12. helmikuuta 2007

Välityön välityön välityön välityö?

Salainen päätökseni Hamsterikuulle oli neuloa yhtä työtä kerrallaan. Kokeilla ainakin kerran elämässäni moista mielenlujuutta ja järjestelmällisyyttä. No joo, eipä se tietenkään toiminut, pahoille tavoille kun olen itseni opettanut. Silti menee tässä suhteessa paremmin kuin yleensä - minulla on vain kaksi (hamsterikuun) työtä kesken! Eilen tein syrjähypyn pikkutytön sukkiin eli neuloin raitalangan jämistä kaverin tytölle sukat. Sukkien koko on noin 26, mutta mikä mahtaa olla tytön jalankoko? Ajattelin varmuuden vuoksi tehdä samantien toiset pikkusukat. Ne voi sitten laittaa odottamaan, jos ovat liian isot.Ohje: Perussukka vahvistetulla kantapäällä, silmukoita 36.
Koko: Pikkutytölle, koko noin 26.
Lanka: Novita Seitsemän veljestä Raita punasävyisenä.
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot.
Menekki: 45 g.
Erityishuomio: Kevään 2007 Novitassa oli "Novita-sukkien strategiset mitat"-taulukko, jota hyödyntäen on nyt helpompi tehdä lasten sukkia. Taulukosta ei kyllä löydy sitä tietoa, minkä kokoiset jalat ystävieni lapsilla on..

Tässä sitten kuvat niistä kahdesta keskeneräisestä.
Saanen esitellä: Yllä OnLinen SuperSockesta neulottavat unisukat gnuulle itselleen. Varressa jo mennään (varpaista aloitettu) ja lankaa vaan riittää ja riittää. Alemmassa kuvassa on varsinainen jämälankaprojekti Project Spectrumin hengessä. Paksummat raidat ovat kukin 12 kerroksen levyisiä, sillä juuri sen kokoisia seiskaveikkanöttösiä löytyy varastoistani valtavasti.

Edit: Tämän postauksen jälkeen grammasaldoni on siis 265+45= 310 g.

1 kommentti:

Marjut kirjoitti...

Tämäkin noteerattu ja grammat kirjattu muistiin.