28. maaliskuuta 2010

*Huopasten hävitystä

Novita Huopasta ostin toissa syksynä isot kasat, kun innostuin tekemään siitä joululahjoja. Lankaa jäi kuitenkin reippaasti yli, eikä virkkaaminenkaan ole ihan hetkeen innostanut. Nyt sitten tempaisin ja huomasin taas ilokseni, kuinka nopeasti suurella koukulla ja paksulla langalla saakaan valmista. Viikonlopun aikana käytin kaikki vihreät huopaseni säilytyskoriin (250 g) ja patalappuun (12 g). Kori lähtee huopumaan seuraavan pyykkikoneellisen mukana, katsotaan miten käy...

Hävitin siis yhteensä 262 g lankaa parissa päivässä. Tämän langan katoaminen säilytyslaatikoista tuo jo ihan näkyvästi tilaa!

Edit: Ja tässä vielä kuva huovutetusta korista, taustalla näkyy myös patalappu. Kovin karvaisiksi nuo konehuovutukseni aika jäädä. Pitäisiköhän niillekin vielä antaa shokkihoitoa huuhtelemalla vuoroin kylmällä, vuoroin kuumalla vedellä, vai mikä mahtaisi auttaa? Muotoon olen muuten tyytyväinen. Sitten kun vielä keksisi, mitä tuolla loppu viimein tekisi... :)

1 kommentti:

juli kirjoitti...

Olen huomannut, että karvaisuuden saa katoamaan kun valmistyö silitetään höyryraudalla kolmosen lämpötilalla. Kuuma ja höyry ei vahingoita huopaa, vaan ajaa sen sijaan ylimääräiset kuidut neuleen sisään.
Kokeilepa!