13. helmikuuta 2007

Pikkuneuleita ja tilannekatsaus

Viime viikolla kuulin, että ystävän vauva tarvitsee kipeästi tumppuja ja sukkia. Vauvaa pipotin ja siskoansa sukitin aiemmin, joten nyt jotain pientä ja nopeaa pikkuisen käsien ja varpaiden peitoksi. Lankana hieman karheahkoa Seiskaveikkaa, mutta välttänee kunnes ehdin penkomaan pehmeämpiä ja ohuempia lankoja tuolta jostain. Onneksi moniraita on kuitenkin sen verran pehmoista (l. heikkolaatuista?), että menettelee.
Ohje: Pikkuruinen perussukka 36 silmukalla ja peukaloton pikkulapanen 28 silmukalla. Ei ollut ohjetta, joten toivottavasti koko onnistui suunnilleen kohdalleen.
Koko: Noin nelikuukautiselle vauvalle (uskoisin, että kasvunvaraa on, varsinkin sukissa).
Lanka: Novita Seitsemän veljestä petrooli Moniraita.
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot.
Menekki: Tumppuihin 20 g ja sukkiin 30 g, eli yhteensä 50 g.
Erityishuomio: Tarvitsen Kaisa-nuken tänne poseeraamaan vauvanvaatteiden kanssa!Hamsterisaldoni on siis tällä hetkellä huikeat 360 grammaa. Moniin kisakumppaneihin ei kannatakaan verrata, vaan olen kovin tyytyväinen omiin jämäkerien tuhoamisiini. Lisää pikkusukkia ja -tumppuja ajattelin tehdä, sillä vielä odottelen Iso Gnun tuovan minulle toiseen kaupunkiin levittäytyneitä varastojani. Sieltä sitten saan langat, joista voin tehdä kaivatun villatakin (seiskaveikasta). Malliksi olen miettinyt Cosmicpluton malleja, mutta voi olla että loppujen lopuksi päädyn hyvin yksinkertaiseen uudesta Novitasta bongattuun malliin (#43). Jos kuukaudessa neulon kilonkin, olen yllättynyt. Pakko-tehdä-projektina on vielä se pikkuvauvan tummansininen neule, jonka lanka ei puhu minulle ollenkaan. Noin yleisesti neulominen on maittanut tässä kuussa: Mielessä pyörii ihan muita juttuja ja käsillä on hyvä tehdä jotakin aivotonta samalla.Hyvää hamsterikuun jatkoa kaikille ja mukavaa ystävänpäivää!

2 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Voi, suloisia neuleita! Hyvää ystävänpäivää ja hamsterikuun jatkoa!

Pilvi kirjoitti...

Söpösiä pikkusukkia ja tumppuja! Ja kiitos cosmicpluto-linkkivinkistä sekä mukavaa hamsterikuuta ja ystävänpäivää! :)