4. helmikuuta 2007

Jack, lankahamsteri

Jack on lankahamsteri. Sen esikuvana on Jack Bauer - tosin siinä, missä Jack Bauer pelastaa maailman terroristeilta ja eliminoi uhan kerrallaan, Jack Lankahamsteri pelastaa neulojat ja eliminoi lankakerän kerrallaan.
Ohje

Novita Tangoa tai muuta pörrölankaa (50 g kerä riittää hyvin)
Novita Woolia tai muuta samanpaksuista lankaa
tummaa lankaa silmien ja suun kirjailua varten
4,5 mm sukkapuikot (tai pyöröpuikot, jos Magic Loop on tuttu)

Koko: Jack on jonkin verran tennispalloa suurempi. Lopullinen koko on kiinni sekä neuletiheydestä että siitä, kuinka piukeaksi Jackin täytät.

Luo molemmilla langoilla 20 s ja jaa ne sukkapuikoille, 5 silmukkaa per puikko. Neulo 1 krs oikein.

Aloita lisäykset: neulo jokaisella kerroksella jokaisen puikon ensimmäinen ja viimeinen silmukka etu- ja takareunastaan. Jatka lisäyksiä, kunnes jokaisella puikolla on 19 silmukkaa, yhteensä 76 s.

Neulo 2 krs sileää.

Aloita kavennukset. Kavenna jokaisella kerroksella jokaisen puikon alussa neulomalla 2 s yhteen tai tekemällä ylivetokavennus. Jatka kavennuksia, kunnes jokaisella puikolla on jälleen 5 silmukkaa, yhteensä 20 s.

Päättele silmukat. Tämä on Jackin kuono. Ompele kuonon päähän Jackin nenä, kirsu (tai mikä hamsterin nuuskutin nyt onkaan nimeltään) ja silmät kuonon yläpuolelle.

Poimi korvaa varten 5 silmukkaa pari senttiä kuonosta silmän takaa. Neulo 4 krs aina oikein. Päättele silmukat. Tee toinen korva samalla tavalla toisen silmän taakse.

Etutassut: luo 10 silmukkaa ja neulo aina oikeaa 8 kerrosta. Päättele. Ompele tassun ala- ja sivusauma ja sen jälkeen tassu kiinni vartaloon. Tee toinen etutassu samalla tavoin. Halutessasi voit täyttää etutassua hieman ennen sen kiinni ompelemista.

Takatassut: luo 15 silmukkaa ja neulo aina oikeaa 4 kerrosta. Kavenna sen jälkeen kummassakin reunassa 1 silmukka => 13 silmukkaa ja neulo 3 krs. Kavenna taas kummassakin reunassa 1 s => 11 s ja neulo 3 krs. Päättele silmukat. Ompele takatassun ala- ja sivusauma ja kiinnitä tassu vartaloon. Tee toinen takatassu samalla tavalla. Halutessasi voit täyttää takatassua hieman ennen kiinni ompelemista.

Täytä Jack vanulla ja ompele aukko täyteen. Voit täyttää Jackin ennen etu- ja takatassujen kiinnittämistä tai sen jälkeen sen mukaan, kumpi vaihtoehto tuntuu helpommalta.

Jackin viikset ovat koruvaijeria.

(Aiempaa tietoa nyt, kun Jack sai tassut: Jackin ongelmana tällä hetkellä on tassujen puute, joten Jack ei voi neuloa, se vain tyytyy tarkkailemaan tilannetta monitorin päältä. Jack saanee tassunsa huomenna, jolloin tämä ohjekin täydentyy ja saan raportoida lankagrammat virallisesti. Ehkä silloin Jack näyttää myöskin enemmän pullealta hamsterilta kuin puudelilta.)

Jackin neule ja puikot: kaksi hammastikkua, kaksi 8/0 (tai muuten sopivaa) helmeä, liimaa, lankaa. Liimaa helmet hammastikkujen päähän ja leikkaa mahdollisesti törröttämään jäävä hammastikun pää pois. Näperrä hammastikuista tehdyillä puikoilla langasta neuletta. Anna Jackin hoitaa loput.

8 kommenttia:

Kristel kirjoitti...

Aivan ihana. :D Loistava idea. Sitten kun Jackilla on kädet, sille voi tehdä pienen neuleen? Ja Jack varmaan tarvitsee myös itse tehdyn kaulahuivin, ja... ;)

muoriska kirjoitti...

*reps*
ja kiitos ohjeesta :)

Salma kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Salma kirjoitti...

Minäkin tahdon oman Jackin! Ooh! Nyt löytyi sopivaa käyttöä Teddy-langalle! Kiitos ohjeesta! :)

Hanna kirjoitti...

Minultakin löytynee pörrölankaa parin Jackin verran, voin siis tehdä lauman pieniä hamstereita lemmikikseni.

Ihana pieni hamsteri :D

Pilvi kirjoitti...

Jack the Lankahamsteri on ihana:)
Ja kyllä meillekin vielä yksi hamsteri mahtuu...

Tavallinen kirjoitti...

Minkä kokoinen toi Jack on valmiina?

Marjut kirjoitti...

Sanoisin, että Jack on hieman tennispalloa isompi.