28. maaliskuuta 2010

*iso ja pieni *b*i*t*c*h*

Jämälangat ovat ikuinen ongelma. Mitä tehdä pienistä ja isommista nöttösistä? Jotain muuta kuin pannulappua, kännykkäpussia tai sitä iänikuista raitamyssyä, pliis. (En sano etteivätkö nämäkin ole hauskoja, jos nimittäin taloudesta sellaiset puuttuvat.)

Jämälankanöttöseni esittelinkin taannoin, ja ne olisivat jääneet ongelmajätteeksi ellen olisi onnekseni törmännyt Stich 'n Bitch (mitä lienee suomeksi)-kirjan ohjeeseen. Tämän kassin tein jämälangoista kolminkertaisena, koukku 5mm. (Punnitsin kassin), vuorasin sen puuvillakankaalla, virkkasin siihen yläreunan paneelit (ja punnitsin uudelleen).
Kaapista löytyi kolme vuotta sitten SNY-lahjana saadut hantaakit, jotka saivat nyt ansaitun kodin. Kassin mitat sileänä olivat 75cmx42cm, eli kassi on aika tilava. Kuvausta varten siellä köllöttelee 6 lankakerää (joista en keksi mitään tekemistä).Koska joitain värejä oli vielä jäljellä, otin ja järjestin ne pienempää kassia varten symmetriseksi kokonaisuudeksi. Lisälankana juoksee alusta loppuun neljä säiettä konelankaa tuomassa paksuutta muuten yksinkertaisena virkatulle jämälangalle. Vuorasin kassin valkoisella satiinilla ja ompelin siihen napin.
Kiitos ja ylistys hamsteritempauksen ja sen kovien sääntöjen! Ilman niitä en olisi ikinä viimeistellyt näitäkään kasseja.

Ps. Iso raitakassi on nyt huovutettu ja viimeistelty. Lisäsin kuvia sen alkuperäiseen postaukseen. Viimeistelygrammoja kertyi virkatuista kiinnitysnauhoista ja nappilenksusta.

iso kassi 302g, pikku kassi 135g, raitakassin viimeistely 5g

4 kommenttia:

Salma kirjoitti...

Uhh lala mikä idea! Ja mitkä kassit :) Upeita.

Irena kirjoitti...

Nämä on oikeasti UPEITA!

Ixu kirjoitti...

Onko tuo kassi ennen kasaamistaan suorakaiteen muotoinen vaiko sellainen päistään typistetty jenkkijalkapallo?

Puputsi kirjoitti...

Ihana idea! Toi napillinen kassi on ihan mun suosikki.