30. maaliskuuta 2010

*farkkuhame

Puuvillainen indigovärjätty lanka kuulemma haalenee pesuissa kuin hyvät farkut. Ostin lankaa pari vuotta sitten, kudoin siitä jakun viime vuoden hamsteroinneissa. En käyttänyt sitä koskaan (joten en vielä tiedä miten se käyttäytyy pesussa). Nyt purin sen tehdäkseni langasta jotain kivempaa.
Ravelryssä törmäsin kivaan siksak-raitaiseen hameeseen, virkattuun tosin. Tämä syntyi kutoen ohjeen pohjalta, koska arvelin ettei lankaa kuitenkaan olisi tarpeeksi virkattuun versioon. Omistin 16 kerää, ja toivoin ja pelkäsin että langat riittävät. Toivoin, että ne menevät kaikki eikä tarvitse keksiä niille enää mitään uutta käyttöä, mutta samalla pelkäsin 800g painosta hametta, siinä olisi aika kantaminen.
Kaksi kerää vaaleaa ja nöttönen tummaa jäi jäljelle. Ja kutoessa kun ehtii miettiä kaikenlaista, keksinkin että langanlopuista tulee uusi bitch-laukku, jota varten leikkaan vanhat vaaleat farkkunikin ohueksi kuteeksi ja virkkaan langan kanssa vuorotellen.
Pituutta hameella on n. 75cm, ja kudoin sen 4.5mm puikoilla reilussa viikossa, aktiivisimmin kuitenkin viime sunnuntain, jolloin se eteni lupaavasta alusta jo melkein polveen saakka. Tänään tein helmaraidat ja riensin kuvaamaan.
lanka Debbie Bliss Cotton Denim Aran, menekki 695g
ohje Mari Lynn Patrick Zig Zag Skirt, Interweave Crochet Fall 2006

Huomenna ajattelin mennä Turun nettineulojien kanssa iltaa istumaan ja lopetella yks pikkutyö hyvässä seurassa. Postailen sitten torstai-aamulla viikon tuotokset. Tsemppiä meille! Kiritään 20 kiloa täyteen!!

Ei kommentteja: