:

  • Mutkun Anntorps Väv on vain niin ihana kauppa eikä Suomesta saa Colinettea (toim. huom: silloin ei saanut, nyt saa)
  • Mutkun kaupassa X on loistava ale
  • Mutkun se on alpakkaa / silkkiä / kashmiria ja mulla on synttäritkin lokakuussa
  • Mutkun mun pitää ostaa lankaa matkalta, että mies voi käyttää niitä ostamiensa olutpullojen pehmusteena, siis enhän mä itseäni tässä ajattele
Tänä vuonna näyttää siltä, että vietän hamsterikuun kotimaassa, jossa kiusausten vastustaminen on helpompaa. Jos kuitenkin jatketaan tunnustusten parissa, niin tällä hetkellä kiinnostavin lanka on yllättäen Novitan Bambu, jonka pitäisi saapua kauppoihin juuri helmikuun aikana. Luotan kuitenkin siihen, että lankaa on saatavilla vielä maaliskuussakin (ja huhti- ja touko- ja kesä- ja...) ja että hyvin kaupassa hiplattu on puoliksi ostettu. Eiku...

Entä mikä on taktiikkani lankahamsterikuukautta varten? Sitä voisi kutsua vaikkapa koodinimellä YSMAOM eli "Yli siitä, missä aita on matalin". Viime vuonna sorruin heti kuun alussa ylikuntoon ja ohueen alpakkaan - se oli varsin ihanaa lankaa ja neule meni lahjaksi, mutta eihän siitä kerry grammoja ollenkaan. Siksi ajattelin tänä vuonna hamstrata ensin paksuja lankoja urakalla... siis ajattelin neuloa paksuja lankoja pois varastoistani, koska niistä saa grammoja nopeasti ja vaivattomasti. Ilmeisesti luontokin tukee tätä suunnitelmaa, koska saimme viimein talven ja pakkasta! En siis voi epäonnistua. Enhän? (Hei hetkinen, mikä tuo ikkunan taakse juuri kasvanut palmu on? Ja oliko tuo leijonan karjuntaa? Kuka heitti mua kookospähkinällä...?)

Tervetuloa siis mukaan ja oikein hyvää lankahamsterikuukautta, luonteen lujuutta ja runsaasti valmistuneita neuleita kaikille!

Ei kommentteja: